F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Alonso: Ovo je bio maksimum

Španac je rekao da je njegov krug bio veoma dobar, ali da bolje od sedme pozicije nije mogao.

„Mislim da je ovo danas bio naš limit. Krug je bio dobar, ali je šest bolida bilo brže. Bila je ovo jako teška subota. Novi delovi koje smo juče testirali su definitivno doneli poboljšanje, ali danas nismo mogli sve da ih koristimo pošto su mogli da izazovu potencijalne probleme sa pouzdanošću motora. Ipak, dobro je da znamo da se pravi napredak i nadam se da ćemo na sledećim trkama nastaviti takav trend. U šampionatu konstruktora ćemo se boriti sa Red Bullom za drugo mesto i cilj nam je da sutra budemo ispred njih“, izjavio je Alonso.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/alonso-ovo-je-bio-maksimum
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Razocaravajuce kvalifikacije za Lotus

Vozači Britanskog tima nisu uspeli da se bore za ulazak u Q3.

Kao i na prethodnoj trci u Monaku, vozači Lotusa nisu uspeli da prođu u Q3 pošto su Grosjean i Maldonado kvalifikacije završili na 14. i 17. mestu.

Maldonado je zbog problema svoj bolid morao da parkira u krivini 3 pred kraj prvog dela kvalifikacija tako da nije mogao da učestvuje u Q3 iako je izborio plasman.

Grosjean je sa druge strane bio četrnaesti, dve desetinke iza Sergia Pereza. Opšti utisak je da će vozačima Lotusa sutra biti jako teško da se domognu bodova zbog slabe maksimalne brzine na pravcima.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/razocaravajuce-kvalifikacije-za-lotus

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Bottas veruje da ce moci da se bori sa Red Bullom

Finac smatra da bi sutra mogao da dođe do svog prvog podijuma u Formuli 1.

„Moramo da budemo zadovoljni ovim rezultatom. Bilo je jako blizu i u poslednjem krugu je bilo malo gužve što nas je koštalo, ali je zato prvi pokušaj bio dovoljno dobar. Bili smo konkurentni tokom celog vikenda i jedva čekam trku. Znam da možemo da se borimo sa Red Bullom, a imamo i dobru brzinu na pravcu“, rekao je Bottas.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/bottas-veruje-da-ce-moci-da-se-bori-sa-red-bullom

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Perez se nada da ce mu brzina na pravcu pomoci

Meksikanac veruje da bi brzina Force Indije na pravcu mogla da mu omogući da popravi svoj slab plasman iz kvalifikacija.

„Bila je ovo nezgodna sesija i bilo je teže nego što smo očekivali. Krećem sa trinaestog mesta, ali mislim da imamo dobre šanse sutra. Imamo dobru brzinu na pravcima i to će biti jako važno. Već smo ove sezone pokazali da smo nedeljom u boljoj formi i da umemo da iskoristimo prilike. Moraćemo da pogodimo i dobru strategiju pošto se ona ovde uvek svodi na jedno ili dva zaustavljanja“, rekao je Perez.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/perez-se-nada-da-ce-mu-brzina-na-pravcu-pomoci

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Sauber razocaran danasnjim kvalifikacijama

Švajcarski tim je na kvalifikacijama za VN Kanade imao samo jednog predstavnika.

Adrian Sutil je danas na kvalifikacijama bio jedini predstavnik Saubera pošto je Esteban Gutierrez oštetio bolid na trećem slobodnom treningu.

"Još jednom, ovo za mene nisu bile lake kvalifikacije. Uspeli smo da uđemo u Q2 što je mali uspeh, ali se performanse nisu puno poboljšale. Posle kvalifikacija ostali smo na istom mestu gde smo bili i na trećem treningu. Bolid je težak za vožnju. Treba nam još prijanjanja. Bilo je teško kontrolisati gas bolida koji je bio dosta "nervozan". Sutra moramo da damo svoj maksimum." izjavio je Sutil.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/sauber-razocaran-danasnjim-kvalifikacijama

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

McLaren na kvalifikacijama imao problema sa gumama

Jenson Button uspeo je da se probije u treći deo kvalifikacija.

"Tokom celog vikenda pokušavali smo da prilagodimo balans gde sam se ja dosta mučio sa bolidom na trećem treningu. Promene koje smo napravili bile su pozitivne i očigledan korak napred. Mislim da sam mogao da ostvarim vreme koje bi me stavilo na osmu poziciju ali ipak zadovoljan sam devetim mestom. Biće teško prognozirati kako će se gume ponašati na trci i samo mala promena može da napravi velike razlike." kazao je Button.

"Jenson je najverovatnije izvukao maksimum iz našeg bolida. Drugi deo kvalifikacija bio je težak za mene jer nisam imao dovoljno prijanjanja. Na trci biće veoma važno da što više sačuvamo naše gume posebno u toplijim uslovima. Ne znam šta sve mogu da očekujem ali se nadam dobroj trci i poenima." dodao je Magnussen.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/mclaren-na-kvalifikacijama-imao-problema-sa-gumama

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Canada produzila ugovor na jos 10 godina

VN Canade sigurna u kalendaru još 10 godina

VN Canade ostaće u kalendaru Formule 1 do 2024 godine, objavljeno je danas, nakon što je postignut dogovor promotera trke i šefa F1 Bernia Ecclestona.

Nakon što je postignut dogovor, država će pomoći organizaciji, ali će i sama staza morati da pretrpi značajne promene u garažama.

Promoter VN Canade Francois Dumontier je izjavio nakon postizanja novog ugovora:"25-40 miliona Canadskih dolara (13 - 21 milion Američkih dolara) će biti potrošeno na izgradnju i preuredjenje pit lanea, do 2017 godine, a takodje značajna unapredjenja će biti i u medicinskom centru".
                "Do 2017 godine moramo da spremimo potpuno nove garaže, tako da moramo početi sa radom što pre. Biće to veliki izazov, jer se staza nalazi na ostrvu okruženo vodom, tako da ćemo morati biti domišljati i inovativni, ali verujem da ćemo sve uspeti da uradimo do dogovorenog roka".

Kao povlastica za trku u Canadi, nakon renoviranja, staza će dobijati veći procenat od ulaznica u odnosu na prethodni ugovor.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7144

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Toro Rosso: Uvereni smo da ce nasi vozaci imati dobru trku

Jean-Eric Vergne uspeo da stigne do trećeg dela u kvalifikacijama.

"Imali smo odlične kvalifikacije. Male su razlike između vozača na gridu pa sam zbog toga morao da imam perfektan krug i da izvučem maksimum iz bolida. Tim i ja smo uspeli da postignemo zacertane ciljeve i osma pozicija je lepa nagrada za naš rad. Očekujemo puno od sutrašnje trke i nadam se nekim poenima." kazao je Vergne.

"Razočaran sam učinkom na kvalifikacijama. Juče nisam puno vremena proveo na stazi pa je tim radio preko noći kako bi spremio bolid za treći trening. Tokom kvalifikacija bolid je bio težak za vožnju gde sam imao probleme sa kočnicama. Moramo da analiziramo problem. Nije idealno što startujem sa 15. pozicije ali ja ću dati sve od sebe kako bi zabeležio poene." dodao je Kvyat.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/toro-rosso-uvereni-smo-da-ce-nasi-vozaci-imati-dobru-trku

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Marussia: Mogli smo u Q2

Vozači Marussije nisu bili preterano zadovoljni svojim rezultatom u kvalifikacijama.

“Došli smo ovde sa očekivanjima da ćemo se mučiti pošto nam ova staza nikada nije odgovarala. Međutim, doživeli smo prijatno iznenađenje i bili smo konkurentniji što pokazuje da smo napravili ozbiljan napredak. Danas su kvalifikacije bile solidne. Prvi pokušaj je bio dobar, ali je bilo prostora za napredak. Međutim, onda je sesija prekinuta tako da nismo imali prilike da popravimo rezultat. Ipak, ono što je dobro je da napredujemo i sutra će mi plan biti da zadržim sve koji su iza mene, ali i da napadnem vozače koji su ispred”, rekao je Chilton.

“Razočaran sam kako su se kvalifikacije završile. Bolid je odličan ovog vikenda i to potvrđuje da smo uspeli da savladamo stazu koja nam ranije nije odgovarala. Prvi pokušaj je bio dobar, ali smo onda imali problema sa paljenjem bolida, tako da nisam mogao da popravim vreme. Na kraju je istaknuta i crvena zastava tako da bi situacija svakako ostala ista. Caterhami su iza nas i sada treba samo da se fokusiramo na vozače ispred”, izjavio je Bianchi.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/marussia-mogli-smo-u-q2

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Razocaravajuce kvalifikacije za Caterham

Oba vozača tima nisu uspela da zabeleže bolji učinak na kvalifikacijama.

"Tokom kvalifikacija nismo se odlučili da koristimo super-meke gume, ali me je na kraju omela crvena zastava pa nisam uspeo da popravim svoje vreme. Napravili smo napredak u odnosu na treći trening jer je balans bolida bio bolji. Zbog promene menjača dobio sam kaznu, pa ću tako u trku krenuti kao poslednji. Ovde je sve moguće pa se nadam dobrom rezultatu." izjavio je Kobayashi.

"Odmah na početku kvalifikacija izašao sam na stazu gde sam koristio super-meke gume. Idalje imam problem oko zagrevanja pneumatika ali smo uspeli da unapredimo bolid u odnosu na jutarnju sesiju. Žalim što sam moj brzi krug završio u zidu." dodao je Ericsson.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/razocaravajuce-kvalifikacije-za-caterham

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Kobayashi kaznjen zbog promene menjaca

Sa druge strane Pastor Maldonado dobio je opomenu.

Kamui Kobayashi će zbog promene menjača morati da startuje sa poslednjeg mesta na gridu. Zbog problema sa menjačkom kutijom njegov tim odlučio se za ovu promenu posle trećeg treninga.

Sa druge strane Pastor Maldonado dobio je opomenu od strane sudija. Vozač Lotusa nije vratio volan na svoje mesto posle parkiranja bolida u zaustavnoj zoni na krivini tri. Kao što je već ranije poznato u trku iz ptilejna će krenuti Esteban Gutierrez koji nije učestvovao na kvalifikacijama zbog promene šasije.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/kobayashi-kaznjen-zbog-promene-menjaca

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

"Ne vracam se u McLaren"

Hamilton odbio ponudu McLarena

Daily Mailov novinar, Jonathan McEvoy, tvrdi da je McLaren, pre izvesnog vremena, kontaktirao svog bivšeg vozača i šampiona 2008. godine, Lewisa Hamiltona, u nameri da ga vrate u tim od sledeće godine, kada ulaze u novu partnersku eru sa Hondom.

„Za sada su interesi samo privremeni sa obe strane,“, rekao je McEvoy: „Ako Hamilton izgubi titulu od Rosberga, možete samo da zamislite traumu koja će iz toga proizaći“.

Medjutim, Hamilton je u Kanadi izjavio da će, iako još uvek nije potpisao novi ugovor sa Mercedesom, najverovatnije ostati u tom timu.

„Trenutno nemam“, odgovorio je Hamilton kada su ga pitali da li ima novi ugovor: „Ali ja sam već rekao da sam srećan u ovom timu.“

„Ne mogu sebe da zamislim ni u jednom drugom timu u budućnosti“, dodao je Hamilton u izjavi za Mirror.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7146

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Newey produzio novi ugovor sa Red Bullom

Red Bull je potvrdio da je produžio ugovor sa svojim tehničkim direktorom Adrianom Neweyjem, ali Formula 1 vise neće biti njegov primarni fokus.

Newey se pridružio timu 2006. i jedan je od najzaslužnijih za rezultate Red Bulla u proteklih 5 godina.

Britanac je prema nekim glasinama trebao da okonča saradnju sa Red Bullom na kraju ove sezone, ali se na kraju ispostavilo da i dalje biti uz ekipu s tim što mu Formula 1 više neće biti primarni fokus, već će raditi i na drugim projektima Red Bulla.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/newey-potpisao-novi-ugovor-sa-red-bullom

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Ricciardo u Kanadi prekinuo dominaciju Mercedesa

Vozač Red Bulla zabeležio je svoju prvu pobedu u Formuli 1.

Vremenski uslovi pred početak trke bili su znatno topliji nego što smo imali prilike da vidimo ovog vikenda. Ambijalna temperatura bila je 27 stepeni dok je temperatura staze dostigla čak 48 podeljak.

Lewis Hamilton je imao bolji start od svog timskog kolege Nica Rosberga, ali je Nemac uspeo da zatvori teme na prvoj krivini što je iskoristio Sebastian Vettel i tako domogne se drugog mesta. Već na trećoj krivini Max Chilton izgubio je kontrolu nad svojim bolidom i lansirao Julesa Binachia u zaštitni zid što je izazvalo izlazak sigurnosnog automobila na stazu. Na kraju oba vozača Marussije odustali sa trke.
                              Trka je restartovana tek u osmom krugu a Rosberg je poveo kolonu ispred Vettela i Hamiltona. Posle dva kruga vožnje u menjaču Lewis Hamilton je uz pomoć DRS uspeo da obiđe Sebastiana Vettela i tako krene u lov za Nicom Rosbergom. U tim momentima Marucs Ericcson bio je treći vozač koji je odustao od trke.
                              Daniel Ricciardo bio je prvi vozač koji je u 14. krugu otišao na zamenu pneumatika a njega su ispratili Bottas i Button. Dva kruga kasnije istu stvar učinio je i Sebastian Vettel dok je 17. krug bilo vreme kada je Fernando Alonso otišao na redovan servis. Na ovaj način Španac u Ferrariju uspeo da je obiđe Jena-Erica Vergnea. Lideru trke trebalo je 18. krugova da se otarasi svojih super-mekih guma i uspeo je da i posle Hamiltonovog servisa sačuva vodeću poziciju.
                              U 23. krugu Vettel je pokušao da napadne Nica Hulkenberga u 10. krivini ali je vozač Force Indije imao bolju putanju i uspeo da sačuva svoju poziciju. Hamilton je u poslednjih nekoliko krugova uspeo da smanji zaostatak za Rosbergom na samo pola sekunde ali je Nico zbog jakog kočenja na poslednjoj krivini alternativnim putem došao na startno ciljni pravac. Felipe Massa je u 26. krugu uspeo da na startno-ciljnom pravcu obiđe Fernanda Alonsa.
                              Sergio Perez se odlučio za taktiku sa jednim zaustavljanjem pa je tako tek u 35. krugu otišao da zameni svoje super-meke gume. Dva kruga kasnije Vettel se odlučio da ponovo zameni svoje pneumatike dok je krug kasnije istu stvar učinio i Daniel Ricciardo. U tim momentima oba vozača Mercedesa prijavila su probleme sa gubitkom snage pa su od najbržih vozača postali jednih od najsporijih na stazi.
                              Kimi Raikkonen je u nastavku trke imao okretanje na 10. krivini što ga je bacilo na 15. poziciju. Na 25 krugova do kraja Nico Rosberg je otišao na svoj drugi servis a krug kasnije istu stvar učinio je Lewis Hamilton i tako prepustio Felipu Massi da povede trku. Na ovaj način Hamilton je uspeo da se posle redovnog servisa nađe ispreed svog timskog kolege.
                              Britanac u Mercedesu imalo je loš izlaz iz 10. krivine što je dovelo Rosberga u poziciju za napad. Hamilton je bio primoran da iseče zadnju krivinu posle čega je vratio Rosbergu vratio drugu poziciju. Odmah posle toga Hamilton je prijavio probleme sa kočnicama što ga je primoralo da odustane sa trke.
                              U 49. krugu Massa se odlučio da sa vodeće pozicije ode do boksa što je Nica Rosberga vartilo na prvu poziciju. Od tada u poteru za preostalim bolidom Mercedesa upustili su se Perez, Ricciardo i Vettel ali je Rosberg uspevao da održi razliku.
                              Massa je iskoristio grešku Nica Hulkenberga i Valtteria Bottasa i tako dospeo da petog mesta. U finišu trke Perez je izgubio drugo mesto od Danilea Ricciarda i počeo da sustiže Nica Rosberga. Na dva kruga do kraja Ricciardo je uspeo da na zadnjem pravcu obiđe posrnulog Rosberga i tako preuzme prvu poziciju. I Sebastian Vettel je iskoristio snagu svog bolida i tako pretekao Sergia Pereza. Ipak u nastavu ovog događaja Massa i Perez imali su jedan težak incident na starno-ciljnom pravcu što je oba bolida bacilo u zaštitnu ogradu na prvoj krivini. Na kraju trka se završila pod svetilma sigurnosnog automobila.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/ricciardo-u-kanadi-prekinuo-dominaciju-mercedesa

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Dupli podijum za Red Bull u Kanadi

Ekipa Red Bulla je ostvarila najbolji plasman u ovoj sezoni na Velikoj Nagradi Kanade.

„U šoku sam. Ovo je ludo. Trka se potpuno otvorila dvadesetak krugova pre kraja. Mnogo sam se mučio da prođem Pereza, ali sam uspeo i nakon toga sam se usresredio na Nica. Uspeo sam da ga sustignem i iskoristio prednost u DRS zoni. Osećaj je neverovatan, ali jasno nam je da je Mercedes imao problema i da bez njih verovatno ne bi smo imali šanse“, izjavio je Ricciardo.

„Moja trka je bila upropašćena nakon dvadeset krugova kada sam se zaglavio iza Hulkenberga. Hteli smo da pokušamo nešto sa strategijom, ali smo na kraju izgubili poziciju od Danijela. Na kraju smo profitirali zahvaljujući Perezovom problemu sa kočnicama. Imao sreće što sam izbegao incident između njega i Masse. Bilo je jako blizu“, rekao je Vettel.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/dupli-podijum-za-red-bull-u-kanadi

Comment

Working...
                                X