Kolika vam je potrošnja plina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Megasp
    Banovan
    • 22.05.2011
    • 68
    • Uzice

Daewoo Nubira 1,6 16v u proseku kombinovane voznje 15L 1998 god karavan,radi samo na plin

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Chevrolet aveo 1.2 S 2007. poslednja turneja 1.500 km, letovanje u CG, Zlatibor, Durmitor, kanjon Morače, Tara, Foča-Višegrad, prosek 7,5 l.

Comment

• Duke Nukem
        CBC Član
        • 21.03.2010
        • 39
        • Zemun

Alfa 147 2.0TS BRC sequent

grad od 10-12L
        Otvoren put od 8-10L

Comment

• dicabra
          CBC Član
          • 15.06.2010
          • 13
          • Novi Beograd

Daewoo Leganza '98god, 2.oi16v 98kw, 12,8-12,9lit/100km gradu, 10-11,5 mešovito, tek večeras idem na more, pa će vidimo auto-put potrošnju...
          Nov sekvent Stag-Tomaseto...
          Tko leti vrijedi

Comment

• expendable
            CBC Senator XXL
            • 04.11.2009
            • 3662
            • Bor

@SANJA0708:

Lep si rekao, doplati mu za A Zašto Li ga Kupih (AZLK).
            Neverovatno da vlasnici Lade Samare (i starijih) i Aleka (ruski laki tenkovi) navode baš 8 litara kao potrošnju TNG-a. Zašto baš 8 (nije ni 7,5 ni 8,5)? Pojma nemam. To je toliko upečatljiv podatak da liče na sektu. Osim toga toliko veruju u to (VERUJU), da je to blizu religijskog transa.
            Nema o tome rasprave (oće i da biju). Da je istina zaista bih i ja doplatio za to ali ...
            Pa to čudo na otvorenom troši toliko benzina (i to na 80 u petoj), a TNG može ako se zavrne toliko da na leru i ne radi.
            Ma jeste, samo što nije. Nemoj se nervirati., jer kao što je opšte poznato: zemlja je ploča oko koje se okreće sunce.

P.S.
            Izvinjavam se ako je mali off ali jeste vezano za potrošnju.
            Ono što si naveo za keca je 120% tačno.

I (na žalost) "Cvagen" je u pravu: pričaj da troši 6 do 9 litara (iako je skoro nemoguće) a u proseku 7-7,5 (ako Aleko može 8 što da ne) inače nema ništa od prodaje.
            Last edited by expendable; 25.08.2011, 13:50.
            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Sa Aleka skidaju dvogrli karburator,i stavljaju od keca jednogrli Weberov, i to su posebno ponosni ako nadju od Italijanke masine(z-101 sa kraja sedamdestih)...onda ne moze da ide a mozda na otvorenom trosi bas upravo magicnu cifru od 8l...
              Da ne bi bio totalan off...suza 1.4 44kw,po gradu 8.5-10lmax,na otvorenom 5.5-7l tng-a..

Comment

• TheWickerMan
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2007
                • 791
                • DE
                • AR Giulietta TCT

AR 145 2.0 TS 16V , Lovato Smart, otvoren put,maksimalno opterecen, 10 l... grad ,bas me briga

Comment

• Comment

• Duke
                    CBC Senator XXL
                    • 16.01.2006
                    • 753
                    • Urbs Naissus

@ expendable
                    Za Aleko ne znam, ali moj dobar drugar je pre 15-ak godina imao DVE Samare. Prešle su, KOD NJEGA, bar po 200 hiljada km. Trošile su oko sedam,osam litara benzina, verovao, ne verovao. Tad se sipalo iz flaša, pa je utoliko bilo lakše pratiti potrošnju, gledala se svaka kap.
                    "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• expendable
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2009
                      • 3662
                      • Bor

Originally posted by Duke View Post
                      @ expendable
                      Za Aleko ne znam, ali moj dobar drugar je pre 15-ak godina imao DVE Samare. Prešle su, KOD NJEGA, bar po 200 hiljada km. Trošile su oko sedam,osam litara benzina, verovao, ne verovao. Tad se sipalo iz flaša, pa je utoliko bilo lakše pratiti potrošnju, gledala se svaka kap.
                      Ma za benzin nema problema, tu je to negde.
                      Samara sigurno manje troši od Aleka i to je sigurno. Nju sam više pomenuo kao "kolateralnu štetu" (starije lade već to ne mogu), mada ostaje da sa venturi TNG-om mora da potroši malo više (9 do 10 litara) ako je sve dobro podešeno. Eventualno kad se malo "zavrne" može da bude 8 litara na otvorenom.
                      Inače i ja iz bliže okoline imam dobre informacije za Samaru. Uz neznatan gubitak performansi uspeva da troši TNG-a negde kao kec (7,5-8 na otvorenom, 9 Auto Put, 10-12 grad). Ipak pri dobroj podešenosti to je nekih litar više.
                      Aleko nema šanse da troši samo toliko mada i on nije isto što i stari moskviči. Ipak, 10 do 15 je nešto što je normalno (osim po sistemu koji je opisao Legenda).
                      Doduše i tu postoji verzija 1.5 (najpopularnija) i 1.6 (ređe) ali priča je slična.
                      Koliko mi je poznato, potrošnja benzina je od 7,5 (otvoreni put, peti stepen prenosa, max. do 100km/h) do 12 (grad, zimi). Neminovno je tu dodati (još bar) 20% ipak se ne ugrađuje sekvent.

I na kraju krajeva:
                      i Aleko (a naročito Samara) su možda trošili i litar (benzina) manje kada su bili glanc novi (početkom devedesetih), sada kada su to punoletni automobili moraju i malo više.
                      Zato sam 100% siguran da ni Samara (a još manje Aleko) ne mogu PROSEČNO da troše 8 litara tNG-a. Možda samo u specifičnim uslovima (Aleko nizbrdo).
                      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• dekiv68
                        CBC Senator
                        • 06.03.2010
                        • 230
                        • Borča

Fiat punto klasik 1.2 8 ventila prosečna potrošnja na 20.863 km je 7.40l/100km (6.71l/100km TNG + 0.69l/100km BMB95). 2/3 pređene kilometraže je gradska vožnja (Bgd)

Comment

• Integralac
                          CBC Član
                          • 07.03.2011
                          • 41
                          • Krusevac
                          • Fiat Coupe 16VT

Lancia Kappa 2.0 20v 114kw
                          lambda landi uredjaj, 15-15.5 grad cisto
                          metoda vozim dok se ne ugasi pa ga pojim
                          sigpic

Comment

• expendable
                            CBC Senator XXL
                            • 04.11.2009
                            • 3662
                            • Bor

Originally posted by dekiv68 View Post
                            Fiat punto klasik 1.2 8 ventila prosečna potrošnja na 20.863 km je 7.40l/100km (6.71l/100km TNG + 0.69l/100km BMB95). 2/3 pređene kilometraže je gradska vožnja (Bgd)
                            Nisam hteo odmah ali ne mogu da odolim ni sad:
                            Ovo je prava PROSEČNA potrošnja goriva - na 20 hiljada km. Mislim da bi se (čak) i Chubbs složio

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

, evo izvoda iz dela evidencije za period 126.438km - 191.956km

utroseno je 10266.42 litra gasa za period 126.438km maja 2006. do 191.956km 30.06.2011.godine
                              sto je 65.518km
                              ili 15.67 litara LPG/100km prosecno

za isti period trajanja za predjenih 65.518km potroseno je ukupno 939.65 litara benzina
                              ili u proseku 1.434 lit/100km

imam i evidenciju broja radnih sati motora na LPG i radnih sati na benzinu, hvala Stag 300 (LPG) ECU programerima

2300ccm turbo automatik volvo 945
                              Last edited by sw.brick; 13.09.2011, 22:46.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• expendable
                                CBC Senator XXL
                                • 04.11.2009
                                • 3662
                                • Bor

@sw.brick:
                                "imam i evidenciju broja radnih sati motora na LPG i radnih sati na benzinu, hvala Stag 300 (LPG) ECU programerima."

Stara dobra akvizicija podataka. Iskoristite to.
                                Možete i ulje da menjate na radne sate motora (kao kod traktora, doduše, što naravno ne znači da vam je avatar traktor nego da je to idealna mera).
                                Za vaš motor otprilike 200-250 radnih sati. Zbog TNG-a eventualno do 300. I ne gledajte kilometar-sat!

Mali off, ali kad smo već kod detaljnih informacija ... zašto ih ne iskoristiti.

Comment

Working...
                                X