Jel moze u Volvo XC90 2.5 Turbo i kolko je para?
Moze li gas - plin u ovaj auto i koji?
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Ne moras ni jedanOriginally posted by invisible4u4everKoji plin moram da stavim u Renault r5 GTE 1.7 MPI
...
Najverovatnije,bilo koji tip.
Sobzirom na godine (i vrednost) auta,vakumski tip i eventualno LCS (po zelji,obzirom da je "MPI").
Comment
-
-
Originally posted by VeljaKratko pitanje, Lacetti 1.4 kraj 2004, znam da je sekvent, samo me zanima ima li neka caka, kako motor podnosi, ventili i slično, auto nisam još kupio ali bitan faktor i da li ću je upravo plin...
Sekvencijalni uređaj, motor odlično podnosi gas, nema problema sa ventilima.
U taj tip motora je moguće ugraditi venturi, kao i sekvencijalni sistem. Naravno, daleko bolja opcija je sekvencijalno ubrizgavanje, sa kojim ćeš imati manje "glavobolja" i uživaćeš u vožnji. Izbor je samo tvoj.Originally posted by invisible4u4everOva prva fotka
To je od r5 1.7 MPI
Sto,ima nesto jeftinije za taj motor?
Metalna usisna grana
Comment
-
-
Samo pokusavam da pomognem u odsustvu strucnijihOriginally posted by invisible4u4everSto,ima nesto jeftinije za taj motor?
.
Video sam ugradjene vakumske uredjaje na R21 1.7i i R21 TXI 2.0i pa me zato buni sto na tvoju 5-icu mora sekvent-ako mora
.
Edit
Ivan me pretece
.
Vidis da moze (ipak)
.
Comment
-
-
..." nije ni malo sigurno i to je onda neki karabudz"... Može da bude, a nemora da znači.
Sekvencijalni sistemi su se pojavili pre par godina, a takvi motori se voze na gas i više od 20. Tako da...
Sa aspekta današnjih cena venturi sistema i sekvencijalnih je glupo razmišljati u oba pravca, ali je bitno da može lepo da radi sa oba sistema.
Comment
-
-
Sve je lepo receno
.
Sam proceni sta ti vise odgovara.Uzmi sve u razmatranje (vrednost auta,koliko ces ga jos voziti,cene delova koji stradaju od detonacija,...) pa sam nadji racunicu.Koji "plin" i . . . da li uopste.
Comment
-
-
Generalno moze.
Samo mislim da ti se to ne isplati,iako na prvu loptu deluje kao povoljna kombinacija.Nisu tu samo delovi vec i rad majstora koji ces opet placati a niko ti nece dati garanciju na polovan deo.Mnogi se nece ni prihvatati takvog posla prepakivanja.Stavi sve na papir pa vidi
.
Ako i stavis sekvent,neces ga voziti 2-3 meseca valjda
.Drugim recima,najverovatnije ces ga kroz upotrebu isplatiti a kad i budes prodavao Rendzu,sigurno ces dobiti dvestotinak evra vecu cenu zbog sekventa.
Ispada da ces se jeftino voziti i jos i zaraditi
.
Posle lepo u novi(drugi) auto i nov sekvent (sa garancijom) i ne boli te glava.
Ili sve tako ili odmah lupni
vakumski,najprostiji i vozi dok vozis.
K'o sto rece Ivan,takav Reno je vozen na plin i pre nastajanja sekventa
.
Neznam sta jos reci ...
.
Comment
-

Comment