HHO - znamo li nesto o tome ?
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Odg: hvala danek na informaciji
Originally posted by darkoarf View Postu motornom prostoru tesko cu ubudziti posudu od golfa trojke gali je dovoljna plasticna cilindricna posuda od 1,2 litra ima sve potrebno fabricki na njoj sam da zakacim creva.nisi mi rekao koji precnik ulaza u motor pre leptira gasa.pozdravLast edited by danek; 04.02.2012, 22:30.
Comment
-
-
danek
moje misljenje je da ulaz u motor mora biti manji kako bi vodonik na leru se fakticki gomilao u posudi kad das gas on ga povuce vise i trosi ako bi teoretski ulaz u motor bio 10 mm u posudi nebi bilo gasa ni malo motor bi sve u****o ako je ulaz 4 mm ima uvek rezerve i kad das gas on proporcionalno povlaci vise gasa iz posude i trosi tu malu rezervu gasa i daje motoru vise snage na startu.zanima me dali ispravno razmisljam pozdrav darko.
Comment
-
-
Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?
Darko..shvati jedno,ono najbitnije-HHO nije gorivo,HHO razbija složene molekularne lance ugljikovodika i na taj način razbijeno gorivo izgara u cijelosti
-zato dodajemo HHO putem u**** zraka,količinu koja ne guši motor a dovoljnu da obavi taj proces u cilindrima-svako neravnomjerno dodavanje HHO plina u cilindre rezultira ili gušenjem motora(postaje tromiji,teže vuče) ili nedovoljna količina ne odradi svoju funkciju...ne diže HHO snagu motoru nego efekt potpunijeg izgaranja goriva-u kojoj mjeri ćemo ostvariti uštedu goriva ovisi o sastavu HHO plina-dakle kvaliteti i količini,što ovisi o učinkovitosti generatora-brute force elektrolizu moramo svesti na što finiji elektrokemijski proces koji je ovisan o jakosti struje,gustoći elektrolita,curenju struje itd...
-dakle sa razmišljanjem moraš krenuti od tog temelja HHO tehnologije jer tko to ne shvati osuđen je na neuspjeh...nažalost ali je tako.
-graditi elektrolizer i njemu pripadajući sustav snabdjevanja elektrolitom i transporta plina u motor je vrlo precizan i osjetljiv posao koji ne trpi nikakve tolerancije-sve mora raditi gotovo savršeno,moramo pogoditi idealan sastav plina i količinu istog da odradi posao u motoru-zato mnogi nemaju uštede,idu popreko u želji da nešto naprave ali nažalost rupe u znanju,shvaćanju cijele problematike odvuku stvar u krivom smjeru i sve propada...jbg...treba graditi elektrolizere,pratiti njihov rad,vršiti mjerenja temperature,napona po ćelijama,vizuelno promatranje proizvedenog plina,mjerenje proizvodnje plina i u konačnici nakon dužeg rada generatora uvjeriti se u njegovu stabilnost i pouzdanost..eto,nadam se da si shvatio
Comment
-
-
danek
znaci 25 elektroda kao sto si mi rekao -nnnnn+nnnnn-nnnnn+nnnnn- ulaz u motor znaci mora 10 mm da bi motor stabilno radio.koji bi pwm bio bolji ima na netu tri seme dali da pravim ili da kupim gotov sta predlazes.
Comment
-
-
danek
jos pwm modulatora dale je neko pravio i kakva su iskustva sta kazes danek koji bi ti pravio od ova cetri pwm.
http://www.hhocarfuelcell.com/pwm-circuit/variable-frequency-pwm.php
Comment
-
-
Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?
bitno da je 30A jer zimi moraš dizat elektrolitom do 15-20A pa blokirati na 5-6A...neznam kakvi su..dal je ispeglan puls ili ima špiceve...ako imaš povoljno kupi dok ne izradiš bolji pa zamijeniš...neznam stvarno kakvi su ti kupovni ili homemade..elektroniku ne radim..između 250 i 500 Hz je ok
Comment
-
-
Odg: danek
Originally posted by darkoarf View Postznaci 25 elektroda kao sto si mi rekao -nnnnn+nnnnn-nnnnn+nnnnn- ulaz u motor znaci mora 10 mm da bi motor stabilno radio.koji bi pwm bio bolji ima na netu tri seme dali da pravim ili da kupim gotov sta predlazes.
http://www.hhocarfuelcell.com/pwm-ci...quency-pwm.php
Comment
-
-
Odg: danek
Sto se tice PWM, ja sam kupio ovaj i prezadovoljan sam
Sa rastvorom NaOH koji bez njega radi na 26A, uz pomoc ovog PWM ga spustim na 6A a on se ne greje. Najduze sto je radio od jednom je sat vremena i nije se ugrejao
Comment
-
Comment