Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Trajkovic
    CBC Član
    • 20.04.2005
    • 37
    • Leskovac

Zastava 128, 100 % gradska voznja (ako je Leskovac grad ), potrosnja oko 13 litara. Inace auto nije video benzin ko zna od kada .
    P.S. Sam sam ustelovao paljenje i onaj regulator na dovodu za plin. Izgeda da mi se posrecilo, inace sam po zanimanju... bolje da ne kazem, smejace te se do ludila...
    Be inspired - SIEMENS

Comment

• omBRE
      CBC Član
      • 11.09.2005
      • 90
      • Zemun/Chicago

potrosnja

Meni Yugo 55, sa najgorom penzionerskom voznjom, sada trosi 10 litara, a ovim ljudima sa 1.8 i 1.6 motorima trosi po 7.5litara. Pa da imam benzina u njemu sad bi isao da ga zapalim...
      a vi kako te?

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

Isti put na kome je potrosila 9 plina,postrosila je i 7.3 benzina.A u gradu mi troshi 9-10 benzina i 11-13 plina,zavisi od vremenskih uslova...
        Nije to bas tako malo
        Naravno da sve redovno kontrolishem i menjam,shodno mojim mogucnostima,ali pre cu da ne jedem nego da ne promenim ulje i filtere

A da je cudo nevidjeno,jeste,to nisi znao?

Aj pozzz
        Power of dreams !!!

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Posle nekoliko istroshenih boca ovo je moje iskustvo:

Do pre desetak dana puna boca (40,8 litara) plina "trajala" nekih 400 +/- 5 km, 40% gradska vozhnja.

Nakon zahladjenja "potraje" 390 +/- 5 km.

Znachi, "gruba" procena 10 l /100 km toplo, i 10,5l / 100 km hladnije vreme.

1800 ccm, 115 KS...

Prezadovoljan
          http://www.bmw.tv

Comment

• Čiča
            CBC Senator XXL
            • 14.12.2005
            • 1621
            • Beograd, Vidikovac

moze to i manje

Opel Vectra 1.8 116 KS Sport, Landi_Renco sekvencijalni (uredjaj Omegagas) 11-12 grad BGD, otvoreno ne prelazi 8 bez obzira kako vozis !!!
            Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
            "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Čiča
              CBC Senator XXL
              • 14.12.2005
              • 1621
              • Beograd, Vidikovac

Pored Izvinjenja i pitanje

... ako na auto putu vozite 120 ili vozite 150, da li je i koliko razlika u potrosnji??? Ovog leta sam isao na Ohrid, u odlasku sam postovao tih 120, u povratku vozio oko 150, najiskrenije nisam primetio razliku u potrosnji, mozda zato sto sam bio laksi za pare koje sam ostavio u Makedoniji

Pod tim sam mislio bez obzira kako se vozi ili koliko brzo.
              Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
              "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Ja stiskam XM-a od letos i potrosio mi je 50L plina za 0,1km. Hebi ga pregurali smo ga a ko sto znate plin mi negde iscureo. Tako da mi je XM potrosio 50L na 100M
                https://t.me/pump_upp

Comment

• dintel011
                  CBC Senator XXL
                  • 12.03.2005
                  • 348
                  • Beograd, Vidikovac

Beograd (OMV pumpa u J Gagarina) - Novi Sad - Beograd (OMV) 171km ukupno
                  9.77l, pri brzini 120-140km/h.
                  Do NS-a i nazad 645din.

Comment

• Heinz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 1027
                    • Beograd, Voždovac
                    • Avensis 2.0 D4D

Skoda Felicia Combi 1.3, 14l po gradu Beogradu, oko 10 na otvorenom. Sve u svemu kao 2x jači Golf2 sa 50% više kubika i 3x više godina.
                    Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• don
                      CBC Senator XXL
                      • 13.04.2005
                      • 483
                      • Beograd

Juce se islo od bg do zlatibora i potrosnja hit, 7l normalne voznje.(90-100km/h)
                      Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
                      Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
                      Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• sportnosrce
                        CBC Član
                        • 25.11.2005
                        • 38
                        • Slovenija

AUDI 100 2,8E QUATRO 1994 godište 128KW relacija Vukovar-granica Hrvatska-Slovenij 380km 40litra,brzina 130-150 posle podešavanja na kompjuteru pošto je stvar sasvim nova(ukupno 1500km predjenih posle ugradnje)sistem je vakumski + kompjuter LOVATO.

Comment

• Dren
                          CBC Senator XXL
                          • 24.08.2005
                          • 1068
                          • Sarajevo

Originally posted by Heinz
                          Skoda Felicia Combi 1.3, 14l po gradu Beogradu, oko 10 na otvorenom. Sve u svemu kao 2x jači Golf2 sa 50% više kubika i 3x više godina.
                          Ne zelim ti puno pametovati oko potrosnje, ali mislim da bi trebala da ti trosi makar 2 litra manje...

Vozim isti auto, '99, 67.000 km, 1.3 karburator, samo sto nije kombi, i trosi oko 10-11 u gradu (spice su u Sarajevu grozne, jos malo pa znaju biti kao u BG... Otvorene ceste i neke normalne voznje, bez prevelike stednje, ali i bez "deranja" trosi oko 8 litara... Prije sam vozio i kombi sa istim motorom, i trosila mi je skoro isto benzina kao i ne-kombi, tako da mislim da tezina ne moze biti toliki uzrok...

Prije nego sto su mi nastimali optimalnu smjesu uz pomoc sonde koja se montira na auspuh, imao sam obje varijante smjese:

1. Prebogatu smjesu, s kojom je isla dobro, ali je trosila 13-14 po gradu, a 12 otvorene ceste, i osjetio se nesagorio plin iz auspuha...

2. Siromasnu smjesu, s kojom je trosila oko 7 u gradu, ali je isla skoro kao na guranje...

Ne znam je li kod tebe smjesa stelovana "odoka-oduha", ili sondom, ali mi se cini da trosi malo previse... Ako nisi siguran u smjesu, pokusaj pronaci koji servis ima takvu sondu pa da ti je nastimaju po zadanim parametrima, a ne odoka...

Doduse ta potrosnja bi mogla biti posljedica i jaceg "stiskanja" gasa, ali kod tog auta, tjer'o-ne tjer'o, ona ne ide...

Comment

• Heinz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 1027
                            • Beograd, Voždovac
                            • Avensis 2.0 D4D

Slažem se, ali je i na benzin potrošnja bila tu negde.
                            Evo juče sam ponovo merio, praznična vožnja, nigde nikog na ulicama, relacije sve preko 10-15 km u cugu i velikim ulicama, auto-putem i sl., uz po neki semafor i bez gužve, 11.5l za 100 km.
                            Ići ću na štelovanje putem sonde, samo da prođu praznici.
                            Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Davor
                              CBC Senator XXL
                              • 02.03.2005
                              • 498
                              • Novi Sad

To je bas previse,ja sa astrom f 1.6 8V predjem samo gradskom voznjom uvek oko 350km a boca mi je 33l a puni se do 27l.Ili treba da ju odneses u servis da se pogleda ili da promenis cipele

Comment

• Ficoman
                                CBC Veteran
                                • 09.11.2005
                                • 139
                                • Beograd

10 litara u gradu normalne voznje . Zastava 101

Comment

Working...
                                X