Evo, testirali M i ja tu teoriju o tome da lambda mozda brljavi. Dakle, seli u kola, zabili test lambdu sa reducirima kojekakvim i nekim gumenim nastavcima u izduv, i teraj po autoputu i gledaj u aparat. Ukratko, nije lambda. U svakom rasponu obrtaja smesa je taman takva kakva i treba da bude, znaci nema osiromasenja, rupa, cruise mode radi, itd...Znaci, lambda definitivno nije.
M-power, reci sad ljudima DA LI SAM TI LEEEEPO rekao da ce da se otkaci ona sonda i da izleti napolje? Nabili reducir od debelog gumenog creva u auspuh i vezali sa par hiljada plasticnih vezica. Uprkos tome, sve je to na nekih 230 km/h izletelo napolje i stalo da mlatara iza nas po putu, gumi, krilu... Istopilo se i crevo i vezice, ali je lambda makar ostala citava da ne kukas kako sam te kostao smanjenja plate
The difference between men and boys is the price of their toys
hm, danas slucajno naleteh na opisa rada Vanosa....koliko sam skapirao a ima i slicica pa mislim da sam to dobro odradio ) Vanos je kontinualni sistem regulacije i nema onoga da odjednom od nekih obrtaja nastaje neki skok vec to treba da se polagano i stalno menja.
na vrhu bregaste se nalazi da tako nazovem nastavak sa 2 komore u kojima je ulje pod pritiskom koje aksijalno pomera unutrasnji puzni prenos koji onda zakrece bregastu.
upravljanje je najobicnije strujom, elektro ventil dakle vrlo klasicno i jednostavno resenje koje bi trebalo da je pouzdano i bez iznenadjenja.
e sad, te 2 komore imaju izgleda i neku medjuvezu za cirkulaciju ulja i imaju neku vrstu uloge da amortizuju (demfuju) nagle promene pritiska ulja odnosno da omoguce gladak rezim podesavanja Vanosa.
meni jedino pada na pamet da je nekako izgubljena ta medjuveza te 2 komore, da negde ne zaptiva dobro neki dightung ili tako nesto pa dolazi do naglih uticaja pritiska ulja.
ili je na tom puznom prenosu odlomljen neki zupcanik pa Vanos "preskoci"...
na samu elektroniku ne tipujem jer koliko vidim vrlo je prosto reseno upravljanje- ima struje pusti ulje ili nema struje nema dodatnog ulja.
e sad, mozda je ta zica koja dovodi struju negde usled vibracija cesanjem oguljena pa dodiruje povremeno masu, ili negde gubi spoj a sto bi moglo da odgovara simptomima naglih promena u ponasanju motora.
link na sajt sa opisom Vanosa je dao uros, negde u italo sekciji ne mogu da se setim sada.
samo nagadjam posto nisam nikada video taj Vanos uzivo, pa molim bez paljbe
Jos ne, Mara ga polupila pre neki dan od majstora, ali nisam imao vremena da ga probam. Navodno je otklonio problem, prestelovao je VANOS, cim dodjem do BG-a zovem M-a da ga probamo, da ga uplasim jos malo i olupam jos jednu sondu, pa javljam sta i kako
Pojma nemam sta je radio i da li je sta uradio, tako je pomenuo, "prestelovao je VANOS", mada znam i ja da tu nema stelovanja vec samo ponovno zupcenje...Videcemo cim ga se dokopam
Comment