Citroen Saxo VTS 1.6 16V

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shonsy
    CBC Senator XXL
    • 11.05.2007
    • 1391
    • London/Beograd
    • Honda CBR 125R

Zna se kako se vozi saxo vts i slicni automobili, a kako osetljivi dizelcici.

Nista ga ja specijalno ne kidam, niti imam kad niti imam gde.

Pravo kidanje je kad idem u vikendicu na Avalu i par puta sto sam bio na Kosutnjaku. Ali opet to nije vrtenje do blokade, vec saltanja do crvenog.

Kad se povlacimo po pravcu onda ga saltam na 6600 rpm, jer tako kaze gosn Dyno da je najbolje!
    A i to je ponekad iz zezanja ili kad neko nesto uradi pa zeli da vidi kakva je situacija.
    Opet ni to nije ne znam koliko cesto, s obzirom da taj Janicev saxo sadasnji Shonetov i recimo Milanchetov vise non stop po Ostruznici pa cak su i ucesnici javnih - legalnih Drag trka!

A imamo i primer mog burazera koji cak vise kida masinu nego ja pa je u savrsenom stanju. Decko naucio Kosutnjak uzduz i popreko!

Tako da te price ne piju vodu! Cinjenica je da zbog loseg puta trap strada mnogo cesce nego tamo gde su uslovi bolji ali kako meni tako svima. Cuvam ga, prelazim 2 na sat preko neravnina i lezecih...

A verovatno sam shebao druk lager u prvih nedelju dana jer sam mnogo pritiskao papucicu, bobina riknula zbog przenja, donja remenica radilice otisla zbog cestog zadrzavanja gasa, sav taj problem sa hladjenjem tj. grejanjem i citanjem temperature naopako od strane kompa je nastao zbog toga sto sam mnogo cimao volan pa se zbog otpora vetra shebali ventilatori, a onda sam i glavu radio i menjao svu sadrzinu seta za glavu da bih poboljsao kompresiju i da bih mogao da ga teram jos vise!

Snejk, brate moj, nemoj da me zezas...

Nego, ljudi, pustite tu pricu, sve je proslo, idemo daljle!

Comment

• VR6
      CBC Senator XXL
      • 31.10.2004
      • 512
      • Sarajevo

Ajd shonsy sredit ces ga, izasao te malo skuplje al sta se sad moze. Mene je moj isto malo skuplje izasao, oko 6100 Eura - ovdje im je trzisna vrijednost od 4000 do 5000 Eura, no kad sam sredio neke stvari nakon same kupovine, od tada super slusa. Jedino sam mjenjao druk lezaj prije par mjeseci, odjednom se poceo cuti i pojacavati zvuk u par dana. Samo ja nisam mjenjao citavo kvacilo kao ti, nego samo lezaj, 70 Eura dosao popravak - sam lezaj je 20-ak Eura, al ruke su skupe jer treba dosta toga rasklopiti. Osim toga, ja sam u VTS-a pomalo zaljubljen, autic mi je ekstra, vristi, ide ludo, a opet trosi nevjerovatno skromno. Sto se tvog tice, moguce je da ima nesto i u ovom sto Snejk govori, mada autic je ocito traljavo uradjen, bar po ovom sto pises o propelerima i slicnom.

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

jedna stvar je vrlo prosta a to je da kako to njega vozis tako ce on tebe da bije po dzepu, pocev od goriva i ulja pa onda redom kako koji deo trpi naprezanja. generalno ovaj saxo je doso shonsyju onda kad mu vreme nije mada ako ne njemu zapao bi neko drugom. istu rabotu sam ja imao sa predhodnim autom ali sam kod prve potrosene hiljadarke stao i prodao auto. da se razumemo, nije da ja nisam pristalica ulaganja u auto ali ovaj auto to nije zasluzio ako ni zbog ceg drugog a ono sto je to napred udareno budzeno i skrabudzeno sto znaci da se o autu i nijebas vodilo toliko racuna. ja na mojim kolima ne dozvoljavam nikakvu improvizaciju , zica tuning, sraf za drvo u plastiku i te fore...
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Snejk
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2008
          • 704
          • BG

Ja ne kazem da si ga ti unistavao, nego da ga je prethodni vozac vozio jos sporije i neznije od tebe. Drugo je sto taj auto treba da izdrzi svako moguce zlostavljanje posto je za to i pravljen..

A i da se razumemo, i to moze da objasni samo određeni procenat problema koji su ti se desili.

Sa druge strane, sada makar tačno znaš šta voziš, pa će ti ubuduće biti mnogo lakše..

Poz.

Comment

• SoneTdi
            CBC Član
            • 06.02.2008
            • 17
            • Zvezdara

Samo neznam kada sam ja rekao da je saxo najodrzavaniji u gradu,rekao sam da sam mu redovno menjao ulje i sve filtere,zamenio zupcasti sve spanere,vodenu pumpu,pk kais sto je inace i normalno kada uzimas polovan auto. Auto nisam mnogo peglao i kod mene je extra radio,kod tebe ga je stiglo sve i pomiri se sa tim jbg. garanciju ti nisam dao da ce posle mesec dana da ti crkne kvacilo,ili nosac ili nesto drugo,to je potrosni materijal i to je sve normalno. Neznam u cemu je uopste problem. Seo si iz dizela u benzinca koji stvarno ide,izivljavao se malo vise i to ti je to,tu nema sta vise da se prica. Sta sada ako meni rikne kvacilo,ili neki silen blok,ili nosac motora treba da pricam svima kako je Janic uvalio kantu mom drugaru a drugar od koga sam ja uzeo saxa uvalio meni,nerazumem poentu price uopste. Ova prica nevodi nigde,pomiri se da je to tako i taljigaj dok mozes
            Zivi i pusti druge da zive

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

shone je potpuno u pravu... auto je kupljen u vidjenom stanju. to sto shonsy nje video ili nije znao gde da gleda to je njegova greska a najveca greska mu je sto je sam pravio poso a nije zvao nekog da ide sa njim. 4 oka uvek vide bolje od dva.

Comment

• shonsy
                CBC Senator XXL
                • 11.05.2007
                • 1391
                • London/Beograd
                • Honda CBR 125R

Opet kazem to za nezniju voznju itd. burazerov (skijash) bivsi Zverkov, saxo je u perfektnom stanju i ne kvari se, a vozi se snaznije nego sto ja vozim mog, a da stvar bude gora moj auto je mladji 4 godine!
                Njegov ce skoro 170 k km pa mu se ne desava nista od ovoga, a meni je krenulo sa 130!

Ali dobro, ulozeno je toliko da sam sad miran i da mogu malo da uzivam u svemu tome sto on pruza!

@Zverino - jbg sve je tacno sto kazes. Ali nakon ovoliko ulaganja mislim da ipak vredi paznje. Inat je cudo!

@Shone - ma sve je to ok da je tako ali 2 hiljade eura je mnogo vise od toga.. Eto burazeru riknuli lageri u menjacu, ok 300 eura. Ulozio i od tad nista. Ja na cliu 2 god samo sipao gorivo i menjao ulje i filtere. Cale na Corsi imao amortizere i kvacilo, ok 400 eura, na Laguni vodenu pumpu i sitnice oko trapa i to je ok - nekih 200 eura. Ali ovo sto sam ja ulozio u njega, a ti me ubedio da necu imati nikakve izdatke i jos ga debelo platio kao savrsenog eee onda da ga jbm! To jest mene sto sam glup!

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

e, nemojte da kazete skijashu. ja sam lezajeve na snopu naslutio tj cuo ih dok se jos maltene nisu culi kez ali sam precutao.
                  jos sam i ulje u menjacu zamenio taj dan kad ga je uzeo ne bi li prolongirao zamenu jos koju stotinu km ali hebi ga. ispostavilo se na kraju da milosh kad je radio menjac nije menjao te lezajeve i doslo vreme da se menjaju. kolko znam to mu je bio jedini izdatak tek posto je uzeo auto.

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Takva poredjenja koja ti pravis nemaju veze sa vezom. Kakve veze ima sa bilo cim sto je neciji drugi Saxo mnogo ispravniji od tvog, a ima manje km ili je mladji? Po cemu je to relevantno i uporedivo?

Kupio si auto u vidjenom stanju. Ako si imao sumnji, trebao si majstoru da ga oteras, pa proveris. Ako ti je bilo skupo, nisi trebao toliko da ga platis. Ako si hteo garanciju, trebao si uzeti novi auto. Ako si vec kupio polovan, onda UVEK moras biti spreman na ono sto ide s time. Uostalom, sam si kupovao auto, do tebe je da utvrdis u kakvom je stanju nezavisno od toga sta gazda kaze, ako to ne uradis kako treba...jbg, tvoj problem. Niko te nije vukao za rukav ni da ga kupis, ni da ga platis koliko je placen, niti da ga uopste uzmes u razmatranje da ti je neki krsten majstor rekao pravo stanje auta.

Kupac kupuje auto, i samo je njegova odgovornost da proceni stanje auta i da li to vredi koliko se za njega trazi. Prodavac prodaje auto u vidjenom stanju, kraj. Cak i da ti kaze da je auto u takvom i takvom stanju, ne bi valjda bio blesav da mu poverujes...Milsim, tako ispada na kraju krajeva, zasto bi nekome verovao na rec? Ne kazem da prodavac ide na foru da obevezno zahebe nekog, nego, prosto, nece covek da se bavi davanjem bilo kakvih podataka i procena - njemu je dobar, ako hoces procenu stanja, odvezi nekom trecem, i kraj.

Ja skoro kupio auto u SAVRSENOM stanju, Mini Cooper S, perfektno odrzavan, za ne male pare. Sve super, auto genijalan - i onda mu posle mesec dana crkne kompresor. I kakve tu sad veze ima bivsi gazda? Da li treba on da ga plati, ili da mu se zalim? Naravno da ne, kakve to VEZE ima s njim...? Zamenio o svom trosku, dovidjenja prijatno, idemo dalje...Moglo je da se desi odmah, ili za godinu dana, ili nikad, to NIKAD ne mozes da znas.

Nemojte pretvarati ovu temu u rasspravu ko je koga i da li je iko ikoga zahebao oko auta, bilo bi steta da sad krenem i brisem gluposti...
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• shonsy
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 1391
                      • London/Beograd
                      • Honda CBR 125R

Sale ja u svakom postu to i kazem: niko me nije terao, ja sam glup ispao i to je to!

Poredjenja inace imaju vezu jer su odgovori na postove. Ti saxici sto kazes da su ispravniji od mog nisu mladji vec stariji i to 4 godine i mnogo vise presli, e onda je valjda druga prica, zar ne?!

Takodje sam pre par postova rekao da treba nastaviti dalje i da je to sve proslost, mucna, ali ipak je iza mene!

Gledajmo u buducnost i budimo pozitivni!

Odjava i kraj!

Comment

• SoneTdi
                        CBC Član
                        • 06.02.2008
                        • 17
                        • Zvezdara

Ja nikako nisam mogao da znam da ce sve to da ti se desi,neznam ni ja sam sta danas sutra moze na mom autu da se desi,jbg auto stari pa se stalno kvari. Sledeci put da bi bio siguran,ti ili ja ili bilo ko drugi odemo lepo i kupimo nov auto iz radnje pod garancijom i bole nas uvo.
                        Zivi i pusti druge da zive

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Kraj price na ovu temu.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• shonsy
                            CBC Senator XXL
                            • 11.05.2007
                            • 1391
                            • London/Beograd
                            • Honda CBR 125R

Naravno da je najbolji auto nov auto, tu nema dileme!

Nego je mene povredilo to sto si pricao drugu pricu od one koja se desila. Ti nisi mogao da znas za sve to, za nesto mozda i jesi ( kao zverko prevarant ) ali si znao za hladnjake, za skarabudzen spojler zica tjuning, za usis koji nije fabricki vec takodje sastavljen od delova koji su preziveli,za crevo u**** od kutije filtera do leptira koje je sanirano crnom izolirkom da se ne primeti, za kompletnu instalaciju koja je bilaa da se najezis, za akumulator koji je bio losh, za felnu sa koje nije spao teg kako rece nego je bila kriva itd.
                            Ja o tome pricam + sve ostalo = kosmar!

Sad ce valjda krenuti onaj deo posle kise...

Comment

• milanche
                              CBC Veteran
                              • 28.04.2006
                              • 115
                              • beograd, vincha city

mislim da nema novi saxoVTS da se kupi....!
                              Originally posted by M-power
                              Па да, ти си тај пекар а ја тркач.

Comment

• skijash
                                CBC Senator XXL
                                • 07.09.2007
                                • 1354
                                • Beograd
                                • wrx

Originally posted by zverko
                                e, nemojte da kazete skijashu. ja sam lezajeve na snopu naslutio tj cuo ih dok se jos maltene nisu culi kez ali sam precutao.
                                jos sam i ulje u menjacu zamenio taj dan kad ga je uzeo ne bi li prolongirao zamenu jos koju stotinu km ali hebi ga. ispostavilo se na kraju da milosh kad je radio menjac nije menjao te lezajeve i doslo vreme da se menjaju. kolko znam to mu je bio jedini izdatak tek posto je uzeo auto.
                                A šta ti misliš, ja sam ****** pa nisam izvalio da si znao za to? Jesam počeo da mračim po temi kako si baronisao za to pa ste me svi napali (te zverko održavao to, te kod zverka bio pitom)...
                                Ne bih ga ja ni kupio da nisam video da je pažen, za razliku od ostalih leševa koje sam gledao

Comment

Working...
                                X