F1 2012

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Odg: F1 2012

Vettel: Potvrđen povratak Red Bulla

Sebastian Vettel kaže da današnja pol pozicija predstavlja veliko zadovoljstvo za ekipu
    nakon optužbi vezanih za legalnost poda RB8.

Ekipa je morala da promeni dizajn svog poda pošto je FIA objavila da je verzija iz Monaka bila
    nelegalna.
    Ove promene nisu uticale na performanse pošto je Vettel obezbedio drugu pol poziciju u sezoni.
    „Morali smo da zatvorimo rupe koje smo imali na podu i deluje da je ovako bez njih naš tempo
    sasvim dobar“, rekao je Vettel.
    „Nisu samo te rupe pravile razliku i nismo se plašili promena.“
    Svetski šampion je dodao da je ekipa vodila i trku sa vremenom kako bi na vreme izvršila
    promene na bolidu i dodaje da je bio iznenađen prednošću koju je imao na kraju kvalifikacija.
    „Nije bilo puno vremena i maksimalno smo se fokusirali na posao koji smo trebali da obavimo. U
    kvalifikacijama smo pokušali da izvučemo maksimum u svakom krugu i pomalo sam iznenađen
    prednošću koju sam na kraju imao.“
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Alonso ne isključuje pobedu Ferrarija

Vozač Ferrarija je kvalifikacije završio na trećem mestu.

Ovo je bila najbolja pozicija za Španaca u kvalifikacijamaove godine iako je zaostajao 0.367s za
      Sebastianom Vettelom. Iako navodi da mora da se više potrudi od Vettela i Hamiltona kako bi
      pobedio u trci, vozač Ferrarija smatra da je taj cilj realan.
      "Nikada se ne zna. Ovogodišnje trke su nepredvidljive. Videćemo. Bilo bi lepo da pobedim
      ovde, ali znamo da ispred sebe imam dva brza momka. On su nam pokazali da moramo da se više potrudimo kako bi pobedili u trci", izjavio je Alonso.
      On je zadovoljan performansama bolida i dodaje da je novi aero paket bio pun pogodak:
      "Zadovoljan sam performansama bolida. Za sada ovaj vikend za nas teče gleatko. Novi delovi
      rade baš onako kako smo očekivali i Massa je odmah osećao da bolid ima više prijanjanja. U
      Barseloni smo pokazali da smo konkurentni, kao i Monaku, ali i sada na stazi koja ima dosta
      pravaca i šikana".

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Hamilton: Višlje temperature imale negativan uticaj

Lewis Hamilton je priznao da su nešto višlje temperature na kvalifikacijama uticale na
        performanse McLarena.

Britanac je bio najbrži tokom petka, ali ga je danas Sebastian Vettel nadmašio.
        „Bilo je teže danas. Teško smo postizali optimalnu temperaturu guma, ali smo na kraju imali
        jedan svež set za Q3 pa smo izvukli drugo mesto.“
        „Zadovoljan sam performansama i malo sam iznenađen što smo u prvom redu. Sutra ćemo se
        sigurno boriti do kraja.“
        Hamilton je dodao da ne zna kako će višlje temperature uticati na performanse McLarena na trci.
        „Na sreću imam dobru startnu poziciju. Dugi stintovi su juče delovali dobro, ali je sada toplije i
        nešto će se sigurno promeniti. Pokušaćemo da maksimalno odradimo posao na trci“, rekao je
        Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Diferencijal stvarao probleme Kimiju

Zbog ovog problema Kimi je imao još jedne loše kvalifikacije.

Finac nije uspeo da uđe u zadnji deo kvalifikacija i u sutrašnju trku startovaće sa 12. mesta.
          Raikkonen je imao problema sa diferencijalom, koji vuče još od petka i slobodnih treninga.
          "Imali smo nekih problema sa digerencijalom. Mislim da je u pitanju hidraulika. Isti problem smo
          imali i juče pa izgleda da se problem vratio. Sve do tada bolid se ponašao dobro i balans je bio
          dobar", izjavio je Kimi.
          Raikkonen se nada da sutra može zabeležiti dobar rezultat: "Imamo slobodan izbor guma i
          nadam se da iz njih možemo izvući pun potencijal. Juče nismo imali nikakvih problema tokom
          dužih stintova".

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Sergio Perez razočaran

Ovo je prva VN Kanade za Pereza pošto je prošle godine propustio trku zbog teškog
            udesa u Monaku.

Meksikanac nije bio zadovoljan pošto sutra kreće tek sa petnaestog mesta.
            „Veoma sam razočaran. Malo sam oštetio gume na kraju i izgubio vreme. Bilo je puno vibracija i
            nisam mogao da pronađem prave tačke kočenja. Ipak, sutra je sve moguće i nadam se da
            ćemo doći do bodova“, izjavio je Perez.
            Njegov timski kolega Kamui Kobayashi će sutra krenuti sa jedanaestog mesta.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Kobayashi: Visoke temperature kobne po Sauber

Kobayashi veruje da je njegov bolid zbog temperature izgubio na tempu.

Japanski vozač je na oba treninga bio u prvih deset, dok mu je ta privilegija izmakla na
              kvalifikacijama. Na kraju je Kamui je zauzeo 11. mesto.
              "Na slobodnim treninzima, kada je bilo hladnije izgledali smo mnogo konkurentnije. Balans
              bolida je bio dobar tokom jučerašnjeg dana i na kvalifikacijama se nije promenio. Moj brzi krug
              je takđe bio dobar i to bez grešaka", izjavio je Kobayashi.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Schumacher razočaran kvalifikacijama

Michael Schumacher je zbunjen, jer su mu iz tima javili da nema vremena za još jedan
                brzi krug, na kvalifikacijama u Kanadi.

Nemac je trku u Montrealu osvajao sedam
                puta, a na današnjim kvalifikacijama je bio poslednji u redu za brzi krug.

Schumacher je napustio garažu misleći da će na raspolaganju imati dva brza kruga.
                Međutim, Schumacher nije stigao na vreme da započne svoj drugi brzi krug, zbog čega je
                frustrirano mahao rukama.
                "Mislim da ne možete govoriti o zadovoljstvu, prilično smo razočarani, jer smo bili na dobrom
                putu", rekao je Schumacher.
                "U Q1 i Q2 je sve bilo savršeno. U Q3 smo pokušali sa jednim krugom na početku, nismo bili
                zadovoljni, tako da smo se odlučili za još dva kruga", dodaje on.
                "Kada sam započeo moj drugi krug, jasno sam video da je na semeforu zeleno svetlo, nakon
                toga su mi iz tima javili da sam zakasnio", objasnio je Nemac.
                Schumacher priznaje da trenutnu situaciju ne može promeniti i da se fokusira na trku.
                "Danas sigurno ne bi bili na pol poziciji, jer nismo imali vremena momaka sa vrha, ali bi sigurno
                bili bolje plasirani nego što smo sad", rekao je Schumacher.
                Last edited by Pro FX-Sniper; 10.06.2012, 00:46.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Button: Mogli smo sačuvati set guma

Jenson Button smatra da su "bacili" savršen set pneumatika u finalnom delu
                  kvalifikacija.

Button je nekako uspeo da se ugura u treći deo kvalifikacija, ali mu je
                  ponovo nedostajalo tempa i kvalifikovao se na desetom mestu, a pri tome je potrošio jedan set
                  tvrđe komponente. Međutim, da je Britanac presedo treći deo kvalifikacija, on
                  bi i dalje bio deseti, a na trci bi mogao da bira gume za početak.
                  "Želeli smo da startujemo trku sa prajm komponentom, jer nismo imali nikakve nove opcione
                  gume. Tako da ćemo sutra startovati sa tvrđim gumama", rekao je Button.
                  "Možda nisam morao da odvozim pet krugova sa njima, ali ipak smo želeli da vidimo šta
                  možemo učiniti", dodao je on.
                  Britanac ne odustaje od dobrog rezultata na sutrašnjoj trci, na kojoj je prošle godine slavio.
                  "Mislim da današnji dan nije bio sjajan. Rekao sam da možda nismo trebali da vozimo toliko
                  krugova sa tvrđim gumama, jer momci iza mene startuju trku sa novim setom", rekao je
                  Britanac.
                  "Nadam se da će biti nekoliko iznenađenja sutra i da ćemo na kraju imati dobar dan", dodao je
                  on.

Comment

• comi 1342
                    Moderator
                    • 28.09.2005
                    • 1126
                    • NS
                    • Giulietta ,PUG 106,

Gledajte danas trku, rashladite se, tamo pada kiša... A onda je trka nepredvidiva...
                    Da je Šumi kao nekad, rain man, ne bi bilo zanimljivo...

Fernando Alonso je još jednom potvrdio odličnu formu ove sezone, a danas se u vrlo teškim uslovima za vožnju, po jakoj kiši najbolje snašao i stigao do pol pozicije pred devetu trku ove sezone.

Jedini vozač koji ove sezone ima dve ostvarene pobede bio je brži od Vebera iz Red Bula i Mihaela Šumahera iz Mercedsa, koji su se izborili za drugu, odnosno treću startnu poziciju.

Sledi aktuelni šampion Sebastijan Fetel na četvrtom mestu, a Masa je prijatno iznenadio petim mestom u kvalifikacijama, obzirom na loš start sezone.

Kimi Raikonen startuje sa šestog mesta, a za njim Maldonmado, Hamilton, Grožan, Di Resta.

Niko Hilkenberg je kažnjen pomeranjem pet mesta unazad, iako se izborio za devetu poziciju na stazi.

Trka u Silverstounu, za VN Velike Britanije vozi se u nedelju od 14 časova.
                    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Re: F1 2012

1. Webber Red Bull-Renault 1h25:11.288
                      2. Alonso Ferrari + 3.060
                      3. Vettel Red Bull-Renault + 4.836
                      4. Massa Ferrari + 9.519
                      5. Raikkonen Lotus-Renault + 10.314
                      6. Grosjean Lotus-Renault + 17.101
                      7. Schumacher Mercedes + 29.153
                      8. Hamilton McLaren-Mercedes + 36.400
                      9. Senna Williams-Renault + 43.300
                      10. Button McLaren-Mercedes + 44.400
                      11. Kobayashi Sauber-Ferrari + 45.300
                      12. Hulkenberg Force India-Mercedes + 47.800
                      13. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 51.200
                      14. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 53.300
                      15. Rosberg Mercedes + 57.300
                      16. Maldonado Williams-Renault + 1 krug
                      17. Kovalainen Caterham-Renault + 1 krug
                      18. Glock Marussia-Cosworth + 1 krug
                      19. Pic Marussia-Cosworth + 1 krug
                      20. De la Rosa HRT-Cosworth + 2 kruga
                      21. Karthikeyan HRT-Cosworth + 2 kruga
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Bouiller: Očekivan rezultat

Šef tima Lotus, Éric Bouiller, zadovoljan je osvojenim poenima na današnjoj trci u Koreji.

"Znali smo da danas nismo mogli da se nadamo pobedi i 5. mesto na trci, koje je Kimi osvojio,
                        naš je maksimum. Osvojili smo dosta poena za Šampionat kao i za konstruktrosku titulu, tako
                        da se nećemo predati iako nam se 3. mesto odaljava“ izjavio je Bouiller.

"Bilo je lepo gledati staloženu vožnju Romaina Grosjeana, uprkos pritiska koji je bio vršen na
                        njega. Mislim da uči od svojih iskustava i to će ga još više ojačati. Kimijeva vožnja bila je
                        zadivljujuća, kao i uvek. Njegova borba za poziciju sa Hamiltonom bila je odlična i, da nije tako
                        dugo ostao blokiran, imao bi možda veće šanse da se nađe na podijumu.
                        "Naša dva bolida će imati nove izduvne grane Coanda i to bi trebalo da nam pomogne u našem
                        cilju da osvojimo što bolju poziciju u plasmanu“ rekao je Bouiller.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Novi ugovor za Massu spreman

Ferrarijev šef tima, Stefano Domenicali, je otkrio da će tim uskoro objaviti svoju vozačku
                          postavu za sledeću sezonu, a da je deo tih planova Felipe Massa.

Brazilčevo mesto u italijanskom timu je bilo tema mnogih rasprava tokom sezone, ali nakon
                          dobrih trka u drugoj polovini sezone, veruje se da je njegovo sedište u Ferrariju sigurno.
                          Očekuje se da Ferrari pred VN Indije izađe sa zvaničnim saopštenjem i potvrdom da Massa
                          ostaje sa njima, čime se otvara mogućnost da Nico Hulkenberg pređe u Sauber.
                          Na pitanje da li sumlja u svoju budućnost, Massa je rekao: "Ne, ne sumljam, ali očekujem
                          odgovor".
                          "Kada dobijete zeleno svetlo sa obe strane, tada ste sigurni. Mislim da će to biti uskoro, da
                          budem iskren", dodao je on.
                          Domenicali je takođe nagovestio da je novi ugovor sa Massom spreman.
                          "Mislim da on sada mnogo bolje shvata bolid, bolje razume pneumatike i činjenica je da je
                          Felipe veoma, veoma jak vozač, jer inače bi već doneli drugačiju odluku", rekao je Italijan.
                          “Vrlo brzo ćete znati koji je naš stav prema pitanju vozačke postave", dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Ferrari potvrdio Massin ugovor za 2013.

Felipe Massa je potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Ferrarijem, potvrdio je juče
                            italijanski tim.

Karijera brazilskog vozača u najtrofejnijem timu je bila predmet tokom cele sezone, zbog loših
                            rezultata.
                            Međutim, u drugom delu sezone se nešto preokrenulo kada su u pitanju rezultati drugog
                            Ferrarijevog vozača, što je bilo dovoljno Brazilcu da osigura sedište za sledeću sezonu.

"Scuderia Ferrari objavljuje da smo obnovili ugovor sa Felipeom Massom, do kraja 2013.
                            godine", stoji u saopštenju.
                            "Tako da će vozačku postavu Scuderie Ferrari sledeće sezone činiti, Fernando Alonso i Felipe
                            Massa", dodaje se.
                            Massa je priznao da je oduševljen novim ugovorom i obavezao se da će uraditi sve kako bi
                            opravdao očekivanja.
                            "Ferrari je moja sportska porodica. Prvo želim da se zahvalim predsedniku Montezemolu i
                            Stefanu Domenicaliju, koji su mi pružali podršku čak i u najtežim trenucima", rekao je Massa.
                            "I tim i navijači mogu da budu sigurni da ću dati sve od sebe kako bi pomogao Scuderiji da
                            ostvari ciljeve, koji nastaju svake godine", dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Schumacher: Hamilton je pravi izbor

Michael Schumacher podržava Mercedesovu odluku o dovođanju Lewisa Hamiltona u tim
                              2013.

Sedmostruki svetski prvak se na kraju ove sezone po drugi put povlači iz Formule 1, a njega
                              će u nemačkom timu zameniti Lewis Hamilton.
                              Bilo je spekulacija da je Schumacher bio primoran od Mercedesa da napusti tim, međutim
                              Namac je to dematovao.
                              "Ne. Mercedes je u više navrata ove i prethodnih godina naglašavo da žele da nastave saradnju
                              samnom i nakon 2012. godine", rekao je Schumacher.
                              "I to ne na jednu godinu, nego na dve. Imajući to u vidu, čak da se radilo i o godini, bilo bi teško.
                              Ja sam se već nekoliko meseci nesvesno pripremao za odlazak", dodao je on.
                              "Iskreno, ako imate mogućnost da potpišete ugovor sa Hamiltonom, onda to morate uraditi, ja
                              bih isto to uradio, Lewis je pravi izbor. Radujem se ponovnom odmoru, mislim da sam na
                              okolnosti doneo ispravnu odluku", rekao je Nemac.
                              Na pitanje da li mu je žao zbog povratka 2010., on je odgovorio: "Apsolutno ne. Ove tri godine
                              sam doživeo Formulu 1 iz drugog ugla, lično sama se razvio. Sada sam još otvoreniji i
                              opušteniji, mogu da odem i da se osećam slobodnije".

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Hamilton: Nadam se da će Alonso osvojiti titulu

"Ljubav" između ALonsa i Hamiltona se nastavlja, nakon što je McLarenov vozač izjavio
                                da Alonso zaslužuje titulu ove sezone.

Nakon što je Sebastian Vettel pobedio na prethodne tri trke, Alonso je pao na drugo mesto u
                                plasmanu vozača, sa šest poena zaostatka.
                                Sa četri trke pre kraja, Red Bull izgleda nepobedivo, a mnogi prognoziraju da će Vettel ove
                                godine postati najmlađi trostruki šampion.
                                Hamilton, koji proteklih meseci mnogo hvali bivšeg timskog kolegu, se nada da će Ferrarijev
                                vozač uspeti da dođe do treće titule.
                                "Nakon cele sezone, osećam da je Alonso zaslužio titulu. Njegov tim nije napravio ni jednu
                                grešku. On nije uvek bio najbrži, ali je uspeo da dođe do vrha. On je vozio kao šampion tokom
                                cele godine i osećam da će postati trostruki prvak", rekao je Hamilton.
                                "Red Bull je bio više gore-dole, ali su uradili odličan posao. Pobedili su na prethodne tri trke",
                                dodao je on.
                                Hamilton sledeće godine prelazi u Mercedes, a spekulacije govore da Hamilton ne daje svoj
                                maksimum na poslednjim trkama, što je on dematovao.
                                "Uvek sam davao ovom timu 100%, tako će i ostati do poslednjeg minuta. Ljudi će nastaviti da
                                govore kako postoji raskol između mene i Jensona, ali iskreno između nas ne postoji problem",
                                rekao je Britanac.
                                "Ja sam deo ovog tima toliko godina, tako da smo imali sjajan odnos. Nadam se podijumu na
                                poslednje četri trke, ali nismo bili dovoljno brzi u Koreji", dodao je on.

Comment

Working...
                                X