M3 knedla

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Meni zvuci logicno, da. To bi i objasnilo zasto se desava samo pri brzem saltanju - max. zahtev za uljem, pa prekid, pa ponovo max. kome treba vremena da dodje na max. i to je to. Hm, OK. Pretpostavljam da je VANOS cisto mehanicki sistem, znaci nista cipovi epromi trolovi i ostali?
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

NEsiguran u resenje na tvom modelu, moze da postoji i elektrohydraulichni ventil koji upravlja.. zavisi koja je generacija VANOSA.
      To bi bar trebalo da znaju.
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Problem sa kretenima je sto su jednostavno zaboravili bilo sta osim gledanja u kompjuter i dijagnosticku opremu. Sve dijagnoze im se svode na "kompjuter pokazao to i to", ili "nije pokazao nista, prema tome sve je u redu". debilizam...

Pokusacu makar da im sugerisem onda sta bi moglo biti u pitanju, bas me interesuje sta ce da kazu.

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Cekaj, ti ces im ovo sugerises:
          "Regulishe pritisak ulja u sistemu da nepredje odredjenu vrednost i pusta ulje da ima bleed na prema ulazu pumpe.
          Ukoliko je on trom da zatvori kad obrtaji padnu, pada pritisak ulja realno i treba mu vremena da dodje na normalu opet."

Bas ce te razumeju...samo da pogledaju u kompijuter
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Pa reci mi onda sta da im kazem, sta i gde da gledaju? Mislim, jeste neobicno ili neuobicajeno mozda da sad ja deklamujem njima onako pametnima sta mozda nije u redu s autom (jer su navikli da im dodju u servis ovce koje o****ju i idu dalje i ne pitaju puno...), ali problem imam, i znam sta ce da rade i kazu ako dodjem i kazem simptome -"kompjuter nista nije rekao, ergo problem ne postoji". Kapiras sta ti pricam? Dakle, kako i sta da im kazem, onda?

Ljudi, da li postoji DOBAR majstor za BMW koji ima malo manji ego nego ovi "veliki" servisi, i koji se oslanja na mozak i sopstvenu procenu, umesto na tupavi kompjuter?? Pa serem mu se na kompjuter, ako je to sva majstorija, onda sam i ja majstor taman koliko i oni!

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Stvarno ne znam sta bi im rekao
              Postoji dobrih majstora ali tvoj problem je specifican i moze ga otkloniti pouzdano samo neko ko se susretao sa njim.
              Sad problem je da ovo malo M-ova sto ima niko sigurno nije terao u servis zbog takvog problema i ako ga je imao iz znas sam kojih razloga.
              Znas i sam da resavaju probleme zamenom kompletnih delova, tako da bi im najlakse bilo da zamene ceo vanos a mozda je bespotrebno jer je samo jedan delic koji pravi problem a oni ne znaju.
              Pa za pocetak idi Rad. i reci im za problem. Nadam se da su prestali da naplacuju ulazak u servis pogotovu sto te vec znaju, te ako ne znaju sta je da nece da naplate. Ili bas lupam
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• BOOST
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Problemi sa ler gasom i sa missfire u opsegu izmedju 2-3000 rpm, sporadicni dakle ne konstantno i uvek bez obzira na nachin voznje, sto bi rekli nekad ih ima nekad ih nema su na bazi losih lemova u elektromagnetnim ventilima u samom VANOSu.
                Desava se da kontrolni computer za VANOS takodje zna da ima loshe lemove no sve ovo kod tebe otpada iz razloga sto si nasao shemu deshavanja.

d mene opisane greske nemogu da se isprovociraju vec dodju kad ima se hoce

Procesovanje u toku...... ..... ....
                move your mind

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

@ 206:

Ja sam jednom pisao da sam imao srecu da se vozim u jednom M3 Evolution koji je u vlasnishtvu jednog momka iz Zvechana. Ne poznajem ga tako dobro lichno, pre smo poznanici nego prijatelji...

Elem, pitao sam ga tom prilikom gde odrzhava auto, i pitao sam ga za Radulovica, a on se samo nasmejao: "Vozim ja M3, al ne blejim..."

Nego, reche mi on da auto "odrzhava" kod nekog lika iz Paracina (90 % sam siguran u to, mada sam mozhda pobrkao lonchice i da je u pitanju neki drugi grad... ). Kazhe da nije fancy i show-off kao Radulovic, ali da je chovek radio za BMW u D, i da su mu svaki posao odradili korektno i za razumnu cenu!? =]

Sad, ima ovde nekoga iz Paracina (Jakov?), pa mogu da se rasoitaju, a mozhda je i neko drugi sa foruma upoznat/imao iskustva sa dotichnim servisom, tako da mozhesh dobiti dodatne info.

Toliko od mene, ako nechemu posluzhi bilo bi mi drago...

Zhelim ti da shto pre uklonish taj problemchic na M3-ci

Pozz =]
                  http://www.bmw.tv

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Hvala na pomoci, ako nadjes broj/kontakt, pokusam, sta me kosta...

Treba napomenuti da je VANOS menjan vec jednom, jer je vec jednom pukao, motor izbacio ulje pa je radjena generalna - secate se price?

Comment

• Darth Nihilus
                      CBC Senator XXL
                      • 13.04.2005
                      • 417
                      • Srbija, Paracin

Tel je 063/601782. Kad uđes u Paraćin sa auto puta, prvi semafor desno, sledeći semafor opet desno i po lošem betonskom putu, put za Glavicu, pravo. Servis je sa desne strane.
                      Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Evo bas dodjoh od "servisera", receno mi je da je mozda varijator u pitanju, pa sam ostavio auto da provere.

Sta je uopste varijator?

Comment

• Sasha
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 4126
                          • Novi Sad

Baci pogled OVDE
                          www.arcs.org.rs/forum

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Vec jesam, hvala Ali i dalje ne znam sta on radi u stvari Menja faze bregastih nekako...?

Comment

• BOOST
                              • 29.09.2004
                              • 8726
                              • Gislaved//Sweden
                              • SAAB 9000 AERO R; SA

Sumnja na rad promenljivog u****?
                              Kao opcija 2
                              move your mind

Comment

• BOOST
                                • 29.09.2004
                                • 8726
                                • Gislaved//Sweden
                                • SAAB 9000 AERO R; SA

Variator = VANOS samo sto je VANOS avansiranije resenje od Alfinog.

Da, menje fazu bregaste.
                                move your mind

Comment

Working...
                                X