F1 2015

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pro FX-Sniper
    CBC Senator XXL
    • 11.01.2010
    • 14410
    • Medakovic
    • Alfa-Brera

Raikkonen: Nismo u padu forme

Finac je uveren da Ferrari nije u padu forme nakon što su se danas oba Williamsa plasirala ispred njega i Vettela.

„Kvalifikacije nisu bile lake. Vetar nas je potpuno omeo i nije bio idealno. Uslovi su se konstantno menjali i bilo je teško sastaviti konstantan krug. Popravili smo malo karakteristike bolida kada se vozi po vetru, ali to i dalje nije dovoljno. Ne možemo biti zadovoljni pozicijama, ali dali smo sve od sebe i nadam se da će sutra biti bolje. Ne verujem da smo u padu forme. Jednostavno nam danas uslovi nikako nisu odgovarali. Sutra ćemo maksimalno pritiskati kako bi smo nadoknadili par pozicija“, izjavio je Raikkonen.

You can run, but you can't hide.

Comment

• Pro FX-Sniper
      CBC Senator XXL
      • 11.01.2010
      • 14410
      • Medakovic
      • Alfa-Brera

Razočaravajuće kvalifikacije za Sauber

Jedino je Marcus Ericsson uspeo da uđe u drugi deo kvalifikacija.

"Znali smo da će ovo za nas da budu teške kvalifikacije. Jasno se vidi da smo tokom sezone uspeli da popravimo performanse bolida. Tokom Q1 sve je dobro funkcionisalo, verovali smo da možemo do Q2 što smo i na kraju uspeli. Šteta je što nemamo ovde pravi tempo, ali ima prostora za poboljšanja." kazao je Marcus Ericsson.

"Razočaran sam što sam kvalifikacije završio u prvom delu. Ipak, danas smo imali dobar balans, ali sam se mučio sa gumama koje nisam uspeo da dovedem na radnu temperaturu. Nadam se da ću sutra uspeti da popravim stvari." izjavio je Felipe Nasr.

Comment

• Pro FX-Sniper
        CBC Senator XXL
        • 11.01.2010
        • 14410
        • Medakovic
        • Alfa-Brera

McLaren opomenut zbog greške sa gumama

Mehaničari tima su tokom kvalifikacija greškom na Alonsovom bolidu montirali gumu Jensona Buttona.

Tim iz Vokinga je tokom prvog dela kvalifikacija napravio veliku grešku kada je u istom trenutku očekivao svoja oba vozača u boksu. Ipak u poslednjem momentu FIA se odlučila da pozove Buttona na vandredno merenje kada je nastala čitava konfuzija.

"Očekivali smo oba bolida u boksu, da odradimo dupli servis kada je nastala konfuzija. Fernando je obišao Jensona, koji je bio pozvan na vandredno merenje pa su tako mehaničari stavili jednu njegovu gumu na Alonsovom bolidu." kazao je šef tima Eric Boullier.
        Ova situacija sigurno nije bila po propisima, ali su se sudije smilovala i samo su Alonsu i McLarenu izdale opomenu.

Comment

• Pro FX-Sniper
          CBC Senator XXL
          • 11.01.2010
          • 14410
          • Medakovic
          • Alfa-Brera

Mediji povezuju Red Bull sa Aston Martinom

Britanski proizvođač sportskih automobila je u pregovorima sa Red Bullom i želi da im pomogne da dođu do Mercedesovih agregata.

Autocar prenosi da bi Aston Martin postao tehnički partner Red Bulla pod uslovima u kojima tim trenutno sarađuje sa Renaultom i Infinitijem.

Pregovore je navodno pokrenuo generalni direktor Aston Martina Andy Palmer, koji je sa trenutnim direktorom marketinga i komunikacija kompanije Simonom Sproulom bio u Nisanu u trenutku kada je Red Bull dogovorio saradnju sa Infinitijem.
          Aston Martin se trenutno takmiči u Svetskom šampionatu izdržljivosti, a u Formuli 1 su se poslednji put pojavili 1960. godine.

Comment

• Pro FX-Sniper
            CBC Senator XXL
            • 11.01.2010
            • 14410
            • Medakovic
            • Alfa-Brera

Hamilton uprkos kiši i Williamsu odneo pobedu na Silverstonu

Lewis Hamilton bio ja najbolji na ovogodišnjem izdanju VN Velike Britanije.

Još pre početka formiranja startnog grida, trkački dan je već počeo naopako za Felipe Nasra. Naime, Brazilac je u svom krugu za formiranje grida ostao zaglavljen u šestoj brzini pa tako nije mogao da se nađe na startu.

Odmah na startu Williamsi su uspeli da do prve krivine obiđu oba Mercedesa, ali je Lewis Hamilton povratio drugo mesto od Valtterija Bottasa. Trku je poveo Felipe Masa, ali se već u prvom krugu pojavio siguranosni auto. Jenson Button je zbog kontakta sa Fernandom Alonsom odustao od trke a Španac je zbog oštećenja morao da boksa. Sličnu stvar uradili i vozači Lotusa što je rezultiralo odustajanjem oba vozača.
            Trka je restatovana već u trećem krugu a Bottas je uspeo da na pravcu pretkne Hamiltona za drugu poziciju. Vettel je imao velikih problema pa je tako pao deveto mesto dok je Max verstappen izleteo sa staze i završio u šljunku. Do 10. kruga vodeća četvorka se odvojila od ostatka kolone za čitavih 8 sekundi, a Bottas je već na Hangar pravcu dva puta napao Massau.
            U 14. krugu Kimi Raikkonen je otišao na svoj prvi servis a krug kasnije istu stvar učinio je i Sebastian Vettel. Hamilton je u 20. krugu sa trećeg mesto otišao na zamenu pneumatika a istu stvar malo kasnije uradili su Massa i Rosberg. Mehaničari Williamsa su paralelno izbacili svog vozača u boksu sa Rosbergom, ali je Brazilac imao pola metra više što mi je obezbedilo prednost na izlasku. Ipak, Hamilton je uspeo da posle ovoga povrati prvo mesto i nađe se na čelu kolone.
            Tri kruga kasnije Danile Ricciardo je zbog problema sa bolidom morao da odustane od trke. Od tada prema najavama timovi su očekivali kišu koja je bila predviđena za 15 minuta. Hamilton je ubrzo zatim napravio skoro 6 sekunde prednosti u odnosu na vozače Williamsa, dok je Raikkonen na 6. mestu kasnio za njim za oko 20. sekundi. 33. krug nam donosi odustajanje Carlosa Sainza kao i proceduru virtuelnog sigurnosnog automobila.
            Ova situacija trajala je samo dva kruga a kada je trka bila ponovo puštena na stazi je krenula i lagana kiša. Od tada Rosberg i Bottas su se upustili u borbu, ali je na određenim delovima staze Nemac u Mercedesu zbog kiše gubio zadnji deo boida. Raikkonen se tada odlučio da ode na drugu promenu guma i uzme intermedijt gume a Rosberg je uspeo da obiđe Bottasa, a malo kasnije i Massu pose čega je Mercedes imao oba vozača na čelu trke.
            Nico Rosberg je narednim krugovima uspeo da nadonadi skoro 5 sekundi za Lewisom Hamiltonom, što je primoralo Britanca da ode do boksa i stavi intermidijat gume. Istu stvar učinio je Sebastian Vettel i Nico Rsoberg, pa je tako Hamilton opet uspeo da zadrži prvo mesto a Vettel da se probije do treće pozicije. Na četiri kruga do kraja Raikkonen je otišao na novu zamenu guma.
            Hamilton je trku mirno priveo kraju, pa je tako odneo pobedu ispred Rosberga i Vettela. Massa i Bottasa su kroz cilj prošli na četvrtom i petom mesto a prvi bod zabeležio je i Fernando Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
              CBC Senator XXL
              • 11.01.2010
              • 14410
              • Medakovic
              • Alfa-Brera

Hamilton ponosan na svoju odluku oko promene guma

Britanac je sam doneo odluku kada treba da pređe na kišne gume.

„Kao prvo, ovo je bio poseban vikend za mene. Videti ponovo ovoliko publike je sjajno. Trka je bila teška. Jurio sam Williamse i bilo je jako teško približiti se i napasti. Ipak, bio sam dovoljno blizu pre prve promene guma i na kraju sam se našao ispred njih. Kada je pala kiša, potpuno sam izgubio temperaturu u gumama, a lideru je uvek najteže pošto on prvi stiče utisak o uslovima na stazi. Mislim da je ovo bio prvi put u mojoj karijeri da sam doneo ispravnu odluku u ovakvim uslovima i jako sam ponosan zbog toga“, izjavio je Hamilton.

Comment

• Pro FX-Sniper
                CBC Senator XXL
                • 11.01.2010
                • 14410
                • Medakovic
                • Alfa-Brera

Rosberg: Nisam imao izbora

Nemac nije imao drugog izbora nego da ostane na duže na stazi u trenucima kada se pljusak pojačavao.

„Kiša mi je jako odgovarala u početku pošto mi je omogućila da se približim i obiđem Massu i Bottasa. Potom sam smanjio i zaostatak za Lewisom. Kada je otišao u boks, bio sam ubeđen da je doneo pogrešnu odluku i bio sam zadovoljan u tim trenucima. Ipak, na kraju se ispostavilo da je to bila ispravna i pravovremena odluka. Bio sam mu blizu i morao sam da pokušam bar sa još jednim krugom, ali nije mi uspelo“, izjavio je Rosberg.

Comment

• Pro FX-Sniper
                  CBC Senator XXL
                  • 11.01.2010
                  • 14410
                  • Medakovic
                  • Alfa-Brera

Alonso: Ovaj bod smo bukvalno dobili na poklon

Španac je dobro svestan da je danas osvoji bod samo usled odustajanja drugih vozača koji su bili ispred njega.

„Nadam se da ćemo osvojiti još puno bodova. Ovaj jedan je dobar za moral ekipe i možda je kompenzacija za neke trke na kojima smo ga više zaslužili. Danas ga definitivno nismo zaslužili i dobili smo ga na poklon. Ne mogu da kažem da je deseto mesto dobar plasman. Mi želimo da budemo šampioni i potrebno nam je da još dosta radimo kako bi smo došli do tog cilja. Imaćemo nekih unapređenja na budućim trkama, ali ćemo zbog kazni možda ponovo startovati sa začelja. Cilj je da sezonu završimo na drugačijem nivou i da nam osvajanje bodova na trkama bude normalna stvar“, izjavio je Alonso.

Comment

• Pro FX-Sniper
                    CBC Senator XXL
                    • 11.01.2010
                    • 14410
                    • Medakovic
                    • Alfa-Brera

Vettel zadovoljan nakon novog podijuma

Nemac je bio iznenađen što se danas našao na podijumu.

„Imao sam jako loš start, a posle sam samo išao ka tome da povratim pozicije koje sam izgubio. Zaostatak za Williamsima je do tog momenta bio prevelik, a onda je počela kiša. U prvom navratu je to bilo samo u krivinama 6 i 7 pa je i dalje bilo bolje da ostanemo na slikovima. Onda sam u jednom od izlazaka iz Chapela primetio kišu i oblake i shvatio da je vreme za promenu. Bio sam iznenađen kada sam po izlasku iz boksa video Kvyata iza sebe, a bio je samo malo iza pre nego što sam otišao u boks. Pretpostavljam da je staza već u tim trenucima bila u jako lošem stanju i to ga je koštalo puno vremena.

Comment

• Pro FX-Sniper
                      CBC Senator XXL
                      • 11.01.2010
                      • 14410
                      • Medakovic
                      • Alfa-Brera

Massa: Bio sam brži od Valtterija

Vozači Williamsa vodili su veliku bobru tokom čitave trke.

Tokom prve trećine trke oba vozača Williamsa nalazila su se na čelu karavana, gde je iskusni Massa predvodio kolonu ispred Bottasa. Ipak, zaključak je da je drugoplasirani Finac bio brži, par puta napao Brazilca ali nije uspeo da ga obiđe, što je možda razlog za loš plasman na kraju trke.

"On je tada imao DRS i bilo mu je lakše da me prati. Ali ja sam bio brži. Imao sam fantastičan start, ali je drugi pitstop sve pokvario. Izgubili smo priliku da dođemo do podijuma a kiša je pokazala da nismo konkurentni na mokroj stazi." kazao je Massa.
                      Rob Smedley kazao je da je pored svega tim doneo pravu odluku: "Rekli smo im da zadrže svoje pozicije a kasnije smo dozvolili da se slobodno trkaju."

Comment

• Pro FX-Sniper
                        CBC Senator XXL
                        • 11.01.2010
                        • 14410
                        • Medakovic
                        • Alfa-Brera

Lotus frustriran nakon incidenata u prvom krugu

Maldonado i Grosjean su morali da odustanu sa VN Velike Britanije već u prvom krugu.

„Daniel Ricciardo je verovatno mislio da su njegove gume i kočnice u boljem stanju nego što su bile i njegova nepažnja je okončala i moju i Maldonadovu trku. Niko ne voli da na ovakav način završi trku, pogotovo kada e uzme u obzir koliko je truda uloženo u pripremu bolida“, izjavio je Grosjean.

„U prvi mah sam mislio da mi je pukla guma i da ću moći da se vratim do boksa. Međutim, ispostavilo se da su oštećenja na bolidu bila mnogo ozbiljnija i morao sam da odustanem. U ovakvim situacijama ne možete ništa bolje da uradite. To je sve sastavni deo trka“, rekao je Maldonado.

Comment

• Pro FX-Sniper
                          CBC Senator XXL
                          • 11.01.2010
                          • 14410
                          • Medakovic
                          • Alfa-Brera

Ricciardo: Još jedan dan i još jedan problem sa agregatom

Australijanac je pre trke bio optimističan, ali njegova nada u dobar plasman je brzo nestala nakon problema sa elektronikom motora.

„Bio sam jako optimističan i uzbuđen ovog vikenda, ali na kraju nismo uspeli. Imali smo problema sa elektronikom i morali smo da odustanemo. Osećao sam gubitak snage u krivini 7 i pokušali smo da popravimo problem sa promenom nekih podešavanja i resetovanjem sistema, ali nije upalilo. Nije bilo lako na nekoliko prethodnih trka i nadam se da će nas u Mađarskoj poslužiti sreća pošto bi ta staza mogla da nam odgovara“, izjavio je Ricciardo.

Comment

• Pro FX-Sniper
                            CBC Senator XXL
                            • 11.01.2010
                            • 14410
                            • Medakovic
                            • Alfa-Brera

Verstappen: Vetar je uticao na moje izletanje

Holanđanin kaže da su hladne gume i nalet vetra imali veliki uticaj kod njegovog izletanja.

„Bilo je jako teško održati temperaturu u tvrdim gumama. Pored toga je bilo i dosta vetra i prosto je moglo da se oseti kako menja pravac. To me je i poremetilo i izleteo sam u krivini 2. Početak vikenda je stvarno bio odličan, ali je na kraju sve otišlo nizbrdo. Naravno, razočaran sam i nadam se da će sledeći put biti bolje“, rekao je Verstappen.

Comment

• Pro FX-Sniper
                              CBC Senator XXL
                              • 11.01.2010
                              • 14410
                              • Medakovic
                              • Alfa-Brera

Manor ostvario najbolji rezultat u sezoni

Roberto Merhi zabeležio je 12. mesto na VN Velike Britanije.

"Presrećan sam što sam domaću trku za moj tim završio na 12. mestu. Da budem iskren ovo nije baš najbolji rezultat za mene, ali sve se na kraju dobro završilo. Kada su se vremenski uslovi menjali ja sam se prebacio na intermidijat gume, ali ni tada nisam bio siguran šta će se tačno desiti. Ipka, uspeli smo da kontrolišemo stvari i dođemo do ovog rezultata." kazao je Roberto Merhi.

"Ovo je dobar rezultat za tim ali frustrirajući za mene. Imao sam pozitivan vikend, gde sam u prvoj fazi trke prikazao dobre performanse. Kada je kiša počela prebacio sam se na intermidijat gume. Njih sam koristio baš dugo kada su one počele da gube svojstva u trenucima kada nas je pogodio najjači talas. Zbog toga sam se okrenuo na stazi i završio u ogradi." rekao je Will Stevens.

Comment

• Pro FX-Sniper
                                CBC Senator XXL
                                • 11.01.2010
                                • 14410
                                • Medakovic
                                • Alfa-Brera

Force India: Vredni bodovi za šampionat

Indijski tim je danas ukupno osvojio osam bodova.

„Današnje popodne je bilo zanimljivo i sjajno je što smo osvojili ovoliko bodova. Moj start je bio sjajan i probio sam se ispred dva Ferrarija. Uspevao sam da ih zadržim u prvom stintu, ali su drugačijom strategijom uspeli da nas preskoče. Nisam imao sreće ni kada je kiša počela pošto smo zakasnili jedan krug sa promenom guma, ali sedmo mesto je odličan rezultat. Novi delovi koje smo doneli rade i svaka čast timu na svemu što rade“, izjavio je Hulkenberg.

„Današnji rezultat je veoma pozitivan za tim. Možda sam mogao da završim trku i na boljoj poziciji, ali mi strategija nije mnogo pomogla. Nakon prvog pit-stopa sam izgubio poziciju od Sainza i bio sam zaglavljen iza njega. Kada se kiša pojačavala, dosta smo dugo diskutovali o tome šta da radimo i to nas je koštalo. Ipak, mislim da treba pre svega da gledamo na pozitivne stvari. Pokazali smo odličan napredak i definitivno imamo veliki potencijal za drugi deo sezone“, rekao je Perez.

Comment

Working...
                                X