HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Naravno da postoje zvučne viljuške ali to meni ne pomaže.
    Dora, imam jedan digitalni stimer za zicane instrumente, pa ako ti treba imas ga na poklon - isto ko kod ovih novih auta, elektronika, sluh ti ne treba, sve pise na ekranu, a ti odvrces i zavrces zicu.

Sto se teme tice, bez obzira na ostriju diskusiju isl., nemate pojma koliko je tema u stvari dobra i zanimljiva, za nas koji je samo citamo sa strane.
    Sad, ako nema veze sa temom, obrisite, ali nemojte banovati pojedine, jer su vazni, u smislu da svojim postovima izazovu vase postove, a iz njih se da jako mnogo nauciti.
    Long Live CBC!!!

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Dragi Bane, akustika je jedan mlogo zaeban posao, jedan pravi klavirštimer bi ti proterao to sokoćalo kroz izlaz Muzika je nešto toplo, nesvakidašnje, senzualni doživljaj i nema veze sa elektronikom i tačnošću nategnutosti žice u hercima, ono 0.0002 nego kako je ti čuješ i doživljavaš. To se radi sa konfekcijom a koncertni klavir u Sinagogi će uvek najbolje namestiti čovek Retki su ali su plaćeni

Što se ovih banera tiče, ovog smo potrošili, pojaviće se drugi. ne želim da se izmore oni što bi nešto pamtno napisali pa da ostane trač tema. Bolje da nema tri dana poruke nego trideset na dan koje ništa ne znače...
      Idemo na temu
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mvujanovic
        CBC Veteran
        • 08.06.2010
        • 102
        • beograd

Originally posted by Dora
        Originally posted by Bata Chvale
        Nasmejao si me.Intercooler na Engleskom znaci unutrasnje hladjenje.To da ja ne znam kako radi turbina..vidimo se.Sve si ipricao osim sto nisi objasnio koju vrstu lezaja koristi ista.Pa da ljudima kazes da posle turiranja ne gase motor odmah ..vec da malo odradi na leru.kako ne bi brzo upropastili istu.Ali verovatno nisi dosao do te stranice..Razocarao si me kao komunista..nemas sluha..pa kako ces da dajes dijagnozu kad ne cujes.A sad pokazi svoja balls pa ostavi ovaj komentar.Ili ce biti, vec vidjeno..
        viewtopic.php?f=155&t=12271&hilit=turbo&start=150

Našao si tatu da učiš kako se deca prave ....
        Obzirom da stvarno ne znaš ništa i da zaludjuješ ovu temu bezveze a imaš na forumu toliko toga da pročitaš pa bi znao, dobićeš vreme od mesec dana da čitaš.
        Svi moderatori koji su se kladili da ćeš ranije da izletiš izgubili su, izdržao sam do uveče
        Ovo meni više liči na sujetu nego na prekršena pravila foruma,čitavu jednu stranicu vas dvojica potrošite na prepucavanje o svemu samo ne o HHO.Nemam ništa zajedničko ni sa jednim od vas dvojice,ali moraš priznati Dora da je čovek dosta pisao o HHO, a tema je baš to,dok ti nisi ama baš ništa pozitivno napisao o istoj,ali "vlast" je u tvojim rukama,i ako nemislimo kao ti odosmo na mesec dana.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Pisao je mnogo a ništa korisno, na kraju se ispostavilo da ne zna osnove motora a piše nonstop kako to radi a ne zna ništa o tome. Painter o ovome zna 1000 puta više od mene ali nije na odmoru, ako je sujeta on bi trebao biti prvi na listi...

Zaboravim da dodam, u svakom poslu ima ortodoxa i labavih. Ova tema je svakako škakljiva i živi iskjlučivo zato što je podržavam inače bi davno bila negde tamo. Neko ko mnogo piše o korišćenju HHO-a a ne zna zašto može biti štetno, priča o IC-u kao da je marsovac, za turbinu ne zna kako radi itd... ne doprinosi tome da ova tema napreduje.

https.autogas.rs

Comment

• Banjo
            CBC Član
            • 18.10.2009
            • 10
            • Crna Gora

Originally posted by mvujanovic
            [pročitaš pa bi znao, dobićeš vreme od mesec dana da čitaš.

Ovo meni više liči na sujetu nego na prekršena pravila foruma,čitavu jednu stranicu vas dvojica potrošite na prepucavanje o svemu samo ne o HHO.Nemam ništa zajedničko ni sa jednim od vas dvojice,ali moraš priznati Dora da je čovek dosta pisao o HHO, a tema je baš to,dok ti nisi ama baš ništa pozitivno napisao o istoj,ali "vlast" je u tvojim rukama,i ako nemislimo kao ti odosmo na mesec dana.
            I ja se slažem sa ovom izjavom i mislim da čovjek ima jako veliko iskustvo sa mehanikom i motorima, a to što ne može objasniti šta se hemijski događa dodajući HHO ipak zahtijeva više znanja iz neke druge oblasti i nije sam čovjek u mogućnosti da sve to i dokaže.Priču vezanu za interkuler i turbinu doživljavam kao nešto u čemu se nijeste razumjeli a ne kao nepoznavanje materije.
            Smatram da je dovoljno to što je Bata Čvale pokazao kako je napravio generator i ugradio ga u svoje auto uz sve rizike koje nosi takva prepravka.Sam je kazao da će vrijeme pokazati ostalo.

Uz dužno poštovanje, ipak sam morao da iznesem svoje mišljenje.

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Uz duzno postovanje, pretrazi covekove postove od pocetka - ne da nema veliko iskustvo sa mehanikom i motorima, nego je iz postova jasno da samo povrsno poznaje mehaniku rada motora (ili je zaboravio, pojma nemam...), mnogo toga pretpostavlja i upusta se u diskusiju oko toga, siguran je u mnogo stvari koje su u osnovi pogresne, i polemise oko stvari o kojima zaista nikakvog znanja nema.

I to je problem.

Dosta polemike po ovom pitanju, tema je nesto drugo, izvolite se vratiti na nju.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Bata Čvale pokazao kako je napravio generator i ugradio ga u svoje auto uz sve rizike koje nosi takva prepravka.Sam je kazao da će vrijeme pokazati ostalo.
                On može da rizikuje za sebe ali ne za druge. Ako ovde nešto preporučiš onda moraš objasniti zašto preporučuješ. Nije niko tražio hemijeske formule nego da objasni kako se podešava recimo, kako to radi uopšte a onda se može dalje kako radi uzbrdo i nizbrdo. TO na vr gasa ide nije objašnjenje. Ovo čita puno ljudi, baš puno, 80% njih upali auto i nemisli i zato mora da se zna kako radi. Znati napraviti generator ili "prepisati" generator je jedno a ugradnja u prost ili komplikovan auto je drugo. Obrisao sam (to jest odbio) par poruka gde ljudi pitaju koliko košta za njihov auto, ima interesa jer je kriza velika, svaki dinar uštede znači svima.
                Ako ovde preporučiš onda to treba raditi kako treba, ušteda je tolika, na to vozilo može na ono ne može ili može onako itd...

Banovan je na 30 dana da prouči to za šta se raspravljao i da utvrdi sam da nije u pravu. Tako će biti sa svima i tu nema pomoći. Znaš, kažeš, ne znaš, pitaš.

https.autogas.rs

Comment

• mvujanovic
                  CBC Veteran
                  • 08.06.2010
                  • 102
                  • beograd

Originally posted by 206
                  Uvek bio i uvek ce biti slucaj sa pricom napamet i glupostima, tipa "HHO implodira".

Napuni flasu sa HHO, zapali je, pa nam javi da li je implodirala ili eksplodirala.

Svako malo nadje se neko novi ko prociuta par textova sa kojekakvih "neprofitnih" sajtova, pokupi par linkova za kupovinu HHO generatora, nabije cevcicu u usisnu granu i ustedi 37%. Pa dodje i krene u diskusiju o "cinjenicama". Ako nista drugo, painter i ostali se trude da, donekle, objasne logiku koju vide iza svega, i pristupaju prici ozbiljno, iako potpuno pogresno usmereno, sto se mene tice - ali to je jedini razlog zasto ova tema odavno nije zakljucana.

Sto ne znaci da ce se tolerisati svakakve gluposti.

Originally posted by painter
                  ...poboljsava sagorevanje postojeceg goriva zahvaljujuci brzini i temperaturi kojom sagoreva,I NA TOME SE ZASNIVA SMANJENJE POTROSNJE,i zato u izduvu nema nesagorelih ugljovodonika i ugljen monoksida (merio) i nije vam potreban katalizator,EGR,itd
                  Dok neko ne objasni TACAN mehanizam na koji nacin poboljsava sagorevanje, odnosno STA tacno HHO dodatno sagoreva, koji ugljovodonik, u kojoj meri, u kojoj reakciji, pri kojoj temperaturi, za koliko to povecava efikasnost i tacno za koliko smanjuje potrosnju - i SVE se to proveri na nacin koji ne ostavlja sumnju u ishod i ne uvodi nove varijable - do tada je u pitanju cista nadrinauka.

Ali 5+ za trud.
                  Rizikovaću da me se jednim klikom otarasite na mesec dana,ali pitao bih te kad tako sigurno tvrdiš da je glupost kad neko kaže da HHO implodira,jesi li možda probao da znaš da nije tako, ili ti pričaš napamet,a nama koji se trudimo da nešto uradimo osporavate i ono u šta smo se lično uverili,a sve u svrhu zaštite nečije profitabilnosti.Jer priznaćeš ako se dokaže da HHO zaista štedi gorivo propade posao sa TNG.Meni se lično, na nekoliko santimetara od mene raspala staklena posuda koju sam koristio kao babler dok sam zapalio HHO i gle čuda svi staklići su ostali tu na mestu, nisu se razleteli i ni jedan me nije dotakao,pa mi objasni molim te dali je to implozija ili explozija.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Hoćete vi pisati o temi ili se raspravljati još par strana? To što ti je jednom ostalo sve staklo nije dokaz, ja ne kažem da se širi ili skuplja nemam pojma niti me zanima. A to što ti je argument za TNG je dovoljno za ban pošto opet lupetaš a nema veze sa temom ili životom.

Ukratko ja nisam probao ali nisi ni ti. slučajnosti se dešavaju. Ako tvrdiš da je tako moraš objasniti zašto i kako se dogadja, to je cilj svega ovoga, a ko će ugradjivati te uredjaje... pa ne misliš valjda da ćeš sve uredjaje ovog sveta ti ugraditi, ugradiće ih ko stigne pa i ovi što sad rade tng, lpg, cng i svašta nešto.

Ukratko dajte jedna motor ili auto ali bar jedan za koji se može utvrditi kako radi, koliko troši, koja je stvarna ušteda pa idemo dalje. To je za onu temu praktična primena. Ako se Pera Ždera buni za temu, otvoriću još 20 ako treba samo prestanite sa tim misterijama kako to radi ali niko nije video i naročito ne u ovoj temi.

Ako treba nije problem, ostaće Painter sam da piše pa će biti tema kao i pre, normalna.

https.autogas.rs

Comment

• banekg
                      CBC Senator XXL
                      • 06.09.2010
                      • 1274
                      • Nis
                      • Toyota Carina e 2.0

ako se dokaže da HHO zaista štedi gorivo propade posao sa TNG
                      Mene ova recenica, potpuno zbunila - ja svo vreme mislim da HHO moz' se dodaje i TNG-u, pa mi sad ovo nije jasno. Ajd' neko neka pojasni, molim vas, moze li HHO i TNG, ili ne moze?
                      Long Live CBC!!!

Comment

• mvujanovic
                        CBC Veteran
                        • 08.06.2010
                        • 102
                        • beograd

Originally posted by Dora
                        Hoćete vi pisati o temi ili se raspravljati još par strana? To što ti je jednom ostalo sve staklo nije dokaz, ja ne kažem da se širi ili skuplja nemam pojma niti me zanima. A to što ti je argument za TNG je dovoljno za ban pošto opet lupetaš a nema veze sa temom ili životom.

Ukratko ja nisam probao ali nisi ni ti. slučajnosti se dešavaju. Ako tvrdiš da je tako moraš objasniti zašto i kako se dogadja, to je cilj svega ovoga, a ko će ugradjivati te uredjaje... pa ne misliš valjda da ćeš sve uredjaje ovog sveta ti ugraditi, ugradiće ih ko stigne pa i ovi što sad rade tng, lpg, cng i svašta nešto.

Ukratko dajte jedna motor ili auto ali bar jedan za koji se može utvrditi kako radi, koliko troši, koja je stvarna ušteda pa idemo dalje. To je za onu temu praktična primena. Ako se Pera Ždera buni za temu, otvoriću još 20 ako treba samo prestanite sa tim misterijama kako to radi ali niko nije video i naročito ne u ovoj temi.

Ako treba nije problem, ostaće Painter sam da piše pa će biti tema kao i pre, normalna.
                        Mislim da bi prvo sebe trebao da banuješ,jer vređaš ljude govoreći im da lupetaju,da pišu nenormalno i slično,a oči im u životu nisi video.Nikada nigde nisam napisao ni jednu uvredljivu reč,ali to je stvar kulture.
                        Kao prvo ja niti prodajem te uređaje niti to mislim u budućnosti,a mislim da nećeš ni ti, jer ti i o TNG pričaš kao o naučnoj fantastici. Kad nešto tvrdim, tvrdim jer sam to doživeo u praksi,kako i zašto neznam ali znam šta sam video.Postoji ljudi koji će te pojave objasniti stručno.Pa i sam Painter koga veoma cenim ti je rekao da tu dolazi do implozije,e sada što mi nismo fizičari pa ne objašnjavamo tu pojavu stručno,neznači da nismo ništa postigli.Poznajem mnoge samouke ljude koji su daleko veći stručnjaci od onih koji su za iste delatnosti dobili diplome, jer praksa je složićeš se valjda daleko ispred teorije. Da sam u pravu kad sam rekao da si sujetan dokazjuješ ovom rečenicom: " A to što ti je argument za TNG je dovoljno za ban pošto opet lupetaš a nema veze sa temom ili životom. " Pa izvoli,biće mi drago da sam bio u pravu !Na kraju svako štiti svoje interese,jer da nije tako odavno bi svi živeli lepše,a ne samo pojedinci,a moja želja i jeste da čovečanstvo ne zavisi od raznoraznih profitera.

Comment

• mvujanovic
                          CBC Veteran
                          • 08.06.2010
                          • 102
                          • beograd

Originally posted by banekg
                          ako se dokaže da HHO zaista štedi gorivo propade posao sa TNG
                          Mene ova recenica, potpuno zbunila - ja svo vreme mislim da HHO moz' se dodaje i TNG-u, pa mi sad ovo nije jasno. Ajd' neko neka pojasni, molim vas, moze li HHO i TNG, ili ne moze?
                          Naravno da može,ali je ušteda mala ili nikakva jer TNG sam po sebi dobro sagoreva,a pošto je cena TNG veoma blizu benzinu i nafti,jeftinije je voziti na benzin i HHO,jer je ušteda veća,a samim time što automobil potroši više TNG nego benzina.

Ovo ti pišem iz iskustva jer i sam vozim na TNG i HHO.

Comment

• banekg
                            CBC Senator XXL
                            • 06.09.2010
                            • 1274
                            • Nis
                            • Toyota Carina e 2.0

Ok, hvala na odgovoru. Ja se svo vreme zanosio za varijantu TNG+HHO.
                            Long Live CBC!!!

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

pa sto da se ne zanosiš , kad na osnovu onog što je do sada dokazano i vožnja na Benzin+HHO ili Dizel+HHO je zanošenje.

da me interesuje, interesuje me , ali nemam para da to testiram onako kako bi to mene zadovoljilo.

uz rizik da se ponavljam,evo testa .

1.Agregat 4-taktni ,sa karburatorom (moze i najjeftiniji kineski)
                              2.od mernih uredjaja samo gradirana staklena posuda za gorivo ( menzura), Štoperica i NIŠTA više.
                              2.zagrejati ga na radnu temeperaturu,opteretiti na izlazu strujnog generatora konstantnim potrošačem,naprimer reflektor od 300 Wati.
                              3.gorivo iz iste kante sipati u stalkenu gradiranu menzuru,potopiti dolazno i povratno crevo iz karburatora u menzuru.
                              i meriti potrošnju goriva za naprimer 2 sata.
                              4.Isto to ponoviti sa HHO uredjajem koji se snadbeva strujom sa ISTOG TOG agregata (motor-generatora) ,u koji ubacuje proizvedeni HHO gas.pri istom opterećenju od 300 wati - reflektor.
                              5. ako potroši manje goriva sa HHO uredjajem EUREKA !!!!. perpetum mobile(pa i vise od toga),po važećim zakonima prirodnih nauka.

6.po istim tim zakonima trebalo bi da potroši više kada je HHO uredjaj prikačen.

7. ENDE !
                              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

A to što ti je argument za TNG je dovoljno za ban pošto opet lupetaš a nema veze sa temom ili životom. " Pa izvoli,biće mi drago da sam bio u pravu !Na kraju svako štiti svoje interese,jer da nije tako odavno bi svi živeli lepše,a ne samo pojedinci,a moja želja i jeste da čovečanstvo ne zavisi od raznoraznih profitera.
                                Možda se nismo razumeli ali sam mislio da aludiraš na moje zanimanje i kao ja sam antiprotivan tom gasu jer ću propasti pa zato banujem. Ne, banujem iz dosade, zato što kao ti recimo ne možeš da se zaustaviš i nastavićeš do sudnejg dana da dokazuješ nešto što nije tačno, nešto što nemaš dokaze osim da se tebi svidja i sl... ja nemam vremena ni volje da se time bavim večito, ponekad ni živaca jer vas takvih ima puno pa od pretnji na PP pa do smaranja ovako, lak ose desi da kažem srpskim poslovnim rečnikom ono što se kaže "nemojte molim vas iznositi neistinite ili neproverene priče" nekad je kraće Lupaš...

Da, lupetaš, i ako bi se napravil oda to radi savršeno, nema veze sa benzinom ili plinom, država će staviti šapu na to, porezom, atestom, komplikovanjem pravila, davljenjem proizvodjača, servisera itd... Ne misliš valjda stvarno da će dekretom za 3 meseca nestati Rokfeler? Možete se igrati dok ne postane komercijalno.

Da nije mene da podržim ovu temu, davno bi bila sklonjena, obrisana ili se pretvorila u sprdačinu. Ovde ima mnogo stručnih ljudi po svakom pitanju, da li pišu ili ne (ovde u temi) nije bitno ali ima ih i onda dodje neko i kaže implozija, turbo radi na hladan vazduh, lambda sonda se laže samo tako a svaki serviser bi dao bar 500 evra da sa sigurnošću nauči kak ose laže komjuter a da ne šteti motoru itd...
                                O tome se radi.
                                Svaka dalja rasprava na temu vodjenja foruma, ljudskih i genetskih kvaliteta ovih što prave forum će se završiti odstranjivanjem stranog tela.

Painter je jedan od retkih koji je podelio svoje znanje i odgovarao i po nekoliko puta na ista pitanja, zato tema opstaje, svi što tapšu e i viču uglas takoooojeeee, neka to rade u sebi. Ako ima još ko da doda stručan odgovor slobodan je....

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X