Citroen Saxo VTS 1.6 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shonsy
    CBC Senator XXL
    • 11.05.2007
    • 1391
    • London/Beograd
    • Honda CBR 125R

Toliko sam se smorio oko auta, da sam sinoc onako po mraku isao da cackam... kao idiot!

Prvo mi je palo na pamet da probam da vratim neki djavo koji je vezan za zice bobine i srafi se na deklu... nasao sam sraf sa podloskom kod brisaca(ostao verovatno Ziletu) i pomislih da nije zaboravio da vrati to ciju funkciju ni ne znam, al se nadam... Kad ono djavola, uopste nije taj sraf, a morao sam da poskidam ceo usis da bih imao pristup. jbg.

Dok sam vadio usis, vidim da mi fali cev za dovod hladnog vazduha, kako, kad i gde je otpala nemam pojma! Onda mi sine da nije zbog K&N panel filtera, posto mu shiba direktno sa izduvne vreo vazduh. Da li je moguce da se ugusi toliko zbog toga ili nije ne htedoh da razbijam glavu, vec trknem kuci po fabricki filter. E za to sam morao da ga isteram do bandere, kako ne bih pogubio sve delove! Tu me Kostic isprepada ( bre covece samo golfa znas, uci jos). Spakovao sve i krenuo na probu kad ono nista tj. isto.

U medjuvremenu mi pise Goran kako je ono sto visi neki djavo za radio, kao da ti ne krci kad prolazis pored nekih predajnika itd.

Tako da sad definitivno ostaje samo ECU.

E, sad, pitanje za sve ali pogotovu za Saleta posto se kolko vidim covek (na zalost) izvestio kad je ova problematika u pitanju: ako stavimo Goranov ECU kod mene, da li ce nam praviti problem kod? Posto koliko vidim po e-bay svi ECU su dekodirani i kao takvi mogu da se stave po principu plug and go!

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Nece moci, BSI (drugi racunar) mora da se upari sa ECU-om i kljucem.

Ne znam kako su to ECU-i "dekodirani" ali sam 99,9% siguran da ce svaki od njih posle 3 paljenja prestati da radi. U principu, ECU se otkljucava tako sto se u roku od 10 sekundi po skidanju kontakta skinu dzekovi sa ECU-a, mada ni to ne radi svaki put.

Mozete da probate da zamenite i cipove u kljucevima, ali nisam siguran da ce to da proradi ni tako...
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• shonsy
        CBC Senator XXL
        • 11.05.2007
        • 1391
        • London/Beograd
        • Honda CBR 125R

Znaci tesko da mozemo da stavimo njegov komp kod mene...

Cekaj, pa kako uopste to onda funkcionise, tj. na koji nacin se menja ecu(da sam recimo kupio novi)?
        Evo primera sa e-bay gde pise: "Peugeot 106 Gti / Saxo Vts superchipped ECU unit part number IAW 1AP .41

the unit has been de-coded so will fit all 106 Gti / Saxo Vts with out having to change the ignition barrel and key."

Mozda ce moji da dodju krajem meseca tako da nemam bas vremena.
        Sta mogu da uradim pa da budem 100% siguran da je ecu problem?
        I nakon toga sta mislite o ovom gde kaze da je cipovan? Pretpostavljam da mogu mapu da promenim ako mi ne odgovara, tj. jel postoji mogucnost da je uradjen tako da ne mozes da ocitas mapu, menjas podatke itd?

Comment

• BokiRS
          CBC Veteran
          • 20.06.2008
          • 174
          • Beograd

Matori koliko ja vidim iz moje perspektive najbolje ti je da ti lepo pazaris VEMS i da se malo poigras sa njim pa ce auto da ti ubiva
          ne moze brze,jurimo 30

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

moze da se promeni ECU bez da menjas BSI i chip ali taj drugi sto budes uzeo mora prvo da se napravi da bude "nevin" da bi mogo da prihvati BSI. ako budes to radio javi se da ti namestim ECU da bude djana.
            ali da znas, ako ga posudjujes od nekog opet mora da se brise da bi mogo da se prijavi na njegov tako da ti je to dupli trosak. ne znma koliko je pametno da kupis nov. ima sam negde sajt od nekog lika u engleskoj koji izmedju ostalog prodaje ECUe od francuza. cu se potrudim da ti nedjem sajt. cene su bile vrlo prihvatljive da ne kazem dzabalesku.

evo ga, naso sam

tacnije

Code:
            http://www.autotekelectronics.com/public/carresults.php?cat=Engine+Management+ECU&make=CITROEN&makeid=11&model=SAXO&yearf=*&esize=9
            da se ne mucis... £35 ECU za tvoj auto. kolko vidim oni rade i reparaciju pa im napsi jedno "slovo" jer mozda moze varijanta da im das tvoj a da ti daju drugi i dobijes neki popus'
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• reaper_HGT
              CBC Senator XXL
              • 05.09.2007
              • 888
              • Beograd

pa extra eto resenja od 50ak eura i da te ne boli glava

Comment

• skijash
                CBC Senator XXL
                • 07.09.2007
                • 1354
                • Beograd
                • wrx

Ček bre, nije 35 nego 75 (nije da je mnogo nego čisto da ne bude zabune )
                A ovo je bosch, da li može on kod njega?

Comment

• shonsy
                  CBC Senator XXL
                  • 11.05.2007
                  • 1391
                  • London/Beograd
                  • Honda CBR 125R

@BokiRS - matori, fora je u tome sto palim za Ameriku 2og januara. Bicu ovde svakog leta od sredine maja do sredine avgusta, dakle puna tri meseca. Tako da mi se nikako ne daje na kola pored dva soma do sad ulozenih jos soma za vems, a znam da necu biti tu 4 godine! A sa druge strane toliko sam do sad ulozio da mi se nikako ne isplati prodaja, ovde bi ga vozila keva i ja tih 9 meseci preko leta, sto je dosta!
                  Ako nadjem tamo neki poslic uz kosarku i ucenje, ekstra, onda cu moci vec prvog leta da kupim VEMS. Ako ne, onda ce morati da saceka neki prof. ugovor nakon koledza, ako Bog da!
                  Zato mislim sad da pokusam sa tim iz engleske pa nek drzi kolko drzi...

@manfrede - tebe dobijam i sa plinom tako da tisiinaaa!

@SAXO- zar i ti sine Brute?!

@zverko - pa ti si srce majke mi! Sve sto kazes je tacno. Evo upravo ulazim u kucu, bio sa Goranom, poskidali kompove, zamenili i q.. nece da upali. Kad das kontakt pocne da treperi lampica za kljuc i ne gasi se, kad zaverglas... samo vergla! pametan je!
                  Tako da postoji dve mogucnosti: prva je da se dekodira sto kazu englezi ili ti da se ucini nevin kao sto ti kazes! Druga je da se cip imobilajzera prebaci u taj drugi komp.
                  U svakom slucaju, mislim da je 99.9 % do kompa, kad mi je Sale naveo identicne probleme i njihovo nestajanje promenom kompa onda je to to!

Ako ovo stvarno kosta 50tak eura kupice mi moji, sto ce reci - dobijam za dz! Pa kod Gumetine na igranje i ako izdrzi te 4 godine uradice strasan posao!

Rodjo, verovatno je Zverko upisao Bosch zbog toga sto je kod tebe taj, sad cu da probam sa marellijem.

Probao sam... izgleda da nema Marelli. Samo daje Bosch i to oznaka motora NFZ, a meni je NFX. E jbg. Jedino da ih moji kontaktiraju pa da pitaju...

Comment

• skijash
                    CBC Senator XXL
                    • 07.09.2007
                    • 1354
                    • Beograd
                    • wrx

Zvaćemo sa skajpa, al sumnjam da znaju...

Comment

• Manfred
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2007
                      • 905
                      • Beograd

Originally posted by shonsy
                      @manfrede - tebe dobijam i sa plinom tako da tisiinaaa!
                      Do sledeceg leta svasta moze da se desi

Comment

• shonsy
                        CBC Senator XXL
                        • 11.05.2007
                        • 1391
                        • London/Beograd
                        • Honda CBR 125R

E jbg, onda bih morao da se vratim u potragu za polovnim... Kako da znam da li radi, da li je ispravan? I ja moj mogu da okacim na e-bay i trazim za njega 200 eura jbg.

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Ne znas nikako A velika je sansa da dobijes isti takav kao tvoj - vidis da i sam razmisljas da svoj takav kakav je okacis na eBay, ko ti garantuje da neces dobiti ECU nekog ko je identicno razmisljao?

U principu, niko ti ne garantuje da ce da radi, ali ne kosta bog zna koliko da probas, manje nego VEMS sigurno...

Samo jedan savet - sva 3 racunara su chipovana, sva 3 su crkla. Da li ima definitivo neke veze, ne znam, ali rekao bih da NEKE veze ima...
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

rodjo imas li ti skrol na tom mishu?

http://www.autotekelectronics.com/publi ... 1041&img=1

trenutno je ovaj out of stock ali ko sto rekoh, napisi im mail, reci sta ti treba i zamoli da ti pronadju. e sad, ovo sto kaze 206 moze da bude ali i ne mora da znaci. ne verujem da tamo smeju da ti prodaju nesto sto ne radi. u svakom slucaju pitaj i reci da znas za common problem cisto da vide da nisi vrana.

a ovo sto ste teli sa drugim kompom samo ste mogli da napravite jos vecu muku tj da zablokirate BSI jer se u par slucajeva desilo da je modul takvo kacenje registrovao kao kradju i onda "cao-zdravo" BSI. jedino sto moze jeste da sa drugog auta skines ECU, BSI i Chip pa onda da sve to vezes na tvoj.

ja smilim da ti je ovo najjeftinija i najbezbolnija varijanta za probati tj da ti matori donesu drugi komp iz UK.
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• loodilo
                              CBC Senator
                              • 04.08.2008
                              • 236
                              • Beograd, Mirijevo

...pa ako ne odgovara, lepo ga prodash!

Comment

• shonsy
                                CBC Senator XXL
                                • 11.05.2007
                                • 1391
                                • London/Beograd
                                • Honda CBR 125R

@206 - ne bih ja nikada i nikome uradio nesto tako! Trudim se da cinim dobro, a ne da ljudima zagorcavam zivot prevarama!
                                I veliki sam mag.rac, verujem ljudima, par puta sam bio prevaren pa zato sad razmisljam odbrambeno.

Postoji nesto sto me muci... isli smo da kacimo Goranovog na dijagnostiku. Da ne verujes ali isto i kod njega! Pokazuje temp. motora 19 stepeni, a on postigao radnu temp. E, sad, on nikakve intervencije nije imao i lepo mu se pali ventilator (kad treba) ali ga zato nakon paljenja ne ugasi.
                                I stvar koja me buni jos vise je ta sto izgleda da i on ima taj "nas" problem, a auto mu ide fantasticno! Kako sad kod njega to ne utice na ubrizgavanje?

@zverko - hvala ti puno jos jednom! To sto si predlozio mi je najsigurnija varijanta i najprihvatljivija u ovom trenutku, te cu sve uciniti da mi donesu njihov ecu.

Inace, prsle mi soljice amortizera i kugla. Idemo dalje!

Comment

Working...
                                X