Gorky,meni su ovde sumnjivi i ostali,sta je sa P0300?
SAVANA PROBLEM
Collapse
X
-
tacno je da nisam spavao dva dana.
ok.izmedju MAF informacije i vremena otvorenosti injektora postoji relacija.Ako je relacija tacna to znaci da je upravljacki proces ECU ispravan.
Pretpostavka:
Ako je ECU u limp home modu i signal sa neispravnog MAF zameni nekim generickim,ne bi trebalo da postoji problem pod uslovom da zaista postoji i konstrukcijski predvidjeni protok u toj usisnoj grani.Ali ako imamo zacepljen filter vazduha?Ja zamisljam da bi se zacepljen filter mogao modelovati kao smanjeni otvor usisne grane.U tom pravcu sam razmisljao kad sam napisao da MAF ima dva kraja,pretpostavio sam da je teoretski svejedno da li filter vazduha stoji ispred ili iza MAF.
Ako je MAF signal zamenjen kakvog smisla ima lambda korekcija.U zavisnosti od temperature kolicina vadzuha ce se znacajno menjati a tu informaciju nemamo.Da li onda ima smisla uzimati u obzir signal sa narrow band lambda senzora.Dobicemo potpuno nestabilan sistem upravljanja.Nemam iskustva kako je to izvedeno u praksi,ali kad bih ja programirao svoj sistem onda bih u slucaju kvara MAF emulirao kompletne podatke sa svih senzora sistema za ubrizgavanje.
------
Misfire detekcija se zasniva na poremecajima koje misfire izaziva u rotaciji.Zato sam rekao da moze da izazove mehanicko ostecenje(ali vise nisam siguran da li sam ja to pretpostavio ili negde procitao).Trazi se karakteristican pattern na podacima sa CKP (i CMP?) senzora.
Comment
-
-
Ako bi se zanemarili senzori kako bi uopste radio taj motor?Mora se nekako zastititi motor da ne dodje do havarije.Senzori detonacuje ostaju u igri.Zastita katalizatora zavisi od podataka Lsonde,ostaje i ona u igri.Moze li se na osnovu podataka sa sen.detonacije zakluciti sta je sa brizgacem ili varnicom na tom cilindru,smesa siromasna ili bogata?Da ne mrsi situaciju neki od njih???Mnogo pitanja a znanja izgleda malo...
Comment
-
-
Elwood:ja danas manje vise citav dan razmisljam o tom problemu ili bolje reci nedostatku problema sa lambda sondom.
TECA:Gorky,meni su ovde sumnjivi i ostali,sta je sa P0300?
Ako cemo vec pratiti kodove kao sljepci, onda moramo pratiti sve kodove.
Gorky ne spominje PO300, on se obraca samo na cetvorku. Teoreticar Elwood se izgubio u sumi predpostavki. Trazi se VN oscilogram, analiza ispusnih plinova. Malo tko ima tester za ispusne plinove. M-power je pitao dali dimi.
Skener ste vec prikopcali da bi procitali kodirane greske, zasto ne iskoristiti puni kapacitet skenera. Dali se na pitanje dali dimi moze odgovoriti ne gledajuci u ispusnu cijev?
Comment
-
-
-
Originally posted by TECABlinkanje MIL svetla treba da znaci mogucnost brzog ostecenja katalizatora.Njega ne moze ostetiti siromasna smesa
- Da li skener daje bilo kakvu informaciju o vremenu paljenja, zajednicki ili individualno po cilindru?
- podaci o lambdi na leru?
- postoji li podatak o stepenu predpaljenja i korekciji istog?
- postoji li eventualno podatak o ukupnoj korekciji (fuel trim?)
- signal senzora bregaste i radilice, kako izgleda? Oscilacije u naponu?
- postoji li sistem knock kontrole?
Comment
-
-
Na predhodnoj strani, na slici sa skenera vidimo da je "parna" strana (2-4-6-8 cilindar) u problemu i da se na svim tim cilindrima javio misfire. Lambda sa B2 je uvek u siromašnoj smeši. Pumpa zamenjena...
Signal senzora radilice ili bregaste sa te strane motora, postoji? Eventualno knock?
Comment
-
-
IvanT:Lambda sa B2 je uvek u siromašnoj smeši.
Sto ako je L. sonda "zaglavila" na toj voltazi?
IvanTumpa zamenjena...
Ovaj V8 ima samo jednu bregastu. Knock me ne zanima u ovoj fazi.
Comment
-
-
Comment
-
Comment