Govori glasno i vodi advokata sa sobom. Ljudi ne znaju i ustezu se, pa osiguranja racunaju na to i obicno dobro prolaze. Ortaku su procenili totalku i ponudili mu cifru iz oglasa (najnizu koju su nasli za doticni auto, doticnog godista!!!!!!!!!) koja je naravno bila niza od kataloske i jos niza od vrednosti njegovog auta koji je bio pristojno doradjivan. I kako covek da ne popi2di!?
To sto je nesto doradjeno ne zanima osiguravajuce drustvo. Veliki problem "tunera" ali jebiga.. tako je, auto se gleda samo kakav je izasao iz fabrike, po oznaci sasije, tu sve pise sta je imao, koji je paket opreme i to se racuna.
Originally posted by Snejk
Ne priznaju trzisnu vrednost, nego imaju neke svoje tabele.. Tako je bilo i kod mene. Ako ti priznaju 100 posto oduzmu ti auto, tako da ti je bolja ova 70-30 varijanta.
A te tablice su vrlo, vrlo precizne. Mozda promase na tvom nissanu jer je vrlo nestandardan, ali se tablice rade i stalno update-uju po realnom trzistu tako da ocekuj vro realnu procenu.
Meni su tako pre jedno 6 godina deklarisali totalnu štetu (kad je neki kralj u Kadetu GSI sa ćelavim gumama po snegu izleteo u suprotan smer i naleteo na mene ni krivog ni dužnog) i isplatili 70% procenjene vrednosti auta (Reno 5 GT Turbo 1987. godište, dobio sam 1700€) i zadržao sam auto.
Komplet popravka da sam sve ekstra sredio i ofarbao ceo auto (a nisam morao) me je izašla 1000€. Jedino što nisam jurio originalni fabrički branik već sam u Šapcu kupio neki sa maglenkama za 80€.
Preostalih 700€ u džep i hvala doviđenja.
po cenama iz Nissan servisa, izgleda da ce proceniti totalku
cene cu posle napisati
znaci, savetujes mi da mi isplate 70 procenjene vrednosti auta, i da zadrzim auto, pa da ga sam sredjujem
Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
Ne gledaju njihove cene.
Licno sam odneo profakturu iz Profila za sredjivanje auta, a oni su onda napravili svoje cene i izneli mi ponudu koja je bila 4x manja...
Igrom slucaja sam video odstampan sajt Mazda klub, deo sa popustima, i na moje pitanje odakle vam cene da ja tamo uzmem tako jeftine delove dobio sam odgovor - kolega ne zna odakle je nalazio cene.
I k'o sto rekoh odbi od svih limenih delova 40%, jer se oni podlozni amortizaciji i priznaju ih kao 60% vrednosti novog.
Zatim tvoj auto moze da kosta kol'ko oces u Nemackoj, ako u tablici pise 5000e... Moj je procenjen na 5800e po kataloskoj vrednosti, samo sto sam dosta kasnije tj pre neki dan tek video da ima "special editon" etiketu, pa mi je tek onda postalo jasno zasto gomila delova sa istog modela 1god mladje ne pase...
To sto je nesto doradjeno ne zanima osiguravajuce drustvo. Veliki problem "tunera" ali jebiga.. tako je, auto se gleda samo kakav je izasao iz fabrike, po oznaci sasije, tu sve pise sta je imao, koji je paket opreme i to se racuna.
Ma naravno da se to ne gleda, to sam onako pomenuo. Problem je sto nisu hteli cak ni katalosku cifru da mu isplate, nego su bukvalno nasli najjeftiniji u oglasima i po tome "procenili" (cak su mu to i rekli!!!), sto je vrlo slicno ovom vockovom slucaju.
Jedina dobra stvar u celoj prici je sto su tom ortaku isplatili totalku, ali su mu ostavili auto (mada je popravka kostala osetno vise od isplacene sume)
Dignes guzicu, odes do telefona ili se prosetas do prvog osiguravajuceg drustva. Kazes imam taj i taj auto, to i to godiste, zelim da saznam njegovu katalosku vrednost ili kazes da hoces kasko da ga osiguras, pa da ti treba info kolika je njegova vrednost u katalogu.
Uh breee, skyline, kad sredish auto - pravac shtajga i po najprljaviju ciganku!
Dobro pregledaj auto i delove potrebne, a shto se tiche samih radova i ko ih izvodi, razmisli - mozhda je bolje da idesh u servis sa kojim osiguranje saradjuje...
Poshto vidim da svi razglabate o ovlachcenom servisu aj da kazhem i ja po koju
Prvo ako ne znash nekoga u ovlashcenom nemoj ni da idesh tamo poshto jako chesto umeju da urade ko nogama.
Vidi sa osiguranjem da izvuchesh shto vishe para i onda poshto si rekao da imash neku bez motora u bosni uzmi nju doteraj ovde i skini sve shto ti treba.Intercooler naruchi neki aftermarket i to ce ti biti najjeftinija opcija.Ovako osiguranje verovatno nece hteti da ti isplati sumu koju ovlashceni trazhi jer ce hteti predrachun i to im se ne isplati nikako.
Vidi samo dal ta bosanska s14 ima sve shto ti je ptorbno od extreijera i pakuj.
ne znam da li su neki od vas citali oko mog problema sa apsolutno novom fabiom na kojoj sam imao manju stetu (krilo i vrata), ovi iz osiguravajuceg drustva su gori od cigana na pijacu - ali posto nisam zakerao za nova vrata, priznali su da plate cenu sredjivanja u ovlascenom servisu - 34800 din, i to ce uplatiti koliko sutra, samo 10 dana po dostavljanju fakture - a ja sam auto uzeo iz servisa bez placanja, na obraz.
posto je kod dulau pitanju stariji auto, koji kataloski vredi mnogo manje nego sto je trzisna vrednost, moza bi mu najjednostavnije bilo da se sa njima nagodi, da proglase totalku i da mu isplate tu katalosku vrednost, a da zadrzi auto, i da odradi ovo dovlacenje s14 iz bosne, pa pakovanje kod nas.
u svakom slucaju, potrebno je da i osiguravajuce drustvo ima sluha - ali i advokat bi valjao tu, jednostavno - gospodo, ili da mi isplatite tipa 5000 eur kao totalku, ili da se tuzimo za vecu cifru. samo je potrebno biti dosledan. po zakonu mu u krajnjoj instanci moraju platiti stetu koliko kosta, ili novac za koji moze kupiti isti takav u tom stanju *mislim na ispravan auto*.
sve je stvar dogovora!
Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...
Sky izvini sto te mracim ali o kakvoj totalnoj steti vi pricate? Na osnovu cega? Tu nema govora.
2. Nece ti priznati punu cenu dela iz ovlascenog servisa, tako da ces morati dodati iz svog dzepa
3. Trebuj odmah tog stranca, dz. je i ostace ti ostali delovi i to mnogo delova
4. Budi srecan da ne bude obostrana krivica (svako sredjuje auto o svom trosku)
Cekaj zapisnik i srecno pa ce pricamo onda sta je najbolje.
ne mracis, i to je vrlo moguce.
2. moze i to da se desi, u tom slucaju privatno tuzi ovog lika za razliku, ili se lepo dogovore da mu plati
3. tacno tako
4. kakva obostrana krivica? yugoslav je kriv 100%, pogledajte samo tragove kocenja - u apsolutno u krivini lik pocinje da koci od same leve ivice kolovoza - obostrana krivica???? mozda, samo u zemlji srbiji. a i to moze na sud. svakom slucaju, Dule, treba ti kesh!
Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...
Moraju da prizanju cenu dela iz servisa ako im doneses racun, ali je poenta u prelazenju magicne cifre (220k din, npr u mom slucaju) i tako mogu da te ispale svetski i da na kraju platis vise od pola iz svog dzepa...
Comment