Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili loše....

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Potpisujem! AC Rasic No 1 !!!

Comment

• skymobile
      CBC Član
      • 13.08.2005
      • 97
      • Sibir u Srbiji
      • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

Ako je neko u blizini Prijepolja nemoj ni slucajno da ugradjuje kod "Bobana", lik je magarcina nevidjena, nema blage veze sa zivotom. Celo vreme sam stajaom iznad njega i govorio mu sta da radi, i na kraju nije umeo da nasteluje ler nikako, pa sam morao sam da raskopam sve i ispravljam njegove propuste.
      Dakle,Bobana, za one koji su u blizini Prijepolja, Priboja i okoline zaobidjite usirokom luku
      When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

• pilot
        Banovan
        • 23.12.2006
        • 13
        • Beograd
        • fiat punto classic 2010

Iskustvo sa servisima za autogas, dobro ili lose....

Zdravo svima! Tek sam pristupio ovom forumu! Imam feliciji 1.3 ,karburator, 1996. g. Pre 2,5 godine ugradjen plin Zavoli. Potrosnja extra, bas je stalno kontrolisem i kad cijem koliko drugima auto trosi odusevim se sa kolima . Ide extra . Probleme nisam imao . Medjutim citajuci forum provalio sam da treba da zamenim filter za plin, obzirom da sam presao 18 000 km i naravno u Leskovcu, odakle sam, 90% majstora nije culo za ovaj sistem, a 50% nezna da postoji filter! U servisu MTA u Nisu (na Durlanu) gde sam ugradio plin nemaju rezervnih delova za Zavoli, a i presli su koliko sam ukapirao na Lovato ! Zalosno ali istinito !!!!!

Comment

• Gtiboy
          CBC Veteran
          • 15.12.2006
          • 110
          • Doboj

Autgas Radic Bijeljina ... obidjite nasiroko

Jedno lose iskustvo... kao sto sam vec pisao na forumu o problemima sa svojom instalacijom, Lovato oprema na Seat Ibizi. Oprema ugradjena od strane Autogas Radic servisa u Bijeljini. Od pocetka sam imao probleme sa voznjom na LPG. Auto mi nikad nije "proradio" na ler gasu, savjeti strucnjaka koji je to ugradio ne valja ti "struja" na autu... Nakon zamijene svjecica, razvodne kape i kablova (cca 250 eur) i dalje sam imao istu situaciju ??? Obratio sam se za pomoc ovde na forumu i ubrzo dobio odgovor da mikser na mom autu nije odgovarajuci. Nazovem te strucnjake, oni kazu nije problem zamijenicemo. Odem do njih (150Km) on mi u mikser ubaci nekakav komad lima i zalijepi to tecnim metalom???
          Nakon 50Km voznje detonacija u usisnoj grani na LPG nece nikako... Na kraju sam isao da mi to sve demontiraju, a oni mi vrate od placenih 330Eur jedva nekih 150Eur nazad.... kao ostalo ti je jos nekih dijelova na autu... Stvarno nemogu da vjerujem kakvih sve strucnjaka ima kod nas. Molim za bilo kakav vas komentar ako je neko vec imao iskustva sa njima, lakse bi mi bilo kad bih znao da bar nisam jedini kog su odradili... I naravno moja preporuka je da tog strucnjaka zaobidjete u sirokom krugu ....

Comment

• Dren
            CBC Senator XXL
            • 24.08.2005
            • 1068
            • Sarajevo

Sta da ti kazem ? Na svu srecu, prije ugradnje sebi, nacitao sam se svega na ovom forumu (na svu srecu), te sam iz nekih iskustava drugih znao da Radic-a iz NS koji je otvorio i expozituru u Bijeljini treba zaobici po mogucnosti...

Ne lezi vraze, moj kolega koji je to cuo od mene, ali se raspitivao telefonom (po tada jos skromnijoj ponudi servisa) za najpovoljniju ugradnju, nazove i njih... Odavde je ipak ponio dovoljno "iskustva" da upita, za ponudjenu cijenu sistem kojeg proizvodjaca ce mu ugraditi... Tu nastade, tuc-muc, pa od raznih proizvodjaca "najbolje" dijelove... Citaj najjeftinije, to smo skontali i sami... Dakle crijeva su npr. jeftinija od BRC-a za 4 EUR, pa cemo njihova, selne su najjeftinije u gvozdjari, isparivac od npr. Voltrana, multi-ventil od Emegasa... I sve to da bi nabrali jos par desetaka EUR razlike u dijelovima...

FUJ ! Na svu srecu mi im "nenaletismo"...

Comment

• Pole
              CBC Senator XXL
              • 05.10.2006
              • 363
              • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

ja sam isto,tj.burazer (mag.rac) ugradjivao gas u NS kod nekih sustera (ne znam koji,glavno sediste im je u Kragujevcu)pa sam se i ja zezo sa gasom ko djavo.

ruku na srce u pocetku je radilo kako treba ali posle pola godine je krenulo sve redom da riknjava

od samog prekidaca pa el.mag.ventili pa sve do boce koja nije primala vise od 30l gasa i na kraju i sam isparivac VOLTRAN tursko djubre

tako ti ja popizdim i odem kod dr.Zorana---AUTOSERVIS ZOKI--- (na forumu ABARTH) i sve pocupam napolje i odradi mi LANDIRENCO i sada je sve ok.bog da me vidi.

sve je odradjeno po ps-u i skockano ko sibica.

sve pohvale i garantujem za njega

p.s.cak sam mazno i cetri piva kod njega
              zasto krava nosi zvonce...?...?...?
              pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by Srdj@n
                Pa ovaj forum kao postoji da bi ljudi nesto saznali ili ja zivim u zabludi
                U pravu si, ovo postoji da bi ljudi nešto saznali i sve je u pisanoj formi kao u knjizi, kao biblioteka. Sad ti dobiješ knjigu i onda odeš kod bibliotekara i pitaš sve redom a nisi ni pogledao knjigu. Kad već imaš knjigu koristi je malo....
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Predraquez
                  CBC Član
                  • 21.01.2007
                  • 27
                  • Beograd
                  • Smart ForFour 1.3

Evo i mog iskustva sa ugradnjom u Suzuki Maruti-ja.

Preko oglasa sam nasao neki servis koji mi je bio najblizi - DinoGas sa Vidikovca. Mislio sam da nema potrebe mnogo birati servise jer uvek dobijas garanciju na gas uredjaj.
                  Ugradnja je trajala do 3 sata. Nije mogla toro-boca jer nema tako mala, a i da ima navodno ne bi proslo atest jer je mesto za gumu suvise blizu branika. Znaci morala je obicna i to od 50L (bruto) koja mi je zauzela skoro ceo gepek i gumu sad drzim kod zadnjeg sedista.

Kako se pokazalo?
                  Pa vec 2 puta sam isao na stelovanje smese, a planiram da opet odem jer mi nesto stuca. Generalno ide, ali ne bas ko podmazan.
                  Sistem je Marini koji nije bas rasprostranjen ovde, sad bih bio za Lovato ili BRC jer se zastupljeniji. Dali su mi garanciju od 1god, a na drugim mestima je i po 2god na uredjaj. Premetio sam da su creva sa navucenom gumom, a na delovima nesto ne vidim da pise ciji su..?

Zakljucak:
                  Ugradjivati samo u vecim servisima koji ce vise da se posvete kolima.
                  Birati sistem koji je zastupljeniji kod nas i sa 2 god garancije.
                  Bolje dati malo vise kinte, ali da se ne cimas posle.

Comment

• SALE
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2005
                    • 841
                    • Banovo Brdo

Pa Predraquez sve si to mogao na forumu da zakljucis, samo da si bio malo strpljiv, a ne na svojoj kozi. U svakom slucaju vredan post za one koji se dvoume gde da ugrade gas.
                    Prvi uredjaj u mojim kolima je ugradjen u servisu gde su imali prijatnu sekretaricu , sto je meni znacilo da je servis veliki i ozbiljan ( za prvo nisam pogresio).

Comment

• batavs
                      CBC Početnik
                      • 30.01.2007
                      • 2
                      • Vrsac Vojvodina

Pozdrav svima Vama .Ja sam ugradio plin u auto servisu Zoki Vrsac u opel kadeta 1.3 i pre 5 meseci i samo mogu da ih pohvalim na svemu sto su mi uradili.Auto ide super na plinu potrosnja grad 12 otvoreno oko 9.LJudi su maximalno profesionalni i tacni sto je retkost u danasnje vreme.Radionica exstra sa podnim grejanjem.Zoki je bio u landirencu na specijalizaciju za secvent itd...Mislim da je ovo dovoljno a ko je iz Vrsca i okoline moja preporuka su oni.Pozdrav.

Comment

• dekideki
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2005
                        • 1914
                        • Beograd

AC Rasic, jos jedna ugradnja bez mane. Florida 1.3i EFI, Landirenzo. Auto preporodjen, vlasnik (moj brat Vladimir) prezadovoljan. pripremio sam ga na odlicne rezultate ali i pored toga covek je zatecen kvalitetom.

IvaneT, sve cestitke, jos jednom.
                        .

Comment

• Lanee
                          CBC Senator XXL
                          • 30.11.2006
                          • 488
                          • Beograd

Samo je jedan AC Rasic (a imaju 2 servisa )

jeste EX Renault Laguna 1.8
                          ali je radila kao "Singerica" i troshila je kao upaljach (koji btw. troshi benzin)
                          naravno imao je svojih momenata kad je troshio mnoooogoooo ali to sam uglavnom bio iskljuchivo krivac ja i oteza noga

samo da potvrdim AC Rasic RULZ
                          Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
                          To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• prle
                            CBC Senator
                            • 04.09.2006
                            • 223
                            • Beograd - Konjarnik

Još jedan glas za AC Rašić!

Comment

• Zikki
                              CBC Član
                              • 15.01.2007
                              • 52
                              • Beograd

.:: AC Raši? ::.

Evo i ja da dodam nešto.

Prvo bih opisao auto da bi znali da i nije baš bio lak za rad.

Citroen C5 3.0 V6 207hp tiptronic (sav u elektronici)

Na osnovu preporuke par mojih poznanika koji su ugradili plin a i prate?i ovaj forum, od samog starta sam znao da ?u sigurno ugradnju raditi u AC Raši?.
                              Svratio sam do servisa, upoznao se sa Ivanom, momci su pogledali auto i dogovorili smo se oko ugradnje.

Ugradnja je malo potrajala ali da ne bi sad opisivao kako je sve teklo samo ?u re?i slede?e, auto radi kao na benzin, Ivan ga je uštelovao do perfekcije (nije ni ?udo kad ima kompjutere za koje ve?ina servisa koja ugra?uje gas nije ni ?ula da postoje - ?ast izuzetcima ako ih ima), po gradu mi je potrošnja neznatno ve?a nego na benzin (benzin 13.5 - 16 u zavisnosti od na?ina vožnje a plin 14.5-17), a na otvorenom verovali ili ne 10.5-11 i to sa klimom.
                              Da ne bi bilo neke zabune, u pitanju je sekvent ure?aj.

Ovakva potrošnje je zaista fantasti?na s' obzirom da je u pitanju auto sa izuzetno jakim motorom a o uštedi koju sada ostvarujem da ne govorim.
                              Prema tome želim samo da pohvalim izuzetno stru?an kadar u servisu AC Raši? pogotovo Ivana, nije u pitanju samo ugradnja koju pretpostavljam da manje više može da uradi ve?ina (mada ne ovako elegantno) nego samo podešavanje ure?aja do perfekcije. O ljubaznosti i korektnosti kompletnog osoblja u svakom pogledu ne?u ni da govorim s' obzirom da delim mišljenje sa ve?inom da su stvarno odli?ni.

Ivane, svaka ?ast! Ko god me bude pitao za preporuku oko ugradnje auto gasa, dobi?e samo jedan jedini odgovor: -=> A.C. RAŠI? <=-

Comment

• Dzoni_mkv
                                CBC Senator XXL
                                • 29.04.2007
                                • 875
                                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Mene interesuje da li ima nekog iz Kraljeva ko je imao iskustva sa autoservisom Goran u Gotovcu /Zici/?? Zvao sam coveka danas nije mi delovao nabedjeno sasvim korektno ponudio mi je dve varijante /obicnu i lambda kontrol/ i naravno preporucio ovu drugu kao sigurniji i bolji izbor. Od drugih sam cuo dobre stvari o ovom servisu ali je sve to vezano za obicne sisteme /karburator/ i jedan sekvent koji zaista radi odlicno. Jedino su termini uzasni cekao bih do 25-tog jer su termini puni. Cena je sasvim korektna ni najvisa ni najniza u servisima gde sam pitao. taman sredina. Molio bih iskustva ako neko ima ili ako su culu od nekog bliskog prijatelja rodjaka sta vec.

E da na web strani zastupnika Lovato predstavljen je kao ovlasceni servis.
                                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

Working...
                                X