RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Krema
    CBC Član
    • 26.04.2010
    • 77
    • Novi Beograd
    • Laguna II 1.9 dCi

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Koliko sam ja razumeo majstora, kad sam ga pitao za test mod i greske u test modu, to je samo test mod i ne pokazuje nikakve greske. Znaci to nema veze sa vezom sa greskama. Bukvalno to je kao demo test, ne znam kako da objasnim. Znaci greske u njemu nisu greske na vasem automobilu. Tako sam ga ja razumeo.

Comment

• makinus
      CBC Član
      • 17.06.2010
      • 62
      • Beograd

@max
      E JBG max, bas bezveze. Nazalost nemam neku ideju o mobilnom majstoru. Zar ne mozes da sklopis sve nazad pa da dolijes malo ulja?

Srecan tebi rodjendan, a kugle i poluosovina... shit happens.

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ Ni slučajno ne sme napamet da doliva ulje u menjač jer može da ga ošteti. Osim toga, ulje za PK6 menjač uopšte nije jeftino, a pretpostavljam da ima taj menjač (šestostepeni).

Originally posted by Krema
        Koliko sam ja razumeo majstora, kad sam ga pitao za test mod i greske u test modu, to je samo test mod i ne pokazuje nikakve greske. Znaci to nema veze sa vezom sa greskama. Bukvalno to je kao demo test, ne znam kako da objasnim. Znaci greske u njemu nisu greske na vasem automobilu. Tako sam ga ja razumeo.
        Tačno, osim na onom ekranu gde treba da piše ----, ako nema zabeleženih grešaka. Objašnjenje mogućih grešaka je napisano već nekoliko puta u ovoj temi.

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd
          • Renault LagunaII 1.8 16v

nemam imam petostepeni i tu ide sintetika w80 kako sam razumeo.. znate sta... nemam pojma kako ali i kad ispadne ta poluosovina ne treba ulje da curi jer ga drzi manzetna, al kod mene je spala manzetna sa plastike tj. ta kao selnica i kad bi dolivao ulje samo bi curelo kao i sad... jedino sto mi nije jasno ja sam skinuo levi tocak i kad je bio dignut da bi skinuo sraf okrenuo sam volan e tad je procureo a sto je tuga izgleda da je na drugoj strani isto al nije jasno kako...nas kako vratio sam sve.. sem te manzetne.. icicu negde na slep da to vrate... nije strasno nista al ****no... kao sto vidis... glupost..al ne moz joj nista..

e ljudi bar sam sijalice u prekidacima namestio.. start dugme drugi put ne dira mi se... ustvari platio bi nekom sa foruma vec iskusnom da se to namesti kad zavrsim sa ovim sledece nedelje..
          sva sreca imam krntijomobil jos jedan pa mogu veceras u provod... ljudi uzivajte mi..
          smorio sam se za sve pare..heheh.. poz

Comment

• DarkoP
            CBC Član
            • 28.03.2010
            • 18
            • Sombor

Na tom ekranu kada pisu greske (slova i crtice) treba stisnuti reset dugme i posle bi trebalo da pise"----".

Comment

• dci Šabac
              CBC Član
              • 16.10.2009
              • 60
              • Šabac

@max-ic
              Nek ide zivot...
              vazno da si ti nama ziv i zdrav, a Lajka...
              Srecan ti rodjus,i lepo se provedi veceras, a sranja se desavaju, a tako se i resavaju

PS i najvaznije je da si sijalice resio

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd

i ja mislim da sam najvazniji deo resio.. heheh.. tako da ono... poz

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd

samo jedna sijalica je bila skroz zapaljena i stopila se i nije mogla lepo da se skine kapica.. inace na ostalima svetli superiska... ima li neko ideju sta moze mesto kapice da se stavi da bi svetlelo lepo... al danas bije maler... ubi me...

Comment

• mazzy
                    CBC Veteran
                    • 25.07.2010
                    • 164
                    • Sarajevo

E da li mi mozete reci koje gume su original za lagunu ? u mene su 205 ... Rece mi majstor da su presiroke za nju ...

Comment

• rmilenko
                      CBC Član
                      • 05.01.2010
                      • 42
                      • Novi Sad

Citiram red iz User Manuala za Lagunu II:

"Tyre sizes (3): 195/65 R 15 H - 205/55 R 16 H or V - 205/60 R 16 V - 225/45 R 17 V
                      ...
                      (3) The rim and tyre dimension depends on the version and the country in which the vehicle is sold."

Dakle, menjaj majstora.
                      Pogresno te savetuje.

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd

kod kog majstora da odslepam auto u bg... ima li nekog za preporuciti... da zameni kugle i vrati manzetne i da sipam ulje menjacko... kako se zove original ulje... nesto mi rece lik al nisam razumeo zvucalo je kao trans elf w80

koje je fabricko ulje sto ide u menjac...

Comment

• rmilenko
                          CBC Član
                          • 05.01.2010
                          • 42
                          • Novi Sad

I opet citat iz User Manual-a za Lagunu II:

"Elf is developing lubricants specifically for each RENAULT transmission: Tranself TRJ 75W80,
                          TranselfTRT 75W80,TranselfTRP 75W80,TranselfTRX 75W80 for manual gearboxes,
                          Renaultmatic D3Syn and Renaultmatic D2 for automatic transmissions.
                          These fluids are actively involved in the operation of your vehicle."

Comment

• mazzy
                            CBC Veteran
                            • 25.07.2010
                            • 164
                            • Sarajevo

aj mi posalji link na pp za taj manual

Comment

• max3m87
                              CBC Senator XXL
                              • 17.05.2010
                              • 531
                              • Beograd

Originally posted by rmilenko
                              I opet citat iz User Manual-a za Lagunu II:

"Elf is developing lubricants specifically for each RENAULT transmission: Tranself TRJ 75W80,
                              TranselfTRT 75W80,TranselfTRP 75W80,TranselfTRX 75W80 for manual gearboxes,
                              Renaultmatic D3Syn and Renaultmatic D2 for automatic transmissions.
                              These fluids are actively involved in the operation of your vehicle."

hvala ti mnogo.... a jel znas sta znaci ono trt trp trx

Comment

• makinus
                                CBC Član
                                • 17.06.2010
                                • 62
                                • Beograd

Tako se cuje ako ostanes bez ulja

Comment

Working...
                                X