Citroen Saxo VTS 1.6 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VR6
    CBC Senator XXL
    • 31.10.2004
    • 512
    • Sarajevo

shonsy kakav ti se cini Saxo u odnosu na Clia?

Ak izuzmes motor, dakle ostale stvari, od unutrasnjosti na dalje...

Comment

• shonsy
      CBC Senator XXL
      • 11.05.2007
      • 1391
      • London/Beograd
      • Honda CBR 125R

hehe pa tesko da mogu da se porede (ne mogu da izbijem to 16 V iz glave)... Clio je bio udobniji mnogo, ne mislim samo na donji postroj vec na komfor unutar kabine. Imao je bolji menjac, brzine bukvalno same upadaju, tecno i bez zvukova! Enterijer uradjen na visem nivou nego kod saxa, kontrolna tabla nije plasticna vec od one debeljuskaste koze ili sta je vec... Kontrola muzickog uredjaja sa volana, puno znaci, a saxo nema. E sad dolazim do kvacila, a tu su malo obnuli neke stvari! Kod clia je bilo tvrdo (takva su sportska), a na saxu je meko kao paucina. Tvrdo mi se vise svidjalo jer bolje tj. preciznije mozes da baratas njime.

Ali saxony ima elektricne retrovizore, sto kod clia nisam imao. Tek sam sad shvatio koliko je to dobra stvar imati na kolima... Kad se uparkiravam, a iza mene je neki stepenik ili sl. samo zum zum spustim pogled tacno gde treba i svako uparkiravanje bude bez greske i muke! Naravno koristi se i za pracenje raznih dvonoznih predatorki!
      Da je brzi i to koliko, stvarno je glupo uporedjivati. A ja sam ga samo zbog toga i trazio i kupio! Al zato je razlika i u potrosnji... onaj 4.5l eurodizela, a ovaj min. 10l bezolovnog. Saxony je i manji pa se lakse provlacim kroz guzvu, a jace se i cuje te se ljudi pripreme. hehe
      I uprkos tome sto je kao karting, ima klimu (kojoj sam se tako obradovao pre neki dan kad je bilo 30+ stepeni) i sve ostalo sto spada u njegovu full opremu. Tako da nije lose uopste!

Comment

• skijash
        CBC Senator XXL
        • 07.09.2007
        • 1354
        • Beograd
        • wrx

Rođo aj mi prodaš klimu

Comment

• shonsy
          CBC Senator XXL
          • 11.05.2007
          • 1391
          • London/Beograd
          • Honda CBR 125R

hehehehe aj se menjamo, ja tebi klimu ti meni izduvnu i volan! Mada mozes da napravis i neku kombinaciju sa felnama, kadicom, zadnjim spojlerom, ne znam sta ti vise odgovara!?

Bio do eMa malopre, maznuo sam mu 4l ulja za motor, 2l ulja za menjac, filter goriva, treba sutra da skoknem do IvanaT kako bi mi procistio dizne pa ko velim sigurno je i filter zapusen, maznuo sam mu i onaj tyre repair kit, kao i cannon nalepnice! I to zute, da se slazu!
          Gume zavrsavam danas ili sutra, felne cu verovatno ostaviti jer ne mogu da nadjem nista, samo cu ih ofarbati i stavio bih vece distancere tj sire.
          Ja imam 4x20mm distancere pa ako bi se neko menjao za sire, rado prihvatam. I ko bese ono radio kod nekog za 30tak eura sva 4, cini mi se..?

Comment

• Kanarinac
            CBC Senator XXL
            • 08.10.2004
            • 2870
            • BG,Weedikovac

50 evra 4 komata samo jbg majstor ko majstor kazhe ti za 3 dana al budu za 7

I love my

Comment

• shonsy
              CBC Senator XXL
              • 11.05.2007
              • 1391
              • London/Beograd
              • Honda CBR 125R

Odlicno! Ovih dana odlucujuem sta mi treba pa ti pisem na pp da mi das informacije o tom majstoru!

Inace bio danas do IvanaT i necu vise nikad, nije hteo da uzme ni dinara cak mi jos i poklanja... Komp kaze da je sa diznama sve ok, vec gresku prijavljuje za katalizator! Rece Ivan da mogu dve matice da stavim na lambda sondu te nece biti u cevi i prevaricemo je pa nece prijavljivati gresku. Masku sam vratio tj kupio novu fabricku, ofarbao znak u crno i stavio je... Hauba mi je kriva, ocigledno je lupan, te nije htelo da legne kako treba, pa je bilo malo muke oko natezanja... Sad je sve ekstra!
              Ostaje mi da kupim cep dekle, da zamenim ulje u motoru i menjacu, da operem motor i da kontrolisem da li negde pusta ulje. Valjalo bi i da izmerim pritisak da proverim duva li negde... Ide fantasticno i koci motor ekstra, tako da ne verujem da je dotle stiglo...ali da ipak proverim jer mi je prilicno masno oko bloka... Dihtunzi su na izgled dobri i ne pustaju. Eto to mu je to.

Comment

• alenas
                CBC Član
                • 21.01.2008
                • 102
                • negotin

brate ti mu dusu vadis. koliko te kosta saxo kao da si nov kupio

Comment

• reaper_HGT
                  CBC Senator XXL
                  • 05.09.2007
                  • 888
                  • Beograd

moracemo mi to probati. . .
                  p.s. josh nishta za gume nadam se ovih dana

Comment

• shonsy
                    CBC Senator XXL
                    • 11.05.2007
                    • 1391
                    • London/Beograd
                    • Honda CBR 125R

@alenas - pa kosta jbg, kad zelim da sve bude perfektno i kad ga przim non-stop. Evo danas sam vozio sporije zbog losih guma i kise, cim se osusilo odma teg na gas i udri! Pa ko vise izdrzi!

@reaper_hgt - ti cuti, nema sta vise da gledas! Mislis skinuo si kat pa ce da me deres?! E pa ja sam stavio kajen i samo ces u **** da me gledas! hehehehe

Nego bio danas do jednog "ludog" druga, te me nalozio da "malo" radim saxonija... Ima nekog coveka koji radi trkacima i navodno je najbolji u gradu, udara i potpis miki mausa kad zavrsi! Jeste culi za njega? Trebalo bi da skupim pare pa da se pozabavi sa ventilima, glavom, leptirom, mozda i bregastom, naravno ako se to uradi onda cu morati Gumu da cimnem za cip kao slag na torti! Valjalo bi i ovu izduvnu da prosiri i ispolira ako ne nadjem nista bolje...
                    E sad, da li je iko ulazio u takve zahvate, a da ne promeni klipove, karike i ostalo... Mislim znam da bih trebao sa sportskom bregom da menjam i federe ventila ali sta cu sa ovim ostalim, hoce li to izdrzati i koliko? Naravno cim se sve to otvara, moracu i dihtunge da izmenjam, sto i nije lose...

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Aj se prvo vozi neko vreme bez problema, pa razmisli sta ces dalje.
                      Inace uz vecu snagu trebaju i jace kocnice

I ne zaboravi jednu stvar - tebi treba auto za svaki dan.

Comment

• alenas
                        CBC Član
                        • 21.01.2008
                        • 102
                        • negotin

imam druga koji vozi trke 106-icom i sa svim tim odradjenim je od 100ks dobio 130ks ali zato portosnja izbacuje po 10e i 20e na auspuh. od zajecara do nisa i nazad 50l a ima ukupno 200-230km pa ti vidi. vidi se razlika i samo bregastu kad stavis laksu a mozes i tvoju da prepravis . mogu da pitam tog druga on je imao za prodaju lakse bregaste pa da ti javim

Comment

• shonsy
                          CBC Senator XXL
                          • 11.05.2007
                          • 1391
                          • London/Beograd
                          • Honda CBR 125R

Vocko vozim se ja bez problema evo vec mesec dana! Ne, ozbiljno, to su sve sitnice i normalni kvarovi (za ovu kilometrazu).
                          Sto se tice kocnica tu si potpuno u pravu, ali mislim da su za tih 20tak konja koje bih dobio dovoljne ove koje imam. Ako budu slabe, ce svratim do rodje da ga nesto pitam (dok spava).
                          A to sto meni treba auto za svaki dan... i to stoji, samo neka bude jos brzi!

Alenas-e aj bas vidi sa tim ortakom pa mi posalji pp, sve se raspitaj, poreklo, marka, jesu polovne ili nove, parametre hoda bregova... sve sto mozes, i cenu naravno! Aj hvala ti.

Comment

• Kanarinac
                            CBC Senator XXL
                            • 08.10.2004
                            • 2870
                            • BG,Weedikovac

Ma kakve kochnice shta se lozhish bre Tuti fruti?Donji deo motora nema potrebe da dirash ako radish glavu.Nemoj samo da je spushtash nego neka ti je samo raskopaju lepo i ako bi na sve to stavio bregaste bice do jaja.Nema shta.Ako imash kesha da radish to radi,samo rachunaj za glavu minimum 200 evra i plus dihtunzi i ne znam shta josh imash.A bregaste takodje 300 evra minimum

I love my

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Kocnice nikada nisu dovoljno jake, iako su predimenziorinane

A ako menjas bregastu, racunaj i na znatno vecu potrosnju, ko sto je neko vec rekao, pogotovo ako je neka sa lepim spicevima, a i onda ce auto da bude mrtav na nizim obrtajima (gradska voznja).

Ja sam uvek za tjuning, stajling... ma samo da se cacka, ali sa razumom i rezonom

I ja sam hteo da cackam glavu i jos neke stvari, ali sam odustao zbog viseg cilja

Ma i ja serem, pod nekom euforijom sam

Comment

• Igor
                                CBC Senator XXL
                                • 30.12.2004
                                • 394
                                • DORCOL REPUBLIKA

Originally posted by Vocko
                                A ako menjas bregastu, racunaj i na znatno vecu potrosnju, ko sto je neko vec rekao, pogotovo ako je neka sa lepim spicevima, a i onda ce auto da bude mrtav na nizim obrtajima (gradska voznja).
                                Ako stavi ovako opisanu bbregastu verovatno ce dobiti manju snagu i manju potrosnju al dobro... i nece biti mrtav na nizim nego na visljim... a sa bregastom sa vecom duracijom ce dobiti ono opisano... jedino ako si mislio na veci lift ventila pa da je zato sa spicevima ? e vockice vockice uspaljen si usresredi se
                                Saab 900 SE Cabrio 2.0 Turbo - B204L
                                Saab 900 SE 2.x Turbo - B236R

Comment

Working...
                                X