RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke [ARHIVA]

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • daniboy
    CBC Član
    • 16.06.2009
    • 16
    • Beograd

Re: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by debeli73
    Ja koliko znam motori od 81Kw nemaju Fap filter

lose znas sve Lagune '05> imaju i katalizator i fap (dpf). Meni se bio zapusio i onda sam na sugestiju majstora izvadio sadrzaj FAP-a. Sada radi normalno, cak i bolje vuce, samo sto mene nervira jer ponekad dimi... Zato hocu da vidim gde ima da se kupi polovan, jer je nov oko 1.000e...

Comment

• makinus
      CBC Član
      • 17.06.2010
      • 62
      • Beograd

Evo ga:
      NOVI SAD
      Trg Carice Milice 2
      (preko puta Spensa) Tel. 021-453-144,
      Tel/fax. 021-453-143 itcnovisad@nadlanu.com

7770825 SREBRO NITRAT 3GR 829.56din

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

A pa kod njih sam redovna musterija. Hvala, probacu.
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• makinus
          CBC Član
          • 17.06.2010
          • 62
          • Beograd

kupi i maxu sijalice

Comment

• Vlada Zarkovic
            CBC Početnik
            • 03.03.2010
            • 6
            • Krusevac

Pozdrav za lagunase, imam jedno pitanjce:
            Gde mogu da kupim kljuc za alu felne posto ih nisam dobio.
            Hvala unapred

Comment

• debeli73
              CBC Član
              • 16.05.2010
              • 75
              • Kragujevac

Daniboy-prosvetlio si me jer je drugo pitanje bilo da li može da ide excilium elf ulje jer mi se čini da ono ide samo za FAp a komšija "stručnjak2 mije pogledao nešto čep rezervoara i rekao da nemam FAP (nemojte da se smejete)
              Savke - moja je 2007. godište tako da pretpostavljam da je to to
              Mrki-mislim da ina vertkialna linija nije grejač već razdvaja staklo retorvizora na dve dioptrije
              Makinus-upravu si to je džojstik. Na nekim kolima pored pozicije za podešavanje levog i desnog + za sklapanje postoji oznaka za grejanje pa sam mislio pošto nema taj znak na džojstiku da nemam ni grejanje

Hvala svima

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd
                • Renault LagunaII 1.8 16v

Originally posted by makinus
                kupi i maxu sijalice
                e kupi mi obavezno dacu ti pare ove sto sam zamenio i nisu neke 2 mi crkle pa sam ih opet menjao... please...

Originally posted by Vlada Zarkovic
                Pozdrav za lagunase, imam jedno pitanjce:
                Gde mogu da kupim kljuc za alu felne posto ih nisam dobio.
                Hvala unapred
                mozes kod mene, salim se ja imam taj kljuc ali imam alu felne 17 na njih ne ide taj kljuc a taj kljuc imam u kompletnoj onoj renoovoj plastici gde stoje dizalica i sve to..

@debeli73
                e jeste ima i kod mene na zadnjem staklu izvedeno za klimu... ima dole rupe sve i ona dva crevca kroz koje prolaze po dva kanala ispod prednjih sedista i to je sve za nazad
                a za retrovizore kad ukljucis grejac zadnjeg tad odmagljujes i njih, nacrtano ti je tako...

Comment

• igogitar
                  CBC Član
                  • 14.07.2010
                  • 93
                  • R.Srpska,Gradiška

Ljudi danas sam opet probao i opet isto klima radi do 120 km/h i preko toga prestaje,odnosno duva i dalje ali vazduh vise nije hladan. Cim spustim brzinu opet duva hladno. Pokusao sam da vozim u nizem stepenu prenosa manjom brzinom da vidim ima li veze sa brojem obrtaja i shvatio da reaguje samo na brzinu a ne na broj obrtaja. Ipak cu morati na dijagnostiku ali sad sam u frci.Zena mi je ozbiljno bolesna pa mi bas nije do klime. Kad to rijesimo onda cu na servis pa cu vam javiti u cemu je problem.

Comment

• soviet
                    CBC Član
                    • 27.02.2010
                    • 31
                    • Beograd

Zakazano čišćenje klime za subotu, Reno Sava, baš zbog mirisa ustajalog vazduha čim uključim klimu...
                    Košta oko 2000din i traje oko sat-dva.
                    Čitao sam u satuplusu o raznim sprejevima, ali u fazonu najbolje da to odrade profesionalci...

By the way, danas kod njih očišćen EGR ventil za 1500din...

Comment

• cale
                      CBC Senator
                      • 22.03.2009
                      • 297
                      • Backa Topola

Osetis li kakvu razliku u radu motora_
                      NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• soviet
                        CBC Član
                        • 27.02.2010
                        • 31
                        • Beograd

Bio je prilično zapušen ali iskreno nisam osetio neku razliku... Obično to rade kad im auto izbacuje crn dim, a posle čišćenja kao ne...
                        Кod mene nije ni pre čišćenja bilo crnog dima tako da ni to nisam mogao da vidim...
                        Nisam siguran ni da ima kakve veze sa radom motora, ali čitao sam da je to preporučljivo raditi bar jednom u dve godine...
                        I onda kad uzmem u obzir eurodizel koji mi u Srbiji koristimo, mogu to da uradim bar posle 8god

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by savke
                          Inace postoji poluga u pregradi izmedju sedista kojom mozes da otpustis rucnu kada ti crkne akumulator.

Kad smo vec kod automatske rucne...da li je neko probao da je aktivira dok se krece? Da li uopste moze da se aktivira u voznji?
                          Znam da postoji poluga, ali kao što rekoh - nepotrebno komplikuje ono što ne treba da se komplikuje.

Na laguni III je moguće zaustaviti se pred semaforom (dakle, sa manje brzine) ručnom kočnicom. Na laguni II nisam probao, iako sam vozio i ph2...

Comment

• savke
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 575
                            • Novi Sad, Temerin
                            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kupio sam lagunu i to bas initiale zbog toga sto ima gomilu tih malih dodataka koje cine voznju udobnom po meni. Dok rade super, kada crknu popravljace se i opet super. Tako to ide.
                            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790
                              • Sever Srbije - Novi Sad

pa ovo zadnje ti je skroz na mestu *tako to ide* sa renoom

Comment

• debeli73
                                CBC Član
                                • 16.05.2010
                                • 75
                                • Kragujevac

Jel ima neko iskustva sa električnm ručnom zimi po jakom mrazu . Pošto se uključuje automatski po gašenju kola a po polasku isključuje , da ne zakuca zimi Ako je električna šta to znači da nema sajle već se šalju neki električni impulsi ? A drugo ja imam električnu a nemam u srednjoj pregradi bilo kakvu ručicu. Ja sam probao pod kvačilom dok rade kola da povučem tu nazovi ručicu sa leve strane i radi. E sad ne verujem da može u toku vožnje tj u brzini jer kad krećem a ona je uključena pre nego što kvačilo uhvati ona se sama "otkoči", zato je valjda automatska. Drugo čini mi se da sam čitao negde da je bilo problema sa njima u smislu aktiviranja u vožnji što je ne daj bože nikome, tako da ne znam šta da mislim

Comment

Working...
                                X