HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mikelandjelo
    CBC Veteran
    • 07.09.2010
    • 130

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

@Pera Zdera

Na istoj smo strani , možda i više nego što možeš da pretpostaviš .Biće još koje čega korisnog od mene ovde na forumu.Preokrenule su se neke stvari u velikim razmerama .
    Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• painter
      Banovan
      • 04.03.2010
      • 738
      • beograd,m.mostanica

Originally posted by silo
      Kakva struja izlazi iz aparata za varenje? [nemam uredjaj za merenje].
      Ima ih i AC i DC,ako je AC samo stavis grecov spoj,mada bi trebalo da radi i sa jednom diodom.

Comment

• Banjo
        CBC Član
        • 18.10.2009
        • 10
        • Crna Gora

Originally posted by silo
        Kakva struja izlazi iz aparata za varenje? [nemam uredjaj za merenje].
        Ako je u pitanju obični aparat za elektrolučno zavarivanje - naizmjenična napona 50-55V.

Comment

• grozda_88
          CBC Član
          • 28.07.2010
          • 47
          • Nis

Originally posted by painter
          mada bi trebalo da radi i sa jednom diodom.
          Samo sto ce biti pulsni signal na 50Hz

A vidi ga ovaj lik sta radi sa jednom diodom:

Comment

• Mikelandjelo
            CBC Veteran
            • 07.09.2010
            • 130

Ako ti treba DC ( Direct current - jednosmerna struja ) lakše je i efikasnije uraditi ispravljanje tako što ćeš kupiti recimo za 500A 25 grec ispravljača (metalno kućište) od po recimo 50A i sve to umontirati na hladnjak sa ventilatorom.Izuzetno malo bude fizički a toliko jako da je čudo jedno.Pričam o onome šta sam lično napravio i probao.Nema potrebe za izolovanjem polova ili dioda jer je sve izolovano i odvojeno samo se lepo izveže paralelno.PVC kabli za alternator je najbolji za vezivanje svakog greca posebno.Lako je za servis i nemoguće za pokvariti.Šema greca ti je moj avatar i to je jedan elemenat uliven u malo kućište.Kupiš 25 i sve vežeš paralelno tj. spojiš iste krajeve i kada sve povežeš sve to tretiraš kao jedan veliki grec.Pozz,

Comment

• Mikelandjelo
              CBC Veteran
              • 07.09.2010
              • 130

@grozda_88

Jedno je grejati vodu za dobijanje vodene pare drugo pokidati je na komade i dobiti HHO.Tip nije dobio HHO tj. jeste u vrlo malim količinama ali je pre svega dobio vodenu paru.I nije to samo "jedna dioda" to je mnogo nauke i pulsni choper sistem koji radi na visokoj frekvenciji je specifična stvar.Ima mnogo ćoraka na netu za HHO i ovo je jedan od njih jer čovek ne razume kako voda funkcioniše.Pričao sam jednom i pomenuću opet (dok me ne izazovete da opet postavim video ) HHO nije sam o sebi dovoljan.Stan Mayer nije koristio samo njega za pogon , takođe nije vršio jonizaciju da bi povećao energiju gasa i za ceo sistem nije bila potrebna samo voda.Ima puno načina da se postigne rezultat.Treba mnogo više razumevanja nego da se samo troše sredstva na experimente.

Comment

• Mikelandjelo
                CBC Veteran
                • 07.09.2010
                • 130

Comment

• ts-chopper
                  CBC Član
                  • 26.12.2010
                  • 36
                  • Nis

Originally posted by Mikelandjelo
                  @grozda_88
                  Ima puno načina da se postigne rezultat.Treba mnogo više razumevanja nego da se samo troše sredstva na experimente.
                  Ovo podrzavam... eksperiment treba da bude kranji rezultat predhodnog "teorisanja". Sve staviti na papir, lepo uracunati sve moguce (poznate) promenjive, i tek onda "ukljuciti struju".
                  Takodje mislim da su u Cern-u malo pozurili sa eksperimentisanjem i izgradnjom prilicno skupe igracke (veliki hardonski kolajder).

Comment

• Mikelandjelo
                    CBC Veteran
                    • 07.09.2010
                    • 130

Pisao sam iz iskustva koje nimalo nije malo .U principu skoro mi sve proradi iz prve kada pravim ali zato pravim jednom u 3 meseca .Zato pamet u glavu , , svako rešenje koje se čini lako uglavnom je pogrešno.I ovo takođe pišem iz iskustva.Proučavanje patenata ume da bude itekako efikasno.

Comment

• ts-chopper
                      CBC Član
                      • 26.12.2010
                      • 36
                      • Nis

Drugari, iskopao sam jedan odlican sajt, znatno ubrzava i olaksava sitne proracune, zaista sam odusevljen:

Comment

• joja
                        CBC Član
                        • 01.12.2010
                        • 27
                        • Zemun

Mvujanovicu,nesto si Ti tu "pomesao",procitaj malo bolje taj tekst iz kojeg si izvukao onaj pasus o natrijum bor hidridu,i prouci skicu seme za upotrebu...Ako hoces da koristis aluminijum spremi pare za materijal i pokazacu Ti sta i kako,provalio sam ga.
                        Mikelandjelo,HHO je opasan za skladistenje ali ako se gasovi odvoje onda je ok,a upravo to se radi za gorivne celije.Mada se i HHO moze skladistiti ako se "provuce" kroz recimo terpentin,uzemlje se rezervoari,i ne preteruje se sa pritiskom.Sve zavisi kako ga dobijes,ako je cist i sa velikom kolicinom ortohidrogena onda je opasniji,a bas takav se dobija u odvojenim serijskim celijama sa NaOH ili KOH kao hemijskim katalizatorom.Mada i kao takav moze sigurno da ide do 2.5 bara bez problema ako se pazi,jer povecanjem pritiska atomi vodonika se spajaju pa se dobija parahidrogen koji je stabilniji i sigurniji,i oslobadja 4 puta manje energije sagorevanjem nego ortohidrogen. Samo uvek treba paziti vise nego sto je neophodno,pa se zato ne preporucuje nikakvo skladistenje.Eh sad,u skladistenju (HHO ili H2)se izgubila "energija" ali postoji nacin za ponovno pretvaranje parahidrogena u ortohidrogen pre same upotrebe,prolaskom kroz jako magnetno polje ...(opet taj magnetizam)
                        Skladistenje HHO je reseno bez visokog pritiska http://www.hbank.com.tw/products.html

Comment

• Mikelandjelo
                          CBC Veteran
                          • 07.09.2010
                          • 130

Jesi li siguran da nema visokog pritiska? De pogledaj videa pa razmisli malo.

Comment

• painter
                            Banovan
                            • 04.03.2010
                            • 738
                            • beograd,m.mostanica

Originally posted by grozda_88
                            mada bi trebalo da radi i sa jednom diodom.
                            Samo sto ce biti pulsni signal na 50Hz

A vidi ga ovaj lik sta radi sa jednom diodom:

http://youtu.be/6-d239sKGhc
                            To je trafo iz mikrotalasne,oko 2000V,a gde si video jednu diodu?
                            Kako sad 50Hz?

Comment

• painter
                              Banovan
                              • 04.03.2010
                              • 738
                              • beograd,m.mostanica

Originally posted by joja
                              Skladistenje HHO je reseno bez visokog pritiska http://www.hbank.com.tw/products.html
                              To je skladistenje vodonika a ne HHO-a,u metalne hidride,neverovatna kolicina vodonika stane u bocu (mislim da u litarsku bocu stane 900litara H2)a bez ikakve opasnosti!Mozes da je spaljujes,da pucas iz bilo cega,itd!Potreban je odredjen pritisak za punjenje,posle nema nikakvog pritiska,vodonik se upije u metalni hidrid kao voda u sundjer.Grejanjem se oslobadja...

Comment

• painter
                                Banovan
                                • 04.03.2010
                                • 738
                                • beograd,m.mostanica

Originally posted by Mikelandjelo
                                Ako ti treba DC ( Direct current - jednosmerna struja ) lakše je i efikasnije uraditi ispravljanje tako što ćeš kupiti recimo za 500A 25 grec ispravljača (metalno kućište) od po recimo 50A i sve to umontirati na hladnjak sa ventilatorom.Izuzetno malo bude fizički a toliko jako da je čudo jedno.Pričam o onome šta sam lično napravio i probao.Nema potrebe za izolovanjem polova ili dioda jer je sve izolovano i odvojeno samo se lepo izveže paralelno.PVC kabli za alternator je najbolji za vezivanje svakog greca posebno.Lako je za servis i nemoguće za pokvariti.Šema greca ti je moj avatar i to je jedan elemenat uliven u malo kućište.Kupiš 25 i sve vežeš paralelno tj. spojiš iste krajeve i kada sve povežeš sve to tretiraš kao jedan veliki grec.Pozz,
                                Ma sta to??? Kakvih 500A i 25 grecova po 50A??? To je valjda 1250A,a sve i da je 500,kome to treba???

Comment

Working...
                                X