RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Re: RENAULT Laguna II 1.9 dCi-iskustva i kvarovi

Ako nas pitas da li je taj motor slab za Lagunu licno bih rekao da moze da prodje ali bi trebao jaci. Uopstalom odgovori ce pojedinacno zavisiti od clana do clana. A ako me pitas da li da takav auto, ukoliko je sve kao sto kazes (proverena km, racuni, serv. knjiga, opsta ocuvanost...) kupis onda cu te sigurno podrzati. Pogotovo posto je cena primamljiva, a kao sto kazes moze i da se spusti malo. Kupi, vozi godinu dana, pa ako ti se ne svidi prodaj, dobar auto kao sto je pretpostavljam taj ce se uvek lako prodati.

Comment

• Grcha
      CBC Početnik
      • 04.04.2010
      • 5
      • Mladenovac

Za km ne znam,ljudi su cudo svasta se tu moglo uraditi,al po autu vodio sam limara kaze da je skroz okey u servisu dijagnostika,podizanje kola i pregled ispalo je sve okey osim onoga sto sam opisao i covek izgleda posten sta znam ja,vodio nas kod njega pa vecera ono ovo a prosuo pricu da auto vozi 2 godine on i njegova cerka kupio od prijatelja iz Italije a prodaje da bi kupio corsu,ae mislim stariji covek ne treba mu laguna al opet.Auto izgleda skroz oke,ako odem ponovo slikacu koplet pa cu okaciti,nego eto jedino sto je 1.6 a zadnja cena 4500e

Da zaboravi napisati da hoce da mi da kola na probu 5 dana

Comment

• markofpi
        CBC Senator XXL
        • 27.07.2006
        • 1552
        • Bezanijska Kosa

Kad ti das pare, on tebi auto to vise nije proba! Uglavnom odvezi ti to kod nekih nasih servisera nek ti kazu sta misle, pa ako se price poklope uzimaj, a slike bi bilo vise neko lepo da postavis i to sto pre! Uglavnom sve je rizik ali bar ces uciniti sve da ne ispadne lose po tebe.

Comment

• lancia_k
          CBC Član
          • 09.01.2010
          • 78
          • Sombor

Originally posted by Grcha
          E ovako,proslo je vec skoro mesec dana kako trazim pogodnu lagunu i ako neko veruje na sve sljamove sam naleteo,uskoro cu ostati bez kesa ako nastavim ovako .Zna li neko nekog ko prodaje dobru lagunu ili uvozi a da je pouzdaniji mnogo bi mi pomoglo?

I pitanje za vas ako se moze,dal bi sad kupili lagunu opet kada ne bi ste imali??
          Druze ja prodajem moju lagunu. Javi mi se na pp ili na email za dalje informacije
          Niti je ko auto od gasa satrao, niti zenu od k**** ubio

Comment

• CDanijel76
            CBC Veteran
            • 11.01.2010
            • 144
            • Novi Sad

ljudi, juce sam pogledao ispod "plastike" motora i video .... vidite i vi
            Da li je ovo EGR ventil? posto se ja ne razumem! i posto flisuje ulje da li je nesto starsno ?
            ubacujem slike ...

--->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• SerbianHero
              CBC Senator
              • 10.10.2009
              • 259
              • Beograd

@CDanijel76
              To je crevo koj ide sa intercoolera i u njemu se zadrzacvaju uljna isparenja, koliko sam mogao da primetim i proverim to crevo je po difault-u na lagunama malo vlazno, majstori kazu nije nista strasno, tako da teraj misko.

Comment

• CDanijel76
                CBC Veteran
                • 11.01.2010
                • 144
                • Novi Sad

hvala na utesi Serbian
                mada , primetio sam da mi malo teze prima gas, i da se ponasa pri promeni brzine kao automatik tj da mi ne padaju obrtaji naglo kad pustim nogu sa gasa !!!
                --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

Koliko ja znam EGR se nalazi negde iza svega toga sto si slikao.
                  Inace to sto je mastan je recimo normalno. Nemoj da se sekiras zbog toga. Normalno je da turbina gura malo ulja a onda ono mora i negde da se pokaze.....
                  Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• mrkoni
                    CBC Početnik
                    • 26.04.2010
                    • 1
                    • indjija

hocu da kupim lagunu 1.9 dci, jako mi se svidja, al nekolicina mi savetuje da to neradim, kakva su vasa misljenja?

Comment

• Car
                      CBC Senator XXL
                      • 07.07.2005
                      • 900
                      • Beograd

Originally posted by CDanijel76
                      hvala na utesi Serbian
                      mada , primetio sam da mi malo teze prima gas, i da se ponasa pri promeni brzine kao automatik tj da mi ne padaju obrtaji naglo kad pustim nogu sa gasa !!!
                      Pisalo se na forumu o tome davno, čak i u zasebnoj temi. Poenta priče: ne postoji dci koji na tom spoju nije mastan.
                      Neka ti očiste EGR u servisu, to ionako treba da se radi redovno, ali tu masnoću ćeš videti na svakoj laguni.

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by mrkoni
                        hocu da kupim lagunu 1.9 dci, jako mi se svidja, al nekolicina mi savetuje da to neradim, kakva su vasa misljenja?
                        Procitaj celu temu pa onda odluci.....jeste dugacko ali isplati se veruj mi.
                        Mislim da je to trenutno na trzistu auto sa ubedljivo najboljim odnosom cena - kvalitet.
                        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• cale
                          CBC Senator
                          • 22.03.2009
                          • 297
                          • Backa Topola

@mrkoni slazem se sa savketom. Ti nas pitas za savet, a cuo si onu izreku "svaki cigo svoga konja hvali". Ako ti je mrsko da sve citas , ovde imas nekoliko komentara : viewtopic.php?f=7&t=31408&p=724430#p724430

@CDanijel76 isti slucaj je i kod mene, vozi i ne misli.
                          Inace uradio sam veliki servis ,cena 13000 din, naravno u neovlastenom servisu. Promena svih filtera ,ulje u motoru, kaisi. Covek daje garanciju 60000 km.
                          NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Pozdravljam i podrzavam post iznad!
                            Naravno pod pretpostavkom da nisi kupio izrabljen krsh.

Comment

• cikajowa
                              CBC Veteran
                              • 12.11.2009
                              • 153
                              • svugde

CDanijel76
                              Ja sam pre par meseci isto video to kod mene ,i na jednom drugom forumu postavio temu za to
                              kao sto su ostali rekli na svakoj lagunu je to masno, nista strasno ja sam presao vec 10k km i dalje je isto masno..to JESTE EGR ventil .
                              evo slika kako je kod mene

Upload Image from your computer or phone to Free Image Hosting and reverse image search network.
                              Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• cikajowa
                                CBC Veteran
                                • 12.11.2009
                                • 153
                                • svugde

Evo jos jedna sa felnicama

Ova komsijina kuca se ne uklapa nikako ali dobro
                                Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

Working...
                                X