HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mvujanovic
    CBC Veteran
    • 08.06.2010
    • 102
    • beograd

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Neko je postavio pitanje HHO i LPG,evo kako bi to trebalo da izgleda,e sad koliko je to izvodivo u automobilu Dora može da nam da stručno mišljenje.
    Sa nestrpljenjem očekujem odgovor !

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Šta bi ja tu trebalo da imam mišljenje, ne vidim nigde auto na tom snimku?
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mvujanovic
        CBC Veteran
        • 08.06.2010
        • 102
        • beograd

Pa zato te i pitam kao stručnjaka za TNG,dali je moguće u kolima tako propustiti TNG kroz ćeliju,ali vidim da nisi raspoložen za pomoć.Čisto sumnjam da nisi shvatio o čemu se radi pa ti je potreban auto na snimku.
        Izvini na ometanju!

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Nisam shvatio jer sam površno pogledao snimak, da se upuštam u tehnologiju HHO-a ne pada mi na pamet a da li sam raspoložen ili nisam ti najbolje znaš...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Mvujanovicu,sta Te konkretno zanima,budi precizniji?
            Da smanjis eksplozivnost HHO-a mesanjem sa plinom? Moze.
            Da plinom nateras mehurise HHO-a da brze napustaju povrsinu elektrode? Moze,ali postoji mogucnost da "zagadis" elektrolit.
            Ili nesto trece?
            Djdragon je probao da ubrizga HHO u crevo od plina i auto nije radio kako treba...

Comment

• mvujanovic
              CBC Veteran
              • 08.06.2010
              • 102
              • beograd

E baš ovo zadnje me zanima,ali kao što si napisao izgleda da ne radi dobro.
              Uzgred pogledajte ovo,čovek je najuverljiviji do sada,ako nije negde sakrio rezervoar sa gorivom,onda ima perpetum mobile.

Comment

• painter
                Banovan
                • 04.03.2010
                • 738
                • beograd,m.mostanica

Nema rezervoar sa gorivom ali nije sve naj jasnije,sta je u bableru,zasto je baterija posebno,itd,mada mislim da ima drugi video gde je sklonio i bateriju i babler i takodje radi.Zbog razlicitog poimanja termina mislim da ne bi smo trebali pricati o perpetum mobilu,bitno je dobiti relativno besplatnu energiju pa kako god da se to zove i odakle god da dolazi.

Comment

• Mikelandjelo
                  CBC Veteran
                  • 07.09.2010
                  • 130

Za one koji nisu zapazili na snimku postoji autotransformator koji je podesiv (prva stvar koju vrti rukom) , zec je u tom delu jer upravo on pravi korekcije kojima se potiru gubici.A njime dozira ili ćeliju za HHO ili potrošač.To što sijalica svetli bez ampermetra i voltmetra (ne pokazuje se tačan bilans snaga u kolu) ne znači da je perpetuum , samo znači da je dobio autonomni sistem sa velikim vremenom autonomije.Ali u svakom slučaju video je vredan pažnje.
                  Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• grozda_88
                    CBC Član
                    • 28.07.2010
                    • 47
                    • Nis

Pozdrav, neznam kako je kod Vas ali kod mene svaki problem vuce jos tri problema za sobom uglavnom oko nabavke materijala za izradu celije. Npr. kupio sam mesinganu lulicu za plexy i 10 dana po celom Nisu trazio glupu colovnu ureznicu i na kraju jedva nasao. Sad se prica ponavlja, ne mogu da nadjem odgovarajuci materijal da napravim dihtunge izmedju plocica. Ako neko zna neku radnju gde bi moglo da se nadje nesto odgovarajuce, ne bi bilo lose da napise (nema veze ako nije u Nisu, verovatno ce poslati brzom postom).

Evo nekih slika:

Comment

• mvujanovic
                      CBC Veteran
                      • 08.06.2010
                      • 102
                      • beograd

Forum nam je nešto utihnuo,na ovih 50 strana svi smo ponešto rekli,izneli svoja iskustva,ali to je razvučeno i teško se snađe onaj koji prvi put uđe na forum.Evo mog predloga,naravno ako se slažete,a pogotvo oni iskusniji koji su došli do nekih rezultata.
                      Pošto nam je svima cilj voziti se što jeftinije predlažem da neko od iskusnijih napiše jedan post koji bi obuhvatio kompletnu izradu najefikasnijeg HHO generatora,na šta treba obratiti pažnju kod izrade,koje dimenzije,koliko ploča i sve ostalo što bi doprinelo da se ne luta po temi.

Comment

• djdragon
                        CBC Početnik
                        • 11.03.2011
                        • 1
                        • kaludjerica

[quote="grozda_88"]Pozdrav, neznam kako je kod Vas ali kod mene svaki problem vuce jos tri problema za sobom uglavnom oko nabavke materijala za izradu celije. Npr. kupio sam mesinganu lulicu za plexy i 10 dana po celom Nisu trazio glupu colovnu ureznicu i na kraju jedva nasao. Sad se prica ponavlja, ne mogu da nadjem odgovarajuci materijal da napravim dihtunge izmedju plocica. Ako neko zna neku radnju gde bi moglo da se nadje nesto odgovarajuce, ne bi bilo lose da napise (nema veze ako nije u Nisu, verovatno ce poslati brzom postom).
                        nije me dugu bilo zima pa smo se malo umirili sto se tice pomenutog materijala najeftinije je meki pvc , a najbolje je EPDM guma ili neopren kad budes video cenu videces zasto je ne koristimo ,a ovaj klirit nije bas pametno resenje za eksperimente da ali na duze samo polipropilen ili polietilen mislim po ceni ,tu je i poliamid ali je dosta skuplji e sad ima na forumu i strucniji od mene pa nek oni daju svoje misljenje ja sam ovo sam to osetio na svom generatoru tako da sam siguran

Comment

• grozda_88
                          CBC Član
                          • 28.07.2010
                          • 47
                          • Nis

Originally posted by djdragon
                          sto se tice pomenutog materijala najeftinije je meki pvc
                          Jel to ovakva pvc ploca??? Ja imam pvc ploce debljine 3mm i 5mm koje koristim u neke druge svrhe, neznam da li je to to, jer dodju nekako plasticne pa mi ne deluju bas zgodne za dihtovanje??? mozda i gresim...

Ovo su slike pvc plocice od 3mm jedna strana je crna, druga bela s tim da je crni sloj otprilike 3/4 a beli 1/4.
                          Provericu cini mi se da na poslu imam i neko belo parce pvc ploce koje je mekse od ovog crno-belog.

Comment

• painter
                            Banovan
                            • 04.03.2010
                            • 738
                            • beograd,m.mostanica

Meki PVC a ne tvrdi,od njega se prave ona providna creva koja uglavnom koristimo za HHO,a za dihtunge ga kupis u tablama pa seces.Mana mu je samo sto je trajno otporan do 60*C pa ne valja ako se pregreva cesto ,inace je dobar.
                            Mvujanovicu,kao sto rekoh vec vise puta,nema idealnog generatora,ali moze svako ko hoce da objasni pravljenje necega sto je isprobao i radi pouzdano.

Comment

• mvujanovic
                              CBC Veteran
                              • 08.06.2010
                              • 102
                              • beograd

Pogledajte ovo,neznam otkud mu tolika vodena para temeratura tečnosti 65 stepeni,struja 14 A,prizvodnja 1,8 LPM ali je vidljivo da ima dosta vodene pare.
                              http://www.youtube.com/watch?v=i0scLVkC ... ideo_title

Comment

• mvujanovic
                                CBC Veteran
                                • 08.06.2010
                                • 102
                                • beograd

Eh da pošto je sigurnost na prvom mestu umalo da zaboravim,kamenčiće od akvarijuma zaboravite kao flash back arestor,meni su odrađivali posao sve do danas,kad mi se babler razleteo u paramparčad.Malo sam razdrmao komšiluk!

Comment

Working...
                                X