RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • igogitar
    CBC Član
    • 14.07.2010
    • 93
    • R.Srpska,Gradiška

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by mazzy
    Originally posted by igogitar
    Ljudi citam ovo i mogu vam reci da citajuci sticem utisak da je Laguna jako nepouzdan auto koji se stalno kvari. To nije tacno. Ja imam Lagunu 2 godine i imao sam samo 1 kvar(pumpa niskog pritiska-jer sam vozio na rezervi). Osim toga mozda ne radi jos poneka sijalica a sve ostalo je OK. Cesto sam na duzim putovanjima reda do 500 km i nikad me nije iznevjerila. Osim toga auto je odlican,udoban,malo trosi,dovoljno snazan i brz.
    Ej , i meni je nedavno spominjalo nesto " fuel incjection system fault ", kada sam otisao na comp da se prikopca , spominjalo je neki pritisak u turbini .. Da li ima veze sa tom pumpom .. sta mislis ?
    Ne bih rekao da to ima veze sa ovom pumpom. Meni kad je crkla jednostavno auto nije mogao da upali.

Comment

• igogitar
      CBC Član
      • 14.07.2010
      • 93
      • R.Srpska,Gradiška

Originally posted by savke

Koliko vidim upravo to je u pitanju. Laguna nije stvorena za gradske voznje. Cesta duza putovanja joj gode, kao i svim novilim dizelima. Benzincima manje smeta ali obzirom na losa goriva i to je diskutabilno.

Da li je neko od vas koristio Euro dizel 5? Da li to uopste moze u nase lagune?

Inace za one koji idu put juga a voze benzinca, ima na pumpama dole ispod beograda da se natoci onaj skuplji bezolovni benzin. Mislim da je cena oko 127din/l a kolega koji ga koristi na svom fordu od kada ga je prvi put sipao, vise nista drugo ne sipa. Kada se izracuna osetno manja potrosnja i bolje performanse cena po km izadje na isto.
      Savke vozim ja i po gradu dosta. Ja sam sipao taj Euro 5 dizel,ne vidim zasto ne bi mogao u nase Lagune jedino sto ja nisam primjetio nikakvu razliku izmedju njega i obicnog Euro dizela.

Comment

• makinus
        CBC Član
        • 17.06.2010
        • 62
        • Beograd

Drugari da li je neko skidao centralni displej (gde se ispisuju podaci sa radio uredjaja, temperatura, itd)? U pitanju je obican displej (bez navigacije).

Imam nekog cvrcka u tom delu pa sam mislo da pogledam o cemu se radi. Cuje se kao da je neki novcic unutra ?!?

Comment

• slobo35
          CBC Član
          • 05.03.2010
          • 16
          • kraljevo

savke ja kada sam kupio auto meni su rekli da sipam euro 5 zato sto je najkvalitetnije dizel gorivo ...inace ima ga samo na molovim pumpama a na svim ostalim je euro 3...

Comment

• cale
            CBC Senator
            • 22.03.2009
            • 297
            • Backa Topola

makinus@ To je prosto . Samo povuces ceo displej napred i gore. Drze ga samo obicne kopce, slobodno probaj ne ide tesko.
            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• makinus
              CBC Član
              • 17.06.2010
              • 62
              • Beograd

Originally posted by slobo35
              savke ja kada sam kupio auto meni su rekli da sipam euro 5 zato sto je najkvalitetnije dizel gorivo ...inace ima ga samo na molovim pumpama a na svim ostalim je euro 3...
              Mislis prema sebi i gore? Probao sam nesto tako ali vucem do tacke pucanja pa odustanem

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd
                • Renault LagunaII 1.8 16v

Originally posted by makinus
                Drugari da li je neko skidao centralni displej (gde se ispisuju podaci sa radio uredjaja, temperatura, itd)? U pitanju je obican displej (bez navigacije).

Imam nekog cvrcka u tom delu pa sam mislo da pogledam o cemu se radi. Cuje se kao da je neki novcic unutra ?!?

na 320. strani je display kako se skida imas jednu pre i posle heheh

e ljudi danas je padala kisa i bas bas pljustalo i nista mokro bilo nije... zbunjen sam... jos nesto... znate sta tripujem od kad sam se vratio ici cu da proverim... imam osecaj da mi menjac sad nekad teze ulazi u prvu i drugu brzinu i da volan kad motam u mestu negde na 10-15" kao da preskoci, al ne bukvalno.. ni to ne cak svaki put... verovatno tripujem...

Comment

• cale
                  CBC Senator
                  • 22.03.2009
                  • 297
                  • Backa Topola

Istina davno sam skidao displej, ali mislim da ga trebas podici prema gore, da se otkace kopce, i onda samo prema sebi ga izvadis. Nemas sta da polomis tu. Evo ti i slike:

@max3m87 vidim da koristimo iste izvore informacija. Nadam se da si se odljutio, nisa, hteo da te povredim,
                  NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• mobbdeepqb
                    CBC Senator XXL
                    • 19.07.2009
                    • 383
                    • beograd

Ja nemam tu knjigu uputstava Moze negde da se nabavi?

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd

ima na netu hteo sam da ti je uploadujem ali zipovana je 100 mb.. bico to sati uploada.. heheh..
                      Code:
                      http://thepiratebay.org/torrent/4828027/Haynes_Renault_Laguna_2
                      evo pa skini

e ma nisam se naljutio, ne brini, prodje me brzo, nego sam se samo bio iznervirao.. nas koj je fazon.. ja sve sitnice primecujem...i sve mi nekako cudno.. a nemam iskustva mnogo, ovo mi je prvi bolji auto..
                      inace da nema klimu smorio bi se... kad idem u grad otvorim prozor ne cujem ni samog sebe i onda lepo zatvorim i stisnem AC, zadivljuje me koliko dihtuje.. ne verovatno... znaci vakum... i ne mogu se nadivim koliko je tih... znaci cujem svaki auto sem mojih heheh...

sad me kopkaju ovih par stvari sto je najgore ne vozim ga puno pa da znam dal je tako bilo ili nije... i brine me malko ono sa vodom..

Comment

• cale
                        CBC Senator
                        • 22.03.2009
                        • 297
                        • Backa Topola

@mobbdeepqb Mislim , nisam siguran ,da je neko postavio link za skidanje uputstva na forumu
                        E dok ja napisem max je vec tu. vidi se da je mladji i brzi.
                        NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd

gde ti okom tu ja skokom
                          da bi se ona plastika za odvod skinula kod vozaca moraju i brisaci.. a tek onda suvozaceva strana jer ulaze jedna plastika u drugu na sredini... ja sam je malo zadigo i prodzarao ima ona guma koja se otvara kad dodje vode.. dalje nisam mogo zabijem ruku da vidim dal je negde do ispod tocka zapuseno moracu to vidim... al ako nekom nije tesko kad bude isao do kola da pogleda dal je ta plastika skroz jedna do druge na sredini.. jer ja kad pogodim one rupe gde se kaci plastika i uguram je u soferku na kraju jedno cm viri da se vidi da idu jedna u drugu

Comment

• Krema
                            CBC Član
                            • 26.04.2010
                            • 77
                            • Novi Beograd
                            • Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by slobo35
                            Mislim da i pumpe u Beogradu "Zmaj 1" i "Zmaj 2" takodje imaju euro 5 dizel. Tako bar reklama kaze.

Comment

• mobbdeepqb
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2009
                              • 383
                              • beograd

Jes da nije Laguna,ali je iz iste porodice Ja sam odusevljen tim autom,a mogli bi kolege benzinci da stave nesto slicno

Comment

• vlaves2000
                                CBC Član
                                • 28.03.2010
                                • 95
                                • srbija

pozdrav svim lagunasima, interesuje me gde mogu da se kupe i po kojoj ceni celicne felne 16 coli za lagunu jer kao sto znate po novom zakonu treba od 1.novembra pa sve do kraja aprola da na kolima imamo sve 4 zimske gume hvala unapred.
                                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                                X