HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milangru
    CBC Član
    • 25.10.2010
    • 34
    • Novi Sad

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

ipak evo je sad poslednja slika
    http://www.google.com/patents?id=GNQfAA ... 213&edge=0

izvinjavam se na ne strucnosti
    www.sitans.iz.rs
    Zajedno smo jaci i mozemo menjati stvari

Comment

• halo
      CBC Član
      • 31.07.2010
      • 60
      • Kruševac

Kad god uploaduješ slike, ne obaziri se uopšte na upozorenje "ne menjaj dimenzije slike" nego ga klikni i UVEK izaberi rezoluciju od 1280 x 1024

Comment

• Pera Zdera
        CBC Član
        • 24.09.2010
        • 68
        • Novi Sad

Za milangru
        Ako odes na stranu broj 13 ovog foruma videces da upravo radimo na tome što ti ovde spominješ. Trenutno čekam "diznu" koja će zadovoljiti kvalitetom i koja će omogućiti nastavak eksperimentisanja.

Comment

• milangru
          CBC Član
          • 25.10.2010
          • 34
          • Novi Sad

hajde neki elektronicar da se javi, samo mi treba jedna mala shemica generatora sa 12v dc da daje 1000v na 2-3khz
          stim da 50 % vremena jedne periode napon bude 1000v a da drugih 50% vremena periode bude 0v. znam da nije tesko, hajde neko please!!!

pitanje za peru zderu
          posto imas sjajnu opremu da li u praksi mozes da nam potvrdis na kojoj frekvenciji jednosmerne pulsirajuce struje produkcija hho gasa je najveca, ja sam cuo da je negde od 2 do 3khz.

iskljuci caps lock. velika slova se smatraju vikanjem
          www.sitans.iz.rs

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

milangru, 'ajde sad, udahni duboko i opusti se. spojeni su ti postovi, nema potreba da ih ponavljas, jer onda moram ja da ih brisem.

samo opusteno i polako i sve ce doci na svoje
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Pera Zdera
              CBC Član
              • 24.09.2010
              • 68
              • Novi Sad

Originally posted by milangru
              pitanje za peru zderu
              posto imas sjajnu opremu da li u praksi mozes da nam potvrdis na kojoj frekvenciji jednosmerne pulsirajuce struje produkcija hho gasa je najveca, ja sam cuo da je negde od 2 do 3khz.
              Problem je u tačnom merenju proizvodnje gasa. Upravo pravimo sistem sa nekom menzurom koji ce biti dovoljno precizan da pokaže i male razlike u proizvodnji.
              Ovih dana sam u nekoj gužvi. Čućemo se u sredu pa ćemo se dogovoriti kada se vidimo negde u NS.

Comment

• painter
                Banovan
                • 04.03.2010
                • 738
                • beograd,m.mostanica

Milangru,nije mi jasno sta hoces? Ako hoces da kopiras Meyerov rad onda to i uradi,sta ce Ti sve ono sto trazis? Prema svemu sto si napisao mislim da si nesto pomesao. Ako Ti je problem da ukapiras kako je Meyer to uradio (zakomplikovao je zaista) onda nadji detaljno uputstvo Indijca Ravi Raju,on je iskopirao Meyerov WFC i objavio detaljno uputstvo! Nije isao do kraja s laserima itd,niti je pokusao da vozi auto,ali je dobio 6 puta vise gasa od Faradeja! Time je dokazao da je taj sistem uopste moguc. Meyer je navodno dobio 17 puta vise od Faradeja. Ali ni to nije dovoljno da se vozi auto samo na taj gas!!! Meyerov sistem ima ogranicenje velicinom odnosno brojem uredjaja koji su potrebni da bi dobio dovoljno gasa za pogon vozila,proizvodnjom na licu mesta. Naime,i ako je efikasnost 17 puta preko Faradeja,kolicina je mala. Zato je on morao u WV bagi (koji je veoma lagan i mislim da moze imati maximalno 1500ccm) da stavi 4 WFC generatora,dodatni alternator koji je previklovan,gomilu elektronike,lasere,elektro magnetna polja,visoko naponske lukove,i specijalne injektore kojima je objedinio vise stvari umesto da prepravlja motor,pa je vratio vodenu paru iz izduva ponovo u motor... Uz sve to je postigao da vozi auto s oko 80 lpm hidroksi gasa sto je inace nemoguce. Takodje je postigao da mu polovina bagija bude zauzeta svim tim uredjajima. I jos nesto: Meyer je kopirao rad Andrije Puharica,coveka koji je sasvim sigurno poreklom s ovih prostora!
                Ako ne nadjes uputstvo od Ravi Raju javi se. E da,ne znam odakle ti ideja da izolujes elektrode? Izoluje se samo povrsina koja ne ucestvuje u procesu,da ne smeta...ali nikako izolir trakom
                Sve je lako i sve nije lako! Bilo koji primer,evo recimo plazma sekac,ili aparat za varenje,ili bojler,itd,sve su veoma jednostavni uredjaji. A koliko je nas koji ih pravimo sami? Cak i ljudi iz struke uglavnom odu i kupe uredjaj a ne prave ga. Zar treba da vam objasnjavam zasto?? Meni je potpuno jasno kako radi Meyerov WFC ali nije mi palo na pamet da ga pravim! I ovako sam ulozio hiljade evra u nesto sto je jeftinije(racunam i izgubljeno radno vreme) da bih usao dovoljno duboko u materiju.

Comment

• painter
                  Banovan
                  • 04.03.2010
                  • 738
                  • beograd,m.mostanica

[quote="expendable
                  Ako više ljudi (5-6) ili timova dođe do rezultata morali bi (ko već) da izazovu masakr, genocid ili "teroristički" napad da bi uništili dokaze, što je manje verovatno i teže za prikrivanje nego kada je pojedinac u pitanju (saobraćajka, grip (sad ih ima tušta i tma smrtonosnih), samoubistvo zbog koje čega: dugova, neuzvraćene ljubavi, razočarenja u čovečanstvo, naknadno pronađene greške u patentu, i slično).
                  [/quote]
                  !

Comment

• painter
                    Banovan
                    • 04.03.2010
                    • 738
                    • beograd,m.mostanica

Ja sam i ranije pisao o Ravi Raju,a pomenuo sam i Hermana Andersona koji je bolji od Meyera,kao i Daniel Dingel... Pa je neko,mislim HALLO? pomenuo Andriju Puharica itd,a i dalje se mnogi hvataju za Meyera koji je naj komplikovaniji i najtezi za kapiranje(namerno je izvrnuo neke podatke da zbuni lopove). Ili ne citate postove ili mislite da ste ispred svih iskusnijih istrazivaca... Na internetu ima mnogo onih koji ce vas zbuniti,neki namerno a neki iz svog neznanja. Razmislite,uporedite,pitajte. Ne zelim da potcenim ili obeshrabrim nikoga ali izjave poput Milangru-ove da je na korak od voznje na vodu po meni su preterane. A pominje neke cudne informacije... Ja mozda jesam na korak od voznje na vodu,ali taj korak je "od sedam milja"! Predalek je put od ideje do realizacije. Po celom svetu forumi s ozbiljnijim igracima od nas rade na ovome pa nisu na korak... Kada bi tim strucnjaka s velikim finansijskim sredstvima uzeo stvar u svoje ruke onda bi taj korak bio kraci. Ali bilo je takvih pa su nagrabusili na kraju. Mozda je Milangru sposobniji od mene,Pere zdere,Meyera i ostalih pa napravi auto na vodu za par dana,zato naglasavam da je sve samo moje misljenje i NEMOJTE SE OBESHRABRIVATI! Samo ozbiljnije pristupite problemu. Da nije takvih zanesenjaka svet bi stajao u mestu!

Comment

• hmisa
                      Banovan
                      • 02.11.2008
                      • 36
                      • Beograd,Vrčin

Pozdav svima,
                      evo me opet sa još nekim činjenicama. Kako sam obećao u završnu varijantu uređaja za smanjenje potrošnje goriva koji sam napravio dodao sam i VORTEX adapter. Cela skalamerija malo naivno deluje ali za početak izvanredno radi. Naime kada sam sve završio (što sam i nameravao za početak -faza 1.1) otišao sam na probnu vožnju do Mladenovca i nazad (tačnije do odvajanja za Mali Požarevac). Merio sam potrošnju goriva sa plastičnom bocom od 5L za vodu u kojoj je bila pumpa za gorivo potopljena (sin je držao na zadnjem sedištu pod kontrolom). Merio sam i startnost čitavog automobila sa opterećenjem dva odrasla i jedno dete. U ceo eksperiment je uključeno ponašanje HHO sa produkcijom od 2L/min, u poslednjem vodenom štitniku povratnog plamena je samo špiritus i u usisnom vodu vazduha ugradjen VORTEX adapter. Automobil Vam je poznat Opel Kadett 1.3i iz 1985. god sa predjenih 220.000km.
                      Ono što je fakat je:
                      - Potrošnja goriva je bila 6,5L/100km pri veoma agesivnoj vožnji ( naglo ubrazavanje od 0-120km/h pa potom vožnja izmedju 120km/h i 160km/h do naplatne rampe a u povratku isto stim da sam kad god je bilo meni interesantno (3 do 4 puta) usporavao da idem brzinom automobila ispred mene (oko 100-120km/h) a potom ubrzavao do 160km/h (napominjem da sam imao gasa i za brzinu veću od navedene ali je u pitanju auto starosti preko 25 god.);
                      - Ubrazanje od 0-100km/h prema mojoj štoperici je bilo 11s;
                      - Iznenadjujuće lep odziv motora pri većem gasu na pritisak papuče gasa i ako sam bio u četvrtoj brzini (i nemam više brzina);
                      - Osetno povećanje snage motora koje je prema komšiji koji vozi GSI model od 2000ccm i 105 KS koji ga je isprobao (moj Kadett je 1.3i i 60KS) malo tromiji od njegovog.
                      U ovom trenutku sam zadovoljan postignutim rezultatima. Naravno ne mislim da na ovome stanem ali ne verujem da će se verzija 1.2 skoro pojaviti. Sve ovo što sam naveo da sam uključio u eksperiment je sastavni deo uređaja koji ću voziti najverovatnije do leta (tj. videću kako se ponaša u zimskim uslovima). Naravo ono na šta treba skrenuti pažnju je da svi spojevi moraju 100% da dihtuju, bezbednost pre svega. Predpaljenje je oko -5[sup:3auaqhhw]o[/sup:3auaqhhw] (znači ranije). Za sada toliko i dalje ću da pratim ovaj forum.
                      Ipak moram da primetim da sam ja jedini izneo svoja zapažanja i objasnio ono šta sam napravio dok se ostala većina (naravno ne svi ) samo bave teoretisanjem i ispitivanjem nas koji smo u ovome duže - koliko smo informisani na njihovom nivou. Predlažem da se i ostali uključe u celu stvar ozbiljnije pa će mo svi na taj način uspeti . Lepo je što i painter i expendable imaju još entuzijazma da odgovaraju na različita pitanja (razmišljanja) a šta će mo kada im bude svega dosta-svi smo na gubitku.

Pozz

Comment

• hmisa
                        Banovan
                        • 02.11.2008
                        • 36
                        • Beograd,Vrčin

Moj Vortex izgleda ovako ubačen u PVC kanalizacionu cev prečnika 50mm i sve to povezano sa usisnim vodom (monopointom).

Comment

• painter
                          Banovan
                          • 04.03.2010
                          • 738
                          • beograd,m.mostanica

Lepo odradjen vortex usisnik! Da li ga skupis(spojis) krajeve kad ubacujes u cev ili ostaje tako razdvojenih krajeva?

Comment

• hmisa
                            Banovan
                            • 02.11.2008
                            • 36
                            • Beograd,Vrčin

Pa da bi se zasigurno zadržao na mestu u cevi mora da radi kao opruga tj. svojim pritiskom na zidove cevi ne dozvoljava dalje pomeranje.

Comment

• milangru
                              CBC Član
                              • 25.10.2010
                              • 34
                              • Novi Sad

moze li neko
                              da kaze kolika produkcija gasa treba da bude u minutu da bi automobil mogao da ide samo na hho.
                              po mojim saznanjima ovom metodom pustanjem jednosmerne struje kroz elektrolit oko 4kw.
                              ako se oscilatornim kolom poveca produkcija 10 puta( 17 puta po mejeru) omda nam je potrebno 400w iz akumulatora tj. 33 ampera struje, naravno pod uslovom da sam u pravu.
                              www.sitans.iz.rs

Comment

• milangru
                                CBC Član
                                • 25.10.2010
                                • 34
                                • Novi Sad

daniel diego, video sam sta radi ali nigde nisam nasao kako to radi. sta se desava u onoj srebrnoj posudi
                                gde sipa vodu?
                                ako neko ima neki link da pokaze sta se desava unutra i kako?
                                njegov auto trosi 1l vode na sat vremena.
                                to je 1880 litara hho na sat vremena.
                                to je oko 31lpm!!!
                                ako on u indoneziji moze da vozi auto sa 31lpm nevidim razlog zasto i svi ostali na planeti ne bi mogli isto.
                                www.sitans.iz.rs

Comment

Working...
                                X