Renault 19 1.8 16v

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Re: Renault 19 1.8 16v

Ne mora tako da bude...ja znam sasvim ok primere vlasnika Clia i 19-ica 16v koji su relativno normalno prolazili sa odrzavanjem...naravno to su tada bila mladja i ocuvanija kola nego sada. Niti Zlocin, niti Pitatoreov primerci nisu primeri za ugled. Zlocin auto je sada mnogo bolji nego sto je bio kada ga je kupio i kao sto se vidi covek vise nema toliko ucestalo probleme...

Comment

• Zloca
      CBC Senator XXL
      • 21.12.2005
      • 510
      • Novi Sad
      • Astra bertone turbo

Upravo tako, prelazim svakog dana oko 100km i nikakvih problema. Jedino zbog vece kilometraze cesce menjam ulje, plocice i slicno sto spada u redovno odrzavanje. Sada mi je ostalo da mu malo sredim limariju, taj prednji branik nije bas reprezentativan, na haubi se vide bele tackice od kamencica, na zadnjem braniku na par mesta se ljusnuo lak... sad kad bih ga prefarbao i lepo zastitio to bi vec bio dosta ozbiljan primerak 19-tice. Ali cekam malo, ova svetska kriza...
      MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• Vukasin
        CBC Senator XXL
        • 19.10.2006
        • 528
        • BGD, Padina

Jeste, ali kako vreme prolazi samo ce novi i novi problemi da se radjaju..

Comment

• Dexxter
          CBC Senator
          • 26.11.2007
          • 224
          • Svilajnac

Imam stranca kao sto je tvoj. Crkla pumpa ulja i poceo da riba motor. Ako si zainteresovan javi na PP
          Work to ride - Ride to work

Comment

• Zloca
            CBC Senator XXL
            • 21.12.2005
            • 510
            • Novi Sad
            • Astra bertone turbo

Pre nekoliko nedelja sam bio u Svilajncu kod Auto Savica, ispravljao felne, i bas me startovao jedan tip, prvo me pitao da li ga prodajem, a zatim mi ponudio svog stranca. Da nisi bio ti?
            Uglavnom, nemam potrebu za strancem. Hvala na ponudi.
            MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Dexxter
              CBC Senator
              • 26.11.2007
              • 224
              • Svilajnac

E to je bio moj ortak
              Work to ride - Ride to work

Comment

• Zloca
                CBC Senator XXL
                • 21.12.2005
                • 510
                • Novi Sad
                • Astra bertone turbo

Evo proslo je vec tri godine kako sam kupio ovaj auto sa skrsenim prednjim branikom i nikako da se nateram da ga sredim. Ali, posto vec duze vreme auto radi savrseno i nemam nikakvih popravki, smislio sam se i resio da najzad poradim malo na exterijeru. Pored oljuskanosti branik je imao brojne udare kamencica i izgledao je ovako:

Prvo je usledilo smirglanje. Dosta smirglanja.

Zatim popunjavanje rupa poliester kitom pa smirglanje. Dosta smiglanja.

Pa onda spric git pa smirglanje. Dosta smirglanja.

I na kraju farbanje i lakiranje...

Sada sve to izgleda ovako...

MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Zloca
                  CBC Senator XXL
                  • 21.12.2005
                  • 510
                  • Novi Sad
                  • Astra bertone turbo

Na prednjem braniku mi je ostalo jos da napravim onaj mali spojlercic po dnu, jedno 5cm visine, tzv. cistac. Ali ne znam bas kako da ga napravim. Hteo sam sad kad sam ovaj radio, ali poceo sam da gubim dosta vremena na smisljanje, pa sam prvo zavrsio ovo glavno. Kupio sam nosace (L profil), srafove, i samo da smislim kako da napravim. Trebao bi biti savitljiv, da ne kazem gumen, jer on se cesto zakacinje po ivicnjaku, ili kad padne sneg itd. Imao sam neku ideju da upotrebim gumu sa stamparske masine. To je kao gumena ploca debljine 2-3mm i sa jedne strane je neki materijal kao neko platno. Isekao sam gumu u trake 5cm siroke i mislio sam da je zasrafim za L profil tako da to platno bude sa spoljne strane. I onda poliester kitom da premazem tu gumu sa obe strane. Ne znam kako bi to ispalo na kraju, i da li je poliester kit savitljiv? Da ne ispadne krto nesto. Pa mi je ortak predlozio da ipak uzmem neki branik sa otpada od nekog starog modela auta sto imaju one uske plasticne branike i da od njega isecem. I sad sam u dilemi...
                  MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• DEMI_ZR
                    CBC Član
                    • 21.09.2008
                    • 35
                    • zrenjanin

nemoj to sa gumom i kitom ni u ludilu da pokusavas jer ce ti kit ispucati i bice ti odvratno(nijedan kit nije savitljiv).ovako ti je odlicno i ja tu nista nebih dirao!! ovo za kit znam iz iskustva jer se bavim autolakiranjem!.

Comment

• saled
                      CBC Član
                      • 17.01.2010
                      • 14
                      • Futog

imao je fabricki ABS ali kako kaze prethodni gazda(koji ga nije odrzavao) pao mu je sa dizalici i iskrivio celjusti... i on mu je stavio dobose Imam jos sitnih ali skupih ulaganja,a citao sam sta je zloca sve ulozio u R19,mada ko voli renaulta

Comment

• Zloca
                        CBC Senator XXL
                        • 21.12.2005
                        • 510
                        • Novi Sad
                        • Astra bertone turbo

Jesam imao dosta ulaganja u pocetku, ali vremenom sve manje. Ne mogu da se slozim da je ovaj auto osetljiv, cak naprotiv. Prelazim svakog meseca oko 3000km sa njim, tj. godisnje preko 30000km, pa je normalno cesce odrzavanje. Ako se ima u vidu da je poslednji kvar bio u septembru 2008. kada mi je popustila servo letva, a poslednji veci servis u martu 2009. (znaci ne kvar, jednostavno zamena kaiseva, spanera, ulja itd...) mogu reci da me odlicno sluzi. Izdrzljiv je to auto, na ovom minusu je palio bez problema, cak su se kolege na poslu grebale o moju struju da upale svoje automobile. Jednostavno, vecina jeftinijih automobila sportskog duha (golf 2 gti, kadet gsi, crx i slicno) zavrse u rukama ljudi koji su skupili kintu da ga kupe, izivljavali se, i kad pocne da crkava, prodali ga drugom muceniku, i tako mu posle sve zivo fali i dotrajalo.
                        MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• MirkoDamnjanovic
                          CBC Senator
                          • 26.09.2008
                          • 291
                          • Srbija
                          • Cetvorotockas

Ima i to smisla.

Ali.
                          Kupio sam R21 txi sa 150 000km pre 2 godine.Na 160 000 menjao dihtung, na 2 mesta progoreo. A ostalo sto sam menjao su silen blokovi i nosaci motora, kugla i spona, nosaci menjaca koji su istrulili ko i na svim automobilima preko 15 god. Menjao zadnje lezajeve jer su dotrajali, homokineticke jer je istrulila guma pa usla voda. I prednji diskovi zamenjeni jer su naprsli, zadnji lonac auspuha. Sad ima 195 000 i to je sve sto su na njemu bili kvarovi.

Kad uporedim sa tobom meni je R19 mnogo skupa igracka za odrzavanje. Bila mi je san jer tih 7000rpm i ubrzanja iz te karoserije dobijas tek sa mnooogo jacim automobilom. Mislim da tek R21 turbo ide do 100km/h kao R19 16V.

Comment

• Zloca
                            CBC Senator XXL
                            • 21.12.2005
                            • 510
                            • Novi Sad
                            • Astra bertone turbo

Pa jeste, ali R21 se ne sili u voznji kao R19. To je ipak limuzina. I sam kazes, 7000rpm, pa ubrzanje, pa cimanje, kocenje, uletanje i izletanje iz krivina, sve to ostavlja trag na autu. Zato i jeste na 16v sve ojacano da trpi veca opterecenja, ali postoji granica, narocito posle 15 godina.
                            MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• MirkoDamnjanovic
                              CBC Senator
                              • 26.09.2008
                              • 291
                              • Srbija
                              • Cetvorotockas

Sa limuzinom veze ima samo po izgledu sasije. R21 blokadu ima na 6500 rpm, na 6200rpm ostvaruje 137ks. Olaskana sasija, McPherson trouglasta ramena, 9,2 sec do 100 iz mrtvog starta, 8,4 sec startom sa 3400 obrataja. I to sve sa svojih 1150 kg.
                              Bez uvrede R19 jeste zivlji al ne bas toliko.

http://video.google.com/videoplay?docid ... is&view=3#

Comment

• Zloca
                                CBC Senator XXL
                                • 21.12.2005
                                • 510
                                • Novi Sad
                                • Astra bertone turbo

Ja pricam R21 a u glavi razmisljam o R25!
                                Sorry, u pravu si.
                                MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

Working...
                                X