Venturi može da radi na motoru na kojem je skoro sve pokvareno što se tiče sistema za ubrizgavanje. Dovoljno je da je motor u fazi i da ima varnicu. Naravno da nije pametno voziti tako, ali...Sekvencijalni sistemi su naravno zavisni od pravilnog rada na benzinu. Svi oni kalkuluši određeni k množilac, kako bi formirali vreme otvarnja gasnih brizgača u odnosu na benzinske. Promenom vremena otvaranja benzinskih brizgača, do kojeg može doći neispravnošću npr. lambda sonde, naravno dolazi i do promene otvaranja gasnih brizgača. Množilac ostaje isti, ali vremena se menjaju.
Onda smo potrošili dve tone poruka i dana bezveze objašnjavajući ljudim da im plin "pokvari" benzinski deo to jest vreme ubrizgavanja a na plin i dalje radi kako treba. Čudno. Isto tako je čudno da sa prljavim benzinskim brizgačima jedva upali i održava rad što sonda koriguje ko zna kakvom smešom a prelaskom na plin radi normalno.
Ko želi neka malo pokvari na bilo kom fordu protokomer pa neka vidi kako lepo puca na venturiju, kao i na mojoj Alfi recimo i sličnim Alfama sa Bošovim L džetronikom. Da ne bi opet došlo do rasprave neću dalje učestovati.
Ok je voziti pokvaren auto i to što pokvareniji sve je bolji za venturi a lošiji za sekvent.
Naravoučenije iz ovog dela teme, ako vam je skup sekvent pokvarite auto i ugradite venturi. Mislim, stvarno....
Jel moze neko meni da da odgovor, eno mi ga pitanje par postova iznad!
Arso, pisano je mnogo puta da je bolj isekvent u svakom pogledu pa i u razlici u potrošnji u odnosu na venturi. Venturio sa lambda sondom je ostao isto skup kao i pre a sekvent je pao poprilično. Sve zavisi koliko ćeš voziti auto, čista ekonomija, isplati se oba ali je pitanje vremena. Komfor i sigurnost su na strani sekventa.
Imam citroen c3 2003 godiste 1.1, da li moze i da li nece da bude nekih problema da se u ovaj automobil ugradi plin, pre svega posto imam klimu da li to nece da utice na rad klime i sl
ja se izvinjavam ali nisam iskusan u ovo pa zato pitam
Da li moze u Mazdu 323 1.6i '88 god. (retka zverka) i koji tip uredjaja ?
Pozdrav
Može venturi, može sekvencijalni. Ja sam vozio baš tu retku zverku sa nekim ofrlje ugrađenim plinom (sačuvaj me bože).
Trošila 13l/100km po Beogradu, malo je bila lenja na plin u odnosu na benzin i nikakvih problema nije bilo.
Da je nisam kupio sa ugrađenim plinom stavio bih sekvencijalni i pravio se važan.
Pozdrav,
Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...
Renault Laguna 2.0 16V inace ima oznaku IDE
Video sam da ste pricali ranije da nije moguca ugradnja gasa u ovaj auto.... Mozda je do sada izasao neki uredjaj????
Comment