F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Boullier priznao da je spasao Grosjeanovu karijeru

Šef Lotusa je izjavio da je na kraju prošle godine dosta pomogao Grosjeanu.

Lotus je tokom zimske pauze razmišljao da se zahvali Romanu Grosjeanu na saradnji, koji je prošle sezone zbog izazivanja teškog udesa u Belgiji, dobio zabranu učešća na trci u Monci. Ali Eric Boullier misli da Francuz zaslužuje još jednu šansu.

"On je dečko koji ima privilegiju da bude jedan od najbržih vozača na svetu. Ali u ovom svetu se ne tolerišu greške. On ima još dosta da uči ali je pokazao da je dosta brz", kazao je šef Lotusovog tima.
    Grosjean je izjavio da je svestan situacije i da je zahvalan na drugoj ukazanoj šansi.
    "Ima nas samo 22. vozača na gridu i konkurencija je veoma velika. Ja sam sa svojim menadžerima ove zime postavio odredjenje ciljeve koje smo hteli da zadržimo. Sada znam šta treba da uradim kako bi opravdao poverenje", izjavio je Grosjean.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Riccirado želi da pobedi Vergnea u novoj sezoni

Australijancu bo ovakav rezultat bio veliki korak napred ka Red Bullu.

Nekada su bili dobri prijatelji a sada su samo timske kolege izmedju kojih vlada velika borba oko prelaska u šampionski tim Red Bull.

"Ne, mi se navidjamo van staze i više nismo prijatelji", izjavio je Vergne.
      Sa druge strane Daniel Ricciardo je potvrdio da je ulog dosta veliki i da mu je ovo najvažnija sezona u karijeri.
      "Najbolja stvar koju ove sezone mogu da ostavrim jeste da pobedim svog timskog kolegu. Samo takav rezultat me može preporučiti za mesto u Red Bullu ili negde drugde", kazao je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Ecclestone posavetovao Mercedes oko Hamiltonovog prelaska

Bernie Ecclestone je izjavio da ga je Mercedes pitao za pomoć.

Mnogi su bili iznenadjeni kada je Lewis Hamilton odlučio da napusti McLaren i predje u Mercedes a samo nekoliko meseci kasnije istu stvar učinio je i Paddy Lowe (ipak, njegov ugovor sa Mercedesom važiće od 2014. godine).

"Ja sam rekao Mercedesu, ako dobijete Lewisa dobićete i sve ključne ljude u McLarenu. Oni sada prave tim za koji misle da je šampionski.", izjavio je Ecclestone.
        McLaren je za samo za nešto više od pola godine izgubio šampiona iz 2008. godine i svog dugotrajnog tehničkog direktora.
        "McLaren više nije tako jak", izjavio je Gerhard Berger.
        "McLaren bez Hamiltona je dosta slabiji", dodao je bivši šef Remaulta Flavio Briatore.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Webber rekao Briatoreu da je Red Bull veoma brz

Flavio Briatore već dugo godina obavlja ulogu menadžera Marku Webberu.

Bivši šef Renaultovog tima izjavio je da ne veruje da će se Red Bull mučiti u narednoj sezoni. Postojale su sumnje da se tim mučio na testovima, odnosno da novi delovi nisu radili kako treba pa nisu mogli da nadju pravi set-up.

"Webber mi rekao da će snažno startovati. Testovi za njih su bili dobri i zadovoljni su bolidom", kazao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Serhio Perez ocajnicki zeli svoju prvu pobedu

Meksikanac očekuje da će ove sezone zabeležiti prvu pobedu.

Perez se ove godine priključio McLarenu pa je ove sezone zacrtao velike ciljeve. On se nada da je bolid sposoban da se bori za pobede.

"Kao vozač Formule 1 vaš san je da pobedite na svojoj prvoj trci. To je nešto o čemu sanjate pa zato ne znam kakav je osećaj. Da budem iskren, očajan sam za svojom prvom pobedom. U Melburnu voziću normalno, tako da će mi prvi zadatak biti da zabeležim poene jer znam da će pobeda kad-tad doći", izjavio je Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Ferrari očekuje manju razliku medju vodećima

Alosno i Massa misle da će razlika izmedju vodećih timova biti dosta manja.

Prošle godine na prvih sedam trka imali smo sedam različitih pobednika, dok je do kraja sezone u to društvo došao i Kimi Raikkonen. Ferrarijevi vozači Fernando Alonso i Felipe Massa ne veruju da se takav ishod može ponoviti i da je njihov tim mnogo bolje spreman za novu sezonu nego li lane.

"Mislim da smo spremni za trku. Naravno da bih smo želeli više testiranja ali pravila su ista za sve. Mislim da ni jedan tim neće dominirati ali ne očekujem da će biti nekoliko različitih pobednika u prvih par trka", izjavio je Alonso.
              "Najveći izazov biće upravljanje pneumaticima, jer svi manje više donosimo aero unapredjenja. Ova sezona biće dosta važna gde smo u prilici da vidimo koliko je jaka mehanička strana bolida. Želim da sezonu počnem istim tempom koji sam imao na kraju prošle", kazao je Massa.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Mercedes napokon uspeo da razume gume

Tehnički direktor tima je izjavio da je Mercedes rešio probleme sa degradacijom guma.

Tim se mučio sa degradacijom Pirellijevih guma tokom prošle sezone, ali tehnički direktor Bob Bell veruje da je taj problem sada iza njih.

"Tokom prošle godine nismo pokazali naše prave performanse. Ali uspeli smo da odradimo fantastičan posao oko razumevanja guma kao i šta treba da uradimo kako bi ih što duže održali u životu. Sada smo u ovu sezonu ušli sa tim znanjem i tokom zime smo uradili dosta na tom polju tako da jedva čekamo da krene trka", kazao je Bell.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Button zeli da karijeru zavrsi u McLarenu

Britanac kaže da nema planova da uskro napusti Formulu 1.

Jenson Button je izjavio da mu se svidja život i rad u McLarenu kao i da baš sa njima želi da završi svoju karijeru. Najiskusniji vozač na gridu je u oktobru 2011. potpisao nov ugovor za koji se veruje da važi sve do 2015. godine. Tada, Button će napuniti 35 godina i kaže da nema planova da napusti najbrži cirkus.

"Osećam se kao kod kuće. Voleo bih da ovde završim karijeru ali to se neće skoro desiti. Neki ljudi odluče da napuste tim kako bi došli do novog izazova ili im nešto nedostaje. Ja još puno toga imam da postignem", kazao je Button.
                  Vozač McLarena je prošlu sezonu završio pobedom.
                  "Zadovoljan sam formom sa kraja prošle godine. Sezonu sam završio na dosta jakom nivou i jedva čekam da počne nova. Kada pobedite na trci vi onda želite da što pre počne druga. Tokom zime bio sam dosta pozitivan ali jasno je da će biti nekoliko promena u timu", kazao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Vettel imenovao svoj bolid Po Heidi Klum

Sebastian Vettel dao je ime svom RB9 bolidu po nemačkom supermodelu.

Ovogodišnji Red Bullov bolid sa brojem jedan imaće nadimak Hungry Heidi. Bild prenosi da su se Vettel i njegovi mehaničari odlučili na ovo ime u sredu veče na jadnoj večeri u Melburnu. Heidi Klum nije prvi put spominjana u svetu Formule 1 jer se ona nekada zabavljala sa šeform Renault tima Flaviom Briatoreom.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

McLaren i Vodafone se rastaju na kraju sezone

Vodafone želi da se posle sedam godina povuče iz Formule 1.

Tim iz Wokinga je već našao zamenu za glavnog sponzora ali će se sa tom objavom sačekati do decembra. Još na kraju godine dosta se pričalo da će ovaj telekomunikacioni gigant preispitati svoj ugovor sa McLarenom, koji prema nekim procenama iznosi 75 milona dolara po godini.

Kao potencijalna zamena za Vodafone pominje se meksička telekomunikaciona kompanija Telmex, koja je dugogodišnji sponzor Sergia Pereza i čiji je vlasnik Carlos Slim.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Marussija potvrdila Gonzaleza za rezervnog vozača

Rodolfo Gonzalez obvljaće ulogu trećeg vozača tima.

Ovaj Venecuelanac koji se takmičio u GP2 seriji u poslednje tri sezone, pohadjaće sa Marussijom svih 19 trka. Takodje, on će biti u prilici da izveze nekoliko prvih slobodnih treninga kao i da će nastupati za tim na testu mladih vozača.

"Veoma sam uzbudjen što ću se pridružiti Marussiji. Raditi sa vozačima i inžinjerima tokom vikenda je fantastična prilika da naučim dosta toga i nadam se da ću i ja dati svoj doprinos timu. Želim da se zahvalim svima u Marussiji na ovoj fantastičnoj prilici", kazao je Rodolfo Gonzalez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Pobeda u Australiji bila bi inzvaredna za Webbera

Vozač Red Bulla je izjavio da bi jako voleo da pobedi na domaćoj trci.

U ukupno 12 nastupa na VN Australije, najbolji plasman za Marka Webbera bilo je četvrto mesto na prošlogodišnjoj trci. Od Red Bulla se predpostavlja da se može boriti za pobede pa i sam Australijanac kaže da bi jako voleo da trku završi tako što prvi prodje kroz cilj.

"Pobeda na svakoj trci je specijalna na svoj način. Imao sam prilike da pobedim par puta tako da mi je taj osećaj poznat. Pored VN Monaka i VN Velike Britanije ovo je zasigurno još jedna trka koju vozač jako želi da osvoji, posebno ako vam se ona pada kao domaća", izjavio je Webber.
                          "Shvatio sam da moram da imam vikend bez greške i da donesem prave odluke kako bih ostavrio najbolje rezultate. Svi smo ovu trku čekali jako dugo i uželeli smo se trkanja. Pošto je ovo prva trka vozači dolaze sa dosta uzbudjenja jer svako od njih ulazi u drugačiji izazov", dodao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Hamilton: Mercedes fantastično radi svoj posao

Britanac je zadovoljan radom u Mercedesu.

Tokom testova mogli smo da vidimo kako se Mercedes mučio sa bolidom da bi na zadnjem testu bio u mogućnosti da postavlja najbrža vremena. Hamilton je izjavio da se Merecdesov princip rada mnogo ne razlikuje od McLarenovog i da je srećan što se ponovo vraća u bolid.

"Nema neke razlike u radu u odnosu na McLaren. Možda sam sada u boljoj poziciji i brzo sam se uklopio sa timom. Momci rade fantastičan posao i veoma sam uzbudjen oko nove sezone. Jedva čekam da se vratim u bolid", kazao je on.
                            "Osećam se ugodno u bolidu i tokom zadnjih dana testova napravili smo veliki korak napred. Ali, nas čeka još dosta posla, jer vam treba vremena kada dodjete u nov tim da se kompletno uigrate", kazao je on.
                            Na pitanje šta najviše ceni od kada je prešao u nov tim, Hamilton je odgovorio: "To što imam više vremena da budem kod kuće kako bih mogao da se vidjam sa familijom i prijateljima".

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Alosno: Bilo ko može da pobedi u Australiji

Španac je izjavio da bilo ko iz prvih deset vozača može da pobedi na trci u Melburnu.

Alosno veruje da Ferrari, Red Bull, McLaren, Mercedes i Lotus imaju malu prednost u odnosu na ostale, ali da bilo ko iz prvih deset vozača može da pobedi na trci.

"Teško je znati ko može da pobedi u ovom trenutku. Sada moramo da čekamo kako bih videli neke odgovore na koje zimska testiranja nisu mogla da odgovore. Mislim da prvih tri tima su u maloj prednosti, ali ona neće biti toliko velika kao prošle godine", izjavio je Alonso.
                              "Zaista je teško je prognozirati ko bih mogao da iz prvih pet tima pobedi, pa zato dodatne dve ili tri desetinke mogu dosta da znače. Mislim da su Mercedes, McLaren, Ferrari, Lotus i Red Bull pokazali da imaju potencijala", kazao je on.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Vettel se ne osvrće na predhodne uspehe

Vozač Red Bulla idalje lako pronalazi motivaciju.

Red Bull je dominirao u zadnjih nekoliko sezona, pa je tako Vettel uspeo da osvoji tri tutule za redom. Nemac uprkos takvim rezultatima idalje lako pronalazi motivaciju za pohod ka novom trofeju.

"Mislim da je tajna uspeha ako ne razmišljam o predhodnim godinama. Prva titula je bila veoma specijlna, pa posle toga ne osećate pritisak jer ste dokazali sebi i drugima da možete to da uradite. Naravno da su zadnje dve godine bile fantastične ali i veoma različite", kazao je Vettel.
                                Nemac je izjavio da osvajanje četvrte titule za redom biće pojednako teško kao i dosadašnje tri, kao i da je sezona duga i nepredvidljiva.
                                "Svi kreću od nule i imaju podjednake šanse. Zimski testovi ove sezone nisu bili merodavni tako da nemamo predstavu šta su ostali timovi u stanju da urade", dodao je on.

Comment

Working...
                                X