Sveža "kretanja" u vezi sa atestiranjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Hermes
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 1306
    • https://t.me/pump_upp
    • bemve

Ocigledno sad, jer je veca masa od fabricke upisana na prvom atestu, a na ovom reatestu je dodato jos 135 kg pored svega.
    Tezak debilizam, ali sam platio bez pogovora, vazniji su mi bili zivci od 1300 dinara.
    I sad imam registrovan auto i nalepnicu, ura
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Keketarac
      CBC Senator XXL
      • 01.09.2007
      • 588
      • Novi Sad
      • Seat Ibiza 1.2 TSI

I meni su na kontrolnom pregledu (ponovo) povecali tezinu vozila za 75 kg (vozac?).

Naravno nova saobracajna, skoro mesec dana cekanja iste, parice za budzet itd.

Cutim i trpim dok , ako pocnem da vrckam, pa im se svidi, gde ce biti kraj.

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Meni registracija ističe krajem marta pa sam odmah posle nove godine išao u servis da mi ispregledaju TNG instalaciju i otklone sve nedostatke. Zamenjeno je to jedno crevo i rečeno mi je da je sve ok. Zakažem kod njih i pregled za reatest (dolaze im iz AMSS-a svake srede) i kad je došao taj dan dobijem "nalaz o neusklađenosti" jer boca nije po novoj homologaciji. Iako sam rekao majstorima da odmah ispregledaju sve i rečeno mi je da je sve ok. Zamena boce i multiventila 14100 dingera pa ponovo reatestiranje i konačno dobih i taj papir. Sve u svemu dadoh 20000 dinara za sprdnju. Jedino što se ne čeka na red kad se zakaže u servisu, jer ima tačan termin koji se poštuje. Atest se izdaje na licu mesta a i uplata od 6000 se takođe vrši na licu mesta. Bar nisam čekao redove u banci i na atestiranju.

Comment

• stevak
          CBC Senator XXL
          • 31.05.2009
          • 1215
          • Zemun
          • Saab 9000 cs 2.0T

Ima li neko iskustva kako ide reatest sa toro bocom koja je u važećem roku?
          ex SAABotražitelj

Comment

• rados
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2011
            • 539
            • G.Milanovac SRBIJA
            • OPEL ASTRA G Z16XE

pozdrav;sto kako ide reatest sa toro bocom.mora da se slaze broj boce sa uverenjem ako nije menjana,mera boce sa merom multi ventila,ako je npr;boca H180-multiventil 180/30 za produzetke moze 67R00.pravilna ventilacija,

Comment

• stevak
              CBC Senator XXL
              • 31.05.2009
              • 1215
              • Zemun
              • Saab 9000 cs 2.0T

Pitam jer vidim da postoje problemi vezano za cilindrične boce koje su već prošle atest ranije a sada ispada da ne valjaju nosači, tregeri, kaiševi, trte-mrte.... Dakle, nisam mislio na zamenu multi ventila ili creva

p.s. Hvala na odgovoru
              ex SAABotražitelj

Comment

• speedplus
                RIP Bio nam je drug!
                • 15.01.2007
                • 2419
                • LAZAREVAC

ako je boca proizvedena po standardu 67R01 i isti ukucan na bocu,nema nikakvih problema,osim ako je starija od 10 godina.Naravno,mora biti pričvršćena,propisno i imati odgovarajući adapter za ventilaciju,kao što je proizvođač iste propisao i stavio uz bocu kao obaveznu prateću opremu.E sad,sve ostalo je pitanje montaže,to jest montera

Comment

• Miha
                  CBC Veteran
                  • 16.06.2006
                  • 150
                  • Beograd

Originally posted by sErGiO View Post
                  Meni registracija ističe krajem marta pa sam odmah posle nove godine išao u servis da mi ispregledaju TNG instalaciju i otklone sve nedostatke. Zamenjeno je to jedno crevo i rečeno mi je da je sve ok. Zakažem kod njih i pregled za reatest (dolaze im iz AMSS-a svake srede) i kad je došao taj dan dobijem "nalaz o neusklađenosti" jer boca nije po novoj homologaciji. Iako sam rekao majstorima da odmah ispregledaju sve i rečeno mi je da je sve ok. Zamena boce i multiventila 14100 dingera pa ponovo reatestiranje i konačno dobih i taj papir. Sve u svemu dadoh 20000 dinara za sprdnju. Jedino što se ne čeka na red kad se zakaže u servisu, jer ima tačan termin koji se poštuje. Atest se izdaje na licu mesta a i uplata od 6000 se takođe vrši na licu mesta. Bar nisam čekao redove u banci i na atestiranju.
                  Koji servis je u pitanju i da li je boca toro ili klasicno burence?
                  Pretpostavljam da je ugradnja radjena 2009 godine.
                  ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
                  Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• Hermes
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 1306
                    • bemve

Originally posted by Hermes View Post
                    Ja sam izvrsio reatest, a kada sam dosao da registrujem kola, ispostavilo se da mi je opet promenjena tezina automobila i to za citavih 135kg ( a menjao sam bocu, napred nista),mora onda da se menja saobracajna.
                    Nova saobracajna oko 1300 dinara, super.

Neverovatno, kad sam posle nekoliko dana dosao po saobracajnu, opet je pisala ista tezina vozila kao i pre. Reklamirao sam gresku, pa je gospodja rekla da dodjem za neki dan po novu, uradice mi je po hitnom postupku za oko tri dana. Ovaj put o njihovom trosku, iznenadise me prosto

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by Miha View Post
                      Koji servis je u pitanju i da li je boca toro ili klasicno burence?
                      Pretpostavljam da je ugradnja radjena 2009 godine.
                      Servis je onaj poznati, najpoznatiji iz Višnjičke ulice Boca je bojler tipa a ugradnja je 2006. godine, mada su mi rekli da je rađeno u Italiji.

Comment

• Miha
                        CBC Veteran
                        • 16.06.2006
                        • 150
                        • Beograd

Hvala.

I mene ceka reatest, pa skupljam informacije.
                        Moja je toro, ugradjena 2009, valjda je tad trazeni standard bio zastupljen.

Pozdrav
                        ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
                        Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• Miha
                          CBC Veteran
                          • 16.06.2006
                          • 150
                          • Beograd

Uradio reatest, sve u redu sem sto su mi podigli kilazu auta za 75 kg. Vec je jednom podignuta pri atestu 2009, pa mi nije jasno jel to svima dizu po 75 ili ne. Nista nije menjano od 2009. Reatest radio AMSS, kao i atest 2009. Radjeno u Visnjici.
                          Brzo, profesionalno i bez cekanja. Sve je to za pohvalu, ali moja astra ode u 1,5 t .

Ajmo kolega iz AMSS, kakva je praksa kod vas.
                          Da li treba da se bunim ili da spremim 1300 za novu saobracajnu?
                          ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
                          Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Dodali su težinu vozača, ne vredi da se buniš. Ja sad imam "nosivost" od svih 180 kila... Moram paziti koga vozim da njih tri ne predju 180 kila...

Extra je jadno šta su napravili od tog plina, kolege prodavci droge, oružja i advokati su ok likovi ali ovi ugradjivači i korisnici plina su teški zločinci....
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
                              RIP Bio nam je drug!
                              • 15.01.2007
                              • 2419
                              • LAZAREVAC

nisam 100% siguran,ali mislim da Teh.pregled,po pravilu,ne treba da upisuje tih 75kg u težinu vozila,prilikom popunjavanja obrasca.Raspitaću se sutra,možda i grešim

Comment

• Hermes
                                CBC Senator XXL
                                • 14.02.2006
                                • 1306
                                • bemve

Ja mislim da do 75kg povecanja ne menjas saobracajnu, prolazi se tako sto nesto nazvrljaju na tehnickom i onda moze kao. Bar mi tako rekose na tehnickom.

Comment

Working...
                                X