F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Massa objasnio Ferrarijev test program

Brazilac je rekao da Ferrari ne juri vremena pošto prvo mora da sprovede detaljne aerodinamičke analize svog novog bolida.

Dok su mnogi gledali u pravcu Lewisa Hamiltona nakon udesa koji je imao danas pre podne, Felipe Massa je proveo praktično celu prvu polovinu dana bez reprezenatativnog vremena. Ferrarijev vozač je rekao da je tim sprovodio različite aerodinamičke testove, kao i komparaciju dve vrste izduvnog sistema i da zbog toga nije ni imao priliku da postavi konkretnije vreme.

„Danas smo se potpuno skoncentrisali na aerodinamiku i izduvni sistem. Jutros nisam ni vozio brzi krug već smo radili pravolinijske aero testove na pravcu. Promene koje smo vršili na bolidu su nam oduzele mnogo vremena, ali sam popodne sastavio tri duža stinta koji su bili bitni za određivanje pravca na poslednja dva dana.“
    Massa će još sutra voziti u Herezu, dok će poslednjeg dana bolid preuzeti Pedro de la Rosa.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Lotus: Imamo odličan tempo

Pritom tim nije imao nikakvih problema tokom današnjeg dana.

Roman Grosjean je drugi dan testa završio na prvom mestu gde je pritom ostvario vreme koje je bilo za 6 desetinki brže od Buttonovog jučerašnjeg kruga. Francuz je izvezao 95 krugova sa naboljim vremeom od 1m18.218s.

"Ovo je bio dobar dan za nas. Program je išao po planu i pokzali smo da imamo pouzdan auto. Moj osećaj o bolidu je dobar. Iako testovi ne mora ništa da znače, lepo je kada se nadjete u vrhu. Koristili smo meku, medijum i tvrdu gumu, ali nismo sigurni da smo u potpunosti shvatili razliku u odnosu na prošlu godinu. Teško odmah razumeti bolid i gume ali mislim da tim radi veoma dobro", izjavio je Grosjean.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Webber: Red Bull je u boljoj poziciji nego prosle godine

Mark Webber veruje da je Red Bull imao bolji početak testiranja nego prethodne sezone.

Australijanac je rekao da ga raduje pouzdanost novog bolida nakon što je danas vozio 101 krug.

Nakon dva dana testiranja prošle godine, Webberov Red Bull je bio najbrži, mada je tokom prvog dana morao tri sata da čeka nove delove.
        “Mislim da smo napravili bolji napredak na testu ove godine. Bio je ovo dobar dan za ekipu i bili smo dobro pripremljeni. Bitno je maksimalno iskoristiti ovakve uslove na stazi i to nam je i uspelo. Kompletirali smo program i mislim da imamo sve neophodne informacije. Jutarnji program je bio ambiciozan, ali smo ga sproveli do kraja. Naši dugi stintovi su sve bolji i sve bolje razumemo nove gume. Na kraju sam bio iznenađen brojem izveženih krugova, ali to je sve pozitivno. Danas smo bili konstantni i imamo dobru bazu za dalji razvoj”, rekao je Webber.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Toro Rosso: Možemo biti zadovoljni današnjim danom

Drugi dan testiranja u Herezu je prošao bez problema za italijanski tim, a Ricciardo je nakon jučerašnjih 70, danas izvezao 83 kruga.

I pored toga što vremena na testiranjima ne znače puno, vredi istaći da je Australijanac danas imao treće vreme.

Na poslednja dva dana testiranja u Herezu, bolid će preuzeti Jean-Eric Vergne.
          “Danas smo dobili malo jasniju sliku o novom bolidu. Jutros smo se fokusirali na kraće, a popodne na duže stintove. Probali smo i Pirellijevu srednju komponentu pošto smo juče vozili samo na tvrdim gumama. Prošli smo još nekoliko drugih testova i mislim da možemo biti zadovoljni”, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Force Indija: Ponašanje bolida je za sada dobro

Danas su bolid vozili Paul di Resta i James Rossiter.

"Odradio sam 95. krugova što je veoma pozitivna stvar i stigli smo da odradimo ceo naš program. Takodje, radili smo i aero test kao i na osnovnom set-upu. Testovi su dobri kako bi svi timovi mogli da probaju različite stvari sa bolidima, što nam dozvoljava da vidimo pravi efekat automobila koji je dizajniran. Upravljanje novog VJM06 je odlično tako da sam za sada veoma zadovoljan novim bolidom", izjavio je Paul di Resta.

"Ovo je bio dosta produktivan dan za nama, gde smo imali sličan program kao i juče. Podaci koji je Paul prikupio su nas dosta usmreili oko razvoja set-upa a zajedno smo izvezli 114 krugova. Bolid je veoma dobro balansiran i ima veliki potencijal. Pošto sam dosta radio u simulatoru lep je osećaj kada se ponovo nadjete u bolidu", kazao je James Rossiter.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Testiranje 2013. Herez: Dan 3 /Uživo/ 07.02.2013.

Treći dan testiranja u Herezu.

Vozačke postave za danas:

Red Bull: Sebastian Vettel
              Ferrari: Felipe Massa
              McLaren: Jenson Button
              Lotus: Kimi Raikkonen
              Mercedes: Nico Rosberg
              Sauber: Esteban Gutierrez
              Force Indija: James Rossiter/Paul di Resta
              Williams: Valtteri Bottas
              Toro Rosso: Jean-Eric Vergne
              Caterham: Charles Pic
              Marussia: Max Chilton

Presek vremena u 11h

1
              Massa Ferrari
              1m19.005s 17
              2
              Rosberg Mercedes 1m19.167s +0.162 34
              3 Vettel Red Bull 1m19.829s +0.824 19
              4
              Vergne Toro Rosso 1m20.342s +1.337 22
              5 Gutierrez Sauber 1m21.527s +2.522 27
              6 Bottas Williams 1m21.698s +2.693 22
              7 Chilton Marussia 1m23.938s +4.933 21
              8 Pic Caterham 1m25.365s +6.360 20

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Massa najbrži tokom trećeg dana testa

Vozač Ferrarija je ostvario najbrže vreme u odnosu na sva tri dana testa.

Brazilac je zaustavio štopericu na 1m17.879s i sutra će svoj Ferrari predati Pedru de la Rosi. Mercedes je posle teškog starta danas imao veoma produktivan dan, gde je Rosberg izvezao 148 krugova. Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen su danas prvi put testirali nove bolide a istu stvar je učinio i Jean-Eric Vergne.
                Jenson Button se danas vratio na posao sa McLarenom ali se pet minuta pre kraja sesije zaustavio na stazi. U jutranjem delu treninga dogodio se mali incident, kada je test vozač Force Indije James Rossiter pregazio svog mehaničara u boksu ali na sreću svi su prošli bez većih povreda. Paul di Resta je zbog problema sa izduvnim sistemom svoju akciju na stazi smanjio na samo 7 krugova a bolid će sutra preuzeti Jules Bianchi.
                Esteban Gutierrez je takodje danas debitovao u Sauberu, kao i Charles Pic u Caterhamu. Mekiskanac je izvezao 108 krugova. I Bottas je bio jadan od mnogih koju su tokom testa debitovali u timu, ali on nije okusio novi bolid već je test, kako i Maldonado radio sa prošlogodišnjim bolidom.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Pic zadovoljan prvom vožnjom sa Caterhamom

Francuski vozač se osećao veoma udobno na svom debiu sa novim timom.

"Bilo je veoma dobro vartiti se na stazu kao i rad sa timom. Imali smo malih tehničkih problema tokom jutra pa sam morao da zaustavim bolid na stazi. Tim je odradio dobar posao i u veoma kratkom roku popravio je kvar. Tokom popodneva uspeo sam da nadoknadim izgubljeno i izvezao sam ukupno 57. krugova", izjavio je Pic.

Takodje on se osvrnio na činjenicu da je prvi put koristio KERS sistem.
                  "Bilo je važno da se prvog dana navikem na bolid, kao i na KERS", dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Rosberg zadovoljan današnjim danom

Posle lošeg početka testa Rosberg je danas bio zadovoljan učinkom.

Nico Rosberg je prvog dana testa izvezao samo 14 krugova dok je danas na stazi odradio mnogo više. Nemac je bio poprilično zauzet pa je izvezao 150 krugova.

"Veoma sam zadovoljan današnjim učinkom i mislim da je ovo moj novi lični rekord po pitanju izveženih krugova. Nikada nisam bio fizički i psihički bolje spreman nego li za ovu sezonu. Tokom dana izvezao sam distancu kao od Spa do Silverstona i mislim da je to odlično ostvarenje za mene i tim", izjavo je Rosberg.
                    Mercedes je danas testirao novo prednje krilo kao i nekoliko novih delova a najbrže vreme na testu postavio je na medijum gumama.
                    "Bolid se dobro ponaša na stazi. Mogu da forsiram i da se veoma lepo osećam u njemu, ali čeka nas naporan rad kako bi se poboljšali", dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Rossiter: Ovaj test je bio veliki podstrek za nastavak rada u simulatoru

James Rossiter veruje da će zahvaljujući testovima koje je obavio ove nedelje, Force Indijin program u simulatoru znatno profitirati.

Britanac je vozio po pola dana juče i danas, a cilj je bio da se stekne što bolji utisak o tome kako se bolid ponaša u stvarnosti, a kako u simulatoru.
                      “Ovo je bilo od velike koristi i veoma važno za sve nas u timu. Moramo od samog početka da razumemo gume, ali i odredimo pravac u kome želimo da razvijamo bolid pre prve trke”, izjavio je Rossiter.
                      On je danas isprobao različite komponente guma i veruje da konkurentno vreme koje je postavio pokazuje koliko simulatori mogu biti korisni.
                      Jedini incident koji je danas imao se dogodio jutros kada je lose procenio kada treba da koči u pit-laneu pa je tom prilikom oborio jednog od svojih mehaničara.
                      “To je bila u potpunosti moja greška. Radili smo neke aero testove i zboog toga su gume i kočnice bile hladne. Sva sreća pa nije bilo većih posledica”, rekao je Rossiter.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Gutierrez zadovoljan nakon prvog test dana u Sauberu C32

Esteban Gutierrez je rekao da je njegov prvi test dan sa novim bolidom Saubera bio pozitivan.

On je danas vozio 110 krugova tokom kojih je radio različita aerodinamička merenja, testirao različite materijale za kočnice i vozio nekoliko dužih stintova sa većom količinom goriva bez tehničkih problema.

„Bio je ovo veoma pozitivan dan nakon 110 izveženih krugova. Imao sam priliku da upoznam bolid, ali i gume koje sa različito ponašaju. Zbog ovoga mi je bilo bitno da pravilno razumem kako teba da zagrevam gume i šta me očekuje u dužim stintovima sa većom količinom goriva. Bilo je interesantno osetiti napredak i to mi uliva dodatno samopouzdanje. Imam dobar osećaj po pitanju novog bolida i odmah sam se osećao udobno.“

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Raikkonen se mučio sa balansom

Finac je izjavio da balans bolida nije bio onakav kakav je želeo.

Kimi je danas izvezao 40 krugova i test završio na četvrtom mestu.

"Lepo je kada se ponovo nadjete za volanom. E21 je dosta dobar iako balans bolida nije onakav kakav ja volim. To me nije zaustavilo da izvršim zacrtan program koji je sadržao dosta aero stintova. Znamo da bolid može da ide brže ali smo danas radili na osnovnim stvarima. Imali smo malih problema sa kvačilom ali bolje je da se to desi na testu nego li nekada kasnije", kazao je Raikkonen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Vettel zadovoljan prvom vožnjom RB9 bolida

Nemac je prvi put seo u bolid posle VN Brazila.

Vozač Red Bulla izvezao je 102 krugova.

"Mislim da možemo biti veoma srećni. Webber je odradio dobar posao. Lepo je ponovo vratiti se u bolid. Prvi mišljenje o RB9 je veoma dobro. Teško je suditi o brzini ali je pozdanost tu. Danas smo odardili zacrtani posao što nas je navelo da dosta vremena provedemo na stazi. Teško je suditi o konkurenciji pa čak i posle tri testa. Tek posle VN Australije imaćemo prvu sliku. Očekujem da će šampionat biti isto tako zanimljiv kao li prošle godine", izjavio je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Massa: Ima dosta brzih bolida

Brazilac je postavio najbrže vreme na trećem danu testa.

Massa je postavio najbrže vreme do sada vidjeno na testu u Herezu, gde je pritom koristio meke gume.

"Lepo je kada na kraju dana vidite da ste prvi. To ne mora da znači ništa mnogo ali može da skine deo pritiska sa tima. Lep je ovaj osećaj ali tek je prva nedelja testiranja i siguran sam da na stazi ima još dosta brzih bolida", izjavio je Massa.
                              Krug koji je postavio vozač Ferrarija bio je za sekundu brži od Buttonovog jučerašnjeg vremena.
                              "Još ne mogu da verujem. Prvog dana nisam imao bolid da ostavrim ovakav rezultat, ali danas nismo radili na vremenu kruga. Ima još puno oblasti na kojima možemo da se unapredimo ali mogu da kažem da smo našli neka poboljšanja", kazao je Brazilac.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Williams: Sve je išlo po planu

Ovo je bio dosta produktivan dan za tim.

Valtteri Bottas se danas prvi put javio na dužnost kao trkački vozač tima.

"Ovo je bio moj prvi dan u novoj "kaceliariji" a ovu priliku sam dosta dugo čekao. Još od kada me je tim potvrdio veoma sam se radovao ovom danu. Sve je išlo kao što smo i planirali gde smo na stazi izvezli dosta krugova. Radili smo na gumama a imali smo i aero test"

Comment

Working...
                                X