Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Da li je neko imamo iskustva kako se vozilo ponaša u vožnji nakon zamene felni i guma. Dakle imam standarnde 205/55/16 čelične. Napred su Michelin saver, pozadi Dunlop sport (obe su pretpostavljam prešle preko 30000km). Ukoliko je neko izvšio zamenu i stavi 225/45/17 zanima me kako se vozilo ponaša nakon promene. Zašto? (već sam pisao o tome). Činim mi se da je zadnji kraj vozila malo tvrđi i da "****" više posakuje (nelagodan osećaj pri upravljanju) pri većim brzinama nego što bi trebalo bar po meni (pod većim podrazumevam 80km/h pa pređete na autoputu preko onih metalnih odvoda koji štrče kod npr vijaduktova). Sve je provereno (amortizeri, silen, miler, ...) i više majstora kaže da je sve apsolutno u redu. Imam osećaj kao da mi je zadnji kraj o Lagune III (tvrđe trimovan) a prednji od Lagune II
Masjtori kažu da nema smisla menjati gume koje sada imam jer su sasvim ok (čak su je bockali nekim aparatom smešnog naziva da provere valjda elastičnost i grip). Pitanje je u stvari da li drugi profil može značajno da utiče na ovo kao i potencijalna promena guma?
Hvala za odgovore oko ASR
Originally posted by mupe

Hvala za odgovore oko ASR

Comment