Ne znam ljudi, meni saab 9000 CS Turbo trosi oko 14l u gradu. Ja misli ma da je to ok.
Kolika vam je potrošnja plina
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Eon je jedan od malobrojnih koji je potpuno iskren.Ti podaci koje je naveo deluju dosta realno i slicno onome sto sam ja iskusio.A pouzdano znam da korsa 1.4 trosi 9 litara u gradskoj voznji pa me cudi kako bi onda astra mogla da trosi 6.5-7 litara.Ne ide nikako.Pre neki dan me je covek ubedjivao kako mu vektra 2.0 trosi 8-9 litara plina.I to jos u gradu.Ja automatski poludim ali bas me briga ,laze sebe a ne mene.Kaze mi komsija da mu brava 1.6 trosi oko 8 litara plina i ni gram manje.Onda da meni taj auto i ja sam ga vozio 15 dana,i gle cuda potrosnja oko 12-13 litara.I to sve lagana voznja mesana.Tako da vise nikom ne verujem...
Comment
-
-
Pitaj bilo kog coveka nasih krajeva da li mu auto trosi ulje. u 99% slucajeva ce reci ni gram od zamene do zamene. Realno je da trosi i ulje i benzin i plin. Nije normalno da nepotrosi ni gram uljasujeta je to evo moj slucaj XM nije trosio ni gram ulja (odnsno ja mu nisam dolivao) a on prolupo nacisto a taman se naviko da ide bez ulja
Comment
-
-
Ma svaki Ciga svoga konja hvali. I to za potrosnju ulja mi je smesno. Auto predje 250k i ni kap ulja ne trosi, a ovamo vozen na nas los benzin i neredovno menjano ulje.....
Evidentno je da ispod deset litara plina po gradu moze jako mali broj automobila.
Nego, da li neko ima Yarisa sa 1.0 VVTi motorom u koji je ugradjen plin?! I koliko trosi Pouzdano znam da taj auto u gradu trosi 6-7L benzina, jer ga ima moja devojka. Na putu trosi samo 5 litara!Sok!!!!
Sada je dobila novu sluzbenu Corollu, pa Yarisa prodaje, a kupio bi ga moj ortak pa se tripuje da ugradi i plin. Ne vidim da bi mu se to mnogo isplatilo! Ali nisam znao sta da mu kazem.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Ajd i ja da zapisem...
Alfa Romeo 145 1.6 8v 1996. 103hp, 9-11L u normalnoj voznji benzina.
11-12+ plina opet u normalnoj voznji.
Benzina moze i preko 14L ako mi zablokira on/off prekidac....:Cuore Sportivo:.
Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`
Comment
-
-
Zadnje merenje po gradu 12.5 litara plina...a najmanje sto mi je potroshio je bilo letos(30+ stepeni) 10 litara plina...zavisi i dosta od toga koliko ima hladnih startova za taj tank plina....na sta ljudi vecinom slabo obracaju paznju,pa se zale kako puno troshi...Power of dreams !!!
Comment
-
-
Meni PUNTO 97' troshi na jednu zamenu ulja oko litru ,po knjigama bi trebao da potroshi u proseku oko 0,8 litara na 10000km,ja mislim da je to sasvim zadovoljavajuce i da cu ga jos sigurno jahati jedno 150000 km a posle zna se SVASTARA i u penziju.....
Comment
-
-
Sad cu da ubijem onog IvanaT, mene laguna trosi mlogo, mlogo hebiga onaj vozi BMW-a trosi mu ko upaljac (onaj plinski
), ovde se i kalibra kalibrisala na pa samo curka plin
, jedino ja i laguna sade kade je ladno trosimo 13, 14l plina ma cu puknem od muke jedino mi ulje netrosi vec vidim da mi se povecava nivo
Comment
-
-
Tema je o potrošnji plina, iliti gasa. Nema psovki, nema prozivanja drugih učesnika i sl.
Inače će da nema poruka i vas....
Blablaonica je u WasteGate...
Comment
-
-
Originally posted by dovlaxnemam razloga da lažem ni sebe , a samim tim ni vas! brate nisam tražio od tebe da mi veruješ.
kada sam krenuo iz NS sipao sam pun rezervoar (prestao saam kad je pocelo da "tandrče").
vratio se iz smedereva sipao u NS dok nije počelo da "tandrče" stalo 19.5 litara, znači manje više potrošio oko 20l.
u gradu mi troši 12-13l
pozz
Koji uredjaj imas?
Comment
-
-
brate po opelovoj specifikaciji calibra sa 8v troši u gradu 11,5l benzina a 16v 10.5l , zašto je tako nemam pojma. inače uredjaj je lovato običan.
potrošnja dosta zavisi i od kvaliteta gasa, npr. sipam na pumpi na sajlovu (NS) i lik mi sipa 49,5l u bocu od 50li ja predjem 360km gradske, posle toga sipam kod novkabela 41l i predjem 340km gradske pa vi vidite
calibra troši malo na otvorenom zbog aerodinamike
Comment
-
Comment