HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • painter
    Banovan
    • 04.03.2010
    • 738
    • beograd,m.mostanica

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Originally posted by Mikelandjelo
    Otvoriš ga i ostaviš i čekaš.Kada se skine u pdf-u otvoriće se prikaz.Budi strpljiv.Ima 37MB.
    Ma,skidao sam i veca pdf dokumenta,ali ovo nikad nisam video.Cela strana je bela,nista nema,cekao ili ne isto je!

Comment

• Mikelandjelo
      CBC Veteran
      • 07.09.2010
      • 130

Painteru , druže , polako .Prvo ono šta sam napisao je primer nečega za nešto tj. kako treba i kako može.Ja sam svoj aparat za zavarivanje "ispravio" kako sam rekao.Mnogo je jeftinije i izuzetno je efikasno.Ako kome treba , i ako hoće da posluša savet , shvatiće kada napravi koliko je to maleno a koliko moći ima u sebi.Stavio sam namerno cifre koje jesam jer kada se kratkospoji izvor struja koja ide krzo sistem maximalno je duplo veća od maximalne radne.To je već stvar inženjeringa tj. moje specijalnosti.Zato se kod takvih sistema ide sa 100% tolerancije u plusu.Ono za pdf , to , ide ovako.Prvo skini i instaliraj adobe reader najnoviji.Zatim otvori link u mozili ili IExploreru.Zatim sledi čekanje , a onda satisfakcija , mora da ti otvori .To je samo neki od linkova koji su vrlo korisni a biće ih još.
      Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• ts-chopper
        CBC Član
        • 26.12.2010
        • 36
        • Nis

Ja sam ga skinuo, i zaista lep pdf. Do duse nije nista spektakularno, uglavnom su vecina poznate stvari (i vecina prevazidjene) ali nije na odmet imati sve na jednom mestu.

Comment

• Mikelandjelo
          CBC Veteran
          • 07.09.2010
          • 130

Pa ne bih se složio da je prevaziđeno nešto u čiji se rad nisi uverio a šta si proučavao kao i ja u domenu serviranih zakona koji za sve "imaju rešenje".Jeste odlična knjiga , ima mnogo lepa objašnjenja , otvara vidike.Sad,subjektivni stav je subjektivni stav.Koliko je Tesla rekao toliko je pisao "između redova".Ne bih dalje da diskutujem jer bežim od teme.

Comment

• ts-chopper
            CBC Član
            • 26.12.2010
            • 36
            • Nis

Ma daleko od toga da je SVE prevazidjeno, ali nije ni sve preterano misticno. A sto se tice otvaranja vidika, tu si u pravu, previse smo ograniceni svojim znanjem. Nadam se da cu uskoro objaviti nesto sto pokazati da mozda ipak nisam toliko zatvoren Nestrpljiv jesam, ali nekada ne zavisi sve od mene.
            Takodje stoji ono da sto vise ucimo o necemu, to manje znamo o tome, tj. shvatamo koliko ne znamo....

Comment

• Mikelandjelo
              CBC Veteran
              • 07.09.2010
              • 130

Zbog puno pitanja na PP i mail oko ispravljanja i malog sistema za to obećao sam da ću podignuti slike.Tako da to izgleda ovako :

Ukoliko imate pitanja slobodno pitajte.Ukoliko hoćete da vam ja izradim ovakav ispravljač pitajte ali samo na PP.Na slici je 350A ispravljač.Spajanje sam radio sa više paralelnih preseka iz praktičnih razloga.Ukoliko radite sa običnim kablom najbolje je da bude onaj koji se koristi za vezu alternatora tj. PVC .

Comment

• mvujanovic
                CBC Veteran
                • 08.06.2010
                • 102
                • beograd

Evo još jedan ineresantan link : http://signachem.com/select-services/de ... generator/

Comment

• painter
                  Banovan
                  • 04.03.2010
                  • 738
                  • beograd,m.mostanica

Mikelandjelo,sve sam Te shvatio,a pitanje "kome to treba"(500A) znacilo je: Bavimo se elektrolizom,uglavnom su nam elektrolizeri do 20-ak ampera,sigurica za to je grec od 50A...ako hocemo vecu snagu (W),a kad imamo veci napon (kao u aparatu za varenje) onda cemo napraviti elektrolizer sa vise celija pa ce struja biti ista,20-ak ampera...

Comment

• Mikelandjelo
                    CBC Veteran
                    • 07.09.2010
                    • 130

Painteru ostavi me se , ljudi su pitali za savet ja sam postovao , ne trujem temu .Ako je napon malo veći kod aparata za varenje tj 50V znači manje se uvećava broj ćelija redno a više paralelno.Nekome trebalo , tebi nije , zašto bi me napadao za nešto šta tebi ne treba.Za elektrolizer može nekome da zatreba ispravljač velike snage .Ovaj to jeste , štedi novac i prostor a predviđen je za napone do 500V.Seti se svojih ideja u postovima za gradsku mrežu i sl. . A kao drugo i bitno ovo je demonstracija principa kako je bio i onaj akumulator za koji niko nije verovao dok nije video.Sada sam zatrpan pitanjima na mailu sa youtuba.Ništa nije slučajno i nijednu stvar neću postovati ovde da trujem temu sigurno.

Comment

• painter
                      Banovan
                      • 04.03.2010
                      • 738
                      • beograd,m.mostanica

Covece,ne napadam Te!!! Ovo je diskusija.Vecina ljudi se ne razume i treba im pojasniti.Meni je krivo sto vecinu mojih postova niko ne komentarise,ne kontrolise,itd,jer sigurno negde pogresim a svi to prihvataju zdravo za gotovo! Sad si Ti napisao nesto sto je mene zbunilo i PITAO sam Te da pojasnis!Ne da se raspravljamo i natezemo! Ja sam inovator po prirodi,takav sam odkad znam za sebe,ali nisam strucnjak ni za sta posebno,ni za elektriku,ni za mehaniku,itd...Znaci tu smo da se NADOPUNJUJEMO!Ja umem da prepoznam problem i da vidim put za resavanje,usput pronalazim potrebne informacije koje mi olaksavaju,i trudim se da me pogresne informacije ne odvuku od resenja.Tako je bilo sa "elektrolizerom na 220V gradske mreze",kad vec pominjes.Nisi jedini koji me je ubedjivao da to nije ideja cak ni za teoretisanje a kamoli za praksu...Ali ja sam vise verovao sebi i istrazivao...posle nekog vremena sakupio sam podatke o raznim elektrolizerima po svetu koji se proizvode fabricki i prodaju, i- VECINA njih radi direktno na mrezni napon,naravno ispravljen u DC!

Comment

• Mikelandjelo
                        CBC Veteran
                        • 07.09.2010
                        • 130

Prijatelju ja i ti nedeljno razmenimo Boga informacije , i to ne preko foruma.Dao sam ideju za princip.To si ukapirao.Dopunio sam neka pitanja koja su mi postavljena i to je to.

Comment

• joja
                          CBC Član
                          • 01.12.2010
                          • 27
                          • Zemun

Originally posted by painter
                          Originally posted by joja
                          Skladistenje HHO je reseno bez visokog pritiska http://www.hbank.com.tw/products.html
                          To je skladistenje vodonika a ne HHO-a,u metalne hidride,neverovatna kolicina vodonika stane u bocu (mislim da u litarsku bocu stane 900litara H2)a bez ikakve opasnosti!Mozes da je spaljujes,da pucas iz bilo cega,itd!Potreban je odredjen pritisak za punjenje,posle nema nikakvog pritiska,vodonik se upije u metalni hidrid kao voda u sundjer.Grejanjem se oslobadja...
                          Potpuno si u pravu. Moja greska. Mislio sam i ja na H2. Sasvim je moguce na istim ovim principima dobiti odvojen vodinik od kiseonika. Potreban pritisak u metalhidridnim kontejnerima je do 10 bari ( slicno kao kod TNG a) , sto je pobeda jer je H2 utecnjen tek preko 200bari ( kao kod CNG tj prirodnog gasa, postoje automobili koji rade na prirodni gas tj metan ili CH4 i u Beogradu a i pumpa za tocenje na N.Beogradu ). Posto je cena solarnih panela i folija drasticno pala cc 1 Euro po W, a recimo moj primer.Imam sloarne ploce od 100W koje teoretski ( citaj direktno sunce ) daju oko 7A na 12V, recimo sa 300 W bi se mogla obezbediti neka dovoljna struja od 10 -20A na 12V i dok ima sunca ( tj svetla ) proizvodimo H2 koji sada bezbedno mozemo skladistiti u metal hidridne kontejnere a trositi po potrebi za razne namene pa i ponovnu proizvodnju struje, pokretanje motora i slicno....A zamislite sta sve moze sa 3000W solaraca...ili vise... A solarne ploce su projektovane da rade 25 godina i vise...Mislim da na ovaj nacin svi mogu u okvirima Faradejevih zakona obezbediti dovoljno jeftine i svima dostupne energije, sto je valja i cilj ove polemike.

Comment

• painter
                            Banovan
                            • 04.03.2010
                            • 738
                            • beograd,m.mostanica

Ima takav sistem u USA,elektrolizer se napaja iz solarnih panela,odvaja vodonik i skladisti u rezervoar sa metalnim hidridima!Ugradjivali u automobile,benzince,bez turba.Ali vlada se setila pa zabranila prodaju materijala koji su koristili u rezervoarima!!!!!!!!!!
                            Ne znam da li su se snasli za drugaciji materijal...
                            Postavicu link kad nadjem.
                            Treba li ti sunce za taj panel ili samo da je dan?

Comment

• painter
                              Banovan
                              • 04.03.2010
                              • 738
                              • beograd,m.mostanica

Evo link!Mada pljuju po HHO-u al ajd!

Comment

• joja
                                CBC Član
                                • 01.12.2010
                                • 27
                                • Zemun

Originally posted by painter
                                Ima takav sistem u USA,elektrolizer se napaja iz solarnih panela,odvaja vodonik i skladisti u rezervoar sa metalnim hidridima!Ugradjivali u automobile,benzince,bez turba.Ali vlada se setila pa zabranila prodaju materijala koji su koristili u rezervoarima!!!!!!!!!!
                                Ne znam da li su se snasli za drugaciji materijal...
                                Postavicu link kad nadjem.
                                Treba li ti sunce za taj panel ili samo da je dan?
                                Bolje je da je sunce. Tada gura do blizu 7A. Kad je oblacno maximum do 3 A. ( 100W paneli)

Comment

Working...
                                X