F1 2012

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Odg: F1 2012

Ricciardo kaže da novi delovi sada funkcionišu kako treba

Daniel Ricciardo je izjavio da su delovi koje je Toro Rosso doneo u Kinu funkcionisali mnogo bolje na današnjim kvalifikacijama u Bahreinu.

Današnji rezultat Toro Rossa predstavlja veliki napredak nakon što je Ricciardo kvalifikacije u Kini završio na tek sedamnaestom mestu.

„Naš vikend u Kini je bio ispod proseka. Nastavili smo da radimo na novim delovima koji tamo nisu funkcionisali i zahvaljujući tome smo se danas pokazali u mnogo boljem svetlu“, rekao je on.

Australijanac se sada fokusira na trku u kojoj će pokušati da osvoji što više bodova.

„Večeras ćemo odrediti strategiju za trku. Moram da se fokusiram na osvajanje što više bodova. Nadam se da ću se smeškati i sutra uveče“, dodao je Ricciardo.

Glavni inženjer ekipe Laurent Mekies je rekao da je ekipa razumela probleme koje je imala u Kini.

„Izgleda da mo pronašli pravi razlog loših performansi u Kini. Daniel je ostvario fantastičan rezultat, ali ga sutra čeka teška borba u vrhu. Ali šta god da se dogodi, važno je da smo zaboravili prošlu trku.“

Ricciardov timski kolega Jean-Eric Vergne sa druge strane nije uspeo da prođe ni u Q2.

„Ne znam zašto sam bio ovako spor danas. Moraću da analizariam sve sa inženjerima kako bi smo pronašli način da poboljšamo performanse.
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

De la Rosa: Hispania napreduje

Pedro de la Rosa hvali napredak HRT-a nakon najboljih kvalifikacija u 2012.

Španac koji nije uspeo da se kvalifikuje za prvu trku u Australiji je danas uspeo da bude brži od Tima Glocka u Marussiji.

De la Rosa je zaostao svega dve desetinke za Glockovim timskim kolegom Charlesom Picom, a vozač HRT-a je bio presrećan načinjenim napretkom.

„Iskreno, veoma sam srećan. Ne tako davno nismo mogli da se kvalifikujemo u Australiji, a kada sam video današnja vremena bio sam veoma zadovoljan.“

„Ovo je važan skok za nas i realno nismo očekivali da ćemo biti ispred Marussije na ovako teškoj stazi“, rekao je de la Rosa.

On je ipak priznao da će trka biti veoma teška zbog velike degradacije guma.

„Degradacija će sutra biti velika. Moraćemo da nađemo kompromis kako bi smo što konstantnije trošili gume.“

„Znamo da će biti tri ili četiri pit stopa, i da ćemo se mučiti, ali će isto biti i za ostale tako da moramo da idemo na sve ili ništa i ostvarimo najbolji mogući rezultat.“

Njegov timski kolega Narain Karthikeyan startuje sa poslednjeg mesta, ali je i on bio zadovoljan boljom formom ekipe.

„Jučesam se mnogo mučio. Jutros je takođe bilo teško na početku, ali se situacija kasnije popravila. Danas smo napravili dobar napredak, a u kvalifikacijama se bolid dobro ponašao. Imao sam problem u krivini 12 u poslednjem brzom krugu i to me je koštalo malo vremena.“

„Ono što je neverovatno je da nema mnogo novih stvari na bolidu, a bliže smo grupi koja je ispred nas i to je veoma pozitivno“, završio je Karthikeyan.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Alonso: Šesto mesto je najbolji rezultat kome Ferrari može da se nada

Fernando Alonso kaže da cilja finiš na šestom ili sedmom mestu.

Ferrarijev vozač koji je pre početka vikenda u Bahreinu priznao da će ovo biti najteza trka za tim, kreće u sutrašnju trku sa devete pozicije pošto nije postavio vreme u poslednjem delu kvalifikacija.

Španac je rekao da se neće boriti za podijum i da je šesto ili sedmo mesto njegov realan cilj.

„Šesto mesto je najbolji mogući rezultat pošto su prvih pet vozača bili izuzetno brzi tokom celog vikenda. Ali Ricciardo je šesti, Grosjean je sedmi, a Perez osmi. Mislim da sa tom grupom možemo da se borimo“, izjavio je Alonso nakon kvalifikacija.

„Znamo da je Michael ispao u Q1, ali on ima puno novih setova guma, a i Mercedes je veoma brz na pravcima.“

„Kimi je takođe bio dobar tokom vikenda, a i njemu je ostalo novih guma. On bi mogao da bude među glavnim rivalima sutra. Borba za šesto ili sedmo mesto će biti veoma teška, ali to nam je cilj“, rekao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Force India ne komentariše manjak izloženosti u TV prenosu

Indijski tim je juče propustio drugi trening, a mnogi smatraju da je današnji manjak izloženosti u televizijskom prenosu bio nameran.

Vremena Force Indije su se retko pojavljivala tokom prva dva dela kvalifikacija, iako se Paul di Resta kvalifikovao među prvih deset. Jedan član ekipe je ovo opisao kao „osvetu“ zbog jučerašnje odluke ekipe da ne učestvuje na drugom treningu.

Di Resta nije vozio brzi krug u poslednjih deset minuta, ali je proveojedan krug na stazi.

On je priznao da je čuo komentare vezane za ovu situaciju, ali je odbio da da svoje viđenje stvari.

„Video sam neke komentare na Twitteru, ali ja sam sedeo u bolidu. Ja sam video svoj bolid“, rekao je di Resta.

Bernie Ecclestone, u čijem se vlasništvu nalazi FOM koji producira prenose, je odbacio špekulacije da je Force India namerno ignorisana.

On je rekao da su fanovi uglavnom zainteresovani za vodeće timove pa zato Force Indie nije bilo u kadru.

„Ljude nije briga ko je deveti, a ko jedanaesti. Briga je samo one koji prate specifičan tim.“

„Razgovarao sam sa našim ljudima i oni su se uglavnom koncentrisali na vozače koji će se boriti za pol poziciju“, izjavio je Ecclestone za agenciju Rojters.

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

nema prenosa Bahreina,ili ja ne mogu da nadjem. na sportklubu prenose djokovic-nadal ?
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Boki Ar
              CBC Senator XXL
              • 11.11.2004
              • 2827
              • Aranđelovac
              • Vektra

Sport Klub Prime prenosi sve i treninge. Ako si propustio direktno, repriza je u 21:45.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Boullier: Niste još sve videli

U Lotusu uvereni da mogu i bolje od onoga što su prikazali u Bahreinu.

Eric Boullier, šef ekipe Lotus, nakon što su Raikkonen i Grosjean u Bahreinu osvojili drugo i
                treće mesto, smatra da njegov tim u trkama koje dolaze može i da pobeđuje.
                "Imali smo brzinu tokom celog vikenda u Bahreinu, ali su timovi toliko blizu da nekoliko hiljaditih
                delova sekunde može da čini veliku razliku, i najmanja greška će skupo da vas košta.
                Kvalifikacije nisu prošle kako smo očekivali, ali je zato na trci sve bilo odlično - bolidi, strategija,
                pit stopovi i naravno Kimi i Romain, koji su trku odvezli praktično bez greške. Imali smo sjajan
                vikend u Bahreinu, ali siguran sam da možemo i bolje", rekao je Boullier na zvaničnom
                Lotusovom sajtu.
                On je priznao da je ekipa bila pomalo frustrirana nakon prve tri trke, u kojima su pokazali
                potencijal za dobre rezultate, ali nisu uspevali i da ih postignu. "Ne mogu da uperim prst na samo jednu stvar koja je "kriva" zašto i na prethodne tri trke nismo bili bolji. U pitanju je
                kombinacija nekoliko sitnih detalja koje nismo odradili kako je trebalo, i zbog toga smo svi bili
                prilično nezadovoljni. Ipak, sada smo sve doveli na potreban nivo, i to nam se u Bahreinu i te
                kako isplatilo" dodao je Boullier.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Webber: Prva pobeda stiže uskoro

Siguran sam da ću uskoro zabeležiti prvu pobedu u 2012. godini, smatra Webber.

Četiri četvrta mesta u četiri trke, i treće mesto u generalnom plasmanu, sa svega pet
                  bodova zaostatka za vodećim Vettelom, uopšte nisu loš rezultat za Marka Webbera, ali je
                  Australijanac uveren da će uskoro i da pobedi.
                  "Drago mi je da je trkački vikend u Bahreinu iza nas, i veoma se radujem dolasku u Evropu.
                  Imamo dosta novih delova spremnih za evropski deo sezone, i ako je suditi po prve četiri trke, ti
                  delovi su nam neophodni, jer timovi su veoma blizu jedni drugima. Unapred se radujem trenutku
                  kada ću i ja da se nađem u krugu pobednika, a to će se, iskreno se nadam, desiti uskoro",
                  izjavio je Webber.
                  "Iskreno, pomalo sam frustriran činjenicom da sam u svim trkama ove sezone bio tako blizu
                  podijuma, ali da nisam uspeo da se nađem među trojicom najboljih. Međutim, četiri četvrta mesta su svakako bolji rezultat nego da sam na sve četiri trke bio peti. Generalno, dobro smo
                  otvorili sezonu, treći sam u plasmanu vozača, a Red Bull je vodeći među konstruktorima, tako
                  da ne možemo da budemo nezadovoljni. Ipak, veoma se radujem trkama u Evropi", zaključio je
                  Webber.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Alonsu prednost na testiranju

Ferrari je odlučio da Alonso provede više vremena u kokpitu od Masse, tokom
                    predstojećih testova na Mugellu.

Iako je bilo očekivano da će Ferrarijevi vozači na "ravne časti" podeliti vreme u kokpitu
                    bolida tokom predstojeća tri dana testiranja na stazi Mugello, odlučeno je da Alonso testira bolid
                    tokom dva dana a Massa samo jedan dan. Na zvaničnom Ferrarijevom sajtu je objavljeno da će
                    Alonso testirati bolid 1. i 2. maja, dok će Massa za volanom biti 3. maja.
                    Istovremeno sa ovom informacijom, na sajtu se oglasio i Stefano Domenicali. On je rekao da je
                    uprkos tome što tim očekuje da tokom testiranja postigne značajan napredak, veoma izvesno
                    da sva unapređenja bolida koja su planirana, neće biti spremna do početka testiranja.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

HRT neće testirati u Mugellu

Zbog izmeštanja fabrike, tim neće biti u mogućnosti da testira u Mugellu.

HRT trenutno radi na izmeštanju svoje fabrike, a novi dom tima biće glavni grad Španije Madrid.
                      Zbog ovog izmeštanja, tim neće biti u mogućnosti da se nađe na testiranjima, ali će spremiti
                      novi aerodinamički paket za Barselonu.
                      "Imali smo uzdrman start sezone, ali na boldu radimo još od prve trke. Ceo tim i operma se
                      vrtila iz Bahreina u naš novi dom i to prvi put od kad smo ih poslali za Australiju. Ova selidba je
                      voma važna za nas i to je glavani razlog zašto ne idemo u Mungello, pa ćemo odavde spremiti
                      nešto za VN Barselone", dodao je Luis Perez-Sala.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Vettel: Tim je izgubio na samopouzdanju

Šampion je izjavio da timu fali samopouzdanje.

Sebastian Vettel je izjavio da u ovoj godini njegovom timu fali samopouzdanje u odnosu na
                        prošlu sezonu. Naime, prošle godine tim je uzeo 18 pol pozicija i pobedio na 12 od 19 trka, dok
                        u novoj sezoni to nije slučaj.
                        "Sada je teže je nego ranije i mi nismo sigurni u sebe kao prošle godine. Veoma male stvari
                        mogu napraviti razliku u kvalifikacijama pa i da imaju veoma veliki uticaj u trci", kazao je Vettel.
                        Posle tri trke tim je imao samo jedan podijum, ali u Bahreinu Red Bull je našao načina kako da izvuče maksimum iz bolida i pobedi u trci. Posle pobede, a i pol pozicije, posle četvrte trke u
                        šampionatu Vettel vodi u plasmanu vozača.
                        "Kada bi smo vratili film unazad, voleli bi da smo bolje startovali. I pored toga mislim da smo
                        imali veoma dobre trke. Trenutno nisam srećan situacijom oko bolida, ali mislim da ima veoma
                        dobar potecijal. Moraćemo da isprobamo različite stvari kako bi znali šta je najbolje za nas",
                        dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Boullier: Grosjean će jednog dana biti šampion

Šef Lotus tima, Eric Boullier, veruje da je Romain Grosjean dokazao da ima potencijala
                          da u budućnosti bude svetski šampion.

Francuski vozač je u Bahreinu došao do svog prvog podijuma u karijeri, ali je Boullier
                          posebno impresioniran njegovim tempom u odnosu na timskog kolegu, Kimi Raikkonena
                          "Više od podijuma me je impresionirala činjenica da je završio tako blizu Kimiju i da je bio 10
                          sekundi iza Vettela", rekao je Boullier.
                          "Nisam očekivao da oba vozača završe tako blizu", dodao je on.
                          "To znači da je sada sposoban i spreman da se takmiči na najvišem nivou. Ima brzinu i talenat da jednog dana postane svetski šampion", rekao je šef lotusa.
                          Boullier smatra da će njihova jaka vozačka postava biti ključ uspeha ove sezone.
                          Uprkos tome što je impresioniran Raikkonenovim nastupom u Formuli 1 po povratku, Boullier
                          očekuje da se Finac poboljšava iz trke u trku, kako sezona bude odmicala.
                          "Dobri rezultati će tek doći. On je pokazao mnogo puta da ima tempo. Bio je u stanju da u trci
                          popravi loš kvalifikacijski rezultat", rekoa je on.
                          "Bilo mu je potrebno malo više vremena da se adaptira nakon dvogodišnje pauze, a u Bahreinu
                          je potvrdio svoj povratak", dodao je Boullier.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Vergne nije fokusiran na mesto u Red Bullu 2013.

Jean-Eric Vergne insistira da ne vodi bitku sa Danielom Ricciardom za mesto u Red Bullu
                            2013. godine.

Red Bull je jasno stavio do znanja da žele da upare Sebastiana Vettela sa jednim vozačem
                            iz junior programa sledeće sezone, jer se očakuje da ugovor sa Mark Webberom neće biti
                            produžen.
                            Naravno, svako smatra da će rezultat Vergnea i Ricciarda u Toro Rossu možda odlučiti ko od
                            njih dvojice dobija mesto u matičnom timu.
                            Međutim, Vergne insistira da je fokusiran na pomoć Toro Rossu, kako bi italijanski tim na što
                            boljoj poziciji završio sezonu.
                            "Ja sebe više ne smatram debitantom. Neki ljudi će vam reći da se mi takmičimo za mesto u
                            Red Bullu, ali to nije istina", rekao je Vergne.
                            "Ja se takmičim za Toro Rosso i želim da pomognem timu osvajajući bodove. Nije mi intres da
                            završim na 15. mestu, samo da bih bio ispred Daniela. Više bih voleo da završim na četvrtom
                            mestu, a iza Daniela", dodao je on.
                            Uprkos svom neiskustvu, Francuz je do prvih poena u karijeri došao na drugoj trci sezone u
                            Maleziji, kada je završio na osmom mestu.
                            Na pitanje, šta je bilo najteže pri prilagođavanju Formuli 1, on je rekao: "To je kombinacija
                            mnogih stvari, pre svega gume, a zatim aerodinamika".
                            "Morate razumeti kako funkcionišu kvalifikacije, kako se postavlja trkačka strategija i mnoge
                            druge stvari", dodaje on.
                            "Moram da kažem da sam se svim tim stvarima dobro prilagodio. Takođe želim da kažem da mi
                            se dopada kvalifikacijski format i što ima samo jedna trka tokom vikenda, a ne kao u GP2, gde
                            ima jedna trka u subotu, a druga u nedelju", rekao je Vergne.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Ecclestone i Brawn nisu u dobrim odnosima

Različiti stavovi dva Britanca bi mogla da udalje Mercedes iz Formule 1, navodi se u
                              najnovijim izveštajima medija.

Izvršni šef Formule 1, Bernie Ecclestone, je nedavno potvrdio da je u zavadi sa
                              Mercedesom, zbog odbijanja potpisivanja Konkord Sporazuma.
                              Ali u isto vreme on je insistirao da je štutgartska marka "veoma važna za Formulu 1 i ja ću ih
                              uvek podržavati".
                              Mercedes trenutno ima svoj vlastiti pobednički tim, a motorima snadbeva McLaren i Force
                              Indiju.
                              Ecclestone je u svađi sa Britancem, Rossom Brawnom, šefom Mercedes AMG Petronas F1
                              tima.
                              "Razgovarao sam sa Brawnom o svemu i izgleda da on veruje da je ekipa osvojila nekoliko
                              svetskih titula i oko 80 trka, od Tyrrellovih dana do danas", dodao je Ecclestone.
                              Sport Bild izveštava da Ecclestone odbija da udovolji zahtevima Rossa Brawna, koji želi
                              dodatna prava na osnovu uspeha i istorije tima u Formuli 1.
                              "On nikada nije bio dovoljno dobar prema meni", dodao je Ecclestone.
                              Nemački mediji izveštavaju da postoji rizik da Mercedes napusti Formulu 1, zbog hladnog rata
                              između dva Britanca.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Potvrđeni planovi za testiranje

Williams, Sauber i Marussia potvrdili raspored vozača za testiranje na Mugellu.

Tri tima su potvrdila planove za testiranje sledeće nedelje na stazi Mugello, ali će svaki od
                                pomenutih timova, kada je raspodela vremena između vozača u pitanju, imati drugačiji pristup
                                testiranju.
                                Williams će ravnomerno raspodeliti vreme predviđeno za testove između svoja tri vozača, s tim
                                što će treći vozač, Valtteri Bottas voziti prvog dana. Bruno Senna će se za volanom bolida naći
                                drugog dana a Pastor Maldonado će FW34 voziti na stazi Mugello poslednjeg, trećeg dana
                                testiranja.
                                Sauber je odlučio da njihov treći vozač Esteban Gutierrez ne učestvuje na testiranju, tako da će
                                Kamui Kobayashi u kokpitu biti tokom prva dva dana testova, a Sergio Perez će voziti
                                poslednjeg dana. Kada je ekipa Marussia u pitanju, Charles Pic će voziti u utorak i u sredu prepodne, dok će preostalo vreme za testiranje iskoristiti Timo Glock.
                                Za sada jedino još ekipe Red Bull, Toro Rosso i Mercedes nisu zvanično potvrdile raspored
                                vozača za testiranje na stazi Mugello.

Comment

Working...
                                X