Citroen Saxo VTS 1.6 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shonsy
    CBC Senator XXL
    • 11.05.2007
    • 1391
    • London/Beograd
    • Honda CBR 125R

@mishio - jeste udaralo i sa starima i to jos gore nego sad.

@Vlada_nbgd - polovne sam montirao nazad, ali se nadam da nije do njih, jer ne mogu opet da se upustam u trazenje te dimenzije, nemam ni zivaca, a ni para. Nadam se da su samo lose odradili balansiranje... Mozda su mi se i distanceri pokrivili, mada tesko, jer imaju oslonac na 4 brezona.

@SAXO - hehehe jeste upecatljivo, a lepo ce biti tek kad isecem slova, ovako sa nalepnicom je malo bzvz. A malo me je sramota sto si ga video... prljaav jeee...

Comment

• chikavili
      CBC Senator XXL
      • 11.02.2008
      • 732

Originally posted by shonsy
      Kupio sam nove felne, dve nove i dve polovne gume, sve to izbalansirano i montirano kod "Danka", a treslo je od samog pocetka, nego nisam bio tu narednih nekoliko dana, posle nisam stizao i sad mi je glupo da odem da trazim da opet urade jer je proslo toliko vremena.
      Ma sta ti glupo?! Slobodno idi, a oni ako im je stalo do dobrog imidza, uradice ti bez suvisnih pitanja.

Comment

• kilson
        Moderator
        • 09.10.2004
        • 3216
        • NoviBGD
        • AR 75 GT

Shonsy, skini distance, montiraj tochkove bez njih pa probaj. Imash li vodjicu za centralnu rupu tochka na distancima?

Tochak i distanc mora biti 100% u centru sa glavchinama, u suprotnom imash vibracije.
        Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

Problem su najverovatnije gume... Imao sam isto iskustvo do 90 ql, posle trese...

Comment

• SAXO
            CBC Senator
            • 16.12.2007
            • 251
            • Meljak

Jos uvek je prljav

Comment

• Iggy
              CBC Član
              • 23.06.2008
              • 20
              • SA-BG

Otidji u servis Kulic (ona ulica sto ide od hale Pionir gore prema novom groblju).Oni jedini rade balansiranje tockova na autu.Trazi majstor LJubu i nema vise da ti trese ikad.Mislim da za 4 tocka kosta 1800 din.Mozes da balansiras na obicnoj masini 1000 puta i da trosis pare dzaba,isto ce ti biti. Otidji i rijesices problem 101%

Comment

• SAXO
                CBC Senator
                • 16.12.2007
                • 251
                • Meljak

Pazi sta sam nasao na nekom hrvatskom sajtu

http://link.brightcove.com/services/lin ... 1482436769

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Koliko je to staro
                  Ima cela tema posvecena tome

Comment

• SAXO
                    CBC Senator
                    • 16.12.2007
                    • 251
                    • Meljak

Znam da ima i da je staro,nego jesi li procitao koji tekst ide uz snimak?

Treba se paziti valjaka!

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Ne ispisuje mi txt iz nepoznatih razloga...
                      I mene su na jednom od tih video sajtova isprozivali sto stojim ispred auta koji je mogao da se otkaci i da me pokupi

Comment

• shonsy
                        CBC Senator XXL
                        • 11.05.2007
                        • 1391
                        • London/Beograd
                        • Honda CBR 125R

Evo i mene... vrnuo se sa 15odnevnog brckanja!

@kilson - probacu prvo da resim problem tako sto cu poslusati tvoj savet. Jos par ljudi mi je slicno govorilo. Nemam sta da izgubim, a za ceo posao mi treba 10tak minuta, tako da cu definitivno probati u narednih par dana. Hvala ti na savetu u svakom slucaju, nadam se da ja pravi!

@Vocko - moguce je za gume, od kad sam kupio nove prednje i druge (polovne) zadnje, vibracije su se malo smirile, ali se nadam da su ove zadnje dobre, te da one nisu uzrocnik! Mada mogu duznem rodjine da probam malo...

@SAXO - naravno da je strokav kad ga nisam vodio na more, a jooj koliko mi je nedostajao tamo, sve neki GTIjevi, svuda mi se Boki prividjao!

@Iggy - druze, poslao sam ti pp. Hvala ti, verovatno cu te zvati... Taman da vidis i 16ventilca kako ide!

@Vocko - to su nas saabovci namerno tako rasporedili kako bismo se medjusobno poubijali!

Comment

• shonsy
                          CBC Senator XXL
                          • 11.05.2007
                          • 1391
                          • London/Beograd
                          • Honda CBR 125R

Proslo je dosta vremena od poslednjeg pisanja, a taj period je bio pun zbivanja....

Pa evo da krenem redom, bice i korisnog, a bice i ******stina!

Po predlogu mnogih (Muzikanti su bili prvi) problem u tresenju volana su bili distanceri... ja (kreten) ne razmisljajuci poskidam felnu i distanc i jos sam se namucio oko jbnog zardjalog imbusa na distancu, al dobro, skinem sve i onda skapiram da ne mogu da stavim felne bez distancera jer imam brezone. Dugacki su te ne moze da se zategne... jbg... Nikako da stignem da odem do Rodje i poskidam mu sve zivo i mrrrtvo!

E, onda sam resio da se zezam sa usisom, napravio mu drugaciji - bolji dovod hladnog vazduha, oprao kajen panel filter, ocistio sve do leptira i tako ubijao one tople dane na Avali... kad nemas zelju nizasta drugo...

Kad sam vec sve to poskidao, na dohvat ruke je bio termo davac, koji nije radio, tj. nije se palio ventilator, pa sam resio njega da spopadnem. Inace to je drugi po redu... obratite paznju na delove iz "Pantera"... zezao se oko njega i nista nisam uspeo da uradim, te sam skinuo dzek i resio problem hladjenja dok ne odem do Zileta.

A, da, pre toga su mi se pojavljivali cudni zvuci, cijukanje, kao kajs, al nije. Kasnije se pretvorilo u lupanje i tek sam onda primetio da se donja remenica radilice malo klati levo desno. Ona sadrzi gumu i metal, kad je otisla, guma je pocela da struze i zbog toga se culo cijukanje, nakon njenog potpunog trosenja javilo se to lupanje (metal o metal). Naravno, meni se desavaju samo najskuplji problemi, tako da me je remenica odrala po usima... Tad je zamenjen i semering polu osovine i manzetna.

E, sad da se vratim na prethodnu pricu. Na povratku sa Avale u sred voznje je promenio zvuk. Dobio je strasan bas, toliko dubok da su se prozori tresli! Te prvenstveno zbog toga, navatam Zileta da otkrije u cemu je problem. On se vise interesovao za to pregrevanje i ustanovio je da mi je glava pokrivljena, te se stvara jak pritisak koji pravi vazdusni cep u sistemu pa zato ne vrti ventilator. Mucio se da me spase skidanja glave i taman kad smo mislili da je uspeo, on opet poceo da zeza i greje.
                          Tako da je mom saxoniju odrubljena glava danas i masinski obradjena. Kupio sam komplet koji sadrzi sve moguce dihtunge, gumice ventila, gumice dizni, semeringe bregastih, i jos gomilu stvarcica... ovom prilikom se zahvaljujem nasem eMu bez koga bi to bio mnogo tezi finansijski udarac! eMe KRALJU! I kupio sam hidro nosac motora, koji je uzrok onog brutalnog zvuka.
                          Danas svratio do Zileta da mu dam sve to i video moju lepu, novu glavicu! Slikao sam i saxonija bez glave... postavicu da vidite, jadan, na sta lici...
                          E,sad, jedina stvar koja me raduje je ta sto mi je Zile rekao da je bio lose uzupcen i da ce sad kad ga spakuje biti brziii!

Eto, ljudi moji, to mu je to, jedva cekam sutra da odem po kola!

Comment

• hagor
                            CBC Senator XXL
                            • 05.12.2007
                            • 362
                            • Krusevac

u, brate mili, bogme i ti si imao muke sa mashinom, ali, hvala bogu gotove su muke i sutra o5 na ulicu ISti lepotan kao i pre...samo sada nesto brzi
                            BMW e36 328i cabrio 2.8 193hp 280nm 1995 god.
                            Mercedes 190D 2.0 75ks 1990god

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Eto kraja mom mirnom snu... Sad ce opet da mi se derenja po nBGu

Zao mi je sto si sve morao na tezi nacin da ustanovis, ali bitno da su problemi reseni tj da su u procesu resavanja, pa ces sada jos mirnije i sigurnije da se vozis

Jel' si cackao nesto po glavi ili si sve ostavio na "standard" ?

Comment

• mishio
                                CBC Senator XXL
                                • 29.05.2007
                                • 1204

gledaj to sa te strane desava se, i ide jedno sa drugim.
                                brza voznja auto sa preko 100tkm i vecinom na maksimumu mora da uzrokuje malo vece ulaganje od redovnog, sto nikako ne sme da se gleda da je saxo vts los auto, taj motor prelazi bez otvaranja 300tkm ali opet malo drugacije voznje, ili kako ti meni rece ranije dok sam imao saxa da vozim to da ga ne ulenjim

a cek samo jedno mi nije jasno, za zupcenje i pricu o tome ? kako nije bio dobro nazupcen i kako ce sad bolje ici ???

Comment

Working...
                                X