Dekarbonizacija motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • painter
    Banovan
    • 04.03.2010
    • 738
    • beograd,m.mostanica

Eto, to su neki primeri koje sam izdvojio jer su zanimljivi (gasenje "check" lampice) ili je merena potrosnja. Bitno je da su SVI oni koji su merili potrosnju rekli da je potrosnja manja. Bilo je i onih koji kazu da "nema nekog narocitog efekta" ali nisu merili potrosnju pa mi nisu merodavni. Ima i nekih kojima ne verujem, zapravo jedan koji kaze da je merio a da nema efekta. Ne verujem mu jer sam i ranije imao negativna iskustva u komunikaciji sa njime i mislim da ima neke svoje razloge da me laze. Tu je i nas M-power koji pise na forumu da nema efekta a meni licno je rekao da ima, a i video sam potrosnju kada smo se zajedno provozali dvadesetak km pod jacim gasom. Razumem ga, nije mu dobro, vozao se na ringispilu pre neki dan...
    Eto, toliko za sada, ne volim da budem preopsiran ali krace nisam mogao. Ako se necega setim javicu, ako imate pitanja, pitajte.

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Originally posted by painter View Post
      Tu je i nas M-power koji pise na forumu da nema efekta a meni licno je rekao da ima, a i video sam potrosnju kada smo se zajedno provozali dvadesetak km pod jacim gasom. Razumem ga, nije mu dobro, vozao se na ringispilu pre neki dan...
      Zezaj ti zezaj, nego me ringišpil osvestio pa sam tek sada shvatio da je potrošnja manja za 0,3444356l/100km
      Ne znam da li znaš kako bord meri potrošnju?
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• milosabs
        CBC Član
        • 26.04.2014
        • 30
        • nis/beograd/novi sad
        • 166 ti

Znaci ja ****** sto sam fizicki skinuo i ocistio usisnu granu i egr a sve to je moglo vodenom parom...

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
        postoji bolje piće od mleka ali ne postoji bolja ambalaža od sise

Comment

• painter
          Banovan
          • 04.03.2010
          • 738
          • beograd,m.mostanica

Originally posted by M-power View Post
          Zezaj ti zezaj, nego me ringišpil osvestio pa sam tek sada shvatio da je potrošnja manja za 0,3444356l/100km
          Ne znam da li znaš kako bord meri potrošnju?
          Moram malo, hehe Moguce je da ja gresim, cinjenica je da si Ti malo ranije ocistio motor iznutra detaljno, ali definitivno nije auto isproban kako treba pa bih voleo da ponovimo.

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Originally posted by milosabs View Post
            Znaci ja ****** sto sam fizicki skinuo i ocistio usisnu granu i egr a sve to je moglo vodenom parom...

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
            Pa sad, ne znam sta je pod tim zvezdicama ali moglo je i drugacije. Iskreno, ne znam da li i jedna od gore nabrojanih metoda moze da se meri sa fizickim ciscenjem, kada je u pitanju usis i EGR. Kada je u pitanju komora za sagorevanje onda je glupo i pomisliti na fizicko ciscenje jer je prevelik i preskup takav zahvat.

Comment

• painter
              Banovan
              • 04.03.2010
              • 738
              • beograd,m.mostanica

Izgleda sam zaboravio da u uvodnom izlaganju napisem da je jedan od nacina za dekarbonizaciju- mehanicko ciscenje

Comment

• premieracing
                CBC Član
                • 13.02.2007
                • 41
                • Novi Sad, sad
                • Lex.is200

Jel' ovde sme ili ne sme da se piše? Vidim da nema nikakvih pitanja i komentara osim drugara koji su radili dekarbonizaciju kod tebe...

Napiši ko radi u NS i daj neki kontakt ili adresu (može i PP ako baš ne može javno).

I smanji malo ribu, jasno je meni da je ovo reklama i da si ubeđen u rezultate i merenja ali ja sam na trenutak odustao od dekarbonizacije kad sam video bajke koje pišeš. Hoću da kažem da je bolje da malo manje hvališ pa da ljudi budu više zadovoljni nakon 'tretmana'

Comment

• commander
                  CBC Početnik
                  • 11.01.2015
                  • 8
                  • Novi Sad
                  • MB

I jedno mi nije jasno ako postupak treba da se ponovi svakih 5 hiljada km i košta xxxx dinara gde je tu isplativost celog procesa?

Poslao sa telefona.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Kako gde je... Pa uzmem 8 do 12 iljada godišnje po autu... malo li je na ovu skupoću...
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• premieracing
                      CBC Član
                      • 13.02.2007
                      • 41
                      • Novi Sad, sad
                      • Lex.is200

Znači Dora ti radiš dekarbonizaciju u NS.

Hoću! Da znaš da stvarno hoću da probam i eto me u narednih par dana...
                      Last edited by premieracing; 05.10.2016, 11:23.

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

Idi kod dore da ti pljune u usis
                        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• commander
                          CBC Početnik
                          • 11.01.2015
                          • 8
                          • Novi Sad
                          • MB

Pa to je jedina isplativost, za onog koji vrši uslugu. Jer ušteda u gorivu nije tolika.
                          Tako da je ovo samo lepo raditi u teoriji....

Poslao sa telefona.

Comment

• premieracing
                            CBC Član
                            • 13.02.2007
                            • 41
                            • Novi Sad, sad
                            • Lex.is200

Ne, ne... ja idem kod Dore.

Comment

• painter
                              Banovan
                              • 04.03.2010
                              • 738
                              • beograd,m.mostanica

Originally posted by premieracing View Post
                              Jel' ovde sme ili ne sme da se piše? Vidim da nema nikakvih pitanja i komentara osim drugara koji su radili dekarbonizaciju kod tebe...

Napiši ko radi u NS i daj neki kontakt ili adresu (može i PP ako baš ne može javno).

I smanji malo ribu, jasno je meni da je ovo reklama i da si ubeđen u rezultate i merenja ali ja sam na trenutak odustao od dekarbonizacije kad sam video bajke koje pišeš. Hoću da kažem da je bolje da malo manje hvališ pa da ljudi budu više zadovoljni nakon 'tretmana'
                              Ako smes, smes!
                              U Novom Sadu radi firma "hybrid power", ja sam ucestvovao u razvijanju njihovog uredjaja, saradjujemo po malo. U Srbobranu radi servis "denin", njegov uredjaj je napravljen od nekoliko spojenih HHO generatora "hydrogen solutions". Javi se porukom pa cu Ti poslati telefone.
                              Nema kod mene ribolovackih prica a ni reklame, sve sto radim u zivotu, radim vise na tudju korist nego na svoju i maksimalno se trudim da budem realan. Moj interes u zivotu je sveopsti prosperitet a ne da punim svoju guzicu. Dekarbonizacija (narocito ova sa vodonikom) je MNOGO dobra stvar i svima je od srca preporucujem, bez obzira da li cu ja da radim ili neko drugi. I ne umem da lazem; ja jedini kazem da ce se usteda dobijena dekarbonizacijom izgubiti (barem delimicno) ubrzo. Takodje, biram majstore kojima cu dati uredjaje za dekarbonizaciju, iskljucivo medju pouzdanim, postenim ljudima.
                              Problem u ovoj drzavi je to sto su ljudi navikli iskljucivo na lose vesti, losa desavanja! I kada se pojavi nesto dobro, niko ne veruje! Sto je nesto bolje, to manje veruju! Prosto sam zbunjen kada vidim sta ovde pisu ljudi a medju njima su i neki koji su izuzetno pametni i sposobni, znam ih licno.

Comment

• painter
                                Banovan
                                • 04.03.2010
                                • 738
                                • beograd,m.mostanica

Ponavlja se na max 25000km, sve preko toga je vec previse garezi u motoru. Ja sam primetio da efekat pocne da opada posle oko 2000km a pogotovu potrosnja, do tada se vec vrati na staro ili negde izmedju, tako da sam uveo i uslugu dekarbonizacije na 2000km po dosta nizoj ceni. Kod mene to kosta 30e za na 20000km a 8e na 2000km. Isplativost je velika u svemu vec nabrojanom, bez ustede goriva, ona mu dodje kao "nusefekt". Ali je lepo kada potrosnja padne sa recimo 8,4l na 5,5l kao kod mene na C5 2.2 hdi Naravno, tu su i chip tuning i skinut kat i fap, znaci sama dekarbonizacija je spustila potrosnju sa 8,4 na ispod 7l, ne znam tacno jer nije lako dobiti precizna merenja osim ako se ponavljaju mnogo puta u duzem vremenskom periodu. Pa Ti sad racunaj...

Comment

Working...
                                X