F1 2013

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Hamilton: Vozio sam kao idiot u Q2

Hamilton je nakon ispadanja iz Q2 svoju vožnju u tom delu sesije opisao kao idiotsku.

Britanac sutra kreće sa dvanaestog mesta i to je prvi put u poslednjih 67 trka da hamilton nije uspeo da prođe u Q3.

„Generalno sam imao jako lošu sesiju. Nisam uspeo da sastavim ni jedan normalan krug. Vozio sam kao idiot. Ovo je bila jedna od mojih najgorih vožnji i izvinjavam se ekipi zbog toga“, rekao je Hamilton.
    Adrian Sutil je trenutno pod istragom zbog navodnog blokiranja Hamiltona, ali vozač Mercedesa smatra da to nije glavni razlog njegovog preranog ispadanja.
    „Sada više nije ni bitno. Trebao sam u svakom slučaju da završim posao još krug ranije“, dodao je Hamilton.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Webber: Uspeo sam na kraju

Mark Webber se nada da će mu druga pozicija u kvalifikacijama otvoriti vrata ka prvom podijumu u karijeri na VN Italije.

„Rekao sam mojim mehaničarima da ciljam najbolji rezultat u karijeri u Monci i ovo je svakako dobar korak. Uspeo sam na kraju da sastavim krug kada je bilo najbitnije.“

Upitan kako se oseća pošto je ovo poslednji evropski gran-pri u njegovoj F1 karijeri Webber je rekao da ga to ne sputava previše pošto ima da vozi još sedam trka nakon Italije.
      „U Brazilu ću definitivno biti emotivniji. Još uvek uživam u vožnji i nadam se da ću imati neke dobre rezultate u narednim trkama. Ali ja ne idem u penziju. Ljudi će svakako moći da dođu sledeće godine i gledaju me u Le Mans šampionatu“, rekao je Webber.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Alonso dematuje da je ljut na tim

Španac je demantovao da je besan na tim zbog loše taktike.

Tokom kvalifikacija vozači Ferrarija trebali su da odigraju igru zavetrine, što se ovom prilikom nije desilo. Zbog toga Alosno je završio kvalifikacije slabije nego što je očekivao, pa je možda bio malo besan na svoj tim. U radio poruci koja je bila na italijanskom, mogli smo da čujemo kako je Alonso svašta rekao timu.

"Pa sada treba da ga pustite da ode dalje. (pauza) Glupi ste. Mamma mia", kazao je Alonso misleći na to da je Felipe Massa bio predaleko kako bi mu napravio zavetrinu.
        Ipak, posle kvalifikacija vozač Ferrarija je kazao nešto drugo.
        "Sve je bilo odlično. Planirali smo da Massa bude malo ispred mene što mi je pomoglo na pravcu. Mislim da sam dobio koju desetinku zbog njega", kazao je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Vettel iznenađen dominacijom u Monci

Nemac je rekao da Red Bull nije očekivao da bude ovoliko brz na kvalifikacijama za VN Italije.

„Bolid je bio fantastičan ovog vikenda. Juče smo imali odličan tempo i uspeli smo da to prenesemo i u kvalifikacije. Ja sam imao dva dobra kruga, ali je svakako iznenađujuće što imamo oba bolida u prvom startnom redu pošto smo se i ja i Mark prethodnih godina dosta mučili ovde. Moram da pohvalim i aero paket za Moncu pošto za razliku od prethodnih godina konačno možemo da pariramo ostalima na pravcu, dok u krivinama generalno imamo dobar auto. Ovo je sjajna staza i bolid deluje veoma lagano zbog specifične aero konfiguracije. Proklizavanje ne mora mnogo da vas košta, ali ako to prečesto radite, može da dođe do problema“, rekao je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Toro Rosso u odličnoj formi u Italiji

Italijanski tim je danas uspeo da obojici vozača omogući da se plasiraju u Q3.

„Lepo je ponovo biti u Q3. Možda smo na kraju mogli da se nađemo i među prvih pet, ali smo ipak izgubili malo u poslednjih deset minuta. Ipak, i dalje sam zadovoljan sedmom pozicijom. Zadnjim levim točkom sam zakačio sljunak na izlasku iz druge šikane u svom poslednjem pokušaju i to me je koštalo malo vremena. Imati oba bolida među prvih deset na suvoj stazi je veliki uspeh“, rekao je Ricciardo.

„Juče nismo delovali preterano dobro, ali su se naši napori isplatili na trećem treningu i kvalifikacijama. Vozio sam na limitu u poslednjem pokušaju u Q3, ali sam izgubio kontrolu na izlasku iz Parabolike. Šteta, pošto me je to definitivno koštalo boljeg plasmana, ali sam zadovoljan i sa desetim mestom“, izjavio je Vergne.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Hulkenberg prezadovoljan

Nico Hulkenberg nije skrivao zadovoljstvo nakon što je kvalifikacije u Italiji završio na trećoj poziciji.

„Ovo je lepo iznenađenje. Imali smo težak petak i ljudi u timu su odradili veliki posao preko noći. Bolid je iz kruga u krug bio sve bolji i na kraju sam sastavio sjajan krug koji nas je sve iznenadio. Prošla godina je bila potpuno drugačija pošto je Sauber bio veoma konkurentan. Ova sezona je nešto teža, ali mislim da imamo dobar trkački tempo i da su bodovi realna meta“, izjavio je Hilkenberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Williams mogao bolje u kvalifikacijama

Dok je Bottas imao probleme, Maldonado je prošao u Q2, ali nije mogao da drugi put izađe na stazu zbog predugog merenja bolida.

„Izgubili smo mnogo vremena kod merenja bolida pred drugi izlazak na stazu u Q2 i to nas je koštalo boljeg plasmana. Verovatno smo mogli da budemo bliži prvoj desetorici pošto su stvari izgledale dosta bolje po nas. Šteta je što nismo pokazali pun potencijal danas“, rekao je Maldonado.

„Imao sam čiste krugove na medijum gumi u Q1 i verovao sam da će to biti dovoljno za prolaz dalje. Međutim, na kraju nisam imao vreme. Večeras ćemo pregledati podatke pošto je osećaj u bolidu definitivno bio dobar. Trkački tempo nam je dobar, a ovde ima dosta mesta za preticanje, tako da verujem da možemo da imamo dobru trku“, izjavio je Bottas.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Force India nije imala dovoljno prijanjanja

Oba vozača Force Indie su se mučila sa manjkom prijanjanja na stazi na kojoj obično postižu dobre rezultate.

„Kvalifikacije su bile teške. Napravili smo određene promene preko noći, ali rezultati nisu bili zadovoljavajući na trećem treningu. Pre kvalifikacija smo mogli da napravimo samo manje promene kako bi poboljšali balans. U kvalifikacijama je definitivno bilo malo bolje, ali smo i pored toga dosta zaostajali. Moj krug u Q2 neije bio loš i četrnaesto mesto je bilo maksimum. Sutra nam je cilj da osvojimo bodove što će biti teško ostvarivo, ali daćemo sve od sebe“, izjavio je Sutil.

„Danas su osećanja pomešana pošto smo na treningu imali kvar na kočnicama što nam je oduželo dragoceno vreme u pripremi bolida za kvalifikacije. Mehaničari su obavili odličan posao i spremili su mi bolid na vreme, ali na kraju nismo imali performanse za bolji plasman od šesnaestog mesta. Generalno smo se dosta mučili u kraćim stintovima i nadam se da će sutra u trci biti bolje. Takođe postoji i šansa da padne kiša i možda bi smo uz pomoć strategije mogli da napravimo malo veći skok“, rekao je di Resta.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Marussia ne menja vozace

Marussia nagoveštava nepromenjenu vozačku postavu za 2014.

„Ovo je početak perioda kada zaista počinjete da donosite neke ključne odluke“, rekao je sportski direktor Marussie, Graeme Lowdon: „Obično tek kasnije pravimo bilo kakve najave, ali oba vozača su uradila izuzetno dobar posao i ponekad pod veoma teškim okolnostima. Postoji veoma dobra harmonija u timu i dobar timski duh. Bilo bi lepo da to održimo, ali sačekaćemo i videćemo.“

Marussia se trenutno nalazi na veoma značajnom 10. mestu na listi konstruktora, nakon Bianchijevog 13. mesta u Maleziji.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Sefovi timova zele da Todt ostane predsednik

Šefovi timova veruju da Jean Todt dobro obavlja zadat posao predsednika FIA-e

Vodeći šefovi F1 timova su u Monzi rekli da bi podržali Jean Todta ukoliko se bude po drugi put kandidovao za mesto predsednika FIA-e.

Todtov rival na predstojećim izborima je David Ward, koji je u petak objavio da on želi da ''poboljša efikasnost i odgovornost'' od strane FIA-e.

Ali Ferrarijev šef Stefano Domenicali, koji je nasledio Todta u timu iz Maranella, insistira da su ''stabilnost i kontinuitet'' od ključnog značaja.

''To je jedna od stvari koja nam uvek nedostaje,'' rekao je Italijan.

Domenicalijev kolega Martin Whitmarsh iz McLarena takođe je zvučio podržavajuće kada je u pitanju nastavak uloge Todta, iako Francuz ustvari nije još saopštio svoju nameru da ostane na mestu na kome je sada.

''Moram reći da on nije koristio ovaj sport za svoj sopstveni ego... Mislim da je Jean postupao u interesu motor sporta,'' rekao je Whitmarsh.

Todt je često bio kritikovan kako je blag, ali Whitmarsh je rekao da misli da je nedostatak kontraverznosti ustvari jaka tačka.

''Mislim da za neke ljude nije bilo dovoljno galame, akcije, što su stvari koje su u glavama nekih ljudi dobre,'' rekao je.

''Ali mislim da za nas koji učestvujemo u sportu, imanje konzistentnosti – neko ko donosi odluke koje su u interesu kvaliteta i efikasnosti sporta – je veoma korisno.''

''Mi (timovi) ne utičemo na ishod izbora, ali mislim da je Jean odradio dobar posao do sada i videćemo da li će uspešno nastaviti da bude predsednik,'' dodao je Whitmarsh.

Kao i Domenicali, još jedna osoba koja je radila sa Todtom u Ferrariju je Ross Brawn, koji je danas šef Mercedesa.

''Mislim da su stabilnost i konzistentnost veoma bitni,'' rekao je Britanac u Monzi.

Todta je takođe u petak podržao i Christian Horner, šef tima trenutnog svetskog šampiona Red Bulla.

''Mislim da je Jean odradio veoma dobar posao,'' rekao je.

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Ecclestone odbacio postojeci kalendar za 2014.

Bernie Ecclestone negirao kalendar za 2014. koji se našao u rukama šefova timova ovog vikenda

Raspored u kalendaru ima rekordnih 21 Velikih Nagrada, ali vlasnik F1 Ecclestone insistira na tome da pravi kalendar za sledeću sezonu ''još nije završen''.

''Kažem da ne postoji nacrt kalendara,'' rekao je vlasnik F1 za Reuters.

Ecclestone je takođe rekao za britansku televiziju Sky: ''To nije došlo od nas.''

Zaista, dve trke nisu na kalendaru – New Jersey i Valensija – koju su kao trenutno izbačene iz prvobitnog nacrta kalendara.

''Nemamo zvanično saopštenje da se trka neće desiti,'' citiran je Jose Ciscar, podpredsednik vlade Valensije.

A kada je FIA-in američki zvaničnik Nick Craw upitan o New Jerseyu rekao je da nacrt kalendara ''sadrži više događaja koji ne mogu biti izvesti i ne sadrži neke događaje koji se mogu izvesti''.

Beat Zehnder, timski menadžer Saubera, složio se da kalendar iz Monze deluje otrcano i da se gotovo sigurno može izmeniti.

''Naročito broj trka,'' rekao je za Speed Week.

''Imati stvarno 21. trku zahteva saglasnot svih 11 timova. I po svoj prilici to se neće desiti.''

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Raikkonenov povratak u Ferrari i dalje tema

Poznati sa padoka sumnjaju u glasine da bi se Kimi Raikkonen mogao vratiti u bivši tim

Priča se da je Finac sada spreman da pristane na dogovor, ali trostruki svetski šampion Sir Jackie Stewart je rekao u Monzi: ''Ne vidim kako bi se funkcionisalo imajući Kimija u istom timu sa Fernandom Alonsom.''

''Jedna stvar, Alonsu se to ne bi sviđalo,'' dodao je.

Međutim, Stewart možda ne govori skroz objektivno, pošto je on konsultatnt u Lotusu, a pored toga Lotus po svaku cenu želi da ubedi Finca da ostane.

Ali čak i bivši Ferrarijev vozač Rubens Barrichello sumnja o postavi Alonso-Raikkonen.

''Teško je zamisliti da Ferrari čini takvu promenu, koja je takođe toliko kritična,'' rekao je Brazilac.

Možda se to odnosi na radikalne promene za 2014. koje slede, ali Barrichello takođe insistira da bi Alonso-Raikkonen bila promena u Ferrarijevoj politici jasnog označavanja vozača broj 1.

''Sa Alonsom i Raikkonenom ne biste imali to,'' rekao je za brazilski list O Estado de S.Paulo.

Još jedan bivši vozač F1, Luciano Burti, složio se sa njima u Monzi: ''Ne bih se kladio da Kimi može biti u Ferrariju sa Alonsom.''

''Vidim da sve zavisi od toga šta će Felipe (Massa) uspeti da uradi ovde i u Singapuru. U Formuli 1 se vaši najnoviji rezultati najviše računaju,'' rekao je.

Jedan od nedavnih kandidata koji bi mogao doći u Ferrari sledeće godine je i Jenson Button, ali izgleda da je Britanac za sada potpuno posvećen svom trenutnom timu, McLarenu.

''Pa, on ne izgleda veoma zabrinut za svoju budućnost, nije li tako?'' rekao je Martin Whitmarsh u Monzi.

''On je naš veliki ambasador i odličan vozač. U principu obe strane su u sporazumu i pravo vreme za zvanično saopštenje će doći,'' dodao je.

Button je takođe odbacio mogućnost odlaska u Ferrari.

''Ferrari će uvek biti opcija za mene, ali nije bilo ozbiljnih diskusija,'' rekao je svetski šampion iz 2009.

''Dakle, definitivno nema šansi da ovog puta odem tamo. Verujem da će nastaviti sa Fernandom i Felipeom.''

''Ali čuo sam zanimljive glasine danas. Neko mi je rekao da će Fernando otići u McLaren,'' rekao je Button.

''Ne znam da li će se to desiti – nije baš napustio McLaren na dobar način. Alo hajde da sačekamo i vidimo,'' dodao je.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Vettel "preskocio" Webberovu zurku

Vettel u petak nije prisustvovao oproštajnoj žurci Marka Webbera

Nemački Bild piše da se trostruki svetski šampion „igrao svojim iPhoneom“ u isto vreme dok se u Red Bullovom motorhomeu u Monci, održavala oproštajna žurka Marka Webbera.

Na žurci su bile ostale poznate F1 zvezde medju kojima i Ross Brawn, Jenson Button, Lewis Hamilton pa čak i ser Frank Williams koga su nosili 16 stepenica u kolicima, kako bi uveličao ovaj dogadjaj.

„Mi više nismo prijatelji, ali poštujemo jedan drugog“, rekao je Vettel.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Caterham: Napravili smo korak napred

Ova vozača tima bila su zadovoljna svojim učinkom.

"Moj start bio je dobar i uspeo sam da zadržim svoju poziciju u prvom stintu. Ipak, Bottas je kasnije bio mnogo brži i uspeo je da me obidje. Bolid je bio dobar i gume su se ponašale u skladu sa našom taktikom. U drugom stintu sam koristio meke gume dok je treći deo trke bio dosta tih. Kasnije naišao je period plavih zastava, tako da sam većinu vremena usmeravao na vodeće vozače", izjavio je Pic.

"Imao sam dobar start ali ne i dobar prvi krug. Na prvu zamenu guma morao sam da odem nešto kasnije a na novom setu tvrdih guma bolid se ponašao dosta dobro. Kada je bilo vreme za drugu promenu guma došlo je do malog nesporazuma izmedju mene i tima, jer kada sam stigao na servis mehaničari nisu bili spremni. To je koštalo dosta vremena što Bianchi iskoristio i obišao me. Kasnije uspeo sam da povratim svoje mesto, kao i da držim priključak za mojim timskim kolegom", kazao je van der Garde.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Force Indija: Mučili smo se da nadjemo tempo

Svi u timu želeće da što pre zaborave trku za VN Italije.

"Veoma teška trka za mene a na kraju morao sam da odustanem zbog problema sa kočnicama. Pokušao sam da izvučem maksimum, ali sam svo vreme bio ograničen po pitanju performansi. Pit stop je bio dobar, mada sam na stazi izgubio mesto od Gutierreza. Kasnije sam uspeo da povratim poziciju, ali nisam imao šansi protiv bržih bolida. Poeni nisu bili daleko, ali je to bilo nemoguće izvesti ovog vikenda", kazao je Sutil.

"Ovo je bio moj najgori vikend ikada. Juče sam imao problema sa kočnicama a danas sam morao da odustanem posle par krivina. Posle starta bio sam u gužvi i nisam mogao da izbegnem Grosjeana. Nadam se boljem vikendu u Singapuru", dodao je di Resta.

Comment

Working...
                                X