F1 2012

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Odg: F1 2012

Bahrein već uplatio navac za održavanje trke

Bernie Eccleston je izjavio da će zadržati novac od naknade za održavanje trke u
    Bahreinu, čak i ako trka bude otkazana u poslednjem trenutku.

Izvršni direktor Formule 1 je odbio špekulacije koje navode da podržava održavanje trke u
    Kraljevstvu, samo zbog finansijskih razloga.
    Britanski Telegraph je objavio da vlada Bahreina plaća 40 miliona dolara godišnje za
    održavanje trke, ali prošle godine Ecclestone nije naplatio taksu, nakon što je trka otkazana
    zbog građanskih nereda.
    "Bahrein će morati da plati taksu, čak i ako ne bude trke", rekao je Ecclestone.
    "Novac je već u banci. Dakle, mi ne idemo tamo, da bi nam se platilo. To nema nikakve veze sa
    tim", dodao je on.
    "Mi imamo ugovor sa njima i mi ćemo ispoštovati ugovor. Ja ne verujem da bi ljudi tamo
    rizikovali, ako postoji rizik za održavanje trke", rekao je Britanac.
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Red Bull: Bilo je teško pronaći ritam

Nakon odloženog starta sesije zbog magle usledio je veliki broj prekida zbog incidenata
      na stazi.

„Bio je ovo komplikovan dan zbog magle i čestih prekida. Bilo je teško pronaći ritam. I mi smo
      bili među onima koji su izazvali prekid, ali nije bio u pitanju kvar. Nismo u potpunosti odradili
      program, ali mislim da idemo u dobrom pravcu.“
      „Imam još jedan dan u bolidu i mislim da je testiranje do sada prošlo po planu. Sve se odvija
      onako kako smo očekivali i zadovoljni smo sa bolidom. Imamo još dva dana da se što bolje
      spremimo za prvu trku.“
      „Imaćemo puno novih stvari za testiranje tako da će naredni dani biti veoma bitni i nadamo se
      da ćemo napraviti korak napred pred trku“, izjavio je Sebastian Vettel.
      „Magla nije bila idealan faktor za sve. Ipak, i kada je sesija krenula bila je isprekidana zbog
      brojnih crvenih zastava tako da je bilo teško pronaći ritam.“
      „Međutim, Sebastian je kompletirao veći deo programa tokom koga se nismo fokusirali na
      performanse. Imamo da odradimo još neke bitne stvari pre prve trke“, rekao je Guillaume
      Rocquelin, Vettelov trkački inženjer.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

HRT se nada testu u nedelju

HRT tim se nada da će u nedelju biti spremni da novi bolid izvezu na stazu Catalunya.

Španska ekipa i Marussia su jedini timovi koji još nisu predstavili svoje bolide za 2012.
        godinu.
        Međutim, dok će Marussia na prvu trku sezone u Australiji doći bez ijednog kruga na
        predsezonskom testu, HRT se nada da će odvoziti nekoliko krugova sa novim bolidom u
        nedelju.
        "Mi radimo 24/7 da se spremimo za test", navodi izvor iz HRT tima.
        "Želimo da se nađemo u Barseloni što pre i da kompletiramo nekoliko krugova sa novim bolidom. Ali kada će to biti, još se ne zna. Ako sve bude kako treba, mi ćemo doći u subotu, a
        testiraćemo u nedelju", dodaje izvor iz tima.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Testiranje 2012. Barselona: Dan 3 /Uživo/ 03.03.2012.

Pretposlednji dan predsezonskih testiranja u Barseloni.

Vozačke postave za danas:
          Tim Vozač

Sauber F1 Team Sergio Perez
          Scuderia Ferrari Felipe Massa
          Sahara Force India F1 T Paul di Resta
          Team Caterham Nepoznato
          Vodafone McLaren Mercedes Jenson Button
          Mercedes AMG Petronas Nico Rosberg
          Red Bull Racing Mark Webber
          Lotus F1 Team Kimi Raikkonen
          Scuderia Toro Rosso Daniel Ricciardo
          Williams Bruno Senna
          HRT F1 Team Nepoznato

Presek vremena u 11:05

P Driver Team Time

1 Massa Ferrari 1m22.413s
          2 Senna Williams 1m23.244s +0.831
          3 Webber Red Bull 1m23.347s +0.934
          4 Button McLaren 1m23.409s +0.996
          5 Ricciardo Toro Rosso 1m24.145s +1.732
          6 Rosberg Mercedes 1m24.228s +1.815
          7 Di Resta Force India 1m24.350s +1.937
          8 Perez Sauber 1m25.270s +2.857
          9 Raikkonen Lotus 1m28.365s +5.952

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Red Bull otkrio finalnu verziju bolida pred Melburn

Predsezonsko testiranje je jutros prešlo na novi nivo pošto su vodeći timovi među
            kojima su Red Bull i Mclaren predstavili unapređenja za Melburn.

Do prve trke je ostalo još dve nedelje i timovi vrše poslednje pripreme u Barseloni.
            Jutros je najveći fokus bio na Red Bullu koji je imao novi aero paket na šasiji koja je korišćena u
            prethodna dva dana.
            Bolid između ostalog ima veliki broj unapređenja uključujući novi izduvni sistem sličan
            Sauberovom, novo prednje i zadnje krilo. Webber je jutros vozio prve krugove sa novom
            konfiguracijom, dok je Sebastinan Vettel rekao juče da su naredna dva dana ključna za ekipu iz
            Milton Keynesa.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Rosberg smatra da će Mercedes moći da „nervira“ vodeće timove

Nico Rosberg je uveren da njegov tim može da „nervira“ Red Bull i McLaren na početku
              sezone.

Nemac će sledeći put voziti W03 u Melburnu nakon što je danas kompletirao svoj drugi dan
              testiranja u Barseloni.
              „Mislim da smo spremni. Bitno je da napredujemo u odnosu na prošlu godinu i mislim da smo
              za sada uspeli da ostvarimo ciljeve. Zadovoljan sam i jedva čekam prvu trku kako bih video
              kako stvarno stojimo u odnosu na konkurente“, izjavio je Rosberg.
              „I dalje će timovi koji su bili najbolji prošle godine voditi glavnu reč, ali mislim da možemo da ih
              nerviramo na početku sezone.“
              Iako se dosta pričalo o degradaciji guma na Mercedesu, Rosberg smatra da to nije problem.
              „Bio je pozitivan dan po pitanju i dugih i kratkih stintova“, dodao je on.
              „Nismo zabrinuti oko degradacije u dugim stintovima. Danas je sve delovalo kako treba i mislim
              da idemo u dobrom pravcu.“
              Rosberg je takođe dodao da test u Barseloni ne predstavlja sliku koja će biti viđena u Australiji.
              „Tamo su uslovi drugačiji. Biće toplije, imaćemo manje prijanjanja što nas je koštalo prošle
              godine. Moramo da budemo veoma oprezni pošto svašta može da se dogodi na početku
              sezone.“

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Ferrari od agresivnog izduvnog dizajna prelazi na konvencionalni

Pat Fry je izjavio da se kockanje tima sa agresivnim dizajnom i nije baš isplatilo.

"Mi smo počeli testove sa veoma agresivnim dizajnom izduvnog sistema, a već posle prve
                nedelje smo videli da taj sistem zahteva više vremena oko razvoja pre nego što bi se mogao
                primeniti u trci. Odlučili smo se da krenemo sa konvencionalnom konfiguracijom. Pošto je bolid
                krojen po agresivnom sisitemu, ostalo nam je veoma malo vremena da ga prepravimo za oviaj
                noviji pristup. Između ovih konfiguracija nema velikih razlika u performansama, ali moraćemo da
                analiziramo svaki detalj", izjvio je Pat Fry.
                Ipak, tehnički direktor tima ostao je veoma optimistiačn i pored svih problema: "Prešli smo preko
                hiljadu kilometara u samo dva dana. Zadovoljni smo pouzdanošću bolida. Masa je izvezao 105
                a Alonso juče 125 krugova, a on je uradio i celu simulaciju trke u Španiji sa pit stopovima".
                Massa je danas bio skoncetrisan na razvoj set-upa, a posle podne radio je na simulaciji trke.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Mark Webber smatra da Red Bull nije u značajnoj prednosti

Webber smatra da će Red Bull imati žestoku konkurenciju i pored toga što je tim danas
                  testirao veliki broj novih delova.

Neke od glavnih promena danas su bili novi izduvni sistem i prednje krilo.
                  Ipak, kada je upitan da prokomentariše bolid sa novim delovima Webber je rekao: “Nije se nešto
                  puno promenilo. Bilo je nekih sitnih stvari, ali smo normalno završili današnji program. Imamo
                  još neke nove stvari sutra pa ćemo videti”, izjavio je Webber.
                  Australijanac je danas bio tek osmi, ali sa samo pola sekunde zaostatka za prvoplasiranim
                  Perezom.
                  “Važno nam je da ostanemo fokusirani na svoj program. Teško je reći šta drugi rade, ali
                  svakako da ima nekih veoma dobrih vremena.”
                  “Svi su danas vozili oko 1m22s i to je dobro vreme ovde u ovom trenutku. Ima dosta brzih
                  timova tako da moramo da nastavimo sa radom.”
                  On je takođe priznao da McLaren deluje kao Red Bullov najbliži rival, ali je napomenuo da treba
                  obratiti pažnju i na Lotus i Mercedes.
                  “Romain je bio jako brz, a Kimi je danas imao problem pa nije mogao puno da vozi. Ferrari je
                  najveća misterija. Rosberg je takođe brz u Mercedesu i oni će sigurno biti jaki.”
                  “Puno je doobrih timova i milim da će drugi deo u kvalifikacijama biti jako zanimljiv.”, završio je
                  Webber.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Caterham: Još jedan produktian dan za nas

Tim Caterhama je veoma zadovoljan današnjim testom.

"Bio je ovo dobar dan za nas. Ispunili smo sve zadatke od jutros i našli smo dobar pravac u
                    kome bi mogli da razvijamo set-up. Popodnevna sesija je bila kišovita, ali smo mi pre toga
                    uspeli da obavavimo sve zatake, tako da nam ona nije poremetila program. Mislim da smo
                    danas nadokladili izgubljeno vreme koje smo imali, tako da sutra moramo imati još jedan
                    produktivan dan kako bi se što bolje spremili za Melburn", izjavio je Kovalainen.
                    "Treći dan je baš bio uspešan za tim. Imali smo par novih delova na bolidu i zadovoljni smo
                    njihovim performansama. Takođe, napravili smo pomak i na polju guma. Sutrašnji dan će biti
                    sličan za Vitalyja, jer želimo da unapredimo što bolji osnovni set-up za njega", dodao je tehnički
                    direktor Mark Smith.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Senna: Novi Williams dobro štedi gume

Bruno Senna je izjavio da je prezadovoljan kako Williams troši Pirellijeve gume nakon
                      što je danas vozio simulaciju trke u Barseloni.

Senna je vozio skoro kompletnu distancu trke tokom popodneva, a njegovu simulaciju su
                      obeležila dva stinta: jedan od 15 krugova na mekim i drugi od 19 krugova na medijum gumama.
                      Prema Senninim rečima, potrošnja guma je jedna od glavnih stvari na koje se Williams
                      fokusirao tokom zimske pauze.
                      „Puno smo radili kako bi napravili bolid koji štedi gume. Jutros smo naučili puno o svakoj
                      komponenti. Popodne je bilo veoma produktivno. Vozili smo simulaciju trke i gume su izdržavale
                      duže nego što smo očekivali.“
                      „Mislim da smo od te simulacije dobili puno korisnih informacija iako smo morali da je
                      prekinemo zbog kiše. Želeo sam da vidim kako će se tvrde gume ponašati na kraju stinta i vremena su bila veoma dobra. Mislim da smo u dobroj situaciji“, izjavio je Senna.
                      Brazilac je pred kraj sesije imao problem sa elektronikom, ali veruje da će svi problemi biti
                      otklonjeni do Melburna.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Toro Rosso: Odlična priprema za Melburn

Danas se za volanom tima našao Daniel Ricciardo.

Australijanac je danas radio na aero programu dok je tokom posle podneva radio na simulaciji
                        trke. Ricciardo je danas imao prilike da radi simulaciju trke i po vlažnim uslovima, što je odlično
                        iskustvo za njega iako nije debitant. Takođe, on i tim su vežbali pit stopove.
                        "Veoma dobar dan za nas sa dosta pređenih kilometara, što je odličana priprema za Melburn.
                        Uživao sam u simulaciji trke i kada je kiša padala ponašali smo se kao da je trka u pitanju, što po pitanju balansa bolida, što po prelasku na gume za vlažnu stazu", kazao je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Force India: Zadovoljni smo urađenim na testovima

Nico je danas prešao 101 krug sa bolidom.

"Uspeli smo da pređemo dosta kilometara tokom dana. Simulacija trkačkog vikenda je bila
                          veoma korisna, ali moja trkačka distanca je bila malo kraća u odnosu na jučerašnju koju je vozio
                          Paul. Testirali smo skoro sve vrste pneumatika. Svaki vozač želi da provede više vremena u
                          bolidu i ja mislim da možemo biti u potpunosti zadovoljni onim što smo postigli na testovima",
                          izjavio je Nico Hulkenberg.
                          "Današnji dan je bio samo nastavak priprema za trku, odnosno da pružimo slične uslove Nicu
                          kako bi što bolje osetio bolid. Dan smo počeli tako što smo otklonili neke nedostatke koje smo
                          juče videli i malo smo eksperimentsiali na set-upu kako bi što bolje mogli da istražimo naše
                          performanse. To nam je omogućilo da odradimo i simulaciju trke, ali smo skratili trkačku
                          distancu zbog problema sa crvenim zastavama", izjavio je Jakob Andreasen šef trkačkih
                          inžinjera.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

McLaren: Sav naš fokus usmeravamo ka Melburnu

Hamilton je radio na unapređivanju aerodinamičkih dodataka.

Današnji zadatak tima bio je nastavak analiza koje je juče započeo Jenson Button. Pre
                            podnevni deo testa bio je potrošen na podešavanje set-upa i balansa kao i na uporešivanje
                            guma.
                            Posle podne tim je nastavio sa razvojem novog aerodinamičkog paketa kroz simulaciju trke. On
                            je na trnutak bio prekinut zbog problema sa hidraulikom i kiše, tako da je tim na kraju dana izgubio malo vremena.
                            Ipak, sve u svemu Lewis i inžinjeri bili su zadovoljni napredkom, a pogotovo sa performansama
                            u dužim stintovima.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Caterham: Najbolji test koji je naš tim ikada imao

Vitaly Petrov je danas vozio 101 krug čime je zaokružio uspešnu predsezonu Caterhama.

„Presrećan sam današnjim danom. Tim je uradio fantastičan posao danas i stvari su se
                              poprvaljale sa svakim izlaskom na stazu. Danas sam imao novo sedište i sada se stvarno
                              osećam udobno u bolidu. Vremena su sve bolja, set-up se poboljšava i sve funkcioniše kako
                              treba. Zadnji krug pre ručka je bio skoro perfektan ako se uzmu u obzir uslovi na stazi. Znamo
                              da ima još potencijala u bolidu što je dobro i to nas tera da radimo još bolje. Tokom popodneva
                              smo hteli da odradimo simulaciju trke, ali smo na kraju morali malo ranije da završimo dan.
                              Degradacija guma je solidna i nismo imali nikakvih mehaničkih problema. Imamo još posla, ali
                              isto važi i za ostale. Mislim da smo dobro pripremljeni i ovih par nedelja sa novim timom su bile
                              jako dobre.“, izjavio je Vitaly Petrov.
                              „Imali smo jako dobru nedelju. Oba vozača su napravila napredak koji smo očekivali, pogotovo
                              Vitaly koji je tek danas dobio pravo sedište. Moramo da još poradimo na kočionom sistemu, ali
                              radi se samo o finim podešavanjima. Siguran sam da ćemo biti spremni za Melburn. Možemo da budemo zadovoljni i performansama novog bolida. Deluje da će u sredini poretka biti velika
                              gužva i izgleda da smo napravili korak napred, iako su ovo bili samo predsezonski testovi. U
                              Australiji će biti važna pouzdanost i nadamo se da ćemo moći da jurimo neke timove iz
                              sredine“, izjavio je tehnički direktor Mike Gascoyne.
                              „Za mene je ovo bio najbolji test koji smo ikada imali. Heikki i Vitaly su se odlično pokazali i
                              postavljali su dobra vremena. Ima još posla i nastavićemo sa upornim radom jer znamo gde bi
                              smo mogli da budemo u Melburnu. Biće teško boriti se sa timovima ispred nas, ali mislim da
                              smo na pravom putu“, rekao je šef ekipe Tony Fernandes.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Lotus: Fokus na prepremama za prvu trku sezone

Kimi Raikkonen je danas vozio najviše krugova, a imao je i najbolje vreme.

“Zadovoljan sam današnjim danom. Nismo imali problema tako da je svakako bilo bolje nego
                                juče. Isprobali smo nekoliko različitih set-upova i auto je dobro reagovao. Puno sam vremena
                                proveo danas u bolidu, ali se dobro osećam. Bilo je malo hladnije pa se gume nisu ponašale
                                kako treba. Lepo je videti da ste najbrži, ali to ništa ne znači. Tek ćemo na prvoj trci znati pravi
                                poredak, ali sam pozitivan pred prvu trku”, izjavio je Kimi Raikkonen.
                                “Bio je ovo veoma produktivan dan. Napravili smo neke promene u set-upu nakon problema
                                koje smo imali juče tako da se Kimi mnogo bolje osećao u bolidu. Tokom pre podneva smo
                                vozili sa medijum i mekim gumama i popravljali smo balans bolida korak po korak. I pored
                                propuštenog testa idemo u Melburn u dobroj formi. Vozili smo dve simulacije trke i E20 se
                                pokazao pouzdanim i predvidivim po pitanju ponašanja.”, izjavio je Lotusov direktor operacija
                                Alan Permane.

Comment

Working...
                                X