BMW 525I 2002.g automatk Isparivac Zavoli Zeta S100,AC elektronika,Rail brizgaci.Zivim u malom mestu pa nemam pravu gradsku voznju,do posla magistrala 10km,ujutru ga vozim sporije ali zato u povratku sa posla ga veoma cesto dobro opalim po gasu imam dosta voznje i u naselju,prosek od 13-14l,benzina trosio 12 u istom rezimu.Na otvorenom 12l prosek ali ga ostrije vozim,najmanje izmeren prosek 11l otvoreno ali nije bila bas penzionerska voznja,moze on i manje ali nemam bas zivaca da konstantno vozim 80-90km/h.Zasad radi odlicno,nepali mi upozorenja za siromasnu smesu,jedina zamerka sto su brizgaci za gas dosta bucni dok je hladan a kad se zagreje dosta su tisi ali ja ih idalje cujem kada stojim pored auta,ne previse ali se ipak lagano cuju,motor je izuzetno tih na leru pa zato se lakse i cuje njihovo kuckanje,jako me nerviraju al sta da se radi.Neznam dal bi Valtekovi bili tisi koje sam ja zahtevao pri ugradnji ali ih majstor tada nije imao?
molim vas ako neko zna da mi objasni oko potrosnje plina i da li moze da se steluje potrosnja auto trosi 12 lit tng. imam daewu takuma 1,8 2001god. ugradio sam plinski uredjaj stag 2oo poljski. sekvent pozdrav svima unapred hvala
Što se podešavanja tiče,odgovor je komplikovaniji od jednog može ili nemože.
Koliku potrošnju ste imali dok ste vozili na benzin,na bazi bar 1000km?
Koliku potrošnju ste očekivali na gasu?
Ja kad god sam stelovao potrosnju (a uvek je kriva gasa bila iznad benzina) desavalo mi se da se upali lampica za "check engine"! Onda uradim autokalibraciju i za 2 dana lampica se ugasi! Koliko mi se cini smesa i treba da bude bogatija od benzinske, odnosno to je onih 10% sto trosi vise!
Potrosnja plina mi je oko 12l-12.5 na otvorenom sa malo zustrijom voznjom, a najmanja zabelezena je bila 11l
Potrosnja benzina je oko 11-11.5 a najmanja zabelezena je bila 10l na otvorenom!
Sistem mi je sa AC STAG 300+ auto je A6 2.4 V6
Kad napišeš koliko ti auto troši, to je iskustvo, kad opisuješ kako treba da izgleda štelovanje plina to je neznanje...
Koliko vidim ti sve to znas, pa onda lepo reci coveku, valjda si zato tu da nam svima koji ne znamo pomognes!
Ja sam rekao ono sto ja znam, odnosno kako ti tvrdis "ne znam" i sa tim sto znam ili ne znam nisam nikada imao problema sa autom i plinom. Mozda je to posledica dobrog izbora majstora koji mi je sve to ugradio, mada sumnjam jer verovatno i on nista ne zna!
Comment