Beloruske boce imaju naziv NZGA i super su kvalitetne.
ATEST
Collapse
X
-
gde su tolike dnevnice da se odmah preselim taj grad i da zivim kao lord????????? dnevnica fizikalca u nisu je 10-15e 7 do 17h
a moja dnevnica na poslu je 1000-1200 dinara za 23 radna dana 8 sati dnevno,kao sefu smene. ocigledno da mi zivimo u razlicitim drzavama
bojim se da je ista procedura oko birokratije u sup-u i oko registracije vozila (ako sve to radite u vlastitoj reziji) a ne samo oko atesta za gas.
a da ne pricam o tome da ako je supruga vlasnik auta mora ona licno da prisustvuje jer nikavo ovlascenje ne vazi,osim ako ga izda opstinski sud i to da bude u detalje precizno sta moze da se radi sa njim.... i tako dalje,bla bla bla...
koliko ja vidim nije problem u atestu za gas,nego u prevelikim birokratijama u svim drzavnim institucijama.
mene vise boli sto sam danas tocio gas u nisu po 37din zbog,kazu akcize i licitiraju pumperi da ce otici cena do 41din.
iz dana u dan je sve tesnji kajis. trazili ste ljudi,gledajte (trpite)Opel Vectra A 2.0i automatik - TNG sekvent
Opel Ascona C 1.6D
Comment
-
-
gde su tolike dnevnice da se odmah preselim taj grad i da zivim kao lord
i za te iznose treba se pomu?iti na?i, odnosno cenjkati se (traže i više kako kad). premala ponuda radne snage, cena posledi?no takva.
ne zaboravi da su i cene ostaloga adekvatno visoke.
ne verujem da bi živeo kao lordvolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Durdjija.
Beloruske boce nemaju 67-01 certifikat nego samo stari ako je tacno ono sto pise na njihovom sajtu.
Mogu one da budu od zlata to je na zapadu samo gvozdje a i vi bi vec mogli da polako prelazite na VEC ODAVNO opste obavezni 67-01 i da ni pod razno ne ugradjujete nista sto nema tu normu pa neka ono drugo bude i dzabe i ne znam ni ja kako kvalitetno.
Drugim recima prodaju vam djubre koje ne moze izgleda nigde vise da se proda u civilizovanom svetu a u Indiji i Pakistanu imaju oni i njihovo tako da je izgleda Srbija "poslednja sansa".
Comment
-
-
Originally posted by DoraAko je Bugarska ili Turska, džaba kre?im...
Eto! A dao bih im tih 5-6 hiljada (mami im lopovsku) cisto eto da se ne nadmudrujem sa cajkanima, postarima, sudijama... Al' dzaba! Nece da uzmu!
A da stvar bude gora, na atestu radi moj komsija i ja ga prosle godine upitam za atest, a on pocne da tupi te ovaj papir, te onaj... Stari dobri srbijanski dobrosusedski odnosi
Comment
-
-
Hehe, izgleda da si se malko odvikao od "zemlje Srbije", vi's ovde (bar kod mene u KG a cujem da je svuda manje vise isto) NECE da ti urade atest ako boca nema papire, klasicno "srbovanje", dakle "ako je boca atestirana, uradicemo ti atest a ako nije necemo"A i ako imas papire boca ne sme da bude starija od 2 godine.
Posto je uopste nova boca sa papirima?
Comment
-
-
Mislis ovde?
370 eura. plus multiventil + oprema za pricvrscivanje.
Pa sta znam, mozda sam se i odvikao ali bi voleo da je u Srbiji kao i ovde.
Tamo je tesko a relativno jevtino a ovde malo skuplje i jako lako jer sve radi majstor. Oteras auto i sve dobijes na tacni. Neke papire cuvas neke das na tehnickom i to je sav posao.
Evo kako to otprilike ide za bocu.
Ako je boca nova mora biti 6701 ako je zateceno stanje u nekom starom autu moze i da se atestira ponovo i ne mora da je 6701.
Za staru majstor skine boci u ti odes na beMzin svojim poslom. On odnese bocu na atest koji se radi samo sredom i dobije papire od atesta. Onda ti montira ponovo i napise da je to uradio a onaj pappir od atesta das kad odes prvi put na tehnicki pregled. To sve ukupno kosta oko 85 eura. Atest za stare boce po starom vazi 6 godina.
Za nove boce vaznost do prvog atesta je 12 godina po novom zakonu.
Zabranjeno je od 2002 ugradjivati ili kao staro ili kao novo bilo sta od kljucnih delova sto nije 6701 a samo je moguce stare boce atestirati pa dok traju, neka traju.
Ako recimo menjas isparivac mora biti 6701 ali zato mozes da promenis membrane na starom ili izvrsis potpuni remont. Naravno, zakonski ali to uglavnom niko ne radi jer je skupo.
U papire od gasa je upisan serijski broj svakog elementa instalacije koja ga ima tako da ne smes nista od toga da menjas sam ili da to radi niko drugi osim ovlascenog servisera a svako od njih ima drzavni broj (licencu).
Ako se recimo desi da "izgubis" papire mozes da odes kod bilo kog majstora sa liste (jer se ne zna ko je to ugradjivao) da ti napravi nove posle pregleda da li je sve po propisima i to kosta 50 eura.
Prilikom svakog tehnickog pregleda duzan si da pokazes te papire ali ne moras da ih nosis stalno sa sobom. Na tehnickom se pregled uglavnom svodi na proveru detektorom da li gas curi na spojevima. To dodatno kosta oko 10tak eura vise nego tehnicki za auto bez gasa.
Ma ljudi su maheri. Skroz su se snasli kako treba. Da uzmu koju paricu svi i da je sve ok. Samo sto je to jako jednostavnije nego u Srbiji jer ne obijas saltere i ne ides za "uput" kao da su doktori, ebote.
Sto se tice homologacije 6701 majstor samo prepise onih 6 cifara, ime proizvodjaca, i serijski broj boce i nalepi zvanicnu nalepnicu na nju kad je pustena u eksploataciju i od strane koga a napise papir za tehnicki da oni uvedu u bazu podataka da bi se znalo kad treba da ide ponovo na kontrolu i taj papir ostaje kod njih stalno a oni ti jave (ili sledecem vlasniku istog auta) kad za to dodje vreme. Na nalepnici takodje stoji od kada do kada je rok vazenja atesta tako da kad kupujes auto i to mozes uvek da vidis jasno.
Comment
-
-
@Ladislav .. cekaj stani... i sta sad ? ,moja boca je stara 2,5 godina i imam sve papire iracune...jel to znaci da nemogu da prodjem atest??Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Pa vidis Zorane da su negde izgleda nenormalni.
Poenta je u tome da bi vazenje atesta recimo moglo da bude krace za te 2,5 godine i da to sve redovno prodje.
Znaci, boca pustena u rad tada a atest izvrsen danas a vazi do tada i kraj price.
Nadam se da ce to sve polako da legne nego je samo proces jako usporen.
Comment
-
-
ma nisu normalni..ali ono NI MALO ... pa prihvataju vaznost fabriskog testa ispravnosti na 10 godina,a ne prihvataju da se boca "aktivira" u upotrebi posle dve godine od proizvodnje...
jel to moze jos neko da potvrdi....??
ovo je da covek predje ne na dizel nego na GSPLakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
Comment