Od skoro imam mali problem na M3. Dakle, recimo da prebacujem iz 3-ce sa oko 5000 u 4-tu: obrtaji padnu na oko 4000, i auto jaaaako slabo povuce, kao da ima knedlu, sve do nekih 4500 kad se probudi i krene da vuce dosta bolje...Ako presaltam u 4-tu tako da obrtaji padnu na recimo 3500, auto vuce bolje nego sa 4000. Ali ako cetvrtom ubrzavam, sta znam, od 2000, pa preko 4000, nema knedle na 4000. Ista stvar se desava i iz 2 u 3 brzinu, ponekad. Znaci, nije klasicna knedla da se auto ugusi ili sta slicno, vec iz nekog razloga ako se u novu brzinu presalta na 4000, auto slabo ide. Popustim gas na 3500, ponovo po gasu i sve je u redu. Imam utisak kao da VANOS ne radi posao bas najbolje u odredjenim uslovima?
Kompjuter nema gresku, dizne ociscene, desava se nevezano za kvalitet goriva. Napominjem da je VANOS promenjen prosle godine, mada koliko znam to je mehanicki sistem (da li je?) i ne bi trebalo da ima veze s ovim, ali nekako mi lici ili da je to ili protokomer (nisam nista cackao oko njega).
Ideje?
Kompjuter nema gresku, dizne ociscene, desava se nevezano za kvalitet goriva. Napominjem da je VANOS promenjen prosle godine, mada koliko znam to je mehanicki sistem (da li je?) i ne bi trebalo da ima veze s ovim, ali nekako mi lici ili da je to ili protokomer (nisam nista cackao oko njega).
Ideje?
Comment