Putovanje u Sengensku zonu - iskustva, saveti itd...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Re: Putovanje u Sengensku zonu - iskustva, saveti itd...

http://www.trafikken.dk/wimpdoc.asp?pag ... bjno=14758

Tyskland = Nemacka

Tjekkiet = Ceska

Ostalo je jasno, uvek aktuelne cene.
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Cougar
      CBC Senator XXL
      • 13.06.2009
      • 352
      • NBG // Vrbas
      • Cougar XR 2.5 V6 24v

Originally posted by JAPANX
      srpski plin 320km nemacki plin 420km pod punim gasom!!
      uff
      Boost is automotive equivalent of cocaine

Comment

• SchoneNK
        CBC Senator XXL
        • 17.04.2006
        • 564
        • Beograd
        • Honda Accord CL7

Sad za ovaj vikend su bile guzve na Horgošu. Ne znam kakva je situacija radnim danima. Ja sam prosao juce i cekao sam ukupno oko dva sata. Na nasoj strani (ulazak u Srbiju) mnogo veca zadrzavanja vozila. U koloni do mene su zaustavili vozilo i blokirali kolonu umesto da ga sklone sa strane. Nas granični mi je rekao uz osmeh da sam imao sreće, jer se u subotu cekalo po 4 sata. Bio sam sam u automobilu, pa sam prosao i jednu i drugu stranu za par sekundi uz cekiranje pasosa.

To je stvarno uzasno. Recimo, ja sam krenuo iz nirnberga i stigao za nekih 9-10 sati do granice da bih cekao 2 sata, a da ne pricam eventualno o moguca 4 u subotu.
        www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• jomini
          CBC Senator XXL
          • 11.03.2007
          • 490
          • Novi Sad

Originally posted by JAPANX
          nema BMB ima samo benzin 95 oktana i onaj od 100 oktana

preporucujem ti onaj od 95 oktana jer je jeftiniji a i na njemu ces osetiti finu razliku u kvalitetu i potrosnji

cena je oko 1.4 evra za litar svuda van granice na tu stranu
          Ja sam na vožnjama po Grčkoj, Austriji i Mađarskoj koristio i 98 i 100 oktana. Razliku nisam primetio ni po potrošnji ni po odzivu na gasu... Samo po novčaniku. Ovaj od 100 oktana sam plaćao i preko 1,5€... Jedino se nadam da je prijalo autu.
          San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• mucic2
            CBC Član
            • 31.08.2009
            • 18
            • Bor

pa probacu da izbegnem vikend G.O uzimam od19.07. tako dacu da uzmem i jedan S.D pa cu da vidim da podjem 15/16.07 valda cu da imam srecu da ne cekam toliko i jos planiram da budem ranom zorom na horgosu.

Comment

• mucic2
              CBC Član
              • 31.08.2009
              • 18
              • Bor

Evo da se javim da sam uspesno zavrsio turneju po zapadnoj evropi, odavde sam krenuo 18h, pa sam svratio kod druga u BGd i otatle sam krenuo oko 03h.
              isao sam preko H, na Horgosu je na ulasku u Srb, katastrofa guzva- na izlasku 10-15min. put kroz H je 4+, A takodje OK, D je prica za sebe uz pomoc navigacije sam stigao do zgrade pozvonio na interfon da izadju jer su gosti stigli itd.
              Svidja mi se kako je tamo sve uredjeno sto se tice voznje po gradu i uopste bez nervoze blicanja i sviranja svi ti naprave mesto ako si dao migavac da se prestrojis, ja sam se vozio mojim kolima po Frankfurtu, Ofenbahu itd, jer stvarno je lagano voziti tamo kad je sve sredjeno obelezeno, od policije nigde nikog osim dok sam cekao zenu da ode da kupi neku haljinu ja sam ga parkirao pola na pesacki prelaz i dosao policajac i uljudno mi je rekao da se sklonim jer tu treba da prolaze pesaci, zatim je i on presao na drugu stranu ulice i sacekao dok sam ja pomerio kola( dok bi nasi serifi(kursacije) zalepili za tebe kao musice za g....), i da imao sam jos jedan peh taj dan kad sam stigao zakacio me jedan svaba na parkingu i ja to nisam video tada nego sutra dan i evo sta se desilo:
              ustanem ja ujutru da kupim pivo(probao sam skoro sva njihova piva to je prica za sebe) kad pokledam na kola papir A4 formata za brisacem uzmem vidim pise policija,pasos i da je ucinjen prekrsaj(sto misli kroz glavu,vratim se nazad jeb.. pivo) sestra i ja zajedno u policiju i kad ono zbog onog sto me je onaj zakacio na prkingu neko ga je video i odmah je to prijavio u policiju,znaci nisam mogao da verujem da tako nesto moze da bude, a to je samo mala ogrbotina ali eto tako je to,E sad ako neko zna kakva je procedura naplate stete (to mi je rekao policajac da na to imam pravo).
              Povratak kroz A,SLO,HR.
              Austrijanci me odrali za tunele negde oko 17e+vinjeta(koju sam kupio 1x na ulasku iz H) ali kad hoces sve da vidis,
              SLO vinjeta 15e,
              putovanje je islo sledecim tokom SLO primorje Portoroz pa odatle u HR-u Umag pa okolne plaze pa povratak u SLO pa opet u HR- auto putem do Rijeke,
              E sad auto put sto su Hrvati napravili od ja sam usao malo iznad Rijeke nekih 20km,prva naplatna rampa 5kn,
              Rijeka-Zagreb 65kn ali napravili ga svaka im cast.
              auto put Zagreb-Sl.Brod 105kn, bez guzvi na ovom delu auto puta
              Istra je fantasticna sto se tice mora i svega 1x put sam bio gore, na plazi puno italijana,slovenaca i hrvata i ja iz srbije, deca su se igrala dovikivala pogotovu ovaj mladji tako da su svi culi i videli odakle sam, apsolutno bez ikakvih problema i znatizeljnih pogleda znaci naj normalnije,
              Prelasci granica gde postiji carinska kontrola bila je samo odmahivanje glavom-vozi dalje(osim lupanja pecata da si napustio seng.zonu).
              eto to je to u kratkim crtama

Comment

Working...
              X