a sta ako mi ne priznaju toliko koliko bi kostalo u ovlascenom, posto vrlo lako moze da predje tih magicnih 220 000
Nema sta da priznaju, moraju da priznaju. Proveri da li imaju ugovor medjusobno, ali svi ovaslceni imaju sa svim osiguravajucim jer od toga i zive. Niko drugi i ne ide kod njih jer su preskupi.
Znaci, oteras auto i oni to poprave. Zaista poprave, ne da ti daju pare. Protiv toga osiguravajuca ne mogu, tj. mogu, da ti kazu "totalna steta, i otkupe ti auto po ceni iz kataloga" kao da je ceo. To je slucaj sa matorim skupim kolima, mozda i tvojim. Da ti je jace zveknut auto, pre ce ti daju pare koje si ga platio (a njihovi katalozi za procene su vrlo vrlo precizni) nego ti plate recimo popravku od 10k evra, a toliko moze da ispadne ozbiljna popravka nakon ozbiljnog lupanja, a po regularnim full cenama koje su u ovlascenim servisima. Valjda sam razumljiv
Meni su tako pre jedno 6 godina deklarisali totalnu štetu (kad je neki kralj u Kadetu GSI sa ćelavim gumama po snegu izleteo u suprotan smer i naleteo na mene ni krivog ni dužnog) i isplatili 70% procenjene vrednosti auta (Reno 5 GT Turbo 1987. godište, dobio sam 1700€) i zadržao sam auto.
Komplet popravka da sam sve ekstra sredio i ofarbao ceo auto (a nisam morao) me je izašla 1000€. Jedino što nisam jurio originalni fabrički branik već sam u Šapcu kupio neki sa maglenkama za 80€.
Chek, meni nije jasno kako je moguce da ti odnesesh u ovlashceni servis koji osiguravajuce drushtvo priznaje, popravish delove koje je i osiguranje priznalo kao "oshteceno", podnesesh im fakturu i oni ti ne isplate celokupnu sumu? Zar to osiguranje treceg lica shto ima ovaj shto te udario ne pokriva nastalu shtetu a ne osiguranu sumu pa da moraju da te isplate samo do tog limita?
nista mi nije jasno....osiguranje ima svog procenitelja stete.ali on ne moze niblizu da proceni stetu kao ovlaceni servis.ovde imas mogucnost da ides kod servisera ili kod vestaka koji radi za osiguranje.normalno se ide u servis,i sa njihovom profakturom ides u osiguranje.normalno je da ako hoces sam da radis da ces dobiti manje novca od procenjenog jer se odbija porez i racuna se manja satnica rada.ako hoces da ti se auto popravi preko osiguranja ovde to osiguranja vrlo rado rade jer se prebijaju sa samim servisima sa kojima su u dilu,i zavrsava se bez problema osim ako sama steta ne prelazi vrednost auta.onda je shit,jer uvek imaju prostora za igranje i u vecini slucajeva si ostao kratkih rukava.
moja preporuka,auto u servis-nissan-procena stete,sa njom u osiguranje,naoruzaj se dobrim zivcima i advokatom,i sve sti ti kazu,ne uzimaj za tako.jednostavno hocu da mi se auto popravi u servisu i aus.
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me." No ROTOR no MOTOR...
moja preporuka,auto u servis-nissan-procena stete,sa njom u osiguranje,naoruzaj se dobrim zivcima i advokatom,i sve sti ti kazu,ne uzimaj za tako.jednostavno hocu da mi se auto popravi u servisu i aus.
Tako je, oces popravku i cao. Necu to sto mi nudite, bole me uvo i za to drugo, auto je kod njih i ja ga ocu popravljenog, a vi da to platite. Tacka.
Tako je, oces popravku i cao. Necu to sto mi nudite, bole me uvo i za to drugo, auto je kod njih i ja ga ocu popravljenog, a vi da to platite. Tacka.
I advokat da bude tu, pa koliko kosta da kosta... Od toga se zentaju ko blesavi, jer moze da ih kosta mnogo, mnogo vise.
I ne, ne salim se, jer znam kako sam prosao...
Originally posted by skyline
matori je popricao sa osiguranjem i rekli su mu da je najbolje da se plati servis, pa da se onda dostavi racun
a kakva je procedura ako ja nemam ili ne zelim da dajem svoj novac
Profaktura od servisa, pa onda na osnovu toga ti isplate neku sumu, a onda se tuzite za ostatak para, jer ce steta preci vrednost auta
znaci, kuc kuc, vi ste servis, mi smo servis
zeleo bih kod vas da sredim auto i ja sam ostecena strana
mozete li da mi popravite auto, a profakturu posaljite osiguranju
Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
Govori glasno i vodi advokata sa sobom. Ljudi ne znaju i ustezu se, pa osiguranja racunaju na to i obicno dobro prolaze. Ortaku su procenili totalku i ponudili mu cifru iz oglasa (najnizu koju su nasli za doticni auto, doticnog godista!!!!!!!!!) koja je naravno bila niza od kataloske i jos niza od vrednosti njegovog auta koji je bio pristojno doradjivan. I kako covek da ne popi2di!?
Ne priznaju trzisnu vrednost, nego imaju neke svoje tabele.. Tako je bilo i kod mene. Ako ti priznaju 100 posto oduzmu ti auto, tako da ti je bolja ova 70-30 varijanta.
Comment