Alfa Romeo 155

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Player
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2006
    • 458
    • Novi Sad
    • Alfa Romeo GTV V6 TB

Sad sam gledao, Premier je u pitanju.
    Objects in the mirror appear
    TO BE LOSING !!!

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

hvala ti.
      *izgleda da su za tebe i mene ipak bar 2500

sad, naplasili me danas ljudi s posla u vezi Ferodo da se prave falsifikati i to kod nas, neka "podrum mala privreda" varijanta... gde kupiti original a da si siguran da su uvoz?
      .

Comment

• dekideki
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1914
        • Beograd

dok ne promenim diskove, bez odlaganja cu se baciti bar na zamenu plocica i ulja. danas sam malo divljao u vise pravaca, vise sati. te kocnice koje su skoro nepostojece posle nekoliko kocenja su mi uterale strah u kosti. i jos nesto: bez ABS-a (ajde, bolan stani!) i pored iskustva i odlicnih guma i vesanja, proklizao sam desnim tockom po suvom (shkriiiip) 3-4m kao dobardan u kriticnoj situaciji...

*bonus info: pokusao sam ceo jedan rezervoar da probam da vozim "polako i normalno" ali mi se povecala potrosnja sa 12.71 na 14.01!!! dakle: sve oko povezanosti "teske noge" s velikom potrosnjom su prazne price. bice pedala do metala. kad je bal - nek je pod maskama!

P.S. LPG
        .

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by dekideki
          dok ne promenim diskove, bez odlaganja cu se baciti bar na zamenu plocica i ulja. danas sam malo divljao u vise pravaca, vise sati. te kocnice koje su skoro nepostojece posle nekoliko kocenja su mi uterale strah u kosti. i jos nesto: bez ABS-a (ajde, bolan stani!) i pored iskustva i odlicnih guma i vesanja, proklizao sam desnim tockom po suvom (shkriiiip) 3-4m kao dobardan u kriticnoj situaciji...
          Kakve ovo veze ima sa zamenom plocica i kocione tecnosti sto ti je blokirao desni tocak dok si divljao? Ili sam nesto pogresno razumeo?
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Hermes
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 1306
            • https://t.me/pump_upp
            • bemve

ali mi se povecala potrosnja sa 12.71 na 14.01!!! dakle: sve oko povezanosti "teske noge" s velikom potrosnjom su prazne price.
            Precizno, nema sta......a `teska` noga i potrosnja su ipak u nekoj nevidljivoj i nadasve neobjasnjivoj sprezi
            https://t.me/pump_upp

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

ne pricam samo o blokadi tocka, vec o osecaju tvrde pedale koja ne koci i auta koji se ne zaustavlja. prosto.

pricam o neznijoj voznji: laksem ubrzavanju, izbacivanju u ler, generalno sporijoj voznji. i - veca potrosnja. fuj.

*sad makar znam limite ove Alfe, ako nista drugo.
              **kazu mi: tesko moze da se oseti razlika 2.0 16V i 1.8 16V. razlika je ogromna. ili ovom motoru nesto fali, ne znam. varijator, drugacije mapiranje, drugaciji usis...? ja sam samo dvaput ikada (svojom nepaznjom) stisnuo gas do daske na 2.0 16V. jednostavno za tim nikad nije bilo potrebe. ovu ne da gazim vec sam izlizao pedalu... jel osim mene neko divljao i sa jednim i sa drugim?
              ***da sad sednem u 1.6 16V - osecam da bih se posle 5 minuta zaustavio i isao peske.

vidim ja, necu se smiriti dok ne ubacim V6 TB ispod haube...
              .

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

ne pricam samo o blokadi tocka, vec o osecaju tvrde pedale koja ne koci i auta koji se ne zaustavlja. prosto.
                Onda definitivno menjaj kocionu tecnost i ako mislis i dalje tako da divljas onda sipaj Motul 5.1 i cepaj...
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• dekideki
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1914
                  • Beograd

to sam cekao da procitam. nisam hteo da prejudiciram, ali nije 100 dukata (vec 500 din) da bih se razmisljao. mozda i teflonska creva, kad smo vec kod toga. sta mislis? (cekam Najdzijeva da vidim kako su ispala i da li je zadovoljan...)
                  .

Comment

• dare156
                    CBC Senator
                    • 07.03.2007
                    • 282
                    • Beograd

Auto ti ide odlicno, ja bih rekao da si se brzo navikao mozda gresim ali 1.8ts to je to. Meri mu vreme do 100 pa ces videti da je sve ok. Pozz

Comment

• dekideki
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1914
                      • Beograd

da znas, nije losa ideja!

ne ide on tako lose, ali se uzasno zaustavlja!

sredice se. moram ovde glasno da razmisljam, ne zamerite mi. ja bih kucu prodao i stavio TarOx na tockove a to nije bas racionalno razmisljanje, pa bih da cujem malo ljude koji mi misle dobro a stoje sa strane odakle su stvari mnogo ociglednije...
                      .

Comment

• Nigy
                        CBC Senator XXL
                        • 13.04.2006
                        • 921
                        • BGD

mozda i teflonska creva, kad smo vec kod toga. sta mislis? (cekam Najdzijeva da vidim kako su ispala i da li je zadovoljan...)
                        Postavljene fotke u sektaskom delu foruma, pa vidi.

Originally posted by Jovana
                        Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• dekideki
                          CBC Senator XXL
                          • 26.07.2005
                          • 1914
                          • Beograd

znaci da narucim u HR?
                          Originally posted by superfly tnt
                          netreba farbat to je rostfrei.
                          btw koliko dodju crijeva kod vas. ja sam dva prednja platio nekih 24 eura.
                          hvala Najdzele
                          .

Comment

• civi
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2005
                            • 1492
                            • Pozarevac

da znas, nije losa ideja!

ne ide on tako lose, ali se uzasno zaustavlja!

sredice se. moram ovde glasno da razmisljam, ne zamerite mi. ja bih kucu prodao i stavio TarOx na tockove a to nije bas racionalno razmisljanje, pa bih da cujem malo ljude koji mi misle dobro a stoje sa strane odakle su stvari mnogo ociglednije...
                            Ma i ja se tako tripujem nonstop, te otisla mi lamela te prljave mi dizne te ovo te ono i izmeri do sto 8,5 a fabricki stoji 9,2 i to sa 17"
                            Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                            - Kako to misliš, kočim?

Comment

• dekideki
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2005
                              • 1914
                              • Beograd

odlicno vreme, civi, svaka cast!!!
                              .

Comment

• dekideki
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1914
                                • Beograd

sinoc, ja merio 0-100 s mobilnim u levoj ruci kojom sam drzao volan dok je desna na rucici menjaca:
                                benzin: 10.4s (fabricki 10.0s), s tim sto - kad je krenuo, posle deset metara je poceo da proklizava (kad se sve otvorilo) par sekundi... verovatno bih izmerio i bolje.
                                gas: 11.2s, s tim sto mi je imao jeziv "drop" na 5.500 u prvoj, a tik posle dostizanja 100 u drugoj mi se zatvorio nepovratni ventil na boci . (za neupucene, sigurnosni ventil koji zatvara izlaz iz boce kad gas pocne da previse brzo istice, kad se pokida instalacija i slicno...) ugasio mi se auto! ja prebacio na benzin, i posle nekoliko sekundi sve se vratilo na normalu ("cak").

pa... nije lose.
                                .

Comment

Working...
                                X