RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • debeli73
    CBC Član
    • 16.05.2010
    • 75
    • Kragujevac

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by mupe
    Originally posted by dci Šabac
    Pozdrav svima, a posebno Max-u,
    naime kupio sam Lagunu pre dve godine, a nekoliko meseci kasnije sam se castio i felnama-Silverstone 17",
    ...
    pa sam se pitao da li je bolje da ih menjam za 16" ili da ih pustim u oglase (to sam juce i uradio).

Sta vi mislite sta je pametnije?
    Pošto si iz Šapca, mislim da je najpametnije da obiđeš prodavce polovnih guma i da ubodeš neke dobre 225/45 17 i staviš ih na auto. Ja sam kod Danka pre par meseci kupio jednu (da uparim, izašao mi klobuk na mojoj jednoj) Michelin Pilot Primacy, zaista odlično sačuvanu, proizvedenu 2008. godine, za neku siću, mislim 30 ili 40€ sa montažom, ne sećam se više. Kod tebe bi trebalo da je jeftinije.
    Da li je neko imamo iskustva kako se vozilo ponaša u vožnji nakon zamene felni i guma. Dakle imam standarnde 205/55/16 čelične. Napred su Michelin saver, pozadi Dunlop sport (obe su pretpostavljam prešle preko 30000km). Ukoliko je neko izvšio zamenu i stavi 225/45/17 zanima me kako se vozilo ponaša nakon promene. Zašto? (već sam pisao o tome). Činim mi se da je zadnji kraj vozila malo tvrđi i da "****" više posakuje (nelagodan osećaj pri upravljanju) pri većim brzinama nego što bi trebalo bar po meni (pod većim podrazumevam 80km/h pa pređete na autoputu preko onih metalnih odvoda koji štrče kod npr vijaduktova). Sve je provereno (amortizeri, silen, miler, ...) i više majstora kaže da je sve apsolutno u redu. Imam osećaj kao da mi je zadnji kraj o Lagune III (tvrđe trimovan) a prednji od Lagune II Masjtori kažu da nema smisla menjati gume koje sada imam jer su sasvim ok (čak su je bockali nekim aparatom smešnog naziva da provere valjda elastičnost i grip). Pitanje je u stvari da li drugi profil može značajno da utiče na ovo kao i potencijalna promena guma?
    Hvala za odgovore oko ASR

Comment

• savke
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 575
      • Novi Sad, Temerin
      • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by cikajowa
      Na gore radi normalono, na prvi zub koliko hocu a na drugi do kraja..

"Znaci kada probas da ga spustis i kliknes samo na onaj prvi zub on ne radi a ako ga stisnes skroz na onaj drugi zub on ga dize umesto da spusta."
      Upravo ovo se desava, na prvi zub dole nista, na drugi dize umo da spusta .
      Sta raditi?
      Znaci da ti je otisao mikroprekidac ili je samo pukao lem pa izgubio kontakt. Sta god da je ako si vest sa lemilicom u unimerom, lako i jeftino ces resiti.
      Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• mazzy
        CBC Veteran
        • 25.07.2010
        • 164
        • Sarajevo

E da li neko zna koliko kosta mjenjac da se promjeni . Zapravo, ne tacno mjenjac nek samo ona glava gore.... pocelo da mi se guli , pa me nervira . Pitam se koliko kosta ?

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd
          • Renault LagunaII 1.8 16v

pazi ovako te 17" su vise sportske gume i mislim da pri nekoj normalnoj voznji neces nista primetiti sem sto lepse auto izgleda, a takve gume imaju sportsku primenu, ne uvijaju se tj.mnogo manje, samim tim i bolje drze... eto to je sto se tice guma.. inace dosta su tvrdje i moras pazis ivicnjake i tako to jer da milis ulegne skoro do felne..

nije mi cale neki pozer ali napravicu slike hehehe...
          cim sutra ili prekosutra odradim to..

evo slike kugle za sad

e kupio sam sijalice u bgelektroniku ali nisu znali omazu da mi kazu, sta ce se desiti ako su slabije...

mobilne popravljam rekreativno, ono drustvu kad im nesto zahvali, narucim deo za dzabaka preko e baya i eto hehehe...
          inace hvala...

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd

e mazzy mislis ono kozno na rucici menjaca... ja sam tu kozu nasao za 4-5e na e bayu i narucicu je, ima svih boja u svim oblicima posto su svi menjaci razliciti.... posle toga znaci samo skines tvoju i zalepis ovu i eto ga hehehe....

Comment

• makinus
              CBC Član
              • 17.06.2010
              • 62
              • Beograd

@mazzy
              Rukohvat rucice menjaca originalni kosta od 50-60e, u zavisnosti od izvedbe (crni ili aluminijumski deo gde su iscrtane brzine). Mozes da kupis u bilo kom zvanicnom servisu.

@max
              Odlicno si poceo!
              Jesu kugle febi? Koliko si ih platio?

Comment

• mazzy
                CBC Veteran
                • 25.07.2010
                • 164
                • Sarajevo

max3m87 , tako jeftino ? ja sam kontao da se mjenja ono komplet gore radi toga... Ma nije mi se ogulilo, ja sam zaljepio , ali ruzno izgleda...I jos jedno pitanje, da li se nekome pokvario onaj poklopac sto prekrije radio ? Heh nikako nece da mi ostane kad preklopim... pretpostavljam izlizala se ona plastika sa strane ...

Comment

• savke
                  CBC Senator XXL
                  • 14.02.2006
                  • 575
                  • Novi Sad, Temerin
                  • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by max3m87
                  e mazzy mislis ono kozno na rucici menjaca... ja sam tu kozu nasao za 4-5e na e bayu i narucicu je, ima svih boja u svim oblicima posto su svi menjaci razliciti.... posle toga znaci samo skines tvoju i zalepis ovu i eto ga hehehe....
                  Kazi mi narucujes preko ebay-a i stize ti normalno u Srbiju? Koja je procedura? Znam da ne radi Pay Pal..

Comment

• mazzy
                    CBC Veteran
                    • 25.07.2010
                    • 164
                    • Sarajevo

@makinus, ma ja sam i mislio da se mjenja to sve , kad on rece samo kozica... aaj mogu podnjeti 50e , ali to mi nije sada prioritet : )))

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd

prijavljen sam na pay pal za bosnu i stize mi na kucnu, ti dobijes samo ono kozno, znaci prava koza lepo izgleda ima i slika... ima cak i u raznim bojama konca sam video, crveni, plavi, i tako... sve sto narucis do 20e ne placas carinu... inace ja stvari ne kupujem ovde, ni nema sto nosim a i kad nadjem to kosta brdo para...

kugle sam platio 1550rsd u hit autu... pise nesto sid made in eu... ko ce ga znati al su 5 puta jeftinije, tolko losije nisu valjda...

a za poklopac od radija nije se izlizalo sigurno ne moguce je... to je puklo nesto gde zakacinje na kraju gde ide ta sina jer ima vodjice...

Comment

• mazzy
                        CBC Veteran
                        • 25.07.2010
                        • 164
                        • Sarajevo

a za poklopac od radija nije se izlizalo sigurno ne moguce je... to je puklo nesto gde zakacinje na kraju gde ide ta sina jer ima vodjice...
                        Pa sta mislis koliko kosta popravljanje i moze li se popraviti ? I to i ovo na mjenjacu mi nije neki prioritet , nego eto volim da je sve cik-cak

Comment

• mobbdeepqb
                          CBC Senator XXL
                          • 19.07.2009
                          • 383
                          • beograd

http://www.youtube.com/watch?v=KQG5Hbdt ... re=related evo ako nije jasno kako se radi test.......a ovo je za rucicu menjaca http://www.youtube.com/watch?v=VgaFE7l8OSU

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd

Originally posted by mazzy
                            Pa sta mislis koliko kosta popravljanje i moze li se popraviti ? I to i ovo na mjenjacu mi nije neki prioritet , nego eto volim da je sve cik-cak

tesko da ce neko sa tim da se petlja, to ces morati sam, skines lepo, pogledas gde je pukla plastikica... improvizujes, zalepis i ima da radi... heheh..

e za menjac, bas tako ta kozica se kupuje, moja je u tom obliku al ima i za onu kracu...

e da na kuglama pise sir...

Comment

• savke
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 575
                              • Novi Sad, Temerin
                              • Laguna 2 ph2, Golf 3

Narode da li neko ima ideju kako da se nabavi onaj Video-in za navigaciju?

http://shop.conexx-video.de/artikel_gro ... eo-in.html

Stvarno bi ovo voleo da nabavim ali nemam ideju kako...

Comment

• makinus
                                CBC Član
                                • 17.06.2010
                                • 62
                                • Beograd

Originally posted by mobbdeepqb
                                http://www.youtube.com/watch?v=KQG5HbdtzYU&feature=related evo ako nije jasno kako se radi test.......a ovo je za rucicu menjaca http://www.youtube.com/watch?v=VgaFE7l8OSU
                                Ovaj prvi je majstor!

Comment

Working...
                                X