F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Vettelov otac se vratio u padok

Norbert Vettel se vratio u padok F1

Otac Sebastiana Vettela, Norbert, dugo nije prisustvovao trkama Formule 1, i mnogi su spekulisali da mu je sin, Sebastian, zabranio da dolazi.

„To nema nikakve veze“, rekla je potparolka Sebastiana Vettela, Britta Roeske.

I zaista, Norbert se vratio u padok Monaca, ove nedelje.

Zbog čega je bio toliko odsutan?

„Imao sam operaciju na desnoj ruci“, rekao je Norbert: „Bio je to veliki hendikep, jer ne shvatate kako je kada ne možete da koristite neki deo tela. Osećao sam se nemoćno.“

U subotu se njegov sin kvalifikovao iza dva Mercedesa.

„Jedino što je bitno je to ko stoji sa princom u nedelju“, rekao je stariji Vettel.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Trulli ne zali za sadasnjom F1

Jarno Trulli srećan što ne učestvuje u ovoj Pirelli-Formuli 1

Jarno Trulli je pre dve godine završio svoju karijeru F1 vozača, nakon odveženih 256 trka, i novinari su ga sačekali u padoku Monaca, gde je i ostvario jedinu svoju pobedu 2004. godine, kako bi ga upitali da li mu je žao što više nije na gridu F1.

„Ni najmanje“, rekao je Trulli: „Sve što sada čujete je kako inžinjeri pričaju svojim vozačima da uspore, da paze na gume i da budu pažljivi. Jel ovo stvarno Formula 1?“

„Meni je samo pričano: guraj, guraj, guraj. Drago mi je što više nisam tamo“, rekao je Trulli.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Raikkonen nije ostao dužan Perezu: Nisam znao da je glup

Kimi Raikkonen kontrolirao je svoju utrku u Monaku te držao peto mjesto dok mu agresivni Sergio Perez nije upropastio utrku.
        Naime, Perez je agresivno svih napadao pri izalsku iz tunela te je pokušao prestići Raikkonena na istom mjestu. Finac je već skretao u lijevi zavoj, Perez je kasno kočio te je došlo do dodira.
        Budući da se Raikkonenu probušila guma, morao je u boks po novi set guma te se ipak uspio probiti u zadnjih nekoliko krugova s četrnaestog na deseto mjesto te tako nastaviti niz osvajanja bodova.
        „Nisam mogao ništa napraviti, zabio se u moj bolid“, rekao je frustrirani Raikkonen.
        „On očekuje da može doći dovoljno brzo u šikanu, zablokirati kočnice i da će ga svi uvijek izbjegavati. Razumijem ako je netko agresivan, ali ne razumijem kad je netko glup.“
        „Nije imao nimalo šansi za prolazak i nevjerojatno je glupo jer to uvijek radi.“
        Prije ovog incidenta na sličan način ga je pokušao prestići, te Raikkonen nije skrivao frustracije preko tim radija:
        „Taj idiot pokušava uništiti moju utrku“, rekao je svom inženjeru.
        Kimi je osvojio na kraju jedan bod i još uvijek je drugi u poretku vozača. Dodajmo da je Raikkonen morao posjetiti suce te se još ne zna hoće li biti kažnjen jer je vozio brže za vrijeme sigurnosnog automobila.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

...da da...to je Raikonen

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Rosberg: Nadam se da će uspeh potrajati

Nico Rosberg je izjavio da se nada da će se Mercedesova dobra forma nastaviti nakon pobede na VN Monaka.

Nemac je za Razliku od nekih prethodnih trka uspevao da održi konkurentan tempo tokom cele trke koja je u nekoliko navrata bila i prekidana.

„Veoma sam srećan zbog ove pobede. Imali smo nekoliko jako teških trka tokom kojih smo konstantno gubili pozicije u poredku, ali danas je bilo dobro i nadam se da će ovo potrajati. Tim mi je pripremio sjajan bolid i fantastično je koliko su uspeli da poprave neke stvari u kratkom vremenskom periodu. Ovo je praktično moja domaća trka i zato je ova pobeda posebna za mene. Ceo vikend je bio savršen“, rekao je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Vettel: Mercedesi su bili uzasno spori na staru

Nemac će svakako biti veoma zadovoljan rezultatom u Monaku, ali je priznao da je bio iznenađen slabim tempom Mercedesa u uvodnim krugovima trke.

„Generalno sam zadovoljan rezultatom pošto smo svesni da je ovde teško preticati. Sve čestitke Nicu. Ovog vikenda je imao dobar tempo i gume su mu odgovarale. Mi smo imali fantastičan start, ali jednostavno nije bilo mesta za preticanje, a gume su se trošile. Bio sam iznenađen slabim tempom Mercedesa na startu. Delovali su kao autobusi koji lagano kruže stazom. Imali su jasan plan, ali smo mi na kraju uspeli da prođemo Hamiltona. Na kraju možemo biti srećni i ekipa je obavila dobar posao danas“, rekao je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Webber ne veruje da je test u Barseloni pomogao Mercedesu

Australijanac je priznao da je bio iznenađen kada je čuo da je Mercedes imao privatni test sa Pirellijem, ali je dodao da to verovatno nije uticalo na današnji rezultat.

„Zadovoljan sam podijumom. Konačno sam imao i dobar start, ali je kao po nekom zakonu prva krivina bila preuska pa nisam mogao da napravim neki manevar. Nakon toga je trka bila potpuno predvidiva, ali lepo je što smo uspeli da preskočimo Lewisa. Bilo je malo poteškoća prilikom restarta, ali osim toga sve se svodilo na vožnju u krug i čuvanje guma“, rekao je Webber.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Nešto bolja trka za Williams ali ponovo bez bodova

Pastor Maldonado je imao kontakt sa Chiltonom zbog koga je izleteo i završio trku, dok je Bottas do samog kraja bio u konkurenciji za osvajanje jednog boda.

„Bilo je teško preticati danas iako je na momente delovalo da imamo tempo, na kraju nismo mogli da napravimo manevre koje smo želeli. Bilo je dosta akcije i srećan sam što sam dovezao bolid od cilja. Moramo da nastavimo sa radom pošto će u Montrealu preticanje svakako biti lakše“, Izjavio je Bottas.

„Danas sam imao nesrećan incident sa Marussijom i udarac pri izletanju je bio dosta jak. Na svu sreću, nije bilo posledica, a redari su brzo reagovali. Moramo da nastavimo dalje i jedva čekam trku u Kanadi sledećeg vikenda gde ćemo imati novi aero paket“, rekao je Maldonado.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Force India osvojila vredne bodove u Monaku

Adrian Sutil je nakon fantastične vožnje trku završio na petom mestu, dok je di Resta na kraju bio deveti.

„Osećaj je fantastičan nakon osvajanja petog mesta. Trebao nam je ovakav rezultat. Iskoristili smo prilike i sve nam je polazilo od ruke. Tokom prvog dela trke nisam mnogo napredovao pošto sam bio zaglavljen u saobraćaju, ali je prekid trke otvorio neke nove prilike. Svi su bili na istoj strategiji u finišu i primetio sam da imam šansu da pretičem ljude u ukosnici. Probao sam manevar prvo sa Buttonom i uspelo je. Kasnije sam isto učinio i sa Alonsom. Mislim da sam pokazao da je moguće preticati u Monaku. Tim je obavio odličan posao i definitivno smo zaslužili ovakav rezultat“, rekao je Sutil.

„Ako uzmemo u obzir odakle smo startovali verovatno bi nam se agresivna strategija još više isplatila bez prekida. Tempo je bio dobar, ali su na kraju trke svi nekako bili blizu jedni drugih tako da je bilo teško. Na sreću, ljudi koji su bili ispred mene su imali incidente pa sam zaradio nekoliko pozicija i došao do bodova. Mislim da je ovo bila zadovoljavajuća trka nakon svih problema koje smo imali juče“, rekao je di Resta.

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Pro FX-Sniper View Post
                      ...da da...to je Raikonen

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Covek je ziva legenda

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Alonso i Boulier osuli paljbu po Perezu

Fernando Alonso i šef ekipe Lotus Eric Boulier su oštro kritikovali Meksikanca nakon današnje trke.

Perez je u nedelju učestvovao u incidentima sa timskim kolegom Jensonom Buttonom, Fernandom Alonsom i Kimijem Raikkonenom. Button se tokom trke ponovo žalio na timskog kolegu, a nezadovoljni su bili i Fernando Alonso i Eric Boulier.

Meksikanac je kasno kočio na prilasku šikani i primorao Alonsa da preseče krivinu, a kasnije je pokušao isti manevar i sa Raikkonenom s tim što je u tom slučaju došlo do sudara zbog koga je Finac morao neplanirano da ode do boksa.
                          Perezov bolid je takođe bio oštećen u tom incidentu i on se sa trke povukao u 74. krugu.
                          „Dve naj važnije stvari su da je Felipe dobro i da je Rosberg pobedio. Što se tiče Pereza, on je jednostavno parkirao bolid u šikani i ja ne znam šta sam trebao da uradim. Imao je sreće u nekoliko incidenata ove sezone. U Baherinu je umalo pokupio i mene i Jensona. Ovde sam ponovo uspeo da ga izbegnem, ali Kimi nije imao sreće. Samo McLaren može da bude zadovoljan njegovim vožnjama“, izjavio je Alonso.
                          Kimi Raikkonen je nekako završio trku na desetom mestu, ali je šef tima Eric Boulier bio nezadovoljan zbog Perezove vožnje.
                          „Pokušao je jednom i jasno se vidi koliko je kasno kočio. Mislim da je to bilo previše. Umalo je imao udes sa timskim kolegom u Bahreinu, a i ovde je bila slična situacija. Izgleda da prečesto pokušava da izvede neke manevre koji su prosto nemogući“, rekao je Boulier.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Sauber: Razočarani smo rezultatom

Ekipa Saubera danas nije mogla da izađe na kraj sa gumama zbog čega je na kraju i ostala bez bodova.

„Nismo mogli da očekujemo čuda danas, a juče nismo bili ni među prvih deset. Danas nam je falila brzina tokom cele trke. Za razliku od drugih sam na restartu rešio da montiram meke gume. Međutim, nakon još jednog prekida, pneumatici više nisu mogli da se povrate. Degradacija zadnjih guma je bila izuzetno velika. Šteta je pošto mislim da smo mogli do boda“, izjavio je Hulkenberg.

„Bio je veliki izazov dovesti bolid do cilja. Prvi izlazak sigurnosnog automobila na stazu je pokvario našu strategiju i tada mi je već bilo jasno da ne mogu do bodova. Ipak, bilo je bitno da ne vozim preko limita kako bih završio trku. Restart je bio dobar, ali smo imali problema sa maksimalnom brzinom i to moramo da popravimo. Sa Williamsima je bilo teško, a imao sam i Lotus iza sebe. Moram da nastavim da radim kako bih pre svega popravio svoje performanse u kvalifikacijama“, rekao je Gutierrez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

McLaren: Razvoj bolida ide u pravom smeru

Ova vozača tima bila su zadovoljna učinkom na trci u Monaku.

"Početak vikenda i nije bio baš obećavajući, ali na trci u Monaku morate da se verujete sve do poslednjeg trenutka. Imao sam dobre uvodne krugove, ali je Perez izveo veoma dobar manevar i pretekao me je na izlasku iz tunela. Posle par krugova, Checo i Kimi su imali sudar, posle čega su zadržavali celu kolonu. Kasnije, video sam mogućnost da obidjem Fernanda, što sam i učinio. Tokom trke pokazali smo da imamo tempo, što nam daje veliko ohrabrenje za nastavak šampionata", kazao je Button.

"Imao sam dobru trku, gde sam imao prilike da preteknem dosta bolida. Kimi mi nije ostavio dovoljno mesta pri izlasku iz tunela, što me je nateralo da udarim u zid i zakačim njegov bolid. Pre toga sam pretekao Buttona i Alonsa, pa tako da je taj udes dosta pokvario moj dan. Kasnije, sistem za hladjenje kočnica bio je oštećen, tako da sam morao da odustanem", izjavio je Perez.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Grosjean kaznjen

Romain Grosjean dobio kaznu od 10. mesta za narednu trku

Lotusov vozač Romain Grosjean kažnjen, zbog incidenta sa Ricciardom.

Sudije u Monacu odlučile su da je Grosjeanovo kasno kočenje dovelo do eliminacije oba bolida iz trke iako je taj incident mogao biti izbegnut.

Grosjean tako nastavlja sa udesima i kaznama koje su ga pratile tokom cele prošle sezone

Comment

Working...
                                X