Pojma nemam, ali na ovu kombinaciju u Imprezi nemam ama bas nikavih zamerki
Navodno je u ranijim generacijama bilo problema sa bezanjem preko nosa, cega vise nema, makar ne kad se malo dotegne gas kad krene klizati. Evo se verovatno malo manje naginje po krivinama, ali po svim testovima koje sam malo gledao, nema neke silne razlike u smislu da Evo bolje lezi zbog drugacije kombinacije diferencijala...Razlike su u detaljima i potrebno je zaista znati voziti oba automobila da se pokaze eventualna prednost jednog nad drugim. Verujem da je Evo malo upravljiviji i da bolje reaguje na volan, da je na stazi mozda brzi zbog tvrdje podesenog vesanja i manjeg naginjanja - ali u realnom svetu, na putevima kao nasi koji su sve samo ne ravni, rekao bih da mu to i nije neka prednost, cak stavise mislim da bi bas zbog toga i bio sporiji.
Ali, opet, sve je to jako blizu, ni jednog ni drugog necete pratiti po krivinama ni sa mnogo jacim automobilima.
The difference between men and boys is the price of their toys
trebalo bi i da je centralni torsen ili otvoren diff. kako on regulise proklizavanje. kod audja recimo dobija signale sa senzora ABSa na ECU koji lockuje sta treba u zavisnosti od situacije.
Ne znam, moguce, ali ne bih da lupim. Znam da su ranije verzije imale otvoreni prednji diff, a da je od 2003 uveden Suretrac LSD i napred. Sta je u sredini ne znam, ali lepo radi
Novija generacija ima i manuelno podesiv centralni diferencijal, DCCD, sto je po meni vise igracka nego prava potreba.
The difference between men and boys is the price of their toys
ja licno mislim da to nije auto za pravac. sto kaze 206 na putu on dolazi do potpunog izrazaja za sta je pravljen. ili sto kaze 24V: "brate, jel znas kako skrece, da ne verujes"
Ne znam, moguce, ali ne bih da lupim. Znam da su ranije verzije imale otvoreni prednji diff, a da je od 2003 uveden Suretrac LSD i napred. Sta je u sredini ne znam, ali lepo radi
Novija generacija ima i manuelno podesiv centralni diferencijal, DCCD, sto je po meni vise igracka nego prava potreba.
da, sad se i ja secam da je od 2003e uvedeno zakljcavajuci prednji diff
a sto se ove nove dzidze tice, to je kao neki odgovor na podesavanje stepena zakljucavanja kod lancera, ali iskoristivo je verujem samo na stazi i u rukama bas dobrog vozaca
Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
trebalo bi i da je centralni torsen otvoren diff. kako on regulise proklizavanje. kod audja recimo dobija signale sa senzora ABSa na ECU koji lockuje sta treba u zavisnosti od situacije.
Subaru nema regulaciju ili bilo kakav program stabilnosti u GD karoseriji. Nema ni kontrole proklizavanja.
Ako se izuzme ABS sve je mehanika, sto je opet jedan deo price koju ljubitelji cene.
Koliko je to prednost a koliko mana je naravno diskutabilno, ali svi ce se sloziti da dobro zvuci
Comment