RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • max3m87
    CBC Senator XXL
    • 17.05.2010
    • 531
    • Beograd
    • Renault LagunaII 1.8 16v

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

sad sam se opet mucio sa onom sijalicom u piksli ma sanse nema to da iscupam, vuko sam i na dole i probo skinem zabice, znam gde su, ma sanse nema...

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

01.08.2010 bi trebali da odrzimo HITAN sastanak nas vlasnika laguna sa samo jednom temom...popraviti sve sijalice kod maxija u laguni, pod moranje...da se ne muci vise.
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd

i ja se slazem... znaci svi kod mene na tortu pa na rasturanje sijalice da se menjaju i one koje rade i koje ne rade

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd

niste mi rekli jel menjao neko kugle, koje je kupio, stavio, gde, i najbitnije cena ahhaah

e ljudi evo kako se snasao ovaj lik sa tim ekranom http://www.youtube.com/watch?v=i3t-QVP32p8
          a ima i za nas jadnike http://www.youtube.com/watch?v=i3t-QVP32p8

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd

ljudi kako vama funkcionise gps, kojim razlogom ubacujete dvd, ja sam u svoj mobilni ubacio igo8 on ima sve mape, a sad sam na netu nasao da je lik ubacio u lagunu, kad bi znao kako funkcionise mozda bi i mogli smislimo da radi...

Comment

• mobbdeepqb
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2009
              • 383
              • beograd

Originally posted by max3m87
              e ljudi evo kako se snasao ovaj lik sa tim ekranom http://www.youtube.com/watch?v=i3t-QVP32p8
              a ima i za nas jadnike http://www.youtube.com/watch?v=i3t-QVP32p8
              meni je jedan lik nudio takav ali polovan za 150E, i ovakav za 600 http://www.youtube.com/watch?v=6ndLeHh6 ... re=related
              A za sijalicu u piksli,ako ne pusis kao Turcin tj. ako je ne koristis batali je......Ja je ni ne otvaram

Comment

• Krema
                CBC Član
                • 26.04.2010
                • 77
                • Novi Beograd
                • Laguna II 1.9 dCi

@hugo
                Pogledaj stranicu 111, mislim da tamo imas dosta povoljnih saveta oko kupovine auta, sta treba da pogledas i slicno. Mislim na toj stranici su ti ukratko sazete sve stranice ove teme u vezi kupovine auta.

@max3m87
                Svaka ti cast koliko pitanja postavis u jednom satu. Pa ja toliko pitanja na 3 foruma nisam ukupno postavio, mozda mi zato i radi auto kako treba.
                Nego jesi ti uspeo neka od njih da resis ili ih samo postavljas?

Comment

• max3m87
                  CBC Senator XXL
                  • 17.05.2010
                  • 531
                  • Beograd

pa niko mi ne odgovara... a imam pitanja dosta... heheh... znas kako ja ne otvaram pixlu nesto puno mozda kad stavim koji dinarcic, ne pusim, niti iko u kolima, al volim da mi radi sve sto treba da radi...hahha...
                  pa sve sam sredio, cekam cale da mi se vrati da mi da pare za kugle da menjam, a ne znam ni koje da kupim, imaju neke nemacke one su jeftine, a imaju i original one su skuplje dosta, ubedjuju me u servisu da su nemacke te trajnije za puteve nase, a i da nisu mogu 4 puta ih menjam za jedne ove, drugo dal se montiraju kao i kod svih drugih kola na 2 srafa ona ili je slozenije, majstor trazi 3 000 da ih zameni, to je mnogo za takav posao..3. dal je iko ikad rasturao sediste, ne radi ona polugica za donji deo ledja, mislim namestena je u super polozaju, al bi da radi.. i posle ostaju samo te sitnice, sijalice i start dugme... voleo bi da je kompletiram...
                  niko nece odgovori za kugle, a ko vozi duze menjao je sigurno, a za gps ako vuce .exe sa dvd-a to moze da se prepravi i nareze igo i kad se ubaci ima da znate kuda idete hehehe...

Comment

• firearms
                    CBC Član
                    • 08.06.2009
                    • 32
                    • Beograd

max ja sam menjao desnu kuglu pre jedno 2 nedelje i uzeo sam tu kao nemacku jeftiniju u hit autu za nekih 1500din. i sam sam je zamenio bez problema, nije nesto komplikovano da se zameni ako se imalo razumes u mehaniku i ako si nekada nesto uradio na autu zameni je sam nije neki tezak posao. zamenio sam je za jedno sat vremena ide na 3 srafa i kada dignes auto i pogledas je kako stoji sve ce ti se samo kasti. posle toga ne mora auto da ide na reglazu trapa samo dobro dotegni srafove i guraj. inace za sada sam presao jedno 1500km i nije losa ne cuje se i ne lupa tako da neka traje i godinu dve opet cu nju da kupim jer je ona originalna oko 7000 ako se ne varam
                    ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• firearms
                      CBC Član
                      • 08.06.2009
                      • 32
                      • Beograd

iskljuci CAPS LOCK. velika slova se smatraju vikanjem.

i pazi na onaj limcic, videces ga pored kugle, na njega je nakacen jedan kablic mislim da je od abs-a da ga ne savijas previse tamo vamo da ti ne pukne kao meni pa sam morao da ga peckam sa svajs aparatom da bi stajao kako treba. inace i ako ako prelomis nije neka velika steta jer moze da stoji i onako dok ga ne navaris
                      ko se stidi majcinjega mleka taj ce biti rdja dovijeka

Comment

• max3m87
                        CBC Senator XXL
                        • 17.05.2010
                        • 531
                        • Beograd

e hvala ti mnogo, pa ja nisam menjao, ali cale zna sve, sto se mehanike tice, tako da ce on to zameniti, kupicu i ja te, meni su u servisu rekli da imam lufta, al ja nesto sitno primecujem kad uletim u rupu neku pa se malko cuje... al zamenicu... nasao sam za 5500 rsd original al mnogo je ovo je 1500
                        hvala ti, znaci da ne dajem majstoru 3000 za dzabe... poz...

Comment

• debeli73
                          CBC Član
                          • 16.05.2010
                          • 75
                          • Kragujevac

Ako vozilo ima ESP da li to znači da ima i ASR- Ako je ESP sistem za kontrolu stabilnosti da li podrazumeva da ima i ASR-sistem za kontrolu poklizavanja što bi jelte bilo logično. Negde sam čitao da kao ako ti auto pri naglim obrtajima "potpisuje" nemaš ASR, ali se onda postavlja pitanje kako imaš ESP jer mi se čini da je to sastavni deo ovog sistema. Pitam ovo zato što piše na nekom Renaultovom sajtu da ESP citiram

"SISTEM ZA NADZOR STABILNOST (ESP)
                          Zajedno sa sistemom za sprečavanje proklizavanja (ASR) i kontrolom pod upravljanja (CSV) kontroliše stabilnost vozila
                          pri izbegavanju i/ili kod slabog prijanjanja na kolovoz."

Ja imam ESP a uspeo sam da se blago "potpisem". Unapred se izvinjavam na neznanju i možda banalnom pitanju

Comment

• max3m87
                            CBC Senator XXL
                            • 17.05.2010
                            • 531
                            • Beograd

sa ovim gasom sto kasni blago tebi kad si potpisao.. heheh.. salim se... nikad nisam probao, ali i kad stisnem jaci gas nece potpise... nisam probao bas da stisnem verovatno bi, al ja nemam esp
                            asr ti je da npr. ako uletis prednjim tockom u barustinu neku to ga automatski usporava zbog otpora vode, e asr onda automatski uspori i zadnje tockove da te ne bi **** obislo... e za to sluzi,
                            a esp je sistem stabilnosti, ako vec krenes da proklizavas on daje pojedinacno svakom tocku odredjenu snagu da bi ispravio vozilo... to je to...

Comment

• odisej77
                              CBC Početnik
                              • 29.07.2010
                              • 1
                              • kumanovo

Reno Laguna II 2001 1,8 16v TNG

Zdravo lagunasiii
                              Novi sam clan
                              Pa ovako, video sam dosta komentara za lagunu II i hteo bi postavim jedno pitanje.
                              Vec dugo vozim megana 1.6 benzinca 95 godine i prezadovojlam sam njime,ali sad mi se prosirila porodiza za jednog clana i moram kupiti neki drugi i veci auto i naravno sa klimom pa sam bacio oko na lagunu II i moram uzeti jednu.
                              Godisnje prelazim oko 10-15000 kilometara pa gteo bi da mi date savet koju da uzmem1.6-107ks ILI 1.8 12Oks.Nisam neki koji voli brzu voznju i uzeo bi je samo radi komocije a naravno i lepote
                              Auto je strava i nebi ga menjao barem narednih 7-10 godina ali pod uslovom da ubodem dobar primerak(i molio bio da mi neko pojasni sta je bitno da proverim ukoliko uzimam )
                              Molio bi za vas savet i hvala unapred

Poz, molim te da pises malim slovima, jer pisanje velikim se shvata kao vikanje
                              milannik

Comment

• Krema
                                CBC Član
                                • 26.04.2010
                                • 77
                                • Novi Beograd
                                • Laguna II 1.9 dCi

@odisej77
                                Pre svega dobro dosao na forum. Probaj da pises malim slovima.
                                Kao i clanu @hugo tako i tebi predlazem da procitas 111 stranicu ovog foruma gde ces naci savete u vezi kupovine polovnog auta i na sta treba obratiti paznju. Nebi bilo lose, kad ugrabis slobodnog vremena, da prelistas sve stranice u ovoj temi. Veruj mi da ces naci dosta korisnih informacija i saveta.
                                Ja ti preporucujem da u izbor uzmes i lagunu II sa dizel motorom, 1.9 dCi. Mislim da je to pravi izbor motora za ovakav tip vozila s obzirom na njenu tezinu. Pretpostavljam ako bi uzeo benzinca da bi plin ugradio radi ekonomicnije voznje. Znam da svako vise preferira odredjeni tip motora (benzinca ili dizelasa) pa tako i ti uzmi ono sto tebi najvise prija. Po mom misljenju 1.6 je slab motor za lagunu.
                                Pricao sam i sa majstorima u servisu i oni se slazu da je 1.9 dCi najbolji izbor.

Comment

Working...
                                X