HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • qwisko
    CBC Veteran
    • 10.07.2009
    • 124
    • Beograd
    • 406

Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?

Originally posted by vodonik View Post
    pomoz BOG junaci i pioniri

treblo je hrabrosti i odvaznosti otisnuti se na plovidbu uz maticu ,al neko je morao zapoceti "nemogucu misiju" i pokazati je mogucom . naprijed slobodoumni tragaoci.

svima bih skrenuo paznju da povremeno obnove gradivo iz odgovornosti i nanovo procitaju ono sto napisa -painter- o njoj na 89 str ove teme. bas je za razmisljanje i razumijevanje danasnjice gdje ponajvise hvali bas odvaznog ,slobodnog i odgovornog duha u ljudima koji bi nam dao snage da se izborimo i pobijedimo sarene lazi na sve strane.toliko o tome

dao sam tablu 0,5mm 316l da mi isjeku na 13*15.ici ce diht debljine 2mm.taj imam.e sad da provjerim:
    -da li ce -5n+5n-davati duplo vise gasa od -5n+
    -da li ce ploce vecih dimenzija iste konstrukcije takodje proporcionalno davati vise gasa
    -ako na -5n+ napona 12-14v vuce struju npr 10a da li ce na -5n+5n- vuci 20a
    -shodno ovom gore da li je bolje napraviti generator -5n+ vecih dimenzija ili -5n+5n-manjih ,kada je u pitanju samo proizvodnja gasa

odmah da kazem da sam procitao svih 132 str teme ali ove dileme nijesam razrijesio.

vozim wv sharana 1.9tdi 98g . tabla jos nije isjecena mozda ni do poned. tako da jos imam vremena da menjam mjere sjecenja.

eto ako je ko voljan da pomogne

pozdrav svima
    Za tvoj motor bi bilo dobro da napravis sa 3 serije neutrala. -nnnnn+nnnnn-nnnnn+ , i to lepo radi na 4-6A

Comment

• stole
      CBC Član
      • 01.03.2012
      • 15
      • Aleksinac
      • Zastava 128 Skala 55

qwisko,da li si odgovorio meni za motor od 1100 ccm ili za 1.9 tdi?

Comment

• dragunov
        CBC Član
        • 11.03.2012
        • 28
        • aleksinac

Zdravo svima.Citam da koristite pwm a zasto nije moguce koristiti bobinu?Verovatno je glupo pitanje ali posto ne znam ajd da pitam.

Comment

• darkoarf
          CBC Član
          • 29.01.2012
          • 44
          • bgd

Originally posted by dragunov View Post
          zdravo svima.citam da koristite pwm a zasto nije moguce koristiti bobinu?verovatno je glupo pitanje ali posto ne znam ajd da pitam.
          pa malo sam cacko po netu bobina vuce oko 8 ampera 12v pravi impulsno 15.000 do 30.000 volti na izlazu. Dali si mislio da vezes izlaza jedne ili dve bobine umesto plusa na hho generatoru i dobijes rezultate u vecoj proizvodnji gasa. Ja licno mislim da bi varnica visokog napona u hho generatoru izazvala ekskploziju.u generatoru ima vodonika i kiseonika idealno da eksplodira.struja bi bila na izlazi 0.007 ampera 15000 volti dali bi to radilo cisto sumnjam ali mozes da probas.

Comment

• vladnik
            CBC Član
            • 30.01.2012
            • 10
            • Beograd

Zdravo svima.Citam da koristite pwm a zasto nije moguce koristiti bobinu?Verovatno je glupo pitanje ali posto ne znam ajd da pitam.
            Mogucnost da ti se pojavi varnica i zapali vodonik je velika i nikako ti ne preporucujem da se igras sa visokim naponom kad je u pitanju ovakav dizajn celije(Dry) Bobina se koristi u nekim drugim sistemima za proizvodnju hho direktno u cilindru(water spark). ako te zanima ima dosta sajtova u kojima je detaljno opisana procedura. Ovo sto si pitao zaboravi radi tvoje sigurnosti.

Comment

• dragunov
              CBC Član
              • 11.03.2012
              • 28
              • aleksinac

Ma ja sam vec probao ali nista nema gasa.Montirao sam mali el motor na platinu na bobinu stavio svecicu i kabal od hho generatora (probao sam i sa plusom i sa minusom ali nista)Znaci trebale bi dve bobine i za plus i za minus? necu da se toliko igram samo pitam.

Comment

• vladnik
                CBC Član
                • 30.01.2012
                • 10
                • Beograd

Ma ja sam vec probao ali nista nema gasa.Montirao sam mali el motor na platinu na bobinu stavio svecicu i kabal od hho generatora (probao sam i sa plusom i sa minusom ali nista)Znaci trebale bi dve bobine i za plus i za minus? necu da se toliko igram samo pitam.
                Neces moci tako da dobijes nista.
                Evo kako da povezes sa bobinom i svecicama, ali treba ti inverter 12/220v.

Comment

• dragunov
                  CBC Član
                  • 11.03.2012
                  • 28
                  • aleksinac

Cekaj ne kapiram zasto ti treba inverter kada bobina daje pulsirajucu struju 12,000 volti?Ne razumem se u elektriku pa mi ni ova slika nije jasna.

Comment

• masar
                    CBC Član
                    • 25.02.2012
                    • 10
                    • nis

pozdrav, vidim na predhodnim stranicama da ste pisali i slali seme pwm pa me zanima da li je neko napravio sam ovaj regulator i pri tome da je zadovolan njegovim radom i cenom njegove izrade... unapred hvala

Comment

• vodonik
                      CBC Početnik
                      • 22.02.2012
                      • 5
                      • beograd

Originally posted by rs50 View Post
                      Poštovanje svima, večeras sam se učlanio na forum i drago mi je čitati da sam sa svojim PWM generatoron nekom pomogao i za HHO. Upravo radim na 3 projekta - rešenja za PWM baš za HHO gde će se moći menjati i frekvencija i birati sve i svašta o čemu čitam da je potrebno za HHO.
                      Pomozite mi i definišite sve što treba za jedan pravi HHO PWM generator a ja ću ga napraviti.
                      Pozdrav svima

da li si napravio taj pwm kojim kontrolises A, Hz i td i kad se moze poruciti ? srecan rad

Comment

• vladnik
                        CBC Član
                        • 30.01.2012
                        • 10
                        • Beograd

Cekaj ne kapiram zasto ti treba inverter kada bobina daje pulsirajucu struju 12,000 volti?Ne razumem se u elektriku pa mi ni ova slika nije jasna.
                        Vidi, nije mi bila namera da te zbunjujem. Hteo sam samo da te navedem na cilj kako da upotrebis bobinu u cilju proizvodnje hho a direktno u cilindru uz pomoc svecice, bez ikakve elktrolize ploca i gumenih dihtunga.Naravno za ono sto sam ti poslao potrebna je i prerada svecice (ubacivanje izolovanih bakarnih cevcica kroz koje guras vodu.) Objasnjenje seme ti mogu poslati na PP da ne davim druge posto se ovde uglavnom raspravlja o tzv. DRY sistemima za proizvodnju HHo.Dakle klasicna elektroliza ,ploce,6 ili 5 celija 14V. Nikakav puls a ni visoki napon ti tu nece nista unaprediti. Cevke su vec druga stvar a o tome ni ja neznam mnogo pa ne bih da se k....
                        Iskreno da ti kazem sto se tice DRY sistema , nema tu mnogo "tople vode"" za izmisljanje.Da se ne uvrede neki drugi koji su zasluzni a doprineli su, po mom misljenju imas savrsenu Danekovu verziju sa 4 neutralne ,4 naponske,unakrsne donje rupe,PWM i to ce verovatno zadovoljiti mnoge. Izvinjavam ti se ako sam te zbunio nije mi bila namera.
                        Sto se tice pwm - a , ja sam napravio ovakav, za bolji nisam cuo mozda isti ali ne i bolji. Vrlo jednostavan za izgradnju savrsene kontrole i ogranicenje struje. Fenomenalno kako za formiranje celije tako i za njen rad u autu Ako nekog interesuje postavicu plocicu Cena izrade je smesna, ako se snadjete za neki metalnu kutiju koja ce vam biti hladnjak eto vam za 1000 din savrsen PWM Da se razumemo, ne nudim vam ja nego je cena za ostatak delova oko 1000din a mozda i manja. A za plocicu vam mogu pomoci kako da je sami napravite

Comment

• dragunov
                          CBC Član
                          • 11.03.2012
                          • 28
                          • aleksinac

Originally posted by vladnik View Post
                          Vidi, nije mi bila namera da te zbunjujem. Hteo sam samo da te navedem na cilj kako da upotrebis bobinu u cilju proizvodnje hho a direktno u cilindru uz pomoc svecice, bez ikakve elktrolize ploca i gumenih dihtunga.Naravno za ono sto sam ti poslao potrebna je i prerada svecice (ubacivanje izolovanih bakarnih cevcica kroz koje guras vodu.) Objasnjenje seme ti mogu poslati na PP da ne davim druge posto se ovde uglavnom raspravlja o tzv. DRY sistemima za proizvodnju HHo.Dakle klasicna elektroliza ,ploce,6 ili 5 celija 14V. Nikakav puls a ni visoki napon ti tu nece nista unaprediti. Cevke su vec druga stvar a o tome ni ja neznam mnogo pa ne bih da se k....
                          Iskreno da ti kazem sto se tice DRY sistema , nema tu mnogo "tople vode"" za izmisljanje.Da se ne uvrede neki drugi koji su zasluzni a doprineli su, po mom misljenju imas savrsenu Danekovu verziju sa 4 neutralne ,4 naponske,unakrsne donje rupe,PWM i to ce verovatno zadovoljiti mnoge. Izvinjavam ti se ako sam te zbunio nije mi bila namera.
                          Sto se tice pwm - a , ja sam napravio ovakav, za bolji nisam cuo mozda isti ali ne i bolji. Vrlo jednostavan za izgradnju savrsene kontrole i ogranicenje struje. Fenomenalno kako za formiranje celije tako i za njen rad u autu Ako nekog interesuje postavicu plocicu Cena izrade je smesna, ako se snadjete za neki metalnu kutiju koja ce vam biti hladnjak eto vam za 1000 din savrsen PWM Da se razumemo, ne nudim vam ja nego je cena za ostatak delova oko 1000din a mozda i manja. A za plocicu vam mogu pomoci kako da je sami napravite

http://img193.imageshack.us/img193/9...ithcurrent.jpg
                          Ma ja sam vec napravio hho generator dry cell o kojima vec pricate no vec se raspao jer sam ga napravio od aluminijuma(ako moze objasnjenje zasto ga je so pojeo kada pise da se aluminijum lako rastvara uz pomoc NAOH I KOH so nisu naveli).Sve u svemu radio je on dobro proizvodio je litar gasa za minut ali se zapusi donja rupa koju sam prosirio na 8 mm ali dzaba.Za bobinu sam mislio da se ta pulsirajuca struja pusta na hho generator dry cell ali nema efekta a zbog cega to bi vas pitao posto ste strucniji

Comment

• darkoarf
                            CBC Član
                            • 29.01.2012
                            • 44
                            • bgd

cekaj imam pitanje

Originally posted by vladnik View Post

http://img193.imageshack.us/img193/9...ithcurrent.jpg
                            pwm je kupujem prodajem 2800 dinara ima stelovanje napona na celijama stelovanje protoka struje i sirine pulsa.kad ga stavis na 8 ampera toliko i vuce sta znaci druze daje stabilnu struju pa dali generator vuce 8 a kad se zagreje i da vuce 9 ampera pa sta to su nijanse to nije strasno odstupanje 10 posto od zadate struje.ja sam kupio taj pwm radi korektno pa da upalim auto i da krenem da trazim delove pa pola nadjem pola nenadjem u prodaji pa cekam i pitanje je dali cu ga uraditi kako treba.a sto se tice svecica i vodonika u motoru dali si to probao pa znas da radi ili je to samo tvoj projekat koji nisi realizovao to je naj bitnije pitanje.forum postoji i svi smo tu bas zbog razmene misljenja i ideja da jedni drugima pomognemo nemoj da mislis da ako objavis na forumu nesto da ces nas daviti ja licno volim da vidim svaki projekat i ideju i gledam da posaljem svoj komentar a ako mogu i da pomognem. cak i kritika nekog projekta nije losa slobodno objavi sta si planirao da napravis da kazemo nase misljenje savet predlog ideju ovde ima ljudi koji se odlicno razumeju u elektroniku mehaniku imaju sjajne ideje samo treba da ih usmerimo u pravom smeru.

Comment

• vladnik
                              CBC Član
                              • 30.01.2012
                              • 10
                              • Beograd

Odg: cekaj imam pitanje

Originally posted by darkoarf View Post
                              pwm je kupujem prodajem 2800 dinara ima stelovanje napona na celijama stelovanje protoka struje i sirine pulsa.kad ga stavis na 8 ampera toliko i vuce sta znaci druze daje stabilnu struju pa dali generator vuce 8 a kad se zagreje i da vuce 9 ampera pa sta to su nijanse to nije strasno odstupanje 10 posto od zadate struje.ja sam kupio taj pwm radi korektno pa da upalim auto i da krenem da trazim delove pa pola nadjem pola nenadjem u prodaji pa cekam i pitanje je dali cu ga uraditi kako treba.a sto se tice svecica i vodonika u motoru dali si to probao pa znas da radi ili je to samo tvoj projekat koji nisi realizovao to je naj bitnije pitanje.forum postoji i svi smo tu bas zbog razmene misljenja i ideja da jedni drugima pomognemo nemoj da mislis da ako objavis na forumu nesto da ces nas daviti ja licno volim da vidim svaki projekat i ideju i gledam da posaljem svoj komentar a ako mogu i da pomognem. cak i kritika nekog projekta nije losa slobodno objavi sta si planirao da napravis da kazemo nase misljenje savet predlog ideju ovde ima ljudi koji se odlicno razumeju u elektroniku mehaniku imaju sjajne ideje samo treba da ih usmerimo u pravom smeru.
                              Ko hoce da plati 2800 za pwm nek plati,nemam nista protiv. Da neznam da ga napravim i ja bi ga kupio. Sve ok.
                              Sto se tice projekta "vodene svecice", daleko od toga da je to moja ideja. Kodni naziv coveka koji je sve to prvi primenio s1r9a9m9. Ima na netu dosta o njemu. E sad ,covek bi pomislio da sam ja sve to vec napravio i da sve provereno radi. Mozda sam tako i nastupio.Nazalost nije tako.Istina je da se ja za sad filujem informacijama. To negde varim, a realizacija kad dobijem jasnu sliku svakog detalja.Ne samo gore pomenute seme .Trebalo bi to sve probati na nekoj motornoj kosacici,ima osnove za razvoj.Ali evo jedan zanimljiv dokument koga bas i nije lako naci koji govori o principu rada vodene svecice. Ko nije familijaran sa engleskim jezikom neka prevede na googlu I evo kako treba da izgleda vodena svecica

Comment

• dragunov
                                CBC Član
                                • 11.03.2012
                                • 28
                                • aleksinac

Dobro sad sam ukapirao zasto je potreban konverter ali niste mi odgovorili zasto ta struja iz bobine ne moze da pokrene hho generator u cemu je problem?
                                I ako moze odgovor za aluminijum zasto se raspada od soli?Kada sam ga prvi put rasturio ubacio sam mnogo soli jedno 9 kasika na litar a zadnji put sam ubacio 3 kasike i radio je super vukao je 14 ampera a bio je slozen -NNN+NNN- 120x100 mm.Da ne zamaram mnogo voda koju sam izvadio je bela a naslage koje su se nahvatale i zatvorile donju rupu i cele ploce imaju izgled praska za pranje.

Comment

Working...
                                X