RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Krema
    CBC Član
    • 26.04.2010
    • 77
    • Novi Beograd
    • Laguna II 1.9 dCi

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Koliko ce te to zadovoljstvo kostati? Mislim da to i nije bas jeftin zahvat.

Comment

• modesti
      CBC Senator
      • 26.08.2009
      • 239
      • novi sad
      • laguna 1.9dci, 120ks, 2002.

Majstor Sloba nije u Crvenki nego u Rumenki, a koliko ja znam Rumenka je jos uvek rumena
      It's much easier not to get to trouble, then get out of trouble!

Comment

• cikajowa
        CBC Veteran
        • 12.11.2009
        • 153
        • svugde

Originally posted by Brance78
        Pozdrav prijatelji.Vec duze vreme citam vasa misljenja i resio sam da se ukljucim.Vlasnik sam lagune 1.9 dce 2002 god 120 konja.U sredu je vozim u Crvenku na osvezavanje motora.Naime na vasem forumu sam procitao o majstor Slobi i resio da odem kod njega.Auto mi je presao 180000km pravih jer nije ni uvezen nego je kupljen u Srbiji.Vec dva puta sam remontovao turbinu.Auto trosi ulje i nema snagu koju je imao.Moglo bi se reci da duva.Menjacu karike,letece lezajeve,kompletne dihtunge,verovatno obradu glave.Ne razumem se bas naj u sve te probleme jer nikada u zivotu nisam imao ovakve probleme.Pre lagune vozio sam MEGANA i nikada nisam imao ni jedan veci problem.Molio bih da mi pomognete nekim savetom posto vidim da dosta toga znate.Naravno i ja sam dosta toga o laguni naucio na zalost iz licnih primera.Turbina mi je stradala naravno od loseg motora mada je tim generacijama laguna to slaba tacka.Brat mi radi u Sloveniji u renoovom servisu i to mi je i potvrdio.Ja volim da vozim lagunu jer volim kompletno reno vozila ali eto desava mi se svasta sa lagunom.Zanima me vase misljenje.
        Moja laguna je 2006 god i isto je kupljena u Srbiji nova, vozila je zena.. Presla je pravih 170 000 , ( kupljena sa 150 000 ) .. auto ne trosi gram ulja , turbina nikada nije remontovana radi kao zvrk, snage ne fali... da kucnem u drzo.. pa mi nikako ne ide u glavu da bi i ja mogao da radim sto i ti za 10 000k Znaci,nije mi jasno da ti se to desava sa tom killometrazom.. ili nije redovno odrzavana, ili je se neko izviljavao..
        Laguna 2 ph2 , 2006 1.9DCI Lux Privileg

Comment

• Brance78
          CBC Početnik
          • 21.06.2010
          • 8
          • Vrsac

Razlika izmedju lagune 2006 i 2002 godiste le velika.Od 2002 do 2005god lagune imaju taj problem sa losim turbinama i bolestima elektronike.Na autu se niko nije izivljavao a odrzavan je u mastersu u Novom Sadu.Jos u garanciji imao sam problema sa turbinom i interkulerom.Inace pogresio sam za Rumenku i izvinjavam se ali mi i ne prija vase agresivno nastupanje.Posto znate gde je majstor Sloba mogli ste mi i nesto reci o njemu a ne da mi nabijete na nos to sto sam pogresio.Razlicita su iskustva sa autima pa tako i moja nisu ista sa tvojim iskustvom.Ne mozes proceniti kako neko vozi i da li je auto odrzavan zato sto postoji problem.U svakom slucaju hvala vam na javljanju pa ako imate jos sta reci tu sam.Mogla bi koja rec pomoci da se nadje u vasim postovima umesto ispravki.

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Moze jednostavno da se desi los primerak. Nije to nista cudno. Mada sama cinjenica da je na toj kilometrazi dva puta radjena turbina, ne uliva mnogo poverenja u nacin voznje prethodnog vlasnika. Bas me interesuje kako ce proci osvezavanje motora i da li ce resiti probleme. Obavestavaj nas o tome, a bilo bi dobro i neku slikicu okaciti ako budes u prilici da nesto od toga i dokumentujes....
            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• rilazi
              CBC Član
              • 09.06.2008
              • 25
              • Presevo

Ja vozim Lagunu 1.9 DCi i ovog jutra isto mi se upalila ova lampica i auto nece da vuce. Ugasio i upalio i nestala je dok nisam krenuo da vozim oko 100km/h i onda opet se pojavila.
              Jel neko zna sta moze da bude na dizel motorima?

Hvala,
              Originally posted by plocica
              Originally posted by plocica

Potpuno ISTO se meni desilo skoro. Ista greška na bordu, isto 1,8 plin Inače, kad je krenuo da mi nabija obrtaje, bio sam BEZ plina. Sad, meni je nabijao bo nekih 3.000-3.500 obrtaja, kako-kad, ali GAS ne reaguje, tj. ide nekih 15-20 na sat i ni malo brže! Odem, nalijem plin i jedva se dovezem kući, počnem panično da zivkam telefonom majstore i drugare (inače, gogi je imao ISTI problem). Sad, posle 5-6 sati, upalim ga, samo svetli ta lampica, ali radi NORMALNO, tj. ne potpuno normalno, malo mu ler gas ide gore-dole (male oscilacije oko 800 obrtaja) posle, upali mi se ista lampica ko sinisi, zuta ispod brzinomera. Tako ga vozio jedan dan. Sutra upalim, ovaj u sredini (opisani) znak se ugasio, jb-ga, krenem ka servisu, ono se UGASI i ova druga lampica Dođem do Neše u Zemun, nakačimo ga na comp - dijagnostika, kaže Neša - javlja GREŠKU, ali ta greška može da bude svašta: od potenciometra za gas pa do tga da je zveknuo ceo comp Uzme čovek, resetuje ceo comp - obriše mi tu grešku i kaže vozi, a ako se pojavi problem ponovo, dođi... Jb-ga od tada prošle 2 nedelje, vozim, ko da ništa nije bilo...
              Evo, drugi put mi se događa da uleti u safe mode, ista žuta lampica. isključim mu plin da ne bu terao obrtaje preko 3000, odvezem se do parkinga. Sačekam neko vreme, upalim ga - ono normalno tera Odem kod Neše, na bordu javlja grešku: "... na liniji 1 i na liniji 2". kaže Neša - može da bude BILO ŠTA - od potenciometra - do borda. Pitam ga šta znači ta greška koju je prikazao, kaže, postoje 2 linije instalacija, a bord javlja grešku na njima Sad, treba da idem da menjam instalacije, a da li će to otkloniti uzrok - NE ZNA SE!!! Pitam ga - a da očistimo klapnu? Kaže - Prethodni vlasnik je ZALEMIO klapnu Stvarno ne znam šta ću ako ovo sa zamenom instalacija ne pomogne - ako je leptir u pitanju (a reče da i to može biti problem), novi je preko 300E!

Comment

• cikajowa
                CBC Veteran
                • 12.11.2009
                • 153
                • svugde

Brance78@
                NIsam iz tih krajeva tako da ne znam stvarno da ti preporucim nekog. Izvini ali nisam mislio nista lose a kamoli da agresivno nastupam. Samo sam izneo svoje utiske i misljenje. Da velika je razlika izmenju godista u elektronici i turbini, to ok , a u motoru.... ne verujem i dalje ne mogu da poverujem da motor duva na toj kilometrazi. Mozda stvarno los primerak, iskreno mi je zao jer, to nije jeftnia stavka za remont.Puno srece

Comment

• modesti
                  CBC Senator
                  • 26.08.2009
                  • 239
                  • novi sad

Razlika izmedju lagune 2006 i 2002 godiste le velika.Od 2002 do 2005god lagune imaju taj problem sa losim turbinama i bolestima elektronike.Na autu se niko nije izivljavao a odrzavan je u mastersu u Novom Sadu.Jos u garanciji imao sam problema sa turbinom i interkulerom.Inace pogresio sam za Rumenku i izvinjavam se ali mi i ne prija vase agresivno nastupanje.Posto znate gde je majstor Sloba mogli ste mi i nesto reci o njemu a ne da mi nabijete na nos to sto sam pogresio.Razlicita su iskustva sa autima pa tako i moja nisu ista sa tvojim iskustvom.Ne mozes proceniti kako neko vozi i da li je auto odrzavan zato sto postoji problem.U svakom slucaju hvala vam na javljanju pa ako imate jos sta reci tu sam.Mogla bi koja rec pomoci da se nadje u vasim postovima umesto ispravki.
                  Niko nije imao agresivan nastup, samo sam ti lepo rekao da nije Crvenka vec Rumenka, bez ljutnje molim, a za Slobu imam samo reci hvale, ja sam kod njega krenuo da vozim svoj auto na predlog jednog od clanova foruma i nisam se presao, izuzetno fer i korektan momak u svakom smislu...

Comment

• modesti
                    CBC Senator
                    • 26.08.2009
                    • 239
                    • novi sad

rilazi-isti problem sam imao prilikom vracanja sa mora, otisao kod majstora i kod mene je problem bio senzor koji regulise usis, ili ulazak vazduha u turbinu te ga ista nema dovoljno, sa druge strane verovatno moze da bude i nesto drugo...

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790
                      • Sever Srbije - Novi Sad

[quote="modesti"]Majstor Sloba nije u Crvenki nego u Rumenki, a koliko ja znam Rumenka je jos uvek rumena [/qoute]

tacno tako. Inace i dalje svima (kojima nije daleko okolina NS-a) toplo preporucujem majstor SLOBU i odgovorno tvrdim da je stvarno korektan majstor-covek i da stvarno gleda da izadje u susret i oko brzine opravke i cene koju naplacuje, za delove koje on ugradjuje daje i garanciju naravno uvek mozes da kupis deo i da ti on ugradi ako zelis jeftiniju varijantu ili mislis da mozes jeftinije da\ prodjes !! Nekoliko forumasa sam uputio kod Slobe i svi su zadovoljni koliko ja znam ??!!

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Pozdrav druze forumaski. Ja sam ovde par ljudi uputio kod Majstor Slobe tako da i ja licno odrzavam moju lagunu kod njega viewtopic.php?f=15&t=47701

Inace slobodno ga pozovi za sve sto ti treba pa i neki savet , radi u ovlascenom servisu za RENO -Reno Sekulic Veternik i tamo je glavni majstor (a u pitanju je jako velik i ozbiljan servis) . Inace decko je 84 godiste a ima sve moguce sertifikate i dozvole za mehanicarske i elektronske zahvate na svim Renoovim i daciinim vozilima ide redovno na doobuke u renoov centar u Sloveniju !!! Bas pre 2 nedelje sam bio kod njega samo da mi malo pregleda auto posto sam isao na more i posto smo bas ok preko jednog drugara iz mog mesta odemo mi posle malo do obliznjeg kafica pa se ispricali i on mi isprica sta i kako radi u firmi kako kuci itd... decko je stvarno na mestu i pravi maher tako da ne moj da te mrzi da odes do njega. Slobodno se pozovi na mene on me zna kao Goran iz Kac-a i ako nista bar ce te ugurati da malo brze dodjes na red pa da ti pogleda sta treba. Ja sam broj postavio na forumu ali ako ti treba evo jos jednom da ne traziz 064-252-16-89 , slobodno reci da sam ti dao broj i odmah pitaj sto ti treba on ce ti reci cene tako da mozes da znas koliko ti treba kesha za neku popravku i sto je veoma bitno za neke velike i ozbiljne zahvate stvarno ti daje garanciju i cak ce ti reci mozda (kao i meni) vozi da vidimo jel ok pa ces platiti ako nije teramo dalje da otklonimo kvar pa sta bude u kvaru to placas !!
                        Ajde uzdravlju i javi sta si resio , ps mozda se i vidimo kod njega posto cu i ja ponovo do njega da mi resi neki problemcic sa nekim kablom.

E da dobro dosao na forum !!

Comment

• Brance78
                          CBC Početnik
                          • 21.06.2010
                          • 8
                          • Vrsac

Drugari stvarno vam hvala za sve.Ja nisam zeleo da nastupim agresivno i od vas sam dosta naucio.Ja sam sa Slobom vec stupio u kontakt i Gorane uzeo sam broj sa tvoga posta tako da ti zahvaljujem.Ovako .Rekao mi je da ce to maximalno da me kosta 550 eura mada ne mora da znaci da je potrebno kompletno osvezavanje.Kaze da je imao vec takvih slucajeva i da su uglavnom na tim autima tog godista menjane karike i to je to.Mada cu ja slati i turbinu u Novo Milosevo na kontrolu i ponovnu reparaciju ako bude trebalo jer ne zelim da vracam los deo na dobro odradjen motor.Sa cime se i Sloba slozio.Naravno + ce biti veliki servis koji sam ja uradio pre oko 20000 km ali da bi se kockice slozile neka se uradi.Nije mi lako da sve to iz finansiram i zato mi je svaki savet dragocen.Inace moj brat radi u Ljubljani u reno servisu kao poslovodja tako da sam o manama i vrlinama auta 2002 godista dobro upucen.I znam da su delovi u sloveniji mnopgo jeftiniji.Neki ce mi delovi ako bude potrebe i biti poslati odande.Nadam se da ce ta rehabilitacija moga auta proci ok pa da mogu da se pohvalim necim dobrim.Svako ko zeli da sazna sta ce se sve raditi i koliko kosta saznace ovde.A akoga nesto posebno interesuje neka mi pise pa cu probati da zabelezim to sto zeli.Pozdrav svima i eto od sutra vec moj ce se auto naci u rukama majstor Slobe.

Comment

• cikajowa
                            CBC Veteran
                            • 12.11.2009
                            • 153
                            • svugde

Evo jedan zanimljiv problemcic.
                            Pre 6 meseci sam radio mali servis u neovlascenom servisu... Kada smo zamenili sve to ulje filtere majstor je prikacio diagnostiku ra resetuje servisni interval na bordu. Stavio je 10 000 km.. Pre neki dan meni izbaci meni Change oil soon a presao sam oko 6000km od servisa. Kontam nije dobro nesto uneo ajd odem danas. On prikaci uneto 10 000 km ali pise pored 6 meseci! Juce je tacno bilo 6 meseci od servisa.. Ode on da promeni i ponisti, promeni tamo 15 000 km,12 meseci (ima ponudjeno 10k 6mes,15k 12mes) . Upalim auto, opet mi izbacuje Change oil soon! Prikaci ponovo dijagnostiku, parametri stoje koje je uneo, znaci resetovano! Nije nam jasno zasto opet izbacuje onu poruku da treba da menjam ulje uskoro. Jedno ispade da ima neki senzor da stvarno mora da se promeni ulje ili da se u mom slucaju ispusti pa vrati da bi komp skontao da je promenjeno! ovako ne vredi,nema sanse da se resetuje servisni interval, tj resetuje se ali bord i dalje izbacuje onu poruku, i samo stoje crtice umesto km do sledeceg servisa.
                            AKo neko ima iskustva neka javi
                            Hvala
                            Pozdrav

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790

E sada : zavisi i koju dijagnostiku majstor koristi tj koji softver ?? Meni majstpor odradi taj servisni interval ili preko kompa ili rucno posto (bar kod moje lagune 2001) moze da se ponisti servisni interval i na onom "tockicu" za ponistavanje kilometraze. Nisam tacno gledao kako je to radio ali je u pitanju izgleda kombinacija da ponistis servisni interval : namestis kilometrazu koja je preostala do servisa i stisnes tockic i drzis duze oko 5 sekundi . E sada nisam video da li je na rucici za bord kompjuter (kod brisaca) nesto podesavao odnosno stiskao jebga nisam pazio na casu ali siguran sam da znam da meni nije ponistavao servisni interval na kompjuteru vec je to licno uradio "peshke" .
                              Ako zaskripi sta imas broj gore pa ga pozovi i zamoli da ti objasni .

Comment

• cikajowa
                                CBC Veteran
                                • 12.11.2009
                                • 153
                                • svugde

Pazi gogi ovaj majstor mi je pre 6 meseci ponistio servisni intervan preko ove Boshove diagnostike.. sve bilo ok,promeni ulje ponistio stavio 10k km i 6 meseci. Posle tacno 6 meseci tj par dana pre isteka tog 6-tog meseca meni pocinje kada upalim auto a izbacuje Change oil soon . I sada je to isto odradio preo diagnostike kao i prosli put,samo nije naravno menjao ulje*jer sam za 6m presao 6k), ali nece da nestane ono upozorenja o zamei ulja..

Comment

Working...
                                X