F1 2014

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Susie obara rekorde

Susie Wolff će biti prva žena u modernoj F1 koja učestvuje u GP-u

Susie Wolff priznaje da je „nervozna“ ali „spremna“ da postane prva žena, u poslednjih dvadeset godina, koja će učestvovati na zvaničnom treningu Formule 1, ovog vikenda tokom VN V.Britanije, koja se vozi na Silverstoneu.

Ona će voziti Williams u petak prepodne, i želi da iskoristi tu priliku da dokaže da je dorasla zadatku da se nadje na F1 gridu u skorijoj budućnosti.

„Ono što je najvažnije ove sezone je tim“, rekla je Susie: „Ali ja sam takodje veoma ambiciozna. Ovo je moja šansa da pokažem šta umem.“

„To je prilika koju ne može svako da dobije, a kao žena ja sam morala još više da radim da bih zaslužila poštovanje.“

„Ovo je super, super šansa. Moram da pokažem šta umem.“

„Nervozna sam, ali potreban vam je taj adrenalin. Iskreno, ja sam spremna. Savršeno sam se pripremila tokom testa u Barceloni.“

„Svi misle da treba da pokažem koliko sam brza, ali ja neću voziti kvalifikacijske krugove. Ja sam deo tima i odradiću svoj program, kao i što bi Valtteri uradio.“

„Veoma je bitno da vratim bolid u jednom delu, a ne u dvadeset.“

Ona priznaje da je njen cilj da se uskoro nadje na gridu Formule 1 kao zvaničan vozač F1 tima.

„Naravno. Ali to nije lako i ja sam realna. To je teško, je postoji toliko talentovanih vozača koji se bore za istu šansu.“

Ali, ona kaže da joj nekoliko stvari idu u prilog.

„Timovi žele lakše vozače, što ide ženama u korist, a i fizički sustižemo muškarce.“

„Morate da budete kompletan paket i da dovedete odredjen broj sponzora. Marketinški bi bilo dobro da zaposlite ženu, tako da se to nikada ne zna.“

„Kultura sporta se menja i sve je više žena inženjera i šefova. Ovo je odlično vreme da budete žena u motorsportu.“

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7272
    You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

F1 nastavlja da pritiska Ferrari

Budžeti su im različiti ali performanse nisu

Iako je u poredjenju sa Ferrarijem daleko manji potrošač u F1, Force Indija ipak ima slične rezultate kao i slavni Italijanski tim. Razlika koja je vidjena izmedju dva tima tokom proteklih godina se sada drastično smanjila zahvaljujući ogromnim promenama ove sezone u pravilima, a najviše zbog promena motora.

Nakon 8 trka ove godine, Force Indija je samo 11 bodova iza trećeplasiranog Ferrarija koji se nalazi na trećem mestu u šampionatu konstruktora, zbog čega je šef tima Bob Fernley neizmerno srećan.
      "Mi se konstantno takmičimo sa timom poput Ferrarija koji ima budžet duplo veći od našeg. To pokazuje da manji timovi ipak mogu da se takmiče sa većim, bogatijim timovima", izjavio je Bob za Trust of India.

Tema oko potrošnje novca u F1 je i dalje "vruća" u svetu F1, jer veliki timovi ne žele da ograniče svoje resurse, dok stručnjaci smatraju da bi smanjenje troškova, male time približilo velikim timovima po performansama.

Fernley smatra da, dokle god se troškovi ne smanje, veliki timovi će uvek imati prednost tokom sezone.

"Zbog tolike razlike u budžetima, uvek će biti teško takmičiti se sa velikim timovima tokom cele sezone. Zbog toga i smatramo da je vreme da se budžeti smanje. Ovaj sport bi trebao da bude o inteligenciji, a ne o prevelikom trošenju kako bi ste bili najbrži. Smanjenje troškova je veoma bitna stavka u F1 i trebala bi biti uvedena što pre".

Preuzeto se http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7253

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

Button: McLarenu treba promena sa Hondom

“Dolazak Honde naredne godine je pravi potez”.

Iako je Ron Dennis otvoreno upozorio Buttona da mora više da se trudi, a i mnogi najavljuju njegov odlazak iz McLarena, britanski as kaže da se raduje dolasku Honde u 2015-oj:

“Promene na bolje su već počele. Vratio nam se Ron Dennis, tu je i Eric Boullier. Ne kažem da u prošlosti nije sve funkcionisalo dobro, ali nekad je promena neophodna. Sada imamo osećaj da smo na dobrom putu. Zato se radujem dolasku Honde jer će ta saradnja mnogo značiti McLarenu.”

Button je pohvalio svog timskog kolegu Kevina Magnussena rekavši da je za šest meseci značajno napredovao. Zatim je prokomentarisao i njihov međusobni odnos:

“Nikada nisam bio blizak prijatelj sa svojim timskim kolegama jer imam svoje prijatelje. Kevin je dobar momak i volim da sarađujem sa njim”.

Na trci u Silverstoneu, Button će nositi posebnu ružičastu kacigu u čast svog pokojnog oca koji je uvek bio pristan uz njega na trkama noseći pritom ružičastu majicu.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7262

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Vettel najbrzi na trecem kisnom treningu

Oba vozača Red Bulla zauzela su prve dve pozicije na trećem treningu.

Vremenski uslovi pred početak trećeg treninga bili su sasvim suprotni od onoga na šta smo juče navikli. Kišno vreme i niske temperature vladale su nad stazom u Silverstonu.

Zbog toga svi vozači su u svoje instalacione krugove krenuli sa intermidijat gumama. Posle skoro 20 minuta pauze prve mereni krug postavio je Marcus Ericsson od 1m57.091s. Danil Kvyat je nakratko bio vlasnik najbržeg vremena sve do izlaska Kevina Magnussena na stazu koji je na intermidijat gumam postavio najbolji krug od 1m54.092s.

Daniel Ricciardo iskoristio je praznu stazu i postavio vreme koje je bilo dovoljno za prvu poziciju (1m52.631s). Koji momenat kasnije Roman Grosjean okrenuo se na startno-ciljnom pravcu ali je uspeo da sačuva bolid od mogućih oštećenja dok je Sebastian Vettel uspeo da preuzme prvo mesto od svojeg timskog kolege krugom od 1m52.522s.
          Na 17 minuta do kraja van staze na kraju Hangar pravca našao se Jules Bianchi. U finišu sesije vozači su na stazu izlazili sa gumama za kišu ali nisu uspeli da poprave vremena.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/vettel-najbrzi-na-trecem-kisnom-treningu

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Chilton kaznjen za VN V.Britanije

Chilton dobio kaznu zbog promene menjača

Max Chilton će startovati VN V.Britanije sa pet mesta niže pozicije u odnosu na onu koju osvoji u kvalifikacijama (ako je to matematički moguće).

Naime, Marussija je, zbog tehničkih problema, morala da zameni menjač na njegovom bolidu što automatski povlači kaznu od plus pet mesta za sutrašnju trku.

Preuzeto sa http://www.f1srbija.rs/index.php/f1-vesti-f1-news/8979-chilton-kaznjen-za-vn-v-britanije

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Rosberg dosao do iznenadjujuce pol pozicije

Nico Rosberg se najbolje snašao u promenjivim uslovima na Silverstonu. Hamilton tek šesti.

Kiše na početku kvalifikacija nije bilo, ali je staza bila mokra pa su vozači morali da koriste intermedijum gume. Kako je Q1 odmicao, tako se i staza sušila, pa se u samom finišu stvorila gužva kada su svi prešli na gume za suvo. Najgore su prošli vozači Ferrarija i Williamsa koji su predugo čekali i izašli su na stazu u trenucima kada je kiša ponovo počela da pada. Zbog toga će Bottas, Massa, Alonso i Raikkonen krenuti iz devetog i desetog startnog reda, a iza njih su još samo vozači Caterhama. Najbolje vreme nakon prvih 18 minuta je imao Rosberg, a sledili su ga Kvyat i Hamilton.

Drugi deo kvalifikacija je pripao Lewisu Hamiltonu koji je sa krugom 1m34.870s bio ispred Rosberga i Vettela. Vozači su tokom ovog dela najviše koristili medijum gumu, a od kvalifikacija su se oprostili Grosjean, Bianchi, Chilton, Gutierrez, Maldonado i Sutil, koji nije ni vozio zato što je izleteo sa staze u finišu Q1.
              Finalna borba za pol poziciju je bila veoma uzbudljiva. Međutim, do poslednjeg izlaska na stazu se situacija znatno popravila i vozači su u trećem sektoru počinjali da nadoknađuju veliku količinu vremena. U takvim uslovima se najbolje snašao Rosberg koji je sa vremenom 1m3

5.766s bio brži od drugoplasiranog Vettela i trećeplasiranog Buttona. Hulkenberg je bio četvrti, Magnussen peti, a Hamilton tek šesti pošto nije uspeo ni da završi svoj poslednji brzi krug. Perez, Ricciardo, Kvyat i Vergne su kompletirali prvih deset, a oni su napravili grešku pošto u finišu sesije nisu izlazili ponovo na stazu.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/rosberg-dosao-do-iznenadujuce-pol-pozicije

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Alonso ne krivi nikog zbog loseg rezultata

Oba vozača Ferrarija su kvalifikacije završila već u prvom delu.

Alonso i Raikkonen su u svoj finalni pokušaj za ulazak u Q2 krenuli u samom finišu prvog dela kada je u tim trenucima pala kiša i znatno usporila oba vozača Ferrarija.
                "Ovakve situacije se dešavaju u ovakim vremenskim uslovima. 30 sekundi pre toga bili smo na odgovarajućoj strategiji ali nismo uspeli da iskoristimo taj momenat. Izgleda da smo mi i Williams uradili neke stvari loše i zato smo kvalifikacije završili u prvom delu. Sutra startujem sa začelja, imaću puno posla i nadam se da će publika uživati u trci." kazao je Alonso.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/alonso-ne-krivi-nikog-zbog-loseg-rezultata

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Rosberg srecan zbog nove pol pozicije

Nemac je bio presrećan nakon osvajanja pol pozicije u promenjivim vremenskim uslovima na Silverstonu.

„Ovo je bila luda sesija. Vremenske prilike su se sve vreme menjale i bilo je jako teško. U prvom pokušaju je bilo dosta padavina u poslednje tri krivine i tu sam izgubio dosta vremena. Na kraju smo ipak odlučili da pokušamo ponovo, mada ja nisam verovao da će se uslovi dovoljno popraviti. Ipak, sve sam nadoknadio u trećem sektoru i na kraju je ispalo super. Za mene je naravno dobro to što je Hamilton tek šesti, mada očekujem da će se brzo probiti napred i nakon toga nas ponovo čeka direktan duel na stazi“, rekao je Rosberg.

Preuzeto se http://f1-serbia.com/najnovije/rosberg-srecan-zbog-nove-pol-pozicije

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Button: Moramo biti realni

Jenson Button je rekao da McLaren mora da ostane realan i pored osvajanja treće pozicije u kvalifikacijama.

„Ne mogu da verujem. Znam da je u pitanju tek treća pozicija, ali mi u poslednjih osamnaest meseci nismo mogli ni da sanjamo o ovakvom plasmanu. Lepo je što se sve ovo dogodilo pred domaćom publikom. Trka će zbog ovoga biti malo jednostavnija, ali moramo da ostanemo realni. Ako vreme bude kao danas, borba za podijum je moguća. U svakom slučaju, daću sve od sebe da izvučem maksimalan rezultat“, izjavio je Button.

Preuzeto sa Button: Moramo biti realni

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Vettel: Kockanje nam se isplatilo

Sebastian Vettel zauzeo je drugu poziciju na kvalifikacijama na Silverstonu.

Vozač Red Bulla je do poslednjeg momenta u trećem delu zauzimao deseto mesto, ali je u finišu i pored teških uslova uspeo da sklopi brzi krug koji ga je doveo u prvi startni red.

"Prvi moj pokušaj u trećem delu morao sam da prekinem, jer me je u poslednjem sektoru uhvatila kiša pa nije bilo svrhe da dalje nastavim. Vratio sam se u garažu i čekao sam pravi momenat da se vratim na stazu. U finišu sam izašao na slik pneumaticima i bilo je veoma teško da u krugu za zagrevanje bolid zadržim na stazi. Ipak, uspeo sam da izvezem dobar krug i zabeležim lep rezultat." kazao je Vettel.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/vettel-kockanje-nam-se-isplatilo

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Hamilton: Ja sam pogresio

Britanac je smatrao da neće moći da popravi vreme ne znajući da se poslednja sekcija staze znatno ubrzala.

„Ja sam pogrešio. Ne znam. Nemam pravi odgovor“, rekao je Hamilton. Novinari su ga nakon toga pritisli da da konkretniji komentar nakon čega je on dodao: „Jednostavno sam odlučio da odustanem. Mislio sam da ne mogu da popravim vreme. Nemam šta više da kažem o svemu tome u ovom trenutku.“

Hamiltonovu priču je kasnije potvrdio i Niki Lauda koji je dodao da su u Mercedesu znali da ne smeju da rizikuju i da su morali da voze još jedan brzi krug.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/hamilton-ja-sam-pogresio

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Revolucija u Ferrariju na pomolu?

Velike promene u Ferrariju

Kako navodi Italijanski Omnicorse, u Ferrariju se sprema velika promena u vodećem kadru. Nije tajna da Mattiacci i Fry imaju sukobe, kao i da je mesto Luce Marmorinija sve ugroženije zbog loših rezultata ove godine.

Sa druge strane, Marco Mattiacci najveće poverenje ima u Jamesa Allisona, a Italijanski sajt piše da je Allison sada zapravo prvi čovek ispod Mattiacia u lancu komande Scuderiom.

Omnicorse navodi da će od sada Pat Fry i Nicolas Tombazis raditi pod vodjstvom Jamesa Allisona, dok će Luca Marmorini i Guido di Paola otići iz odeljenja za motore. Novi lider odeljenja za motore se očekuje da uskoro stigne u Maranello, dok će Enrico Gualtieri i Lorenzo Sassi zadržati svoje pozicije. Menadžer odeljenja za motore će biti Mattia Binotto.

Prema pisnaju Omnicorsa, Antonello Coletta će predvoditi "revoluciju" u Ferrariju.

F14T bolid će biti iskorišćen do kraja godine kao poligon za testiranje modela za narednu godinu.

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=37&t=7283

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Izjave vozaca nakon kvalifikacija

Izjave vozača Caterhama nakon kvalifikacija za VN V.Britanije

Kamui Kobayashi: „Nakon kiše koja je padala u noći izmedju petka i subote, treći trening smo započeli na vlažnoj stazi ali nakon instalacionog kruga svima je bilo jasno da je staza spremna za intermediate. Izašli smo rano kako bi videli kako se te gume ponašaju i utvrdili smo da imamo malo problema sa trakcijom, ali auto je bio u redu. Pošto je ponovo počela da pada kiša, dugo smo proveli u garaži i izašli smo na par minuta do kraja na intermediate gumama. U Q1 smo ranije izašli na setu intermediate guma ali nakon par krugova izgledalo je da možemo da predjemo na slikove. Otišli smo u boks i izašli na setu opcionih guma ali samo što sam izašao na stazu javili su mi da se vratim u boks zbog problema sa bolidom. Napravili smo par izmena i izašli na još jedan krug sa opcionim gumama, ali sam imao isti tehnički problem i nisam mogao brže da vozim. To je šteta jer ovo je bila jedna od onih sesija u kojima smo mogli da budemo u Q2 sa oba bolida.“

Marcus Ericsson: „“Treći trening je startovao po vlažnom vremenu ali uslovi na stazi su bili dobri tako da smo prve krugove odradili na interemdiate gumama. Tokom tog izlaska kiša je ponovo počela da pada, posebno u drugom sektoru gde je bilo prilično mokro, pa smo otišli u boks i čekali sa većinom drugih bolida da kiša stane kako bi izašli na full-wet gumama u poslednjih par krugova. U kvalifikacijama smo izašli na stazu sa intermediate gumama i onda odlučili da predjemo na opcione gume. Uslovi su bili prilično kritični i napravio sam grešku u drugom sektoru kada sam stvarno forsirao. Nakon toga nisam mogao da popravim vreme i završili smo tu gde smo. Izgleda da će i sutra uslovi biti slični današnjim i mi znamo da to može da nam pomogne, posebno sa bolidima koji se nalaze oko nas na gridu jer sam siguran da će forsirati od samog početka.“

Izjava vozača Williamsa nakon kvalifikacija za VN V.Britanije

Valteri Bottas:"Cela sesija je bila neverovatna. Prekasno smo odlučili da udjemo po slikove, i to nas je koštalo, jer je kiša padala u vremenu kada smo krenuli u brzi krug. Iskreno, mislim da nismo imalis sreće. Imali smo dobar tempo, i bolid koji je definitivno bio za Q3, tako da smo propustil dobru priliku za dobrim plasmanom. SAutra će trka biti duga i nepredvidiva, tako da možemo se nadati povratku u bodove, jer imamo odličan bolid".

Felipe Massa: "Ovo je propuštena prilika da osvojimo još jendu dobru startnu poziciju. Nismo očekivali kišu, i kada smo ušli po slik gume i krenuli u brzi krug kiša je ponovo počela. Čim sam krenuo u brzi krug kiša je počela da pada, i to je bilo to, nije imalo mogućnosti da se napravi bolje vreme. Sutra neće biti lako, ali imamo brz bolid koji en zaslužuje mesto na koje smo se kvalifikovali".

Izjave vozača Mercedesa nakon kvalifikacija za VN V.Britanije

Nico Rosberg: „Vau. Kakve kvalifikacije! Bilo je toliko komplikovano tamo ovog popodneva zbog kiše i uslova na stazi koji su se stalno menjali. Veoma sam zadovoljan što smo sve uradili kako treba u takvim uslovima i što smo se popeli na vrh. Zahvaljujem se timu što su me tako dobro vodili u tih sat vremena. Moj poslednji brzi krug je bio veoma težak jer smo bili kratki sa vremenom i zaglavio sam se iza Lewisa. Srećom, on nije završio svoj krug ali znao sam da na poslednjoj krivini gubimo tri do četiri sekunde kada je stvarno vlažna staza tako da sam imao priliku da stvarno poboljšam to vreme i na to sam ciljao. Odlična je prilika startovati trku sa pol pozicije i daću sve od sebe da sutra pobedim.“

Lewis Hamilton: „Napravio sam grešku danas i povukao sam se iz kruga kada sam trebao da nastavim. Ovo su bile teške kvalifikacije sa promenljivim uslovima i uglavnom smo sve dobro prošli, do najbitnijeg dela kvalifikacija. To je bila moja odluka, loša odluka, i to je odlučilo kvalifikacije. Žao mi je što sam razočarao fanove jer su mi davali fantastičnu podršku i daću sve od sebe da sutra imam dobru trku za njih. Treba mi start kao što sam imao u Austriji pre dve nedelje i onda da pružim sve od sebe da se vratim u prednji red. Nikad ne znate šta sve može da se desi. Teško je kada izadjete iz bolida da pokažete svoje emocije i da vidite nešto pozitivno, ali sad se vraćam timu i mojoj porodici i odatle ću krenuti pripremu za sutrašnji dan.“

Izjave vozača Red Bulla nakon kvalifikacija za VN V.Britanije

Sebastian Vettel:"Bilo je gusto tokom Q1 i Q2, jer smo izlazili kasno na stazu zbog kiše, a onda u Q3 smo izašli prilično rano, ali sve u svemu pozicija na startu je odlična. Teško je znati koliko smeš da forsiraš u takvim uslovima, jer svaka krivina je nepoznanica. Instalacioni krug vam pokaže gde su mokri delovi staze, ali kada dodjete u brzom krugu to se promenilo. Jednostavno morate da rizikujete, a ja sam danas rizikovao i to mi se isplatilo".

Daniel Ricciardo:"Nisam očekivao da ću postaviti bolji krug na kraju sesije jer je kiša otežavala uslove. Zaista smo mislili da staza neće postati bolja pred kraj. Vettel je izašao na stazu samo zato što nije imao vreme pre toga. Iz ovoga moramo da naučimo - Krivo mi je što nisam izašao, jer je staza bila dovoljno suva za mnogo bolji krug. Šta je bilo bilo je, sada se fokusiramo na trku".

Izjave vozača Toro Rossa nakon kvalifikacija za VN V.Britanije

Daniil Kvyat:"Danas smo se borili za veoma visoke pozicije, ali pred sam kraj smo odlučili da ne izlazimo više. To se tada činilo kao ispravna odluka jer je bilo teško zamisliti da bilo ko može da popravi vremena, jer je baš padala kiša, i uslovi na stazi su bili veoma nezgodni. Ali ipak, ovako je ispalo kako je ispalo, i na kraju, pozicije 9 i 10 su dobre pozicije za start. Mi ćemo se definitivno sutra boriti."

Jean-Eric Vergne:"Bila je to dobra kvalifikaciona sesija danas, barem do pred sam kraj, kada smo napravili grešku kada smo odlučili da ne izlazimo više, na zadnji deo sesije i da poboljšamo pozicije. Zaista ne znam zašto je bilo tako, ali je činjenica da su drugi izašli i popravili svoje pozicij kao što se očekivalo. Šteta, jer imali smo dobar auto za borbu za višlje pozicije u poretku, i razočaravajuće je jer ceo vikend smo brži od nekih koji će sutra biti na gridu ispred nas. Ostanimo pozitivni i mislimo da su pozicije 9 i 10 dovoljno dobre da imamo sutra dobru trku."

Izjave vozača Marussije nakon kvalifikacija za VN V.Britanije

Jules Bianchi: „Fantastičan dan za tim, tako sam srećan zbog svih. Nakon naših prvih bodova u Monaku, sjajno je što smo sada ostvarili najbolji kvalifikacioni rezultat. Današnja situacija nije bila laka, pa je ovaj rezultat kombinacija sjajne strategije i perfektne procene promenljivih uslova, a onda samo izvlačenje maksimuma iz vremenskog okvira na stazi, kada su uslovi bili odgovarajući po gume. Bila je prava kocka, ali mogli smo samo da dobijemo ako malo rizikujemo, pa smo za zadnji stint stavili slikove, iako je staza bila na limitu. Imao sam stvarno dobar krug, a onda su bile istaknute žute zastave zbog Gutierrezovog okretanja. Da se to nije desilo, sigurno bih se popravio, i ko zna šta bi se desilo. Stvarno sam srećan zbog ovog rezultata na domaćoj trci tima, i sa naše pozicije sa koje startujemo – sve je moguće. Daću sve od sebe da iskoristim svaku priliku.“

Max Chilton: „Tim je danas odradio neverovatan posao, doneo fantastične odluke koje su nas stavile na pravo mesto u pravo vreme. Uzbuđen sam zbog 13. pozicije, ali realnost je da nije bilo žute zastave zbog Gutierreza – mogli smo biti na još boljoj poziciji. Naravno, dobio sam kaznu od plus pet mesta zbog promene menjača jutors, koja će me unazaditi, ali dobre kvalifikacije su mi bile potrebne baš zbog te kazne, i to smo i postigli pa ne mogu biti razočaran. Fantastičan je osećaj imati tako dobre kvalifikacije pred britanskim fanovima i jedva čekam trku. Ja sam ispred Caterhama i možda će nam slični uslovi biti potrebni da bismo napredovali, jer smo – kao što smo pokazali – jaki pod pritiskom.“

Izjave vozača Force Indije nakon kvalifikacija za VN V.Britanije

Nico Hulkenberg: „To je ispalo veoma dobro za nas i ja sam zadovoljan četvrtim mestom na gridu. U ovakvim danima samo treba da budete na pravom mestu u pravom trenutku i da imate malo sreće.Uslovi na stazi su se toliko menjali i do sada nisam video da se neka staza tako brzo suši na kraju Q3. Bilo je nekoliko kapi kiše na sredini sesije, ali u mom poslednjem krugu sve je bilo suvo. Četvrto mesto je dobra pozicija za sutra, ali teško je znati kakav tempo imamo. Definitivno smo napredovali sa balasnom bolida tokom noći a i manje je duvalo danas, što nam je išlo u korist. Ovo je interesantan grid, za koji se nadam da će da se pretvori u uzbudljivu trku za fanove sutra.“

Sergio Perez: „Danas smo imali različita osećanja. Lepo je biti sa oba bolida u Q3 i ispred nekih najdirektnijih rivala. Da su nam ponudili ovaj rezultat pre sesije, bili bi zadovoljni, medjutim, takodje smo razočarani jer znamo da smo mogli da imamo i bolji rezultat.Bilo smo na trećoj poziciji do poslednjeg kruga, ali kada se staza poboljšala izašao sam na poslednji krug, ali sam otišao preširoko na krivini 12 i izgubio sam temperaturu u gumama. Takodje sam morao da propustim neke bolide i to mi je napravilo veliki problem. Sa druge strane, ubedjen sam da smo se dovoljno popravili da smo mogli da zauzmemo prva dva reda. Šteta, jer su nam gume dobro radile sve do tog momenta i maksimalno smo iskoristili uslove na stazi. Ipak, ovo je veoma pozitivan rezultat i trebalo bi da imamo dobru priliku da ovo pretvorimo u dobru trku i dosta poena. Silverstone je veoma teško mesto za preticanje i pozicija na stazi je veoma važna, i zato sam zadovoljan.“

Izjave vozača McLarena nakon kvalifikacija za VN V.Britanije

Jenson Button:"Na startu sesije sam se zaista radovao izlasku na stazu. Čim smo izašli na stazu našli smo dosta prijanjanja, a samim tim dobili smo i na samopouzdanju. U Q1 sam čak imao i najbolje vreme na kraju sesije, ali zbog preširoke putanje u poslednjoj krivini to vremem ni je oduzeto - ipak, mislim da smo pokazali da u teškim situacijama možemo izvući najbolje iz bolida. U Q3 sam mislio da je cela staza mokra, jer sam imao poteškoća kroz prvi sektor, i malo podupravljanja, ali sam u poslednjem sektoru ipak uspeo da sastavim dobar krug. Želeo bih da sutra budu isti uslovi, ali ako bude suvo, realno nemamo tempo koji će nas zadržati na pozicijama koje smo osvojili u kvalifikacijama. Sve u svemu srećan sam jer sam pred svojom porodicom, prijateljima i domaćim navijačima ostvario najbolje startno mesto ove godine".

Kevin Magnussen:"Bila je ovo prilično teška kvalifikaciona sesija. Odlično je što je Jenson treći na startu, to je dobro za tim, ali ja sam srećan i sa devetim mestom. Bilo je teško znati kakva će staza biti iz kruga u krug, pa sam išao na sigurnije rešenje. Sada žalim što nisam forsirao, ali uvek je teško znati koliko jako možete da forsirate u takvim uslovima. Bio sam prilično iznenadjen kako se brzo osušio poslednji sektor u Q3. Nisam hteo da izlazim još jendom na stazu jer sam video koliko je mokro na drugim delovima staze, ali ipak se ispostavilo da su uslovi mnogo bolji nego što smo mi mislili. Teško je reći šta možemo da uradimo sutra. Imamo odbre startne pozicije, ali realno nije nam mesto tu, ali kao i uvek daćemo sve od sebe da u potpunosti iskoristimo pozicije koje imamo".

Izjava Pirellija nakon kvalifikacija za VN V.Britanije

Paul Hembery: „Sa ovako promenljivim uslovima tokom dana, bila je ovo veoma kompleksna kvalifikaciona sesija na kojoj je bilo od presudnog značaja odabrati trenutak za izlazak i proceniti količinu prijanjanja, koja je stalno evoluirala. Kao rezultat, imali smo neka iznenadjenja u poretku sve do kraja sesije. I dalje očekujemo dva pit stopa u sutrašnjoj tci, sa ovim veoma interesantnim gridom.“

Pirelli strategija: „Za trku od 52 kruga na Silverstoneu, strategija sa dva pit stopa je teorijski najbrža, iako će neki vozači možda probati i jedan pit stop, ukoliko žele da urade nešto drugačije od donjeg dela grida. Za najbržu strategiju predvidjamo medium-medium-hard, sa zaustavljanjem u 23. i 45. krugu. Strategija sa tri pit stopa bi takodje mogla da se isplati (medium-medium-medium-hard) sa zaustavljanjem u 18., 34. i 51. krugu. Medjutim, ovo bi mogli da dovede do problema, jer bi vozači sa ovom startegijom upali u gužvu pri kraju trke.“

Preuzeto sa http://f1srbija.rs/forum/viewtopic.php?f=107&t=7246&p=36291#p36291
                            Last edited by Pro FX-Sniper; 05.07.2014, 18:06.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Jos jedna propustena prilika za Wiliams

Massa i Bottas su i danas ispaštali zbog loše strategije tima.

„Cela sesija je bila neverovatna. Rešili smo da što kasnije izađemo na stazu u Q1, ali je onda počela kiša i nismo mogli da kompletiramo krugove. Nismo imali sreće. Imali smo tempo za Q3 i propuštena je dobra prilika. Pred nama je duga trka i pokušaćemo da dođemo do bodova“, rekao je Massa.

„Nismo očekivali da će ponovo padati kiša, a staza se sušila i znali smo da ćemo morati u finišu da pokušamo da popravimo vreme. Čim su počele da se pojavljuju prve kapi kiše, znali smo da je gotovo. Pred nama je puno posla sutra, ali bolid će svakako biti brz“, izjavio je Bottas.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/jos-jedna-propustena-prilika-za-williams

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Vozaci Toro Rossa zadovoljni kvalifikacijama

Oba vozača tima uspela su da uđu u poslednji deo kvalifikacija.

"Danas smo se borili za veoma visoke pozicije, ali smo pred sam kraj doneli odluku da više ne izlazimo na stazu. Izgleda da je to bila dobra stvar jer mislim da nismo mogli da poboljšamo vreme u onakvim uslovima. Ipak, 9. mesto je sasvim dobro za sutrašnji start." kazao je Kvyat.

"Ovo su bile dobre kvalifikacije za mene uprkos činjenici što sam napravio grešku u poslednjem delu. Imali smo dobar bolid i borili smo se za neke od vodećih pozicija. Zbog toga malo sam i razočaran ovim rezultatom." dodao je Vergne koji će sutra startovati sa 10. mesta.

Preuzeto sa http://f1-serbia.com/najnovije/vozaci-toro-rossa-zadovoljni-kvalifikacijama

Comment

Working...
                                X