RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SerbianHero
    CBC Senator
    • 10.10.2009
    • 259
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Maxi, sto se tice lezaja ja ga danas zamenio jel mi je senzor za abs prednjem desnom tocku pukao(pazario sam neku rupetinu, iskrivio felnu i tek kasnije mi je iskljucio ABS), lager sa senzorom SNB 6150din, taj ide u prvu ugradnju, dok je isti takav u renoovom pakovanju 8000-10000din.
    Sto se tice sijalice u piksli, odustao sam jbg, krcaka pucka, ali izaci nemere....

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

ja jos sutra pokusavam sa pikslom, tako da ono.. heheh... necu da silim i da polomim nesto... icicu sutra kupim te jeftine kugle, cale dodje sutra pa da menjamo za vikend, to je to, inace stvarno mi nesto ne smetaju sijalice i start dugme ali voleo bi bas bas da radi... lepio bi sam to, nije mi problem i ovako popravljam mobilne i kompove, al tripujem nesto da ako skinem citac koliko je sranje ima ubaguje nesto kad ga vratim... heheh..
      e da jos pitanjce... kad radi normalno start dugme,... znaci ubacis karticu on pogasi lampice i kad bi stisnuo dugme on bi sam verglao i upalio, tako...
      a kad ga ugasis, a kartica unutra pa opet stisnes dugme on da kontakt i sam upali, ili da kontakt pa stisnes opet da upali????

ko od vas ima sredjene lampice i start dugme a ko ne... da vidim dal cu radim

Comment

• Krema
        CBC Član
        • 26.04.2010
        • 77
        • Novi Beograd
        • Laguna II 1.9 dCi

Kod mene sve lampice rade i start dugme. Valjda.
        Cak i sva 4 podizaca rade.
        A start dugme radi normalno kad ubacis karticu on ugasi lampice ti ga pritisnes i pustis i on sam odradi proceduru startovanja.
        Kad ga ugasis a kartica je u citacu meni nekad odmah pali kad pritisnem start a nekad da samo kontakt pa moras jos jednom start pritisnuti. Mislim da to ima veze sa vremenom koje je proslo od kad je ugasen auto.

Comment

• dci Šabac
          CBC Član
          • 16.10.2009
          • 60
          • Šabac

Pozdrav svima, a posebno Max-u,

posto mi rade sve sijalice (valjda), imam jednu dilemu-
          naime kupio sam Lagunu pre dve godine, a nekoliko meseci kasnije sam se castio i felnama-Silverstone 17",
          uzeo sam ih od nekog poznanika koji prodaje polovne delove za Renoe.
          Kad je doslo prolece prosle godine dosla je na red i kupovina guma i tu se desio prekid idile, tj.kad je zena saznala koliko kostaju 4 nove gume
          automatski me je prosla volja (citaj zabrana) da kupujem gume i tako ostadose meni felne na tavanu do sada.
          pa sam se pitao da li je bolje da ih menjam za 16" ili da ih pustim u oglase (to sam juce i uradio).

Sta vi mislite sta je pametnije?

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd

ja mislim da nije velika razlika u ceni gume izmedju 16 i 17... ma da te felne su skupe ja sam gledao, prodaju se za po 400e minimum... pa ti vidi... sta se tebi vise svidi, zenu ne slusaj

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

Razlika nije velika ali ipak postoji tako da... u svakom slucaju za nove a kvalitetnije gume 16 ce ti trebati oko 30.000 din manje ne a vise naravno daaaa.
              Sto se tice felni 17 neces ih lako prodati to je sigurno a kod nas iskljucivi razlog za tesku prodaju je upravo cena nove gume !!
              No svaka roba ima i svog kupca ali i svoju cenu tako da srecno sta god da uradis.

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd

e ko je pricao da mu se ne zatvaraju vratanca od pixle, nasao sam na ebayu polovnu pixlu za 9e, moze da bude solucija, a nije skupo, a video sam danas sta drzi pixlu i cudi me kako ikome radi, tanka plastikica, inace taj deo se skida i mozes montiras upravo na tvoju postojecu... poz

Comment

• SDSd
                  CBC Član
                  • 23.06.2010
                  • 49
                  • Beograd
                  • VW touran 1.9 tdi

Originally posted by Laguna GT techno
                  Zna li neko kako mogu da sredim ove farove?Ako ima neko br.nekog majstora ili adresu,nek' posalje,bio bih mu zahvalan

Takodje i za felne.Pozdrav

Izvinjavam se što dajem zakasneli odgovor, ali bio sam na odmoru, stigao sam tek pre nekoliko dana.

I moje felne su imale neke slične naslage po sebi i veoma lako sam ih očistio. Ovo će možda zvučati kao ona reklama za kosmodisk - "izgleda šašavo, ali mene leđa više ne bole! ", ali stvarno radi.

Očistio sam ih pomoću četkice za zube i CIF kreme za kuhinju i to vrlo brzo i lako. Za ona mehanička oštećenja felni nemam neko rešenje. Pozdrav.

Comment

• CDanijel76
                    CBC Veteran
                    • 11.01.2010
                    • 144
                    • Novi Sad

debeli73 - sto se tice ESP-a , da, sastavni deo je i ASR !iz prve ruke od majstora Slobe i to juce smo pricali o tome
                    a sto se tice potpisivanja sa istim , da mozes ga potpisati ali malo , jer sistem reaguje "malo" kasnije.(cuces skripu guma ali jako kratko)...
                    Inace odradjen veliki servis, zamenjene zadnje plocice, proverena ispravnost kola (mehanika-elektronika), ukljuceno automatsko paljenje svetala posle starta motora, ociscen EGR ventil,...znaci odradjeno sve sto treba. Sretan sam sto mi majstor kaze da je desna strana (sto obicno ima problena kod laguna) ok , prokomentarisao je i opremu u kolima , jedino mi fali zastitni deo izmedji desnog tocka i motora, ona plastika sa unutrasnje strane blatobrana, ali ce se resiti i to...
                    Ovo veliko zadovoljstvo me je kostalo 27.200,oo sveukupno.
                    Sad mogu na miru da odem na godisnji, a to je vec od sutra
                    pozdrav novim clanovima i odisej77 - i ja ti preporucujem dizel ali o5 ti odlucujes ...
                    A sto se tice felni , ja sam ih cistio sa nekim sredsvom za gumene podove (cale doneo s posla dok je radio), malo je agresivno sredstvo tako da sam morao da koristim rukavice posto su mi felne bile bas bas crne i tackaste.Rec je o felnama koje sam kupio na proslom autu Audi B4 1.9 tdi (tad sam imao vise vremena za lickanje ) a sad jos na laguni nisam skidao i detaljno cistio felne, mada ko zna mozda stignem i do toga ...
                    --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790

O pa dobro je nije onda mnogo ako se sve zavrsilo na 27.000 sada si miran jer je Sloba sve uradio valjano
                      Inace lepo se odmori na godisnjem pa se vidimo kad se vrnes

Jel imam ja taj ASR ? Korisna je to spravica, na predhodnom auto sam imao a i pisalo je na volanu e sada za lagunu ne znam

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by dci Šabac
                        Pozdrav svima, a posebno Max-u,
                        naime kupio sam Lagunu pre dve godine, a nekoliko meseci kasnije sam se castio i felnama-Silverstone 17",
                        ...
                        pa sam se pitao da li je bolje da ih menjam za 16" ili da ih pustim u oglase (to sam juce i uradio).

Sta vi mislite sta je pametnije?
                        Pošto si iz Šapca, mislim da je najpametnije da obiđeš prodavce polovnih guma i da ubodeš neke dobre 225/45 17 i staviš ih na auto. Ja sam kod Danka pre par meseci kupio jednu (da uparim, izašao mi klobuk na mojoj jednoj) Michelin Pilot Primacy, zaista odlično sačuvanu, proizvedenu 2008. godine, za neku siću, mislim 30 ili 40€ sa montažom, ne sećam se više. Kod tebe bi trebalo da je jeftinije.

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790

Polovna guma jeste resenje za ovu krizu ali nije resenje iz ugla bezbednosti. Retko da moze da se nadje polovna guma koja je skinuta i uvezena zato sto je dobra ali je zato more onih
                          "kao nova" .

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd

meni na volanu pise SRP al to je sistem za airbagove... tj. i za pojaseve... prefinjeni sistem koji odredjuje koliko ce se otvore bagovi i koliko i kad zateze pojas...System for Restraint and Protection (Renault)

http://www.internet-prodaja-guma.com/se ... rch&page=1
                            evo cene 17"

http://www.internet-prodaja-guma.com/se ... rch&page=1
                            evo 16"

razlika je onako, al ne kupujes svake godine... heheh

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790

Maxic gotovanu jedan , mi tebi sve do detalja pojanimo a ti samo linkove postavio pa mi da se ubijamo trazeci 16 pa 17 gume

Moja je priviledj i mislim da bih trebao da imam ASR ali ne znam treb to negde pogledati a nisam se setio majstor Slobu da pitam.

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd

evo idem do hit auta da kupim kugle sutra da se menjaju... jeej... i sijalice ce se menjaju... jeeej... sad mi svetli ko raspala bozicna jelka, al bice lepo ukrasena... hehehe...
                                pa tu imaju sve marke guma... pa ko voli da bira.. heheh...
                                a jesu na laguni fabricke ove dunlop sp sport.. ja mislim da jesu...
                                pa za asr ne znam, al znam da kad sam je kupio pa bo po gasu da krenem, dok nisam navikao nije uspela da potpise... hehehe...

Comment

Working...
                                X