SAVANA PROBLEM

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Dai na osnovu gornje snimke mozes biti siguran da je je smjesa mrsava?
    Sto ako je L. sonda "zaglavila" na toj voltazi?
    Samo čitam šta sonda kaže, a to je da je smeša siromašna. Ako je zaglavila na toj vrednosti, ECU će se štaviše truditi da obogati smešu i možemo u stvarnosti imati prebogatu smešu. Sa druge strane, bogata smeše neće dovoditi do misfirea.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Valent Vudriga
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 2778
      • USA

206:Kako se regulise pritisak goriva? Jedan regulator ili 2? Odvojeni vodovi (dovod/povrat/regulator) za svaki rail ili sve zajedno?
      Jedan dovod, jedan regulator. jedan odvod.

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Zato i pitam, interesuje me na koji nacin ECU vrsi korekciju po signalu lambde?

Koje su referentne vrednosti voltaze lambde za normalan rad na leru? Ne vidim da li ECU uopste radi korekciju goriva cak i da kapira da je jedna lambda crkla, nemam referentne podatke o normalnoj voltazi na leru.

Postoji li podatak o korekciji po lambdi, u %, da li ECU radi ikakvu korekciju po signalu lambde?

Ne bih rekao da je MAF u ikakvom problemu ovde vec da ECU daje tu gresku kao (pogresno) tumacenje nekog drugog problema.

BTW, mozes li napraviti mali grafikon rasporeda cilindara u odnosu na rutu dovoda goriva? Dakle, gorivo u railu prvo dolazi do npr. cyl. 1, na drugi bank prelazi kod cyl. 4, povrat ide sa cyl. 8, ili kako...?
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Valent Vudriga
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2005
          • 2778
          • USA

IvanTamo čitam šta sonda kaže, a to je da je smeša siromašna. Ako je zaglavila na toj vrednosti, ECU će se štaviše truditi da obogati smešu i možemo u stvarnosti imati prebogatu smešu. Sa druge strane, bogata smeše neće dovoditi do misfirea.
          Dali je ono sto sonda kaze istina ili ne pitanje je sad . ECU ce pokusati obogatiti u obadva slucaja. Bogata smjesa, ukoliko dovoljno bogata moze uzrociti trokiranje.

Comment

kada se pogleda vremenska osa gore ispada da MAF sporo reaguje na drugi pritisak pedale gasa.Hot wire odziv se meri milisekundama.

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Originally posted by 206
              Zato i pitam, interesuje me na koji nacin ECU vrsi korekciju po signalu lambde?

Koje su referentne vrednosti voltaze lambde za normalan rad na leru? Ne vidim da li ECU uopste radi korekciju goriva cak i da kapira da je jedna lambda crkla, nemam referentne podatke o normalnoj voltazi na leru.

Postoji li podatak o korekciji po lambdi, u %, da li ECU radi ikakvu korekciju po signalu lambde?

Ne bih rekao da je MAF u ikakvom problemu ovde vec da ECU daje tu gresku kao (pogresno) tumacenje nekog drugog problema.

BTW, mozes li napraviti mali grafikon rasporeda cilindara u odnosu na rutu dovoda goriva? Dakle, gorivo u railu prvo dolazi do npr. cyl. 1, na drugi bank prelazi kod cyl. 4, povrat ide sa cyl. 8, ili kako...?

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

BTW, za sada mislim samo da je lambda 2 crkla, ali ne mogu da tvrdim, videcemo...

Comment

• Valent Vudriga
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 2778
                  • USA

Polako 206, nisi ignoriran. Sporo tipkam, a nemam ni sve podatke organizirane.

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Dobro, dobro, stariji si covek, razumem

Comment

• *IvanT*
                      CBC Senator XXL
                      • 30.01.2005
                      • 3234
                      • Srbija, Beograd, Kara

Verujem da ECU iz te generacijene vrši lambda korekciju za ne više od 15-20%, a s obzirom na činjenicu da imamo misfire na svim cilindrima sa te strane, ja kažem da je lambda ispravna, a smeša mnogo "mršava" na toj strani.

Comment

• Valent Vudriga
                        CBC Senator XXL
                        • 02.04.2005
                        • 2778
                        • USA

206:BTW, za sada mislim samo da je lambda 2 crkla, ali ne mogu da tvrdim, videcemo...
                        Zasto mislis da je crkla i kako bi provjerio tu hipotezu?

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Nije ti sumnjivo sto uskopojasna lambda ima toliko ravnu voltazu, sve i da je ispravna?

Kako bi proverio da je crkla? Recimo po kolicini struje koju bi grejac trebao da vuce pri pokretanju na hladno. Malo si me zatekao, nisam preterano razmisljao o tome, ali recimo tako. Ili bih iskljucio jedan injektor na banku za koju je ta lambda zaduzena i pratio napon, sta znam...

Comment

• Valent Vudriga
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2005
                            • 2778
                            • USA

Hajde vas dvojica. Pogledajte gornji grafikon. Dali je ta sonda ispravna?

Comment

• *IvanT*
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2005
                              • 3234
                              • Srbija, Beograd, Kara

Na brzinu...

Imamo jednu koja je ispravna i jednu za koju imamo sumnju...

Zamenimo konektore od sondi i vidimo šta se dešava...

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Koja dvojica?

Ne znam, meni lici da nije. Previse mi je ravan napon, iako postoje 2 "trzaja" na davanju gasa, nemam dovoljno iskustva da tvrdim jeste ili nije ali mi definitivno nije logicno onoliko mirovanje napona na jednoj i ludovanje istog na drugoj. Zameniti dzekove lambdi?

Comment

Working...
                                X